Bebelusi de martie - aprilie 2005 (47)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns adrianafedorca spune:

Ellinia cum se mai simte Stefan?

Adriana si Cezarica (n. 23 Aprilie 2005 )

ALBUM 1
ALBUM 2
ALBUM 3

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rp spune:

Buna dimineata tuturor!

LA MULTI ANI! Alexia (CatXO) si Gabriel-Stefan (Gabrianah), sa cresteti mari, frumosi si sanatosi.

Eu am trecut-o de aseara pe Maruta pe lapte Milupa fara lactoza, ca mi-a facut ieri kk lichid, dupa citeva zile de mincat cam la regim, dar cu lapte. Si nu vreau sa o pun pe seama dintilor (care nu mai apar!!). Rrox, faci si pentru noi o vraja?
Apropo de regim, si eu acum vreo 2 luni am vrut sa fac o cura 1-1-1, ca eu sint o taurita gurmanda si nu sint capabila psihic sa tin regimul zis si al Monicai Anghel.Am mincat prima zi fructe, a 2-a zi pui la gratar si urma ziua de lactate. Dar seara m-au apucat niste crampe si un rau la burta nasol de tot, care m-au tinut vreo 3 zile. Nu stiu daca e o coincidenta sau organismul dupa nastere nu mai tolereaza astfel de "tratamente". Eu am mai tinut regimul asta cind am fost nasa si am slabit 3 kg in 3 zile fara probleme.

Daria, foarte frumoase tarcul si jucariile. Sa le stapiniti sanatosi.

Mamacita, eu stiu ca necesarul de lapte la virsta asta este de 400-600ml. Dar avind in vedere ca Alexutu este mai dezvoltat cred ca merge mai mult. Eu sint stresata cu Ca si nu completez cu ceai la masa de diversificare ci cu lapte. Parerea mea e ca e in regula sa manince la o masa diversificat pina se satura, iti ramin 3 mese de lapte, si apoi, in timp, cind o sa inceapa sa pape brinzica si iaurtel poate sa suga inca si mai putin. Nu stiu daca am fost coerenta.

Nino, trecerea cea mai usoara de la tzitzi la lapte praf nu e cu biberonul? Ma gindesc ca daca-i dai cu lingurita sau canita el crede ca-i diversificare nu laptic, nu-i satisface nevoia de a suge si vrea tzitzi.

Alessia, m-au distrat grozav aventurile lui Benny si mi-au placut tare albumul cu frati. Sint asa frumosi cite doi!!! Apropo de doi, ce mai fac gravidutele noastre? Cum va simtiti?

Am sa pun in album niste poze de la botezul la care am fost duminica, la Mogosoaia.
Va pup pe toate

http://pg.photos.yahoo.com/ph/roxanapav03/my_photos

roxana si marutza (22.03.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

La multi anisori frumosi!! Alexia si Gabriel !!!

Mamacita o sa ajunga laptic dimineata si seara. Ioana are acum 3 mese solide, dar cea de seara contine cereale cu lapte si nu in portie intreaga ca sa mai si bea laptic dupa. Doar dimineata are masa doar de lapte. Si mai mananca si branzica sau iaurt zilnic, cam 100 ml. Ea, din pacate, suge putin la o masa, si d-asta nu ajungem nicioadata la 500 ml./zi, dar cu Alexut nu cred ca o sa ai problema asta. Ioana cam la 5 luni nu a mai fost deloc atrasa de lapte, desi atunci sugea de la mine. Am sperat sa-i placa bibe, dar tot putin suge. Fiecare bebe cu poftele lui

Ninocikap E putin cam devreme la 8 luni pe canita integral. Eu am trecut-o pe Mariuca la 9 luni la canita si fix atunci si-a descoperit degetul si a inceput sa-l suga, desi pana atunci nu o facuse. Mai au inca nevoie psihologica de supt. Dar desigur nu sunt toti la fel. Ca sa-l intarci (bibe sau cana) incepe cu masa de dimineata, las-o ultima pe cea de seara. Si ia-o treptat. Ii dai intai formula cat vrea (nu te mai lupta cu lingurita, transmiti un mesaj gresit) si dupa il pui la san pana se satura. O sa ajunga sa se sature cu formula si atunci ai reusit si treci la masa de seara. O sa fie mai bine si pentru tine sa micsorezi treptat cantitatea de lapte produs. Daca a baut 75 ml. e bine, i-a placut. Ioana la inceput nu bea nici o gurita macar.

