La bine si la greu impreuna (cap. 5)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Natasha71 spune:

Madalina, eu stiu asa: daca nivelul LH-ului tau natural crescuse deja brusc (asa cum trebuie inainte de ovulatie) duminica, cand foliculul cel mai probabil avea 20 mm si era MATUR, degeaba ai mai facut tu pregnylul marti la 9,30 caci tu deja ovulasei. Parerea mea ca Moisa a avut dreptate... sau mai exista varianta in care foliculul s-a spart imediat dupa pregnyl, dar asta nu datorita pregnylului, ci datorita LH-ului tau natural. Pe prospectul prenylului scrie ca ovulatia survine intre 12 ore si 36 ore de la injectie, dar tu trebuie sa iei in considerare faptul ca el doar suplineste LH-ul natural al organismului, iar atunci cand LH-ul este suficient de mare ca sa sparga singur foliculul, pregnylul nu mai are nici un rol, decat poate de suprastimulare... Mi-am spus parerea, sper ca nu te-am suparat...
Altceva, acum: in legatura cu lichidul in fundul de sac douglas, si eu sunt nelamurita si rog fetele cu mai multa experienta decat mine, cand anume se poate vedea lichidul dupa ovulatie imediat sau dupa mai multe zile? Sa va spun de ce, eu am fost de curand la eco si mi s-a spus ca singur indiciu ca ovulatia a avut loc ca 'endometrul este modificat ca dupa ovulatie, nu mi s-a spus nimic despre lichid, de ce? Ca am fost la eco si imediat dupa ovulatie (a 2-a zi) si dupa 3 zile. Stie cineva?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MadalinaM spune:

Natasha, Luni dimineata am vazut si eu cerculetul-plin, negru, pe care doc l-a masurat echografic declarind ca are 21mm!

Mergi la inceput

Mai mama, dar eu nu am zis ca tu nu aveai foliculul acolo luni dimineata, eu am zis ca intre ecografia nr.1(luni dimineata) si ecografia nr.2 (marti seara) tu ai ovulat, dar nu datorita pregnylului, ci cel mai probabil datorita Lh-ului tau natural, cu alte cuvinte chiar daca nu faceai pregnylul, tu tot atunci ovulai, pt ca inainte de 24 ore de ovulatie LH-ul creste brusc si determina crestrea presiunii lichidului din folicul, determinand in decurs de 24 ore spargerea foliculului. Asta am vrut sa spun, imi pare rau ca nu m-am facut inteleasa...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns M Oana spune:

Natashica nici eu nu stiu raspunsul exact la intrebarea ta, dar nu ma las pana nu aflu.....
Cat despre doctor T, ar trebui sa-i explicam si lui cum sta treaba.....
Madalina M hai sa iti spun cum a fost la mine. Am facut acelasi pregnyl ca si tine la ora 9 dimineata, inseminarea a fost la ora 12 in aceeasi zi, desi foliculul avea numai 20 mm, dar avea un coltisor spre stanga, care dadea sa se sparga. Intepaturile specifice ovulatiei le-am avut in aceeasi zi intre ora 19-24.
Deci ovulatia s-a declansat la 10 ore de la pregnyl, in cazul meu, in stadiul in care era foliculul meu.........
Dar nu te panica, luna asta ai vazut cum functionezi si de luna urmatoare stii cum sa ataci problema...
Eu sunt la a doua inseminare, azi fiind in ziua 2, deci cea cu numarul 1 a fost nereusita, nu din vina Moisicii, ci a soartei.............
Natashica explicatiile tale sunt ca in tratatele de specialitate. Ce-ar fi sa ne apucam sa scriem o carte????

