Mamici de ianuarie-februarie 2006 (61)
Raspunsuri - Pagina 5
dana_ene spune:
Janina, ma bucur ca papusica e bine. I-am trecut si greutatea in lista.
Catalina, pai de aceea am si postat lista, sa ne inspiram unele de la celelalte.
Poate ca voi mai aveti ceva de trecut, iar eu am uitat.
Daniela
(26+) si puiul Oana Maria (nascuta pe 2 septembrie 2003)
ALBUM 1 OANA MARIA + ALBUM 2 OANA MARIA
www.copilasi2006.3x.ro/" target="_blank">MAMICI DE IANUARIE/FEBRUARIE 2006
Giova spune:
Neatza
!!!!
Nu mi-a mers netul, pe urma s-a descarcat laptopul asa ca....reusesc si eu sa scriu intr-un final.
In primul rand, LA MULTI ANI!!!!tuturor Mihaelelor/Mihailor, Gabrielelor/Gabriel, Gavril!!!!!!!
Janina, Alina, Teolinda felicitari pt. bunele rezultate de la eco.
Teolinda intr-adevar e un mic gigant al tau!!!
Denisa sunt de acord cu restul fetelor, nu merita filmul. e sec de tot!!! Daca nu-l aveam descarcat de pe net, nu-l luam ca nu merita banii.
Eu nu cred ca-i voi duce hainute in spital la Marco. Mai multe mi-au spus ca nu ti le da inapoi pe ale tale.Si nu ma risc, ca sunt toate frumoase si din Italia.
mai bine in scutecele sterile de la spital.
Dana de vineri merg la cursurile Lamaze, si ce e mai misto ca sunt chiar aici langa mine. Acum am vazut, cand am cautat adresa. super!!!
poze 1,poze 2
gio
si bb Marco 30+
marchplayer spune:
Buna dimineata gravidutelor!
Dana ne este tare utila listuta asta, am si eu o intrebare, ne trebuie maiou? Pai daca alaptam cum facem cu maioul pe noi? Si vroiam sa-ti mai spun ceva: n-ar trebui sa facem si noi cumva sa ne organizam putin ca din luna decembrie or sa inceapa si pe la noi nasterile si sa vezi atunci brambureala! Am vazut ca fetele de la nov-dec sunt tare bine organizate! Nu te superi pe mine ca iti spun tie asta dar mi se pare ca tu esti cea mai in masura sa ne ajuti!

Janina este precum te asteptai, a sarit bebelusha de un kilogram! Felicitari!
Alina si Ayan este tare grasunel, nici nu ma mir la cata burtica ai
Cata, stai linistita si fa tratamentul pe care ti l-a dat dr. O sa vezi ca va fi bine! Nu mai citi toate prostiile pe net ca asa am facut si eu si nu este tocmai bine! Cand ai nelamuriri mai bine intrebi dr. si ai incredere in el!
Teolinda al tau a intrecut asteptarile, inseama ca este mancacios. Bravo lui! Si putica pe masura bineinteles
!
Nicoleta, hai mai nu fi deprimata ca stai acasa...asa stai mai mult timp cu noi
!
Diana, stai linistita ca nu cred ca o singura pruna iti va influenta testul cu glucoza! Oricum iti urez bafta![]()
Rali, ai dreptate cu spaga, mi se par rezonabile scorurile astea. Eu zic asa ca in 300 euro sa iesim cu totul, nu doar la doctor!
La multi ani MIHAELELOR si GABRIELELOR desi cred ca ar fi trebuit sa trec aceste nume la masculin ca sunt mai multi ei decat ele!
daniela 26+
http://pg.photos.yahoo.com/ph/marchplayer/my_photos
utocatalina spune:
Daniela 5 pachete de vata?????? Si apropo de ce mai iau eu, in plus, fata de listuta ta, pentru spital:
Pentru mine:
- mama mi-a zis sa iau pentru eventualele rani la sini Garmastaw,
-tampoane 2 pachete
- compresii sterile,
- bila de cauciuc, daca voi naste natural,
- prospop moale pentru sini si unul de fata + inca unul de corp
- strugurel de buze,
- hirtie igenica,
- elastice de par,
- deodorant,
- servetele de nas,
- ceva de mincare: biscuiti, covrigei, un suc...pentru mine si Dan/mama,
- cred ca imi iau pina la urma un sutien de alaptat si tampoane de sini
Pentru Bia:
- body,
- 2 paturici...Si sa vad ce idei imi mai vin!
Cafeluta graviduta
Biencuta draguta
29+ 3 zile ![]()
Sa nu depunem armele si vom reusi!
J G spune:
Cam liniste pe aici!
Uitasem sa va spun si cu ce stres am plecat aseara de la doctor... ca fata inca nu s-a intors, statea tot cu capul in sus!
Sper ca mai are timp sa se intoarca, nu?
J 27 fix
alina80 spune:
Fetelor, multumesc mult pentru urarile pentru Gabi! I-am si zis ce felicitat este si a zis ca va multumeste mult!
JANINA, ma bucur ca este bine bebelina sa ca are peste un kg. cum vroiai tu! Sa fie sanatoasa si frumoasa! Lui Gabi as vrea sa-i pregatesc ceva, dar nu am chef de gatit. Ma intelege el.
31+
http://pg.photos.yahoo.com/ph/alinanegrescu/my_photos
dana_ene spune:
Giova, ce bine ca reusesti sa urmezi cursurile Lamaze. Te invidiez. Asta inseamna sa locuiesti intr-un oras mic
.