Rp De ce te grabesti cu dintisorii? O deranjeaza? Poate ii ies mai tarziu. Nici Ioana nu are inca dinti si nici probleme. Si Mariucai i-au iesit mai tarziu. Asteptam. Da' va urez si voua, nici o grija, da' parca v-as ura intai sa scapati de kk lichid! Sanatate si dintisori pentru Marutza!

tuturor!

Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)
poze vechi
poze septembrie - octombrie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamacita spune:

'neata!
Alta viata!Alex a dormit de la 21:30 la 6,apoi i-am dat tzitzi,apoi iar de la 6:30 la 8:45,ma simt om din nouDar,cum orice medalie are si revers,ne incearca gatul si nasul pe amandoi,sper sa nu fi luat de la tati(cam asa ar fi,daca punem si 3-4 zile de incubatie).De aceea,la 9,cand i-am dat cereale cu para,am strecurat si 5-6 picaturi de lamaie,sper sa nu-i faca rau in cantitatea asta,dar am zis sa-i aduc putina vitamina c(desi citricele nu sunt recomandate pana la 1 an,dar noi nu avem alergii in familie).Vedem noi ce-o iesi...
Multumim de sfaturi rp.V-am vazut pozele,mare petrecareata Mara cu gropitele ei cu totSi cred ca ai dreptate cu nevoia de supt a lui Alex a lui ninocikap.Dar, nino,s-a demonstrat clar ca nu laptele praf ii asigura un somn mai linistit;treaba cu dintii si muscatul insa e intr-adevar cam neplacuta.Oricum,l-ai alaptat destul,deci,daca te hotarasti la intarcat,eu iti doresc succes!

LA MULTI ANI Alexia si Gabriel,sa cresteti mari,sanatosi tun si destepti!

Alexandru,soarele nostru
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10724;307/st/20050425/n/Alexutu%27/dt/7/k/6333/age.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danuta_t spune:

Mamacita, si eu stiam de un necesar de 400 - 600 ml lactate pe zi atunci cand papa si solide, dar cred ca depinde mult si de copil. Alexutul a papat intotdeauna foarte bine, asa ca nu cred ca trebuie sa iti faci probleme. Mihai nici inainte de diversificare nu papa mai mult de 650 lapte, iar acum nu cred sa depaseasca 500 (am renuntat la cantar). In schimb nu renunta la lapte la nici o masa (am inceput diversificarea la 5 luni). Nici macar la pranz cand manaca foarte bine pireu si supa. Mai vad eu cand il trec pe iaurt si pe branzica, dar dupa cate vad mai repede o sa renunte la biberon decat la tzitzi. Iar targetul meu era de 6 luni de alaptare. Dar cand il vad cum ma cauta si se cuibareste la tzitzi, uit de toate planurile. Asa ca ii dam bataie in continuare.

Dana si Mihai (20.04.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ninocikap spune:

multumim mult tuturor de raspunsuri.

Mamcita nu cred sa ii faca rau cateva picaturi de lamaie... eu am incercat o data sa ii pun lui Alex in ceai dar nu i-a placut. cat despre dintisorii lui Alex sa stii ca au devenit cam incomozi la supt... ce sa zic de formula sper ca poate o dormi, dar oricum eu asa izc ca nu se satura cu sanul meu, cel putin dimineatza... cand suge destul de putin...

Rp Alex al meu nu a luat niciodata suzeta sau biberonul asa ca trebuie sa ne descurcam cum putem... sper sa va reveniti cat mai repede cu kkutza..

