Mamici de noiembrie-decembrie 2005 (63)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Morgano spune:

Mandy draga, nu te necaji, cred ca e greu insa nu te da batuta cu moralul! Se va rezolva totul in cateva zile si-ti vei reveni la normal. Normal ca te anunt pe tine prima, si tu la fel ai facut .
Maaare liniste azi prin zona, si eu am tot fost plecata, dar chiar asa liniste parca n-am mai prins pe aici. Ripley
http://community.webshots.com/user/ripley_ripley2003

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ina869 spune:

Lavi02 bineinteles ca o sa o alaptezi,esti o mamica care va face tot ce-i sta in putintza sa fie bine pentru puiul ei, asta trebuie sa te intareasca si sa-ti dea puterea sa treci peste micile depresii. Nati este un bebe bun, asa cum ai spus, trebuie doar sa o inveti ce trebuie sa faca.
In ceea ce priveste titulatura pe care mi-ai dat-o, habar nu am cum de-ai ajuns la concluzia asta, ce anume te-a facut sa afirmi ca as fi mama tuturor…cunostintele mele in materie de maternitate sint reduse, desi citesc mult si incerc sa ma informez pe cat posibil, dar stii cum este cu practica care ne omoara.
Bic, Noki_Lara bine ati revenit acasa cu micile comori ! Sa aveti parte de o lauzie usoara!
Meems, sper ca bb shower-ul tau a fost un succes si ai primit multe lucrusoare frumoase.
Anda, esti o dulcica , am ras cind am citit postarea ref. la preocuparea mea zilnica..
Ieri am reusit si eu sa-mi termin bagajelul de spital – era si cazul!-si sint oarecum linistita, dar nu pregatita sufleteste sa-mi intampin puiutza, inca mai am trebi’ de rezolvat.
Da, ai dreptate Anda, eram mai activa pe net cind eram la serviciu, acum insa…rusine sa-mi fie! Dar adevarul este ca nici nu prea am ce sa aduc nou pe forum, fiindca acum preocuparile mele sint banale ( gospodarie, cumparaturi, curatenie, etc.) si mi-am spus ca nu are sens sa va plictisesc cu chestii de-astea cind topicul care trebuie comentat ar trebui sa fie legat de sarcina si bebei.
Astazi tati monteaza camera video in camera ei si mai monteaza un leagan cu melodii care sta in cutie de un timp, asa ca l-am pus la treaba, daca tot l-am prins pe-acasa.
Ripley, draga de tine, inteleg prin ce sentimente confuze treci cind vezi toate fetele in jurul tau ca nasc si tu nu…nu fii frustrata, o sa-ti vina si tie randul, poate ca bebelina ta vrea sa se coaca cat mai bine acolo in burtica.
Eu am probleme cu amorteala mainilor, astzai mi s-au umflat degetele de nu le mai pot indoi (m-am uitat aseara la un film si am rontait seminte, de, trebuia sa ma astept la acest rezultat)dar bine ca ma duc maine la control si o sa-i pomenesc dr. despre asta. Deja anticipez raspunsul lui "e' normal!" dar merita incercarea...

Am fugit sa pregatesc micul dejun, intru mai pe seara.

Pupicei multi,
Ina si bebelusha flamainda 36+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinamh spune:

ma, da' chiar e liniste azi pe forum!!!!

nimeni nu misca, nimeni nu naste... nimicutza nimicutza!!! io recunosc ca am dormmit beton, 4 ore dupa-amiaza, ca nu stiu cum s-a facut si atat a avut andrei chef... daca si pitica o sa doarma dupa-amiaza acelasi interval, mai scap si eu de insomnii...

uite si tova'sa anda nu ne-a mai dat tema pentru acasa, n-am la ce sa pun neuronul sa mediteze! hai anda, nici o idee?? ne ducem ca floricelel la nascut??

Cristina 36+ si Andrei-Razvan(2.08.2003)
www.andreirazvan.home.ro" target="_blank">Andrei
www.bebelusi.august.septembrie.2003.home.ro" target="_blank">Gasca noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Ooof, fetelor, ce dragute sunteti voi !

