Mamici de noiembrie-decembrie 2005 (63)
Raspunsuri - Pagina 12
Morgano spune:
Seara buna mamici si burtici.
Sunt prezenta la apel, deci nici vba sa fi nascut. Cred ca fata mea nu vrea sa evolueze de la lovit in col la ceva mai interesant. Am fost la padure, prin jurul clujului cam la 40 km distanta, am mancat la un rest fte buna papica si extrem de ieftina, inca nu-mi revin, a fost o zi frumoasa. Ma simt obosita acuma, insa mi-e teama sa nu adorm dc ma pun in pat, ca sa nu fac la noapte 13-14 pe net ca buha. In rest, starea general de dureri de bazin, nu mari, fata care ma loveste si apasa jos de tot, in rest pace si liniste.
Ina, cika durerile de cap din timpul sarcinii si alaptatului sunt de la hormoni, eu am avut o perioada cu migrene, dar mi-a trecut prin luna a7a. Eu am dureri de cap dc dorm de amiaza asa iepureste si ma trezesc brusc. Noroc ca n-am avut timp de dormit de amiaza prea des, cred ca de vreo 5-6 ori toata sarcina.
Pischi, tu cred ca maergi la baie ca mine: in transa, d'aia adormi repede la loc. Eu dc dorm adanc trebe sa visez ca fac pe mine sau ca ma doare ceva prin zona ca sa ma trezesc sa merg, si atunci mai atipesc de vreo 3 ori pana sa ma las convinsa ca risc sa ud patu'.
Cora, ma faci sa rad, pt ca eu eram sigura ca nasc luna trecuta in 13, si acuma vad ca se apropie 13 asta si nu-mi vine a crede ca-s tot burtoasa.
Aura, bine ca mai apari si tu, cand mai intri pe net, logheaza-te si pe YM, sa mai schimbam o vba. Oricum dc nasc te sun sa anunti fetele, tu sau Mandy, de fapt, care poate prima.
Anda, azi ai fost fte ocupata de nu te-ai luat de nimeni si nimic la comentat. Zau ca e sec asa :))
Ripley, 39+
Ripley
http://community.webshots.com/user/ripley_ripley2003
anda77 spune:
quote:
Anda, azi ai fost fte ocupata de nu te-ai luat de nimeni si nimic la comentat. Zau ca e sec asa :))
Ripley, 39+
tze zitze, maica, tze zitze?....
eu stau ca iepurele ciulit, la furat in gradina ursului, pt. ca sunt f. ingrijorata. azi am primit niste capete in col de mi-a scapat tel. mobil din mana! bebe e cam coborat, dupa parerea mea, neprofesionista, e adevarat, dar ...Nu ca fac pipi des...ci foarte des. Practic imi petrec viata la toaleta!
De ingrijorata ce sunt ma voi duce sa spal hainutele lui bebe ca nu se mai stie ce prematura ma loveste...
cristina, saru'mana, de data asta am putut citi...si am retinut foarte bine
vad ca subiectul meu de aseara cu ce trebuie sa faca neonatologul nu v-a provocat mari efuziuni intelectuale sau emotionale sau macar simplu conversationale...bineee..pregatesc ceva mai scandalos:))
mama di tutti vad ca e ocupata cu fetele, azi n-a intrat...
http://community.webshots.com/user/anda1977
Siminaf spune:
Anda, neonatologul trebuie sa fie prezent in sala in momentul expulziei, pt. ca trebuie sa aiba grija de bebe din secunda 2! Deci trebuie sa-l preia pe bebe imediat.
Simina & Andrei (Deiutzu) & bb2 din burtica
Virsta bebe2
Virsta Deiu
Home, wherever you are...
Excursie la Lake Arrowhead
Laguna Beach
Beach Cities
cristinamh spune:
anda... e doar un articol din "mami"... dar ma indoiesc ca tu vei putea fi prezenta, poate tati... ca io cand am iesit din sala de nasteri, bb eara gata infasat si pus la nani. cert e ca la prima vizita acasa, pediatrul a repetat tot ceea ce ai citit tu in articol.
