Alte inimioare bolnave(2)
Raspunsuri - Pagina 2

FELIS spune:
Multumim de urari!...
Scurt si la obiect:
1. Daca are toate actele cu apostila si traduse, in momentul cand are actele din Italia i se da in aceesi zi viza, daca totul e OK. (scuze- nu avea cum sa aiba viza medicala fara actele din Italia).
La consulat ii mai trebuie (atentie ca eu nu am stiut) inca 2 poze pt ea si 2 poze pt Mariuca (tip pasaport) dosar plic. De preferat sa mearga cu Mariuca dupa ea ca altfel sta la cozi. Eu nu am facut-o intentionat- chiar nu aveam cu cine sa il las pe Mihai, dar m-a ajutat mult. LA consulat cu toate actele si ce am zis eu sa se duca la ora 9.30 dimineatza (d-na dr a venit din Italia, dar actele astea dureaza de facut)
quote:
- transportul de la aeroport la clinica este asigurat de ei, trebuie platit ceva pentru asta?
2. Nu are de ce sa isi faca griji din acest punct de vedere: o va lua un mercedes de la aeroport. E al spitalului. Nu trebuie sa plateasca nimic. De asemenea toate transporturile (si intre spitale) sunt asigurate: te ia soferul din camera cu bagajele si te lasa unde trebuie (camera de la celalalt spital sa aeroport la plecare). Nu pleaca fara sa intrebe daca mai ai nevoie de el, daca totul e ok
quote:
- se poate comunica cu asistentele/medicii si in alta limba decat italiana? Teo nu stie deloc italiana dar stie engleza, crezi ca se poate descurca acolo?
3. Din pacate, NU. LA Fiorenzuola se vorbeste NUMAI italiana. Nimeni nu stie altceva, de aceea m-am oferit sa ii fac eu o lista cu fraze care stiu ca ii vor fi de folos. La Bolognia doctorii vorbesc si engleza, iar daca e operata la Modena toate asistentele sunt romance, dar nu-i doresc sa aiba de a face cu ele.
quote:
- cat ai stat acolo in total si cat din perioada asta a insemnat perioada preoperatorie, operatia in sine cu statul in spital, perioada postoperatorie. (Ei i s-a spus ca o sa dureze cam 3 luni cu totul, poate si mai mult, dar s-ar putea la ea sa fie mai mult datorita operatiei care e mai complicata, ei vor sa ii faca primele 2 interventii intr-una ca a depasit varsta pentru prima operatie)
4. Se sta min 10 zile la Fiorentzola din start pt toate analizele. Perioada se poate prelungi daca nu se elibereaza pat la Bolognia. La Bolognia pt o operatie se sta cam 2 saptamani, si postoperatoriu la Fiorentzola min o saptamana. Noi am fost norocosi- am stat perioada minima care poate exista. Bunica cu baiatul cu care m-am intors a stat 2 luni in total si fata care a plecat cand am ajuns eu a stat 4 luni si a cheltuit 1.100 euro pt ca a stat si la casa de caritate 8 zile deci si-a cumparat totul singura- dar ea si fuma si pachetul de tigari obisnuit 3 euro).
quote:
- cum ai facut cu hainutele lui Mihai si cu ale tale? ai conditii sa le speli, usuci? trebuie sa isi ia detergent la ea sau astea sunt asigurate acolo?
5. Daca sta la cam 1 sau 2 la Fiorenzuola are si balcon si stand de intins rufe. Are baie in camera - eu am spalat in chiuveta. La Modena nu are cum sa spele, iar la Bolognia am inteles ca au masina de spalat- din auzite. Sa isi ia detergent la ea.
quote:
- cat ai stat in clinica/spital ai primit si tu mancare sau ai primit doar pentru Mihai
6. Peste tot are si mama mancarea asigurata. La Fiorenzuola e chiar f buna.
quote:
- o intrebare mai delicata, sugerata de mama Teodorei: e cazul sa pregateasca mici atentii pentru asistente?
7. NIMIC nicaieri (venind de acolo aici deja eram dezobisnuita cu DATUL

