Oligospermie (15)- putini, da' (ne)buni!

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns AYSHA 2 spune:

Asaaaaa, imi ascut creionul si va povestesc :la 18.08.2005 spermograma sotului arata asa : numar 18 mil/ml, mobilitate progresiva 40%, pe loc 20%, imobili 40 %. Concluzie : oligoastenozoospermie moderata.La spermocultura a iesit micoplasma hominis sesibila la zanocin si am luat fiecare 10, cate una pe zi. Cu analiza in mana ne-am prezentat la Cezara care ne-a recomnadat, pe langa analize, sa luam Zn de 50 mg 1/zi (noi am luat de 10 mg ca nu am gasit de 50 ), acid folic 1/zi si vit. E forte 1/zi, toate timp de 3 luni, ceea ce am si facut.
La 14.10.2005 spermograma arata asa : 23 mil./ml, Mobilitate : rapida si progresiva :0, lenta si progresiva 45,4%, mobili pe loc 19,6%, imobili 35 %. Concluzie : astenozoospermie usoara. La spermocultura a iesit micoplasma slab pozitv, si am luat amandoi sumamed de 500mg, 5 pastile, cate una pe zi.
In z. 14 eu m-am dus la dr. nu pentru monitorizare, ci pentru a vedea daca mai am chistul cel gigant de care v-am mai povestit si pentru care luasem cu o luna inainte anticonceptionale. Rez. la eco a fost asa : OD 1 folicul de 19,8 mm, OS -, endometru de 9,2 mm, discreta lama de lichid in Douglas. Concluzia : doamna, ati ovulat ieri. Mai am vreo sansa luna asta ?, intreb. Cam neincrezatoare, imi raspunde : da, poate. Dar cu spermograma asta, in afara de vitro, avem vreo sansa ? Da, doar cu inseminari, pt. ca are motilitate rapid progresiva ZERO.
Buuun, fara sa imi fac vreo speranta, ne facem totusi "datoria" chiar din aceeasi zi si imi programez o saptamana de concediu pentru urmatoarea inseminare. Dar am tot asteptat si nu am mai plecat in concediu...Ba chiar am facut si joging intr-o zi pt. ca eram convinsa ca nu se va intampla nimic luna asta.
Concluzia : nu trebuie sa luam ca absolute verdictele medicilor, pentru ca puterea lor de cunoastere, ca si a noastra, de altfel, este limitata. Trebuie sa credem in steaua nostra norocoasa si sa perseveram.
Cautand prin dosarul cu analize am gasit prima spermograma si stiti la ce data era ? la 14.11.2004, de atunci a trecut un pe care nu vreau sa mi-l mai amintesc, cu doua inseminari, nervi, bani cheltuiti, analize, investigatii si multe alte crize...
Eu o sa bantui, cu permisiunea dvs. , tot printre voi,ca imi sunteti tare dragi, asa ca va stau la dispozitie si cu alte informatii.
Va pupa pe toti
Aysha 5 fix

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns M Oana spune:

Deci, SE POATE
La cate esecuri am auzit in ultima vreme, era cazul sa apara si reusite......
Deci ce inseminari, ce chist gigantic, ce mycoplasma, ce stat la pat, cand e sa vrea soarta, SE-NTAMPLA!
Acum zbor de-acasa, dar aici ma-ntorc, pe seara.........

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tabitha spune:

Aysha 2: iti multumim mult pr. detaliile pe care ni le dai, ca ele pot ajuta si alte fete. Tu esti dovada cea mai graitoare ca nu e cand vrea dr. sau cand vrem noi, ci cand vrea Cel de Sus. Si daca el vrea, nimeni nu se poate opune. Uita-te la mine: sotul meu azoo si totusi eu sper sa raman normal. Nu-i asa ca-s batuta in cap? Exista insa undeva o sansa f.f.f. mica si eu voi continua sa ma agat de ea. Normal ca nu ma opresc aici, fac si alte investigatii, incerc si prin alte metode.