Cristina
36+ si
Andrei-Razvan(2.08.2003)
www.andreirazvan.home.ro" target="_blank">Andrei
www.bebelusi.august.septembrie.2003.home.ro" target="_blank">Gasca noastra
monet spune:
dragele mele,
felicitari noilor mamicute!!!
avem poze proaspete, cine are timp sa se uite, la linkul "primul album - maya":)
din cite stiu eu, aici la america:), neonatologul e prezent doar in cazul in care se suspecteaza ca copilul are nevoie de 'prim ajutor', fie el cit de mic (ajutorul:)). eu n-am avut neonatologi, nici la lia, nici la maya, prezenti. sau poate is io pe-o lista neagra:).
noi sintem bine, atita cit se poate, adica fata suge la tzitzi si-i dau si prin tubuletz lapte de-al meu pompat. dupa ce termina de sipt, ma pompez si tot asa....... am anestezie naturala la sfircuri!:)
pupici multi si sa mai auzim de noi mamicute!!
mona,
lia (24.04.2004) si
maya (28.10.05)
www.seansimon.com/october2005.htm" target="_blank">OCTOMBRIE
www.seansimon.com/MayaFirstDays.htm" target="_blank">PRIMUL ALBUM - MAYA
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=60893" target="_blank">ASA S-A NASCUT MAYA site-ul nostru www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=31961" target="_blank">asa s-a nascut lia
lavi02 spune:
Anda77 va'ca ai inceput sa ma iubesti!
Un pic asa,... recunoaste! Bine, bine, iar zici ca ma alint. Am dreptul! (Io de fapt te simpatizam mult pe tine, inainte de cearta, cand cu cearta te-am scos de la suflet si dupa aia te-am bagat iar, ca esti simpatica!
)
Azi am fost la pediatrul ala bun. Vesti bune si proaste: cu ochisorul e OK, trebuie doar ser fiziologic, cu kk la fiecare supt e iar OK, cu secretia vaginala e Ok (vedeti cate probleme sunt la un bb mic?) In schimb nu e OK cu alimentatia: eu o lasam sa doarma cat voia ea, se scula singura cam la 3 ore si o alaptam. Dar ea doarme asa mult din cauza ca nu i-a trecut icterul (icterul o face somnoroasa). Si din cauza ca daorme prea mult nu mananca destul. Iar din cauza ca nu mananca destul => nu-i trece icterul! Asa ca trebuie sa ia 10 mese pe zi, deci sa o trezesc la 2 ore jumate zi si noapte si sa o alaptez
. Mi-a declarat-o subalimentata, ceea ce m-a trimis cu moralul la pamant si mult mai jos de atat!
De-asta n-am mai avut chef nici sa intru pe aici. Si nici timp... La ora 22 tre' sa-i dau sa pape!
Asa ca monet sa ne luam de mana in lupta cu laptele! Oare alaptat la 2 1/2 ore o fi suficient sau trebuie sa ma si mulg dupa?
Desi m-a demoralizat nitel, ma bucur ca am mers la
ca eu ma culcam pe o ureche: ce bine e ca doarme si mananca 1 data la 3 ore! Dar uite ca nu e asa! Macar am aflat din timp si pot lua masuri! Sper sa functioneze.
Of!!!!
Bagati ceva sustinere morala va rog - imi doresc tare mult sa alaptez!!!
corap ai dreptate ca pot sa ma nesimtesc si sa apar la ora la care pot! Si punct! O data am gafait in drum spre cabinet de m-a durut burtica, nu cumva sa intarzii 5 minute! Iar dr cand m-a vazut asa a stat 5 min cu mine pe canapea pe hol de povesti, sa ma linistesc. Ca nu avea alte paciente grabite!
anda la subiectul zilei cu neonatologul:
Ce se face la
- din cate stiu eu:
-ginecologul ii pune tubuletele alea in nas prin care ii aspira secretiile - sa poata respira
-gineco ii taie cordonul
-neonato il preia, il evaluaza Apgar si ii face manevre de resurscitare daca e cazul
-apoi, de data asta, neonato mi l-a pus in brate pt cateva minute
-apoi il duce la nou-nascuti unde il spala, il cantareste, il incalzeste, etc.