Daniela, eu imi iau maieuri fiindca sunt o friguroasa si nu vreau sa risc sa imi fie frig. Iar un maieu decoltat nu cred ca ma va impiedica sa alaptez.
De acord cu organizarea
.
Ce propui ?
Catalina, da !, eu o sa iau 5 pachete de vata.
Vad ca tu ti-ai trecut pe lista tampoane. Eu nu voi lua tampoane. Raman numai la vata.
Hemoragia dupa nastere (fie ca e naturala fie ca e cezariana) este foarte mare. As folosi mult prea multe tampoane.
Si-apoi eu stiu cat de multa vata iti pun asistentele: muuuuuuulta !
Iar ele cer sa ai pachete de vata.
Garmastanul nu stiu daca il vei folosi in maternitate. Eu il cumpar dar o sa-l tin acasa.
Iar ragadele daca e sa apara vor aparea dupa mai multe zile de supt, nu apar de prima data.
Eu imi amintesc ca Oanei i-a luat o noapte intreaga sa invete sa suga, avea guritza atat de mica si se chinuia sa si traga... mititica mamii.
Bila de cauciuc nu ar trebui sa fie in spital ?????
Cu cele 2 prosoape sunt de acord (unul pentru fata si unul pentru corp) - dar sa nu va imaginati ca veti face dusuri acolo !
Hartia igienica - corect ! Ai dreptate !
Deodorant, da face parte din trusa de cosmetice, clame, elastice de par, le-am gandit ca facand parte din ditamai portfardul. (Cu toate ca eu am avut o experienta foarte trista cu elasticele de par, fiindca aveam cateterul infipt in mana exact la incheietura cotului si nu puteam sub nici o forma sa indoi mana, asa ca nu am reusit sa-mi prind parul cu elastice)
In privinta hainutelor de bebe: va sunt cerute !
Cumparati ceva de bumbac pentru spital.
Nu trebuie sa duceti lucruri scumpe !
Imediat dupa nastere, vine asistenta de la neonatologie si cere lucrurile pentru bebelush: caciulite, bluzite/camasute, pantalonasi, scutecele.
Paturica nu va fi necesara decat atunci cand veti sta cu bebe in salon (eventual!).
Ca sa intelegeti mai bine, o sa va povestesc cum a fost in cazul nasterii Oanei.
Am avut o sacosa separata cu lucrurile Oanei.
Cand eu eram inca in sala de operatie, Oana a fost scoasa de asistenta de la neonatologie din sala de nasteri, i-a aratat-o lui Cosmin, apoi a fost dusa in sala unde medicul neonatolog a cantarit-o, examinat-o, etc. si pusa pentru cateva ore in incubator. TOTI bebeii stau putin in incubator dupa nastere, ca sa se obisnuiasca cu respiratia.
Dupa aceea, au dus-o in salonul cu bebelusii nascuti prin cezariana, iar eu odata iesita din operatie am fost dusa la reanimare, unde am stat 2 nopti.
La scurta perioada dupa ce au dus-o pe Oana in salonul cu bebelusi, au venit sa ceara cateva lucrusoare pentru ea: caciulite (pe care au pus o eticheta cu numele ei ENE), bluzitze si pantalonasi, servetele umede, pampersi. Eu asezasem inca de acasa in pungi separate: cate o camasutza, o caciulitza si un pantalonas, asa ca le-am dat o astfel de punga prima data.
Scutece au folosit de la maternitate. Cand am fost mutata cu ea in salon, atunci am imbracat-o eu cu hainutele aduse de acasa.
Dar vreau sa va spun ca a doua zi dupa nastere, cand eu inca eram la reanimare, iar Oana in salonul bebelusilor m-am dus sa o vad.
Si una dintre asistente m-a rugat ca la intoarcerea la reanimare sa caut o anumita mamica si sa-i CER sa aduca pentru bebelusul ei macar o caciulitza (fiindca era bebele cu capul gol) si ceva pampersi (pentru ca foloseau din scutecele celorlalti bebelusi).
Eu cred ca e foarte bine ca fiecare sa mearga si sa intrebe asistentele de la spitalele unde veti naste ce anume trebuie sa contina bagajul.
Pentru ca, pana la urma, depinde de la spital la spital ce vor fiecare.
Eu asa as proceda in locul vostru.
Daniela
(26+) si puiul Oana Maria (nascuta pe 2 septembrie 2003)
ALBUM 1 OANA MARIA + ALBUM 2 OANA MARIA
www.copilasi2006.3x.ro/" target="_blank">MAMICI DE IANUARIE/FEBRUARIE 2006
alina80 spune:
JANINA, eu stiu ca bebelinii se intorc incepand cu 28 de saptamani. Asa ca stai linistita.
DANA, asa este, m-am mai linistit cu soldurile mele inguste. oricum, nu-mi mai fac planuri, pentru ca vad ca acolo pe loc va hotari dr. cum o sa nasc. Ayan sa fie sanatos, ca vad eu ce fac si cu durerile mele si cu frica! Si eu imi fac bagajul de spital, ma mai inspir si din ce ai scris tu ca iei. merci inca odata pentru sfaturile pe care ni le dai
.
31+
http://pg.photos.yahoo.com/ph/alinanegrescu/my_photos
J G spune:
Dana ai dreptate, trebuie sa intrebam asistentele de la maternitate.
Alina da, asa stiu si eu... sper sa fie totul ok.
J 27 fix