quote:
- cam cat ai cheltuit cu telefoanele? Se poate descurca Teo daca nu are tel. mobil, are de unde suna, are unde sa fie sunata?
8. Ff mult am cheltuit, dar nu stiam multe chestii pe care am sa i le spun eu ei (ca e mult de povestit) sa nu pateasca ca mine. Exista peste tot telefoane cu monezi sau cartela. Am sa ii si arat ce cartele trebuie sa ia (mai am una la mine). Cu 5 euro vorbesti de acolo 23 min pe tel fix in Romania. Eu am aflat de ele cu 2 zile inainte de a pleca

quote:
- cam cat ai cheltuit pe mancare in saptamana din Fiorenzuola?
9. e cam relativa chestia asta... ca eu libera si dezlegata am dat iama in ciocolati si paine care au constituit 80% din masa mea zilnica

Ce manaca MAriuca?....
Felis si

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=61238" target="_blank">Ce mai face Mihai!...
"Caracterul fara inteligentza poate mult, dar inteligentza fara caracter nu valoreaza nimic" Cicero

FELIS spune:
Am fost azi la dr Olteanu. A zis ca mai dureaza cu actele (asa stiam si eu).
Sanatate multa si sa auzim doar de bine
Felis si Mihai-Cristian (06.12.04)
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=61238" target="_blank">Ce mai face Mihai!...
"Caracterul fara inteligentza poate mult, dar inteligentza fara caracter nu valoreaza nimic" Cicero

danateo spune:
Felis, iti multumim mult pt raspunsuri!!! Adela a stiut mai bine sa te intrebe! pt ambele amandoua!
Offf!!! Mai dureaza!!! Sper sa nu dureze prea mult pt Mariuca!!!
Dana si nazdravanu' de Matei
http://www.geocities.com/bebe_matei
size=2]AJUTATI COPII IN SUFERINTA PARTICIPAND LA BAZARUL UMANITAR
http://www.desprecopii.com/forum/forum.asp?FORUM_ID=59
VA RUGAM AJUTATI INIMIOARELE BOLNAVE: BELLA SI MARIUCA TEODOREI[/size=2]
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57873
http://bella.netfirms.com/ro.htm

andreea_tx spune:
FELIS,tu care esti trecuta prin asa ceva spune-ne si noua cam cat crezi ca inseamna dupa parerea ta acel" mai dureaza" ca sa stim cum ne miscam cu stransul banilor.
andreeat

FELIS spune:
quote:
Originally posted by andreea_tx
FELIS,tu care esti trecuta prin asa ceva spune-ne si noua cam cat crezi ca inseamna dupa parerea ta acel" mai dureaza" ca sa stim cum ne miscam cu stransul banilor.
andreeat
2-3 saptamani... cred!
Felis si

aurelia1278 spune:
quote:
Originally posted by FELIS
2-3 saptamani... cred!
Deci ar mai fi timp si de o mica pagina de web pentru Mariuca, daca ne poate ajuta cineva.

Cel putin mie mi-ar folosi foarte tare, as putea da link-ul sotului meu, care isi cunoaste colegii de job de foarte putin timp (cateva saptamani) si nu poate face cheta pur si simplu pe incredere.
Nu trebuie cine stie ce chestie complicata: un text scurt de prezentare, o lista - istoric a ceea ce s-a intreprins pana acum (s-a nascut la..., a fost diagnosticata cu... la spitalul ..., a fost internata la..., a fost consultata de... etc.) si, foarte important 1-2 documente medicale (poate are ceva de la consultul medicilor italieni in Ro, sau de la Dr. Olteanu).
Haideti la bazar! Puteti achizitiona lucruri frumoase si ieftine sau puteti face ordine in casa, ajutand in acelasi timp copilasi in suferinta.
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=60378" target="_blank"> Bazar pentru Alex, www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=59171" target="_blank"> un baietel diabetic de 1 an
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=61094" target="_blank"> Bazar umanitar