Ce poti tu sa faci e sa ai incredere ca toate astea merg snur - bebeul e in raspunderea lor si fac tot ce pot sa fie bine!
Am vazut cum ii vaccina BCG: pe patutul fiecarui bebic era pusa o seringa cu doza. Dr (sau asist) trecea pe la fiecare patut si facea vaccinul. Nu cred ca sunt iresponsabili sa refoloseasca seringile. Mai ales intr-un spital mare, in Bucuresti!
La Giulesti, bebicii (majoritatea) stau la comun.
Acum: la nastere tu nu prea esti in stare sa urmaresti tot ce fac astia - eu ar fi trebuit sa ma intorc sa vad ce-i fac lui bebe. Tu esti prea prinsa de efortul si emotia evenimentului (ca sa nu zic si durerea) ca sa "filmezi" tot ce se intampla in jurul tau.
Din acelasi motiv, ti-e cam greu sa vezi cine e neonato care iti preia bebicul. Daca e sotul sau vreun insotitor pe faza - poate sa-i dea el. La mine nu a fost cazul.
La Giulesti exista o cantitate oarecare de neonatologi care se ocupa toti de toti copiii. Asa ca eu le-am dat la cele 2 vizite, cand examinau copilul si imi spuneau si mie ce si cum. Am retinut fata celei care mi-a pus copilul in brate, dar n-am mai vazut-o. Nici n-am cautat-o, ca nu stiam cum o cheama.
Sa nu vina neonato in momentul expulziei - mi se pare total improbabil intr-un spital civilizat. La Giulesti, cand urcau pe masa gravida pt expulzie, moasa striga: "anuntati copiii!" si careva dadea telefon la ei si zicea "Se naste!" Astea erau replicile - fixe, aceleasi si acu' 4 ani - e o rutina, nu esti tu prima care naste in Municipal, stai linistita!
O fi sistemul sanitar in Ro cu multe hibe, dar nici chiar asa!
Cu sonda - nasol e ca e mare riscul de infectie urinara DE LA EA, din cauza microbilor alora rezistenti de spital care stau pe sonde. Am auzit si alte cazuri, nu numai soacra-mea! De-asta eu am fugit de sonda ca dracu' de tamaie.
Ripley
si nu mai fi asa nerabdatoare, ca
nu va termina liceul la tine in burtica, asrta e clar!
lavi02 - mama tuturor e Ina, nu eu! Eu sunt aia sfatoasa si cu gura mare!
corap spune:
lavi02, hai ridica moralu' ca daca tu esti demoralizata = bb stresat + nu lapte. asa ca linisteste-te.
uite, tocmai vin de la o prietena, la care am fost sa-i ducem un cadou pt. micul ei care pe 8 face un anisor. si ea a avut problema cu icterul, si la ea a durat vreo luna, pt. ca a nimerit un doctor idiot care-i zicea ca ala nu e icter, cu toate ca bb era galben toata ziua. si a avut si colici gramada. dar au reusit sa treaca peste astea (si mama si bb), si l-a hranit la san pana a inceput diversificarea. ca dup-aia i-a disparut laptele pur si simplu (nici bb nu mai sugea, scuipa sanul). acu' bb are 11 kile :)
asa ca - hai curaj, ca se rezolva. si ai sa rezisti si tu cu alaptatul la 2,5 ore. si o sa-i treaca icterul repede, repede.
pupici
c& bbandrei
codruta_grg spune:
Lavi02, noi am avut probleme cu icterul pana aproape la 2 luni, si manca din 2 in 2 ore si nu era nici somnoroasa. Asa ca nu te stresa cu icterul!
