clinica pt operatie miopie+astigmatism

clinica pt operatie miopie+astigmatism | Autor: caty

Link direct la acest mesaj

Am nevoie de informatii de la acele persoane care au facut o asemenea operatie in bucuresti.Pt ca eu sunt din Constanta si cel mai aproape ar fi pt mine la Bucuresti.
Haideti sa va povestesc cate ceva despre situatia in sine si apoi sa-mi spuneti la ce sa ma astept.
Eu am avut pb cu ochii dintotdeauna dar in ultima perioada ma supara f.tare pt ca eu am la un ochi miopie (-5) iar la un altul astigmatism (-1.5 cu axa de nu mai stiu cate grade). Fiind asa mare diferenta de dioptrie dintre un ochi si altul nu pot purta ochelari de corectie care sa ma ajute sa vad clar si mi se prescrie un numar mai mic la ochiul cu miopie. Eu lucrez si cate 9 ore pe zi la calculator si lucrul acesta ma face sa ma deranjeze si mai tare la ochi. De multa vreme ma batea gandul unei operatii dar din motive financiare nu am reusit. Acum as avea ceva resurse asa ca vreau sa culeg informatii si sa aleg o clinica ca sa pot demara operatiunea.
Deci m-ar interesa mai ales pareri de la cei care au facut o asemenea operatie.Cam ce as dori sa stiu:
- o clinica buna in bucuresti si numele doctorului care a facut operatia;
-cam care-i procedura:cat dureaza, daca se face anterior un control, se face internare, cam cum te simti dupa, cam la ce dioptrii se poate corecta etc;
- cam care ar fi costurile aproximative (stiu ca un cost exact nu se poate pt ca difera de la caz la caz)

Cam asta imi vine acum in minte dar daca aveti si alte informatii sau experiente mi-ar placea sa mi le impartasiti.

Va multumesc anticipat si va doresc o zi buna.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns helbi spune:

Buna,

si eu am pb mari cu ochii. Am avut 4 operatii de dezlipire de retina, din care ultimele doua, si cu rezultat, au faost facute de Prof.Dr. Cirstocea de la Militar. El avea cabinet particular (spun avea, pt ca eu sunt plecat de 5 ani din RO).
Laser Optics
bd. Ion Mihalache, nr. 125, bl. 7, sc. 1, et.7, ap.26, tel. 021/ 2242296.

Consultatia era 10 dolari, dar e posibil sa se fi scumpit. Stiu ca dr. facea mai multe tipuri de operatii. Ce mi-a facut mie, a fost cu laser (primele doua le-am facut cu bisturiu, la Sp. de Ochi la Prof. Olteanu).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Georgetas spune:

1. Clinica LASER OPTICS s-a mutat in Bd. Dinicu Golescu nr. 1, sector 1.Tel:2 24 22 96.
Prof. Carstocea poate fi gasit in continuare la Sp. Militar Buc. (pe Calea Plevnei, in zona Garii de Nord).
2. Operatii de miopie si astigmatism se fac cu succes si la Clinica OCULUS din Calea Floreasca, unde chirurgul este dr. Cristian Moraru.
Numai bine,
Geta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_s spune:

Clinica dr. POP
Operatia aprox. 1500 RON la un ochi.
Nu necesita internare.
Controlul ante-operator aprox. 40 RON.
Sanatate multa!
tel 021/413 11 35

Oana si Mara 11.08.2004
pozici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns helbi spune:

quote:
Originally posted by Georgetas

1. Clinica LASER OPTICS s-a mutat in Bd. Dinicu Golescu nr. 1, sector 1.Tel:2 24 22 96.
Prof. Carstocea poate fi gasit in continuare la Sp. Militar Buc. (pe Calea Plevnei, in zona Garii de Nord).

Geta

Geta, merci mult pt noua adresa. Vad ca nr de tel. a ramas acelasi (eu am spus ca sunt plecat de 5 ani, deci scuze pt adresa gresita). Sa inteleg ca Prof.Carstocea nu mai e la Laser Optics? Ca la Militar stiu ca e, dar era destul de greu de "prins"acolo.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kehleyr spune:

Eu am fost la o consultatie speciala la Oculus in ideea unei operatii (in final am renuntat, la mine nu prea se potrivea).