catrinadil spune:
Buna dimineata la toata lumea!!
Doua saptamani, am putea spune ca mai avem timp sa mai strangem banuti .Acum depinde doar de noi.
Ajutati-o pe Bella,www.desprecopii.com/FORUM/topic.asp?TOPIC_ID=57873&whichpage=1" target="_blank">Mariuca,www.desprecopii.com/FORUM/topic.asp?TOPIC_ID=58740" target="_blank">si Robert,www.desprecopii.com/FORUM/forum.asp?FORUM_ID=59" target="_blank">si ei au nevoie de noi!!!

aurelia1278 spune:
Am parcurs topicul "Alte inimioare bolnave" si am facut o selectie cu discutiile despre Mariuca Teodorei.
Am gasit si niste link-uri catre poze, in albumul Adelei.
Le-am pus pe toate intr-un document Word.
Are cineva macar un document medical in care sa fie trecut diagnosticul si care sa poata fi pus pe o pagina de web? Un scurt istoric medical, ceva?
Poate prelua cineva fisierul meu doc sa-i faca o pagina de web Mariucai?
Haideti la bazar! Puteti achizitiona lucruri frumoase si ieftine sau puteti face ordine in casa, ajutand in acelasi timp copilasi in suferinta.
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=60378" target="_blank"> Bazar pentru Alex, www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=59171" target="_blank"> un baietel diabetic de 1 an
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=61094" target="_blank"> Bazar umanitar

Adela Iepure spune:
Uite ce date mai aveam eu intr-un mail pe care l-am trimis la cinva cu privire la Mariuca:
Date de identificare:
- numele si prenumele: BANC MARIA TEODORA
- data nasterii: 28.02.2005
- mama: BANC TEODORA HORTENZIA, nascuta la 07.11.1984 (21 ani), necasatorita.
Boala Mariei a fost descoperita la varsta de 3 saptamani. La prima echografie facuta la Spitalul Tg. Mures i s-a spus ca fetita nu poate fi salvata nici aici si nici in strainatate. La insistentele Teodorei s-a facut internarea fetitei, i s-a dat tratament Mariei (Captopril 3.2 mg, Furantril 2.4 mg si Lanoxin 2*0.3 ml), tratament pe care Maria il ia si in prezent.
Diagnosticul pus in data de 22.09.2005 de Dr. Cristina Olteanu (medic primar cardiologie la Spitalul Grigore Alexanxdrescu din Bucuresti), pus in urma echografiei cardiace:
- ventricul unic cu morfologie de VS
- atrezie de triscuspida
- AO, AP in realtii normale
- stenoza pulmonara valvulara G max aproximativ 36 grade
- contractii normale de pereti ventriculari
- fara CoAo, fara PCA
- pericard liber
Adela si Andrei (26.09.2004)
1 an +
Povestea nasterii ; Babyexpo

Adela Iepure spune:
Am vorbit cu Teo, era ingrijorata de intarzierea documentelor dar si de faptul ca nu are bani, mi-a spus ca o sa incerce sa vorbeasca la Povestiri Adevarate sa incerce sa stranga si acolo cate ceva, probabil va trebui sa vina la Bucuresti pentru asta. Exista o mica-mare problema, eu nu le pot gazdui acum pentru ca la noi e....carantina pentru cel putin 2 saptamani. Andrei al meu a facut varicela, dimineata am fost cu el la medic pentru ca ieri s-a umplut de bube si dr. mi-a confirmat diagnosticul. Eu stau si cu sora si cu nepotelul de 3 ani in casa, nepotelul nu a facut pana acum varicela si deocamdata nu are eruptie pe corp dar avand in vedere ca sunt toata ziua bot in bot asteptam dintr-un moment in altul sa faca si el.
Cam astea sunt "noutatile". Va tin la curent cu ce mai aflu de la Teo.
Adela si Andrei (26.09.2004)
1 an +
Povestea nasterii ; Babyexpo