Pneumonie - ajutor sfaturi
Am nevoie de sfatul unui medic..sau al cuiva care a trecut prin asta..
Am pneumonie. Acum vreo 3 saptamani mi-au spus ca e bronsita, mi-au dat ampicilina dar febra nu scadea din 39.5. La o saptamana am vazut un alt medic care mi-a schimbat antibioticul (am luat Orelox), si mi-a dat o trimitere ptr radiografie (dupa nu stiu cate insistente d-ale mele, ca si medicul 2 imi spunea ca am doar bronsita).
Am facut radiografia - am plamanul drept "afectat". Am vazut un al 3lea medic care mi-a schimbat iar antibioticul - acum iau Pyostacine. (am vazut ca e un antibiotic cu spectru larg).
Iau antibioticul 3 de o saptamana. De azi, medicul 2, mi-a mai bagat un antibiotic: Monozeclar.
Ma simt de parca mi-a stors cineva toate puterile. Transpir ingrozitor. Si ce e mai naspa - am febra. Cu tot antibioticul am 38.2.
E normal? Nu va mai spun in ce hal tusesc - ma doare parca si in spate de dimineata...(desi intelesesem ca plamanul "nu doare")
Mama imi spune sa cer sa fac penicilina. Ca doar asa ma vindec. Sunt atat de ...nu stiu cum sa le spun, medicii astia ca nu stiu ce sa imi dea?
Ma mai vindec?
Lumy- mamica lui
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=spic%20de%20grau" target="_blank">David Andréi
(11 Martie 2004)

Yesterday was the past, tomorrow will be the future,but today is a gift, that’s why we call it PRESENT
Raspunsuri
Freia spune:
te vindeci. daca esti in stare sa stai pe scaun la pc, sa manaci fara sa versi, sa mergi singura la baie si alte chestii de genul asta te vindeci. Eu am zacut, aveam frisoane, nu ma puteam misca din pat, ce mancam dadeam afara, am jucat numai cu 39-40. Abia dupa 2 saptamani a inceput febra sascada sub 38.5. Bunica imi punea cartofi si varza la picioare, stateam sub patura lejera ziua si noaptea cu una de lana. Ma schimbau daca transpiram la ceafa.
Aveam 8 ani. Imi aduc aminte de asta de parca era ieri... m-a marcat boala aia, din cauza asta am pierdut lotul national de inot. Dar, acum sunt tzapana. Am grija mereu de spinarea mea sa ii fie cald si racesc f greu... adevarul e ca am urmat dupa un regim strict de viatza.
Te faci bine, doar ca trebuie sa te odihnesti mult, supe calee, manacre lejera, nu manca exagerat, ceaiuri. Da un search pe plante naturale (parca asa ii zice la site) si vezi ce remedii sunt indicate in acest caz. Si incearca sa procuri plantele si sa faci ceaiuri din ele.
Capul sus ca te faci bine.
Freia si
Alexa
spic de grau spune:
Freia iti multumesc mult ptr raspuns.
Stii care e faza aiurea?..nu mi-a recomandat nici un medic concediu medical. Si nici eu nu am cerut ca am considerat normal sa imi dea ei..
Asa ca ma tarai in fiecare zi la servici.. am fst si cu febra 39. Cred ca d-aia nici nu trece de 3 saptamani.![]()
Lumy- mamica lui
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=spic%20de%20grau" target="_blank">David Andréi
(11 Martie 2004)