Am inceput de ieri ritmul de alaptat 1 data la 2 ore jumate. Cand o alaptam la 3h -3 1/2h aveam lapte (sau poate mi se parea?), acum e mai greu, uneori n-am destul. Dar alaptatul des e mama cresterii lactatiei, asa ca sa zicem ca sper.

Nu vreau sa-i dau completare cu lapte praf, asta e ultima solutie disperata, daca nu ia mai mult de 150g / saptamana. Completarea cu lapte praf e mama intarcatului si NU VREAU!

Maine o cantaresc, sper sa fi luat 75-80g de la cantarul precedent, de alaltaieri, sa aiba sanse la 150/saptamana.

Noroc ca Nati e un bb linistit, care nu mai consuma calorii si prin plans, ca sora-sa. Sper sa fie linistita si dupa ce ii trece icterul de tot. Parca s-a mai albit un pic...

Sunt f f incapatanata cu alaptatul, sper sa-mi iasa!

HA! Deci si voua vi se pare ca-s puternica? La multa lume i se pare, si chiar si mie cateodata! Dar uneori, uite, ma mai tuflesc si eu, ce sa fac...

Ina tu esti mama tuturor dpdv sufletesc, ai o vorba buna pentru fiecare, nu te certi cu nimeni, etc; eu sunt mama tuturor dpdv tehnic; si eu tin mult la voi, dar nu stiu/pot sa ma manifest la fel; eu am adunat in mine f multe informatii si experienta despre sarcina, nastere, etc si imi pare tare rau ca mie n-o sa-mi mai foloseasca, probabil, de acum incolo; iar cum voi sunteti mai multe interesate pe acest subiect ma gandesc ca scriu o data, aici, si citeste mai multa lume; iar unora poate chiar le foloseste.

--------------------
Doamne! Cat ma emotioneaza copilul asta! Eu mi l-am dorit, de la inceput pana acum, de fapt cu vreo 2 ani inainte, dar nu era inca momentul; ieri iar m-a apucat plansul de fericire ca am ajuns sa o am in brate! Le iubesc pe amandoua infinit de mult! azi a luat-o Silvi pe nati in poala, a leganat-o si i-a cantat Nani, nani, puisor... puisorul statea cuminte la ea in brate si se uita.. Silvia ii canta si ii zambea... iti mai trebuie ceva in plus ca sa simti fericirea?
---------------------
Anda eu de obicei dupa ce ma cert cu cineva, il scot de la suflet si il ignor... dar de tine imi place, asa ca mi se pare ceva ciudat...de-asta imi tot aduc aminte! Ar trebui s-o las balta, nu? pt vorbele bune... trebuie sa ma descurc cumva!
--------------------
mandy important acuma e sa-ti pastrezi laptele? Nu poti lua altceva pt infectie? Augmentin nu merge? E voie in timp ce alaptezi... Ti-ai facut antibiograma?
--------------------------
tania miss you....

Fetelor, eu cred ca pur si simplu s-a luat o pauza de la nascare! Uitati-va si voi, primul pluton a cam ajuns la linia de sosire, au fost si niste evadate din plutonul 2 (vezi eu) care au recuperat pe ultimele saptamani, niste ascensiuni spectaculoase (fee si pinepple)

Bic sunteti tare draguti toti 3! Nu-ti mai fa atatea probleme cu epi! Zic eu care am nascut normal fara epi. Tocmai de-aia! Important este scopul final - bebica sanatoasa, tu sanatoasa! Restul sunt detalii. Bine ca ai avut-o la indemana. Daca n-o aveai, tot nasteai, nu ramanea bb in tine, dar ti-ar fi fost mai greu si poate ai fi ramas cu o amintire neplacuta. Organismele sunt diferite.