Rrox am uitat sa specific ca i-am dat cu canutza cu cioc, el cu asta bea de vreo luna apitza, dupa masa... multumesc mult pentru sfaturi....

Nicoleta si Mihai Alexandru (17.02.2005)
Poze
Varsta Alex

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamacita spune:

multumesc ninocikap,rrox,danuta.
Fetelor,eu cred ca o sa ducem dorul alaptatului,indiferent ce target-uri ne propunem si cum ne ajuta mama-naturaEu asa ma relaxez si sunt atat de fericita cand il vad cum suge cu pofta,ma mangaie,se bucura si gangureste la sfarsitul mesei ca un"multumesc"

Alexandru,soarele nostru
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10724;307/st/20050425/n/Alexutu%27/dt/7/k/6333/age.png

Mergi la inceput

Mamacita este intr-adevat foarte frumoasa partea cu alaptatul, mai ales ca te uiti las el cum creste de la zi al zi si parca nu iti vine sa crezi ca doar cu laptele tau.... eu asa am patit sincer... dar asta e , toate lucrurile frumoase au un sfarsit...

fug ca s-a trezit praslea si face galagie..

Poze
Varsta Alex

Mergi la inceput

am uitat sa va spunem ca aseara am luat si scaunel de masa, da la "primii pasi", nu e foarte scump dar mie mi se pare bun. Si dimineatza deja am luat prima masa in el si am stat foarte bine.. in curand punem si poze...

acum sunt cu puiul in brate.... cred ca ne ducem sa ne jucam...

Poze
Varsta Alex

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rp spune:

Rrox,multumim de urari.Nu ma grabesc cu dintisorii. Nu o sa fie nici mai desteapta nici mai sanatoasa cu ei (poate mai frumoasa??!! ), e pur si simplu o etapa. Dar nu-mi place ca se pun o serie de manifestari pe seama lor si ma grabesc sa scap de grija asta. Pediatra de la Medicover mi-a zis ca e gingia f. inflamata si ies in curind, de aceea e posibil sa faca kk mai moale si mai mult. Ea de cam 2 sapt. facea cam 5 kk pe zi, dar nu lichid. Oricum prea mult dupa parerea mea. I-am scos fructele, apoi i-am dat diversificarea mai de regim, dar nu a fost de ajuns. I-am schimbat laptele si de ieri nu a mai facut. Acum 2 nopti s-a trezit urlind, nu o mai puteam alina si, bineinteles am zis ca-i ies dintii, i-am dat putin nurofen. Avea si gaze, dar eu, mama proasta, nu am dat importanta. Abia a 2-a zi, cind a facut lichid, mi-am dat seama ca fata mea plingea ca o durea burta, nu dintii. De asta mi-e ciuda pe ei si pe mine.

Mamacita, multumim de aprecieri. Mi-am amintit ca ne-ai povestit de curind cum plinge Alex. Te rog frumos sa nu te superi, dar as vrea sa-ti fac o sugestie. Nu vrei sa incerci sa-i dai suzeta? Stiu ca esti impotriva ei, fiind medic privesti lucrurile si din alta perspectiva, dar eu zic ca e un rau mai mic decit sa plinga atit de mult. Un copil sanatos, hranit si ingrijit bine cum e el nu trebuie sa plinga. Mie mi-e groaza cind plinge Mara si mi se rupe sufetul cind aud ca si alti bebelusi pling. Eu eram impotriva suzetei, dar am rezistat numai pina pe la 2,5 luni. Avea niste colici tare rele, stateam toata ziua in brate, burtica in burtica. In "Mama si copilul" al sotilor Capraru scrie ca la bbei cu colici sau mai agitati, care pling mai mult suzeta e o solutie, ii mai alina. Nu a devenit dependenta de ea, o tine cit adoarme si apoi o scuipa in somn, si o mai folosim ocazional in timpul zilei. Si inca un avantaj, nu prea isi baga degetelele in gurita.

Va pup pe toate si va doresc o zi buna.

http://pg.photos.yahoo.com/ph/roxanapav03/my_photos

roxana si marutza (22.03.2005)

Mergi la inceput