Ecografie morfologica

Ecografie morfologica | Autor: Zuzi

Link direct la acest mesaj

Buna fetelor,
stie cineva sa ne explice care este diferenta dintre ecografia normala si cea morfologica. Cea normala stiu cum se face si ce arata. Cea morfologica cum se face? Este vreun aparat mai special?
9+

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns toanca spune:

Ecografia normala e diferita de cea morfologica;
La ecografia morfologica se verifica organele interne ale bebelinului, se masoara oasele, rinichi, plamani, coloana vertebrala, bataile inimii, craniul etc.
Aparatul e din acela care se pune pe bruta (ca un mouse de calculator); iti da intai cu un gel de burta si pe urma plimba mousul de tine.
Oricum nu doare deloc.
Din cate stiu (dar s-ar putea sa ma insel) prima eco morfologica se face cam prin sapt. 17-20; abia atunci bebelul e format si are ce sa verifice.

Toanca si Matei Alexandru 30 fix

poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kittycat spune:

Si cea morfologica se face la fel ca si cea normala. Nu este nici un aparat mai special, doar ca trebuie ca aparatul sa fie mai performant (adica sa ofere imagini de mai buna calitate) pt a putea masura in detaliu diversi parametri. In sarcina se fac 3 ecografii morfologice: una in primul trimestru, prin saptamana 12-14, cand se cauta malformatii fetale majore si se masoara grosimea pliului nucal. A doua si cea mai importanta se face in jur de 20-22 de saptamani, cand se fac cele mai amanuntite masuratori; tot atunci se poate face si o ecografie 3D sau 4D (cu un ecograf special), care ofera o imagine in spatiu a copilului, care place tare mult parintilor, dar care medicului nu aduce dacat f putine informatii in plus fata de cea clasica (si oricum masuratorile tot in 2D se fac). Ultioma se face in trimestrul III, pt a vedea cum a crescut bb.

Andra,de printesa (15 noiembrie 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carminabulina spune:

quote:
Originally posted by Kittycat

Si cea morfologica se face la fel ca si cea normala. Nu este nici un aparat mai special, doar ca trebuie ca aparatul sa fie mai performant (adica sa ofere imagini de mai buna calitate) pt a putea masura in detaliu diversi parametri. In sarcina se fac 3 ecografii morfologice: una in primul trimestru, prin saptamana 12-14, cand se cauta malformatii fetale majore si se masoara grosimea pliului nucal. A doua si cea mai importanta se face in jur de 20-22 de saptamani, cand se fac cele mai amanuntite masuratori; tot atunci se poate face si o ecografie 3D sau 4D (cu un ecograf special), care ofera o imagine in spatiu a copilului, care place tare mult parintilor, dar care medicului nu aduce dacat f putine informatii in plus fata de cea clasica (si oricum masuratorile tot in 2D se fac). Ultioma se face in trimestrul III, pt a vedea cum a crescut bb.

Andra,de printesa (15 noiembrie 2004)

Multumesc pentru detalii. O alta intrebare ar fi: daca doctorul iti recomanda sa faci aceasta eco de morfologie fetala nu inseamna neaparat ca si exista o problema cu sarcina, nu-i asa?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Nu, ci pur si simplu se recomanda tuturor gravidelor.

Crinuta si Rayan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Irina71 spune:

Ma bag si io. Costa mai mult decat o eco obisnuita ?

Irina. 22+

Multe poze cu mine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns codruta_grg spune:

Din ce povesteau fetele stiu ca e undeva la 2 milioane parca.
Si eu am facut eco morfologica dar la ecogaraful cu care ma urmarea doctorul in fiecare luna. Nu m-a costat mai mult.

Codruta & Petra (9 august 2005)

poze & www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=60154" target="_blank">Povestea nasterii
www.snugglepie.com/ezb/284495.png" target="_blank">varsta lui Petra

www.euroski.go.ro" target="_blank">scoala de schi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emaaimee spune:

In Irlanda nu se face ecografie morfologica decat daca mama are peste 35 de ani,are factori de risc in familie sau are probleme pe perioada.Eu,pt ca am avut o scurgere(putin sange)la 24 s,cand fatul este viabil deja,adica poate supravietui vietii extrauterine cu ajutor din partea personalului medical,am fost internata in spital si mi s-a facut ecografie morfologica imediat printre altele.
Sarcina usoara!

mamica scumpei Bibi-02/07/05
http://pg.photos.yahoo.com/ph/anca76nitu/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns felicia74 spune:

eu am facut eco morfo la 21 de saptamani, la Medsana. Nu am avut nici o problema, dar se recomanda preventiv. A costat 2,9 milioane, dar eu nu am regretat o clipa: a masurat orice oscior si alte chestii. Se poate face si 2D, mai ieftin, dar eu nu prea stiu unde.

am primit o caseta de unde am extras pozici. Daca vrei sa vezi am albumul bebe Ilica Teodora - ecografii la: http://community.webshots.com/user/feliciamirela2001

Sarcina usoara!

Felicia 35

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carminabulina spune:

Multumesc crinuta!
Eu m-am programat pt 4 ianuarie la Sanador si o sa ma coste 2.800.000 lei o eco de morfologie fetala + 3D.
Vreau si eu poze cu bebele meu...am facut pana acum 2 eco normale si nu am nici o poza si nici vreo hartie cu dimensiunile lui...sau ei. Trebuie sa aduc eu ceva de acasa? sau sunt aparate care pot face foto si altele care nu?

Mergi la inceput