Lavi02

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mandyksch spune:

Lavi, mi-am facut si antibiograma, si din pacate nu pot lua decat Nolicin de doua ori pe zi pt. 7 zile.Mi-a iesit stafilococ aurie 1 milion desi vereau sa-ti spun ca simptome nu am in mod deosebit, ma deranjeaza un pic cand fac pipi chiar la final, in rest e OK. Si s-ar parea ca am si puroi, ma tot gandesc de unde dracu' am eu toate astea...ca analizele dinainte de nastere au fot in regula.N-am ce face , incerc sa pastrez laptele prin pompat la greu, sper sa tina. Oricum am zis ca daca repet analizele si imi ies iar aiurea incerc ceva homeopat maca cateva luni.
N-am apucat sa-mi intreb insa doctorita la cat timp dupa ce termin tratamentul pot incepe sa alaptez..., cred ca cel putin cateva zile.Sper sa nu pierd laptele.
Si mai rau e ca de cand nu mai papa lapte bb s-a constipat si se chinuie groaznic sa faca caca, mi-e mila de el...

Mandy, si Krisztian

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns felicia74 spune:

fetelor!
in primul rand, vreau sa urez felicitari noilor mamici Fee si Mimidummy!

Sa fiti sanatoase, voi si bebeii!!!

Ina cand am citit mesajul tau, m-am regasit - din acelasi motiv nu prea mai scriu nici eu, nu prea mai fac nimic deosebit. Doar bagajel (aproape l-am terminta, aranjez camera bebelinei - transformata din fosta noastra sufragerie si... cam atat).

Tu te plangeai ca soacra ta croseteaza lucruri bebeului in culori imposibile. Wow, in seara asta am vazut si eu ce a facut - mama, un turcoaz spre gri-albastru (nici nu-mi inchipuiam ca exista culoarea asta), mi s-a facut. rau. Nu vreau sa ma intelegeti gresit, eu chiar nu am nimic cu ea, e o tipa OK (in anumite limite), dar si cand are niste ciudatenii...
Iar acum vrea sa-si pune telefon RDS, ca avem si noi in aceeasi retea, si va avea 500 de minute gratuite lunar. Mi-e groaza! Exact cand va veni Ilincutza pe lume si eu voi fi plina de pitici. Ma rog doar sa-mi dea Dumnezeu rabdare sa nu i-o retez in felul meu nediplomat!

Noki cand ti-am vazut pozele, mi-ai insuflat curaj! Daca asa arata o mama care a nascut natural, mai merge! Se vede ca esti fericita cu frumoasa sa in brate!

Felicia 35

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns felicia74 spune:

Lavi02 nu stiu daca am apucat sa-ti multumesc -- ca inca din spital ne trimiteai mesaje de incurajare noua fetelor care urmeaza sa nastem la Giulesti!
Cu asa mesaje si cu pozele parca imi mai trece panica. Nu am intrat eu chiar in criza, dar trec de la o stare la alta - ba sunt extrem de curajoasa (mai ales in fata celorlalti ), ba incep sa-l intreb pe Doru "Va fi bine? Esti sigur?", dupa care "dar ce stii tu ca nu nasti tu?". Saracu', l-am innebunit. Dar mai am sanse sa ma linistesc miercuri cand ma duc la control iar. Ca asa frumos vorbeste doctora mea...
Mandy chiar nu-mi vine sa cred ca ai patit asa ceva la un spital particular... Pai daca nici aici nu suntem in siguranta.

Felicia 35

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tania-z spune:

Anda si Lavi02 ma bucura ca va ganditi la mine... eu nu numai ca m-am lenevit, dar sunt intr-o stare de spirit tare proasta, care tine de cateva zile si nu voiam sa "molipsesc" pe nimeni, chiar nu e cazul. Mi-e teama de o depresie prenatala si sper ca trec peste perioada asta fara sa o fac, dar, cine stie?

Monet, Bic, Noki v-am vazut comorile si va citesc cu mare interes toate postarile - ajuta la pregatirea psihologica pt nastere.