Mergi la inceput

OANA, sunt perfect de acord cu tine ca cineva trebuie sa-i spuna, uneori colaborarea cu medici slabi profesional poate sa-i aduca numai prejudicii... Despre dr.Matei am auzit lucruri bune, dar e imposibil ca nici una din pacientele dr.Tutunaru sa nu-i fi spus acestuia in ce conditii se fac inseminarile cu dr.Mihalache... si sa nu se fi plans de durerile acelea atroce... Asta ar trebui sa fie un semnal de alarma...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MadalinaM spune:

Oana,
tu spuneai cind ai facut prima insem ca stii unde ai gresit...si la urmatoarea vei incerca sa corectezi. Acum explici exact ce s-a intimplat! Teoretic e fara greseala! sau poate sa fi facut inseminarea mai pe seara, mai aproape de momentul ovulatiei? Ne spui si noua? te rooog!
Natasha, eu i-am spus, timid, ce-i drept, si doar la tf ca o prietena...stiti povestea...si mie mi-e cam teama sa merg in ctiile astea acolo. Mai mult nu puteam, nu am fost acolo si nu vorbeam din proprie experienta(ce bine!). Nu sint nici fff apropiata de doc si nu imi permit...apoi el mi-a zis ca m-a trimis la profesionisti! Usa e deschisa! poftesc alte doamne sa ii povesteasca pe'ndelete!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns M Oana spune:

Natashica eu am incercat sa-i spun multe lu' T , dar are un mod inofensiv, aerian de a trata si intelege lucrurile, incat am abandonat....
De nenumarate ori s-a uitat peste analiza estradiolului meu care era 205 in ziua 3 (normal 46-607) si mi-a spus ca e exagerat de mare. I-am atras atentia (de fapt valorile erau subliniate cu markerul) ca la Medicover valorile normale sunt in unitati mari si nu mici, cum este el obisnuit, iar el mi-a replicat 'De ce oare va duceti la spitale care calculeaza in unitati mari, nu inteleg???!!!!'
Ma gandesc ca ar trebui sa-i explicam ca si inseminarea sau monitorizarea vaginala presupune un contact la nivelul sexului feminin...., dar indiferent cate scheme am face, cre' ca ar fi dificil de explicat......
Madalina inseminarea facuta de Moisica cu 7 ore inainte de ovulatie e ca-n carti, deoarece spalat si curatat traieste sigur 12 ore si e mai bine sa aiba loc inseminarea inainte de ovulatie, decat dupa......
Daca avea loc inseminarea pe la ora 19, in loc de 12, era perfectiune in toata regula, dar luna asta asa am sa fac......

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kla78 spune:

salutari!!!

upsss sunt HEPPYYYYYYYYYY mi-au venit rushii fetelor si maine merg la analizele de ziua 2 apoi la medic sa-mi zica cu ce injectii incep prima data,dupa cum v-am mai spus am aproape 60 de injectii!!!va fi vai s-amar de burtica mea.....

MURA-tu in ce stadiu esti?cand incepi fiv-ul???mi-ar place tare mult sa fim in acelasi pas amandoua!

ati facut careva tratament cu DECAPEPTYL??? am auzit ca e ceva pt. ati face o mica menopauza ,si este pt. vreo 15-20 zile inainte de urmatorul ciclu apoi GONAL F 1075 pt stimulare,apoi HCG LEPORI cu 24-36 de ore inainte de punctie.....stiti ceva de combinatia asta de tratament???

pupici la toate

"cand o persoana are un vis tot universul conspira pentru ca acest vis sa devina realitate"-Paulo Coelho

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kariris spune:

Kla, eu am facut tratament aproape ca al tau.
Decapeptyl este diphereline (acelasi lucru) si se face la inceput pentru a inhiba ovulatia. Pune ovarele in repaos pentru 2 saptamani dupa care se incepe stimularea ovariana (eu am facut cu menogon, tu vad ca faci cu gonal f - si la noi se face cu gonal f) aceasta stimulare o faci cam 12-14 zile. Eu am facut 15 zile in total 70 fiole menogon. Dupa aceea faci o injectie care sa induca ovulatia (respectiv HCg-ul ala pe care-l vei face tu; la noi se numeste pregnyl, dar tot HCG contine); la noi pana in 36 de ore, cam la 32 de ore de la aceasta injectie se face punctia pentru aspirarea ovocitelor din foliculi, deci inainte de 36 de ore ca sa nu apuce ei sa se sparga singuri.
Pe toata aceasta perioada se fac analize hormonale de estradiol si in ziua pregnylului progesteron si cateva eco transvaginale.

Bafta multa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns piccaflor spune:

Hello fetele!

KLA ma bucur mult ca incepi in sfirsit analizele...sper ca 2006 sa fie un an special pt tine si pt noi toate...

Pupici

Mergi la inceput