Felicitari inca o data, steaua ta a rasarit si sa vezi ce-o sa mai straluceasca peste vreo 8 luni.

Tabi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns greuceanu spune:

Aysha chiar te rugam sa ramai printre noi si chiar iti multumim pentru asta.Fiecare reusita a oricaruia dintre noi e un prilej de bucurie pt toti ceilalti si chiar un imbold pt cei ce au lasat garda jos si nu mai cred in nimic.Dupa asa o acalmie era normala asa o veste,era linistea dinaintea furtunii.O furtuna de fericire pe care o impartasim si noi.Felicitari.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diciu spune:

AYSHA2...
FELICITARI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
FERICITO!
sa-ti traiasca micul pui 9 luni cuminte in burtica ta...si apoi o viata plina de noroc si sanatate!!!
noua ne-ai facut moraliceste un mare bine...ne-ai dat speranta!

anda

DICIU&LICIU

"daca dragoste nu e...nimic nu e"

Mergi la inceput

Greu,nici eu nu mai credeam in nimic. Tocmai de aceea eram relaxata, nu am mai tinut cont de nici o regula, in afara de timig, bineinteles
Diciu,multumesc, te astept pe strada cealata, la mamic
A-propos, nivelul "stiintific" al discutiilor de aici e mult mai ridicat, mai incitant si mai interesant decat la gravidute,aici totul se dozeaza,se masoara in milimetri,dincolo acum mai toata lumea vomita si povesteste fiecare ce papa bun a mai ingurgitat
Iar umorul de aici nu poate fi egalat...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmen.cita spune:

AYSHA, am citit eu bine dincolo ca ai prestat la o zi dupa ovulatie? Mamaaaa, pai imi dai mari sperante cu asta, inseamna ca am si eu sanse daca am avut si eu un ovul longeviv ca al tau!
Si cand ai facut primul test? Azi? Nu ai mai incercat altul inainte?
Eu am simptome cu carul si ceea ce le diferentiaza de ceea ce simt eu in fiecare luna este o foame ingrozitoare, de cand ma trezesc ma parca roade ceva acolo, tot timpul ma gandesc numai la mancare... si sunt obosita de zici ca trag la jug (si va jur ca nu fac asta)...
Dar eu dau IGNORE... IGNORE... IGNORE... la toate aceste simptome care au aparut ca sa ma inebuneasca pe mine...

Mergi la inceput

Carmne.citaprimul test l-am facut azi. Stau in cumpana sa vad daca ma duc maine la eco sau nu. Nu stiu daca apare samburica in poza.
Cat despre simptome, eu tot timpul am fost ferm convinsa ca sunt de CM :dureri pelvine, sani, tot tacamul, ca de obicei.Credeam ca m-am dereglat de la anticonceptionalele de luna trecuta.Nici nu ma gandeam sa fac test. Dar ieri mi-a fost greata si eu nu am astfel de probleme de obicei. Cand mi-am cumparat testul aseara, am avut o presimtire ca de data asta o sa fie f. bine, nu stiu de ce. Am dat si eu IGNORE la greu, ca sa nu devin gravida la cap Dar sotul zicea ca m-a"nimerit" de data asta si eu ii ceream sa nu mai deschida acest, ca sa nu innebunesc de tot
Asa ca poti sa incerci un test daca ai ceva zile de asteptare, nu frige, crede-ma

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns barbye spune:

A inceput sa imparta cadourii Mosul?
Aysha 2 Felicitari!! o sarcina usoara si un bebe sanatos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns M Oana spune:

Aysha la seratele noastre muzicalo-poetice este bine venit orice normospermist si gravidist, asa ca o gravidista e taman la fix, mai ales ca avem nevoie de modele .......
Promitem sa facem un afis cu tine burticoasa, pe care sa-l punem pe plafon, sa adormim noaptea cu ochii la el, poate se ia si la noi.....
Iar Mosului o sa-i trimtem scrisori cu poza ta pe ele, ca sa inteleaga despre ce vorbim........

Mergi la inceput