Yesterday was the past, tomorrow will be the future,but today is a gift, that’s why we call it PRESENT
megbeng spune:
spic, nu sunt inca medic, da sunt studenta in ultimul an la medicina..hai sa incerc sa te ajut...
in primul rand...sunt sigura ca o sa te faci bine! e drept ca in pneumonii poti sa ai o stare generala execrabila, sa ai senzatia ca nu mai trece niciodata, dar o sa treaca, trebuie sa fii optimista
despre concediul medical...in RO stiu ca se da pt pneumonie!!! sa nu dea francezii concediu cu un astfel de diagnostic?!
acum despre antibioticele pe care le-ai primit....nu cunosc denumirile astea comerciale (adica stiu doar de ampicilina
..daca poti sa te uiti pe prospect sa-mi zici ce denumire mai au, ar fi o treaba (din ce clasa sunt ??)
cat despre penicilina de care zicea mama ta, e partial adevarat...adica daca e un microb sensibil la penicilina (un pneumococ, de ex) merge...da e posibil sa fie alt microb pe care penicilina sa nu aiba nici un efect...ti-au zis medicii ceva, ce microb e posibil sa iti fi produs pneumonia? alte investigatii nu ti-au mai facut?
cu durerea in spate...nu te doare plamanul propriu-zis (stiai tu bine!) durerea e din cauza pleurei, foita care inveleste plamanul si care daca se inflameaza doare (mai ales cand tusesti)
bea multe lichide..daca nu bei si transpiri te deshidratezi, iar deshidratarea e o cauza de febra...vezi ce faci si stai cumva acasa, sa te refaci repede si bine...ceva pastilutze de tuse ti-au dat? mai iei ceva in afara de antibiotic?
inca o intrebare: ai o interpretare a radiografiei? poti sa mi-o spui? (tradusa, ca in franceza nu am sa ma descurc
)
ma gandeam ca, deh, la noi se mai vad pneumonii virale tratate cu antibiotic fara nici un efect, desigur
hai pup, fruntea sus, si fa tot posibilul sa stai acasa,in pat!
"Cand timpul masoara cu anii pacatul/in el e sentinta, nu-n judecatori!" (Vali Sterian)
amuleta spune:
Monozeclarul e o ruda cu pretentii a eritromocinei (se cheama claritromicina) si e buna in pneumonii. Pyostacine ala este un medicament pe care francezii am vazut ca-l folosesc pentru pneumonia aia cu pneumococ rezistent la alte antibiotice de tip penicilina. Banuiesc ca dupa ce ti-a dat ampicilina (tot o penicilina) si n-ai raspuns, s-o fi temut ca ai un pneumococ rezistent la penicilina si de-aia ti-a dat Pyostacine. Pe-aici nu prea se foloseste in pneumonii, doar in niste infectii foarte rare, de spital, rezistente la alte antibiotice. asa ca in esenta, tratamentul e bun doar ca mi se pare cam dur (mai ales pentru intestinele tale
) si pun pariu ca o sa-nceapa in curind sa te manince si prin partile feminine...
In fine, cel ce te-a vazut stie cel mai bine, e greu de spus prin internet, fara o radiografie sau hemoleucograma (celulele albe) cum te vindeci. In mod normal, daca celulele albe scad catre normal si radiografia repetata nu arata mai rau, te vindeci incet dar te vindeci. Daca celulele albe continua sa fie mari si/sau radiografia arata acumularea de apa la plamini, atunci inseamna ca nu te vindeci ca lumea. Oboseala si tusea nu sint criterii bune de vindecare, ca tusea poate dura 6-7 saptamini la pneumonie, la fel si oboseala. Cu febra e mai cu cintec, adica daca esti in spital, pe antibiotice intravenoase corecte, febra trebuie sa scada in 48 de ore. In ambulator am observat ca nu-i totdeauna asa si unele tipuri de pneumonie taraganeaza febra mai mult.
spic de grau spune:
Multumesc mult tare ptr raspunsuri.
Examen de sange nu mi-a dat nici unul sa fac
... nu ma mira ptr ca am vazut ca aici se da f rar sa faci investigatii (de exemplu, luna trecuta David a facut in 2 randuri 40.2 temperatura si abia abia i-au dat sa faca niste analize de sange, dupa ce au vazut ca au trecut 4 zile si febra nu scadea, nu mai spun ca analize de urina nu i-au dat ptr ca au considerat ca nu e cazul
).
Deci revenind la pneumonia mea, pe radiografie scrie:
"foyer peu dense et non systématisé de la base droit" (deci din cate inteleg eu, plamanul drept, in partea de jos nu e dens).
Acum, de pe diferite site-uri ce am gasit:
1. ptr Pyostacine
"SPECTRE d'activité antibactérienne :
- espèces sensibles :
. aérobies à Gram positif : Bacillus anthracis, Bordetella pertussis, Corynebacterium, Enterococcus faecium, Staphylococcus aureus, Staphylococcus non aureus, Streptococcus, Streptococcus pneumoniae.
. aérobies à Gram négatif : Branhamella catarrhalis, Legionella, Neisseria.
. anaérobies : Actinomyces, Bacteroïdes fragilis, Clostridium perfringens, Eubacterium, Fusobacterium, Mobiluncus, Peptostreptococcus, Porphyromonas, Prevotella, Propionibacterium acnes.
. autres : Chlamydia, Coxiella, Mycoplasma hominis, Mycoplasma pneumoniae, Ureaplasma urealyticum.
- espèces modérément sensibles (in vitro de sensibilité intermédiaire) :
. aérobies à Gram négatif : Haemophilus. " (http://sante-az.aufeminin.com/w/sante/m3393721/medicaments/pyostacine.html)
2. ptr Monozeclar:
Indicatii:
"angines documentées à streptocoque A bêta-hémolytique, en alternative au traitement par bêta-lactamines, particulièrement lorsque celui-ci ne peut être utilisé. - sinusites aiguës. Compte tenu du profil microbiologique de ces infections, les macrolides sont indiqués lorsqu’un traitement par une bêta-lactamine est impossible.- exacerbations des bronchites chroniques"
Amuleta, iti multumesc mult ptr informatii. O voi suna pe mama ptr ca saraca e in stare sa vina cu penicilina si gentamicina in geanta, pana la Paris..atat e de ingrijorata.
Azi ma voi duce la medicul de familie sa cer medical, ptr ca am o durere de cap (in plus fata de celelalte simptome), ca abia vad ce scriu.
Va multumesc inca o data ptr raspunsuri..fug in pat ca altfel pic sub birou..
Lumy- mamica lui
(11 Martie 2004)

nematics spune:
"foyer peu dense et non systématisé de la base droit"
cred ca foyer aici e in sensul de "focar" - focar mai putin dens si nesistematizat la baza dreapta
alina023 spune:
Vorbesc strict din experienta personala (alt organism, alt caz, probabil alta cauza...dar iti povestesc...). Am scapat de o pneumonie foarte urata cu Penicilina injectabila de 1.000.000 UI. In doua saptamani eram ca noua (vorba vine, ca tusea m-a tinut mai mult).
Iti doresc multa multa sanatate si sa nu te sperii. Eu nu am ramas cu nici un fel de sechele.
PS. La mine febra a tinut mai mult de 48 de ore dar nu era mai mare de 37.5
Alina si Luca nazdravanul (14 Feb 2003)