n-am facut mamaliga inca niciodata, nu de alta dar, nici nu am putut sa o vad pana de ceva vreme.
oricum, cea mai buna mamaliga am mancat-o intr-un restaurant si daca ma mai duc pe acolo o sa dau pe la bucatarie sa vad cum se face.
in schimb mi-a placut la nebunie BALMOSH-ul, am mancat doar odata.
se face exact ca mamaliga, doar ca, in loc de apa chioara se foloseste zer de lapte (ii mai spune si jintuiala prin unele zone). pe langa faptul ca zerul e foarte sanatos, ii da un gust tare bun mamaligii.
Intre timp m-am "specializat" la facut mamamliga
Mai ales acum in post cand se mananca peste, o bunatate si cu mujdei.
De unde pot lua zer? sa fac balmos din ala.
Multumesc mult fetelor.
kiss
"Dream as if you'll live forever: live as if you'll die tomorrow." - James Dean
Noi de obicei mancam urmatorul fel:
mamaliga se face asa cum au zis fetele...Separat intr-un bol se paseaza si se amesteca 3-4 oua fierte (tari), cu branza, cascaval (cantitatea dorita) si jumatate de pachet de unt. Se pun intr-o tava ca un sandvis mamaliga si amestecul (la mijloc) si de baga la cuptor 10 minute.
Yummy...O bunatate!
POZE
Ioana