Codruta &
Petra (9 august 2005)
poze & www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=60154" target="_blank">Povestea nasterii
www.snugglepie.com/ezb/284495.png" target="_blank">varsta lui Petra
www.euroski.go.ro" target="_blank">scoala de schi
anda77 spune:
am revenit...
mama di tutti, multumim de raspunsuri (la obiect, ca de obicei)...:)) si nu, mama di tutti esti tu, nu ina, ina este bunicuta forumului, este mult mai blanda, calina, vorbeste cu toata lumea, nu intra in polemici, e alt gen...Si mai lasa-ma, femeie, cu cearta aia din nu stiu ce luna de sarcina...! Daca nu mi-ai zis de 6 ori pana acum... daca nu spuneai tu, pana cum pe bune daca imi mai aminteam...Eu reactionez DOAR in doua moduri dupa o divergenta de opinii, oricat de impresionanta ca intensitate sau marime ar fi divergenta: ori tai absolut orice legatura cu persoana respectiva, sec si definitiv, daca a incalcat grav principiile mele, ori, daca nu este indeplinita ultima conditie, initiez eu "redeschiderea ambasadelor" in max 2 zile... Nici intr-un caz nici in celalalt nu port ranchiuna si nu rememorez, deciziile sunt definitive pro sau contra si 100% comportamentul meu este corespunzator situatiei.De cand eram copil faceam asa..asta a fost o paranteza total off topic, era pt. mama di tutti...
Cu moralul, hmmm. Initial mi-a venit sa-ti scriu "da' se poate, tu, care esti puternica, revino-ti, bla bla..." Apoi m-am gandit ca poate nu e asa de simplu.. inca n-am nascut, nu stiu cum e sa fii ori tu ori bebe bolnav de ceva si sa impieteze asta asupra alaptatului...+ oboseala+grija+nesiguranta etc...Ce sa-ti zic, mai mama di tutti, icterul asta nu dureaza o vesnicie sigur. Daca medicul a zis ca e subalimentata, poate iei in calcul si varianta cu suplimentare cu lingurita pana trece icterul...Eu ma gandesc ca, chiar daca ea nu se scula sa ceara laptic mai des deoarece era somnoroasa, macar sugea cand se scula mai bine, nu? Stiam ca tu n-ai probleme cu cantitatea de lapte...Adica nu-i e fomica si trebuie obligata?...Si daca e asa (ultima varianta), eu cred ca sanii tai vor secreta corespunzator fata de ritmul bebelinei..daca pana acum n-au fost probleme cu cantitatea, nici de-acum nu o sa fie...Poate o sa fii putin mai obosita...Ca sa sporeasca cantitatea de lapte secretata, prietena mea se mulge dupa fiecare alaptat. Si a reusit sa dubleze cantitatea! Dupa ce papa individul, stoarce ce ramane (inainte arunca, acum chiar pastreaza) si la urmatorul alaptat are tot mai mult!!! Nu lasa deloc laptele sa se "branzeasca" inside...Bine, la inceput i s-au intamplat cateva accidente, adica a stors tot si asta mic s-a sculat dupa o ora ca vrea papa si ei nu apucasera sa i se reumple sanii...acum mananca la ore fixe. Hai, curaj, totul o sa fie ok, bine ca laptic exista...
meems, cum a fost baby-shower-ul? te-ai distrat cu fetele, ai primit cadouri frumoase? pune-ne si poze, daca vrei...
ripley, nu cumva fiica-ta il asteapta pe fiu-meu?![]()
![]()
Hai mai, stii ce baiat finutz o sa am..
.Singura problema ar fi cu mine, care cred ca voi fi o soacra intzepata, dar puiul meu se va purta perfect cu fetele...iti spun eu ca fiica-ta il asteapta pe fiu-meu...hi, hi, hi...
anda77 spune:
fetelor, sa stiti ca am zis de prezenta neo pt. ca am avut prietene la care neonatologul nu a fost de fatza la nastere! pe bune! i l-a dus asistenta pe bebe, dupa spalat, infasat...ca la nebuni!
tania, chiar ca te-ai lenevit cu scrisul...si ne pare rau![]()
buluci si leea cv n-au mai intrat...
nici ina nu mai are timp de forum, acum ca e in concediu :)))))). cum sa mai aiba timp, cand ea aduna frunzele cazute timp de ora minimum, in fiecare zi...cred ca a terminat la ea, a trecut la peluza vecinilor...
ma duc sa scotocesc putzin in frigider...