Tania & www.snugglepie.com/cb/39925.png" target="_blank">BB Stefan 34+

Varsta BB Stefan
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ina869 spune:

Mandy, imi pare rau ca treci prin asa ceva. Am inteles ca si lichidele multe ajuta ( ptr. infectie + laptic).
Si chiar vroiam sa cer sonda in spital fiindca nu vreau sa ma duc la buda din 5 in 5 minute;eu daca nu beau apa timp de o saptamina si tot am vezica plina, mi-este groaza sa ma gindesc cum va fi in spital.
Ptr. constipatie se poate sa te ajute fetele cu experienta cu niste idei; stiam ceva de supozitoare, de termometru introdus in poponel. Of, saracutzul, nu trebuie sa se chinuie asa. Astia din spitale ar trebui dati in judecata, uite ce se intimpla daca nu respecta regulile de igiena si nu sterilizeaza totul cum trebuie. Sper sa-ti revii repede ca sa poti alapta.
Taniutza iubito, du-te pe-afara! Ignora ploaia, vremea urita, frigul, chit ca stai putin in fatza blocului si privesti trecatorii, nu sta in casa ca te plostesti rau de tot ( proprie experientza!).
Ieri am lasat totul balta si m-am dus prin mall, fara vreun scop anume, este cel mai mare mall din oras si imi ia ceva timp sa ajung de la un capat la celalalt, m-am asezat pe o bancutza acolo, ma uitam cu interes la oamenii grabitzti care si-au inceput cumparaturile ptr. Craciun, eram ca o babautza curioasa careia totul din jur i se parea spectaculos: beculetele colorate, brazii incarcati, oamenii cu sacosele indesate, copiii galagiosi, apoi m-am dus in toate magazinele cu lucrusoare ptr. bebelusi si la vederea lor m-am umplut de duiosie si emotie, am vazut niste rochitze superbe ( si foarte scumpe) iar gindurile m-au dus in viitor, cind sper ca ma voi duce cu bebelusha si ii voi cumpara citeva rochitze colorate.
Am ajuns acasa cu alt tonus, cu moralul ridicat ( ieri a fost si vreme urita si sint meteo-dependenta, cind nu este soare ma intristez) si stiu sigur ca leacul pentru depresie este sa mergem pe-afara, sa luam contact cu lumea inconjuratoare, chiar daca nu ai chef, chiar daca trebuie sa tragi de tine, vezi alt “décor” decit pe cel din casa, te mai uiti pe la vitrine, ce se mai poarta, care mai este moda ( dar trebuie sa te abtii sa-ti faci sange rau cind vezi preturile!!! ) este “altceva”. In casa ne plafonam, asta-i adevarul!
Stiu sigur ca-ti vei reveni!
Te asteptam cu vesti noi si nu uita, aproape toate am fost in situatia asta si chiar daca organismele difera si reactioneaza diferit, avem aceeasi structura.
Si mai ales nu uita ca sintem aici una pentru cealalta – indiferent distantza care ne desparte.

Pupicei tutoror,

Ina si bebelusha plimbareatza 36+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Morgano spune:

Felicia, Mandy a nascut la Clinica Gineoclogie 1 din Cluj, nu la clinia privata.
La clinica privata voi naste eu ;) cand o sa-mi vina randul....
Chiar azi am fost pe acolo cu Marius sa localizam si sa vedem cum arata. Sincer, nu e cine stie ce design sau lux, fte cald oricum, curat, si destul de intim. Nu am avut curaj sa intram pana sus, Marius tot schimba culori de m-a umflat rasul, am avut si eu emotii, nu stiu de ce - chiar cu dr. nanu (proprietarul clinicii) ne-am intalnit si ne-a mai povestit el cum e pe la ei, m-a asigurat ca au personal calificat si sunt nu stiu cati doctori si prof. dr. Am sa vad cand e cazul cum arata saloanele, azi aveau 3 mamici.
Tania si mie imi lipsesti ;) da' io-s mai sfioasa :)) lasa depresia ca nu e bine, nu ai timp de asa ceva.
Cristina, si eu am tras 2 ore de nani, si numai "prostii" am visat. Adica prostii ca nu le pot aplica, altfel.... hehehe.
Ripley
http://community.webshots.com/user/ripley_ripley2003

Mergi la inceput