Bebelusi de mai-iunie 2005(28)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns pisik 4ever spune:

Ieri am avut si noi controlul de 6 luni si vaccinul impotriva hepatitei B. bebelina plange mai mult cand o imbrac dupa baie decat a plans dupa vaccin.
iata datele noastre de 6 luni :
6.770 kile la 63 cm. Am intrebat despre fontanela – pediatrul mi-a spus ca se inchide catre 15-18 luni. Pentru diversificare ne-a sfatuit sa incepem cu piure de fructe, am sa va zic ce mutre face in wend, ca pana atunci e la dadaca.

Temperatura 38: tipic pentru dintisori, nu mai stiu cine spunea mai sus. La fel ca pierderea apetitului, fese rosii, salivare… si chiraiala!!!

You're unique. Just like anyone else.
... si bursuca 08.05.05

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beatriced spune:

Corni, ultima masa este cu cereale si se culca la 22.00, pana pe la 6 dimineata cand iar cere de mancare... Eu zic ca e rezonabil, dar as vrea sa nu se mai trezeasca la 6 ci direct la 8 cand se scoala de tot!
Si pentru pete de morcovi, ce folositi?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babygirl spune:

beatrice, multumesc. m-am mai linistit. deja vorbeam cu mihai despre o sarcina, un fratior pt ema. mi-l doresc tare mult, dar acum este cel mai nepotrivit moment cu putinta.

eu nu prea mai am timp sa citesc, ce sa mai zic de scris. nu ma mai lasa nici sa-i pregatesc biberonul. tre' sa o iau cu mine peste tot, vrea sa atinga totul. isi intinde manutele de parca ar vrea sa cuprinda tot ce vede. este la fel de activa si zvacneste cum spuneati si voi.pana termina un biberon facem ture in pat dupa ea. isi mai baga un picior in gura( eu inca ii dau sa manance in scoica), mai ia o inghititura de piure de mar, mai aruncam pe geamuri piure de morcov. este atat de miorlaita in ultimele zile..!:)se plictiseste f rpd de jucarii. ce mai, gata cu relaxarea!:)in carucior tot nu sta daca e treaza, asa ca o scoatem cand stim ca ii e somn, sa adoarma. seara adoarme la fel de devreme, iar la 06:00 se trezeste, pe la 08:00 adoarme iar pt 2 ore. cu diversificarea am ramas inca la fructe si legume. daca o iau la calculator imi zvacneste din brate si pana nu pune mana tipa. ieri o tineam in brate si ne plimbam prin casa si o apopiam de lucruri sa le atinga. da din picioare de parca ar vrea sa calce aerul, sa inaintez mai repede, sa habar n-am ce:) in dreptul caruselului a sarit la el, mai mai sa se catere pe el. si e atat de simpatica ce sunete scoate. nu-i tace gurita o clipa. e chiar obositor uneori. si trece de la chiote de bucurie la urlete de "baga-ma in seama!". cred ca stiti toate astea pt ca in per. asta toti sunta sa. foaaarte curiosi si entuziasmati de orice maruntis. ieri am mers cu ea la cofetarie sa iau torul. inca nu price ce ii place si ce nu la fetele oamenilor de se sperie teribil de unii, iar la altii intinde bratele sa ii atinga. prima data am intrat sa spunem cofetarului sa ne scrie p tort"jumatate tu/jumatate eu". a urlat ema vazand niste barbati inalti si seriosi... apoi ne-am mai plimbat, iar cand am revenit dupa tort a zarit o figura blonda.:D a intins urgent mainile spre femeie, si pana nu a apucat-o de deget nu s-a lasat. acasa la strabunica ei urla ca din gura de sarpe, acasa la prietenii mei rade in hohote fara sa-i fac nimic. duminica vin parintii sotului meu..el pt a doua oara, ea pt a 4 a....sa vedem ...

mno, una peste alta suntem bine, cand nu plangem radem, cand nu dormim, ne jucam, fereasca sfantu' sa stam. inadmisibil!:) vecinii saracii ne-au spus ca nu si-au mai pus desteptatorul.;)

felicitari pt statul in fundulet si ma-ma... a mea nimic inca.

v-am pupat. s-aveti o zi frumoasa!

Poze noi cu Ema-Elena (25.05.05)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Margott spune:

Chrisdun eu ma plangeam de Nan. I-am luat Milupa 2 si acum bea mai mult. Dar este mai dens si se curata mai greu de pe biberon. Chiar ma intrebam ce ai facut cu D3. Noi azi mergem sa-i facem a 2-a fiola. La prima a plans bine, si eu auzit ca doare mai mult decat vaccinul. La vaccinul de la 4 luni doar a schitat un plans dar s-a razgandit, barbatelul lu' mama. Ii dau si eu Vi-sol, sper sa-i cresca pofta de mancare.
Cine are biberoane Nuk, stiti ce numere se potrivesc la ceai si lapte, caci i-am luat 2 si le-am incurcat, am una de 10 si una de 5, iar nr 3 este pt lichide groase. Sa fie numerotate invers?
Gabitza si al meu nu sta locului cand mananca, mai ales ca da si pe afara. Se intoarce si pe o parte si pe cealalta, se uita dupa Tati, dupa Tv, dupa orice numai locului nu sta. La inceput casca gurita precum randunelul, dar la scurt timp se plictiseste si ma plimb eu cu lingurita dupa gurita lui. Eu folosesc lingurite termosensibile si le accepta decat cele de silicon de la Primii pasi.

Margott

http://community.webshots.com/user/arcultro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisik 4ever spune:

Dragi mamici, noi sarbatorim 3 saptamani de cand dormim toata noaptea. Bebelina doarme de la 8-8.30 seara la 6.30-7 dimineata. In momentul in care fac 6 kile bebeii au capacitatea de a rezista fara aport nutritiv pe timpul noptii.