Cateva idei ar fi:
- operatia LASIK (cu laser) corecteaza pana pe la -6, mai exista implantul negativ (iti pune o lentila in ochi) care este ceva mai scump (cam 1000 EUR/ochi) si mai complicat, dar pe termen lung se pare ca este mai bun
- trebuie neaparat sa iti faci o consultatie inainte (asta era destul de ieftina, parca sub 500.000), daca porti lentile de contact renunta la ele cu cel putin doua saptamani inaintea consultatiei pentru ca modifica rezultatele
- in general, nu se opereaza ambii ochi odata; operatia se face ambulator, cu anestezie locala cu picaturi; LASIK dureaza maxim 15 min per ochi - si se pare ca este complet nedureroasa; implantul negativ se face cu injectie si dureaza ceva mai mult, dar tot ambulator se face
- dupa operatie se recomanda repaos absolut macar o zi

Problema cu LASIK este ca nu ai garantia reusitei; in general cu cat ai dioptrii mai mici ai sanse mai bune de refacere, altfel risti ca tot ceea ce obtii sa fie o scadere a dioptriei, dar nu scapi definitiv de ochelari. Operatia se poate repeta, doar ca la fiecare interventie se taie din retina (parca din retina) si de la un anumit nivel de subtirime nu se mai poate interveni. Aici vine avantajul implantului negativ, daca ti se modifica dioptriile iti intervine pe aceeasi operatie si iti schimba lentila din interior.

Poti sa te uiti si pe site-ul lor, www.oculus.ro, acolo explica mai exact interventia si preturile.

Luminous beings we are, not this crude matter.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinici spune:

Sotul meu a avut miopie si astigmatism si anul acesta in mai s-a operat la clinica Optimed , la dr Pop 021 413 11 35, 0744358421, 0722430044).Consultatia a facut-o in ziua operatie. Costul a fost de 400 euro de ochi. El s-a operat la amandoi odata pt ca era mai greu sa ne ducem de mai multe ori. Operatia in sine dureaza 20 minute si inca 20 te mai tine acolo, dupa care a doua zi dimineata tb sa revii sa-ti scoata lentilele (un fel de lentile de contact care tine globul ocular. Dupa consultatie spune cat anume din dioptrii poti sa reduci in functie de grosimea retinei (daca am retinut eu bine) Apoi tb sa mergi la control la 1, 3 ,6 luni si un an. El este f multumit ca a facut aceasta alegere.Singurele inconvenient pe care l-a avut a fost in noaptea de dupa operatie pt ca nu a suportat f bine lentilele si a lacrimat tot timpul, iar apoi imediat in primele 2 luni la condusul noaptea, deoarece difuzeaza lumina farurilor. In rest totul e Ok.
sper ca ti-am fost de folos cristinici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kerstin spune:

Hai ca-ti raspund aici! Colegul meu nu gaseste pliantul dar mi-a zis ca s-a operat la clinica DR. POP, a avut dioptrii - 5 la ambii ochi si acum are 0 si -0.25 la unul. Mi-a zis ca ar fi mai bine sa faci operatia la amandoi odata ,el a facut intai la unul si dupa o luna la celalalt .... acum e OK! Pupici!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns caty spune:

Multumesc tuturor.
Cred ca oa sa aman pana in primavara pt ca eu conduc seara si acum se innopteaza f.devreme asa ca m-ar deranja difuzarea luminii.

Multumesc inca o data.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Georgetas spune:

Helbi,
Prof. Carstocea este in continuare la clinica LASER OPTICS, insa aceasta si-a schimbat sediul in aceasta toamna.
Geta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns felicia20 spune:

Stie cineva o clinica in Cluj-Napoca unde se fac operatii cu laser pentru ochi? Eu am astigmatism hipermetrop mixt si port ochelari de vreo 15 ani? Multumesc. Astept vesti.

Tot ceea ce nu ne doboara, ne face mai puternici.

Mergi la inceput