Cum se procedeaza aici. Pai este o solutie radicala si anume nu-i mai dai copilului nimic in timpul noptii, in general dupa trei nopti nu mai cere si doarme pana dimineata. E normal sa planga in prima noapte, dar nu va ganditi ca plange toata noaptea, trimiteti pe tati daca nu rezistati. Cam dupa un sfert de ora se potoleste si adoarme la loc. o solutie mai blanda este ca in loc de lapte sa ii dati apa, ceea ce am facut si noi cu bebelina. Nu-l luati din pat in brate ca sa poata sa adoarma la loc.

Fiecare procedeaza cum vrea, eu pot sa va spun ca e tare bine de cand dormim noaptea.

You're unique. Just like anyone else.
... si bursuca 08.05.05

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tzumpiloi spune:

Buna mamici si pitici,

Vreau sa urez si eu La multi ani sarbatoritilor zilei si tuturor mamicilor si bebicilor care se numewsc Mihai, Mihaela, Gabriel/a.

Sper ca toata lumea e bine cu mic cu mare ca nu am avut timp sa citesc integral ci doar printre randuri.

Cris , nu m-am intors la serv, intentionez sa ma intorc de la 1 ianuarie dar am de lucru la pachet si m-am inscris si la 2 examene ACCA pe care le am la inceputul lui decembnrie.

Beatrice, petele de morcov se duc cu Vanish.

Babygirl, multumesc de intrebare. Pana la urma a iesit bine cu intarcarea.

Olga, ai rezolvat problema cu constipatia ? Cum mai este Tony?
Eu i-am dat Duphalac si s-a reglat dupa cateva zile dar dupa ce am intrerupt s-a constipat si mai tare asa ca am inceput sa ii dau din nou...insa nu prea as vrea sa devina dependenta de el!

Mariucai cred ca ii iese vreun dintzisor ( am mai crezut asta de vreo 3 ori pana acum!) ca isi musca buza de jos si e tare maraita. Altfel e un bebe vesel si mancacios, zice tata, dada, baba dar de mama sa n-auda!

Pt ca aseara am fost la o petrecere iar dupa ce am baut vreo 2 beri nu mai aveam chef de munca si nici de invatat , am reusit sa pun cateva poze noi cu bebica mea.

Nu stiu cat o sa mai am timp sa intru si mai ales sa scriu dar dupa 15 decembrie revin cu forte "moi"!

Sa auzim numai de bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anky spune:

Beatrice,pe linga Vanish spal cu Ariel tabs,scoate petele foarte bine.Sigur hainele albe le pun la 95 de grade in masina de spalat iar restul la 60.
Eu ii dau lui Cris ultima masa la ora 00:00 si doarme pina dimineata la 08:00.Poate incerci asa in loc de ora 22:00.Asa am facut si cu Bianca,de prostit cu ceai nu tine figura.

Numai bine

Anca,Bianca 02.02.03si Cris 12.05.05

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corail spune:

Buna fetelor,

eu am reinceput serviciul, asa ca i sa am mai multtimp sa scriu.Acasa, nu prea puteam sa intru pe net pt ca Sophia imi capta toata atentia si energia.

Noi suntem bine, Sophia va face pe 18 , 6 luni.Suntem si noi la faza cu diversificarea,dar nu prea stiu care cum e ideal sa arate planul de mancare. Eu fac asa:

ora 7 : lapte de la san
ora 11: lapte de la Hipp
ora 14: supa de legume( de cateva zile am introdus si carne de pui)
ora 17 : fructe + lapte de la san
ora 20: lapte de la san
ora 22: lapte din sticla, apoi somn.

Voi cum faceti? Cum arata planul vostru pt mancare?
De 2 zile se trezeste Sophia noaptea( desi ajunsese la performanta sa nu se mai trezeasca noaptea) si ma gandesc ca poate nu se satura!
Am vazut ca unele fete au introdus cereale la masa dinainte de somn. Poate ca ar trebui sa ii introduc si eu cereale, da de doarme mai bine !

Dorm bebelasii vostrii in sac de dormit? Ca Sophia mea se enerveaza cand o pun in sac de dormit.Dar e destul de agitata noaptea si o gasesc dimineata descoperita.

Salutari,
corail

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ChrisDun spune:

crissi, stai linistita ca n-am stabilit decat ca te asteptam pe tine!!!
Margott, nu imi dau bine seama ce au tetinele Nuk, chiar am o problemuta cu ele: de cand s-a nascut, i-am dat Carinei lapte cu tetina nr. 1 (0-6 luni). Apoi am luat nr. urmator (pentru 6-12 luni). DAR cu ultimele nu suge deloc bine! Ba chiar mi se pare ca au gaura prea mica .
corail, bebelina mea nu doarme in sac de dormit pentru ca nu ii place pe spate. Iar pe burtica misuna in somn prin tot patul: mai nou, azi noapte am gasit-o la 180 de grade fata de cum o culcasem!!!

Azi trebuie sa merg sa iau mere - ca nu mai am. Si maine iar am cursuri, asa ca o sa-mi las socrosenia sa ii dea Carinei marul - desi cred ca s-a cam suparat ca am inceput fara ea (sic!)...

Numai bine,

Chris si Carina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beatriced spune:

Anky, pai oricat l-as tine pe Alex pana la ora 0.00 este in zadar. La ora 22.00 nu mai poate de somn, se freaca la ochisori pana adoarme... Off! O sa vad ce oi mai face! Acum vad ca doarme de 2 ore... Ma duc sa intind rufele... Pupici

Mergi la inceput