În fiecare zi cu Dumnezeu (partea a II-a)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Nicolamar spune:

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexxia spune:

"aduceti cererile voastre la cunostinta Lui Dumnezeu, prin rugaciuni si cereri cu multumiri"..."si pacea Lui Dumnezeu, care intrece orice pricepere va va pazi inimile si gandurile in Hristos Isus"
filipeni 4:6-7

Alexxia

Mergi la inceput

Dragele mele,
trec prin momente destul de dificile , momete in care sunt cuprinsa de ingrijorare si de teama cu privir la viitor. Si in aceste momente Dumnezeu imi vorbeste si ma incurajeaza . Aseara am citit psalmul 25 si psalmul 26 si ma rog sa am puterea sa-mi pun toata nadejdea in promisiunile pe care Dumnezeu mi le face.

PSLAMUL 25.
Un psalm al lui David.

1. La Tine*, Doamne, imi inalt sufletul.
*Ps.86.4;143.8. Plin.3.41.
2. In Tine, Dumnezeule, ma incred*: sa nu fiu dat de rusine, ca sa** nu se bucure vrajmasii mei de mine!
*Ps.22.5;31.1;34.8. Isa.28.16;49.23. Rom.10.11. **Ps.13.4.
3. Da, toti cei ce nadajduiesc in Tine nu vor fi dati de rusine: ci de rusine vor fi dati cei ce Te parasesc fara temei.
4. Arata-mi, Doamne, caile* Tale, si invata-ma cararile Tale.
*Exod.33.13. Ps.5.8;27.11;86.11;119;143.8,10.
5. Povatuieste-ma in adevarul Tau, si invata-ma; caci Tu esti Dumnezeul mintuirii mele, Tu esti totdeauna nadejdea mea!
6. Adu-Ti aminte, Doamne, de indurarea* si bunatatea Ta; caci sint vecinice.
*Ps.103.17;106.1;107.1. Isa.63.15. Ier.33.11.
7. Nu-Ti aduce aminte de greselile* din tinereta mea, nici de faradelegile mele; ci adu-Ti aminte de mine, dupa** indurarea Ta, pentru bunatatea Ta, Doamne!
*Iov 13.26;20.11. Ier.3.25. **Ps.51.1.
8. Domnul este bun si drept: de aceea arata El pacatosilor calea.
9. El face pe cei smeriti sa umble in tot ce este drept. El invata pe cei smeriti calea Sa.
10. Toate cararile Domnului sint indurare si credinciosie, pentru cei ce pazesc legamintul si poruncile Lui.
11. Pentru* Numele Tau, Doamne, iarta-mi faradelegea, caci** mare este!
*Ps.31.3;79.9;109.21;143.11. **Rom.5.20.
12. Cine este omul, care se teme de Domnul? Aceluia* Domnul ii arata calea pe care trebuie s'o aleaga.
*Ps.37.23.
13. El* va locui in fericire, si saminta** lui va stapini tara.
*Prov.19.23. **Ps.37.11,22,29.
14. Prietenia* Domnului este pentru cei ce se tem de El, si legamintul facut cu El le da invatatura.
*Prov.3.32. Ioan 7.17;15.15.
15. Eu imi intorc necurmat ochii* spre Domnul, caci El imi va scoate picioarele din lat.
*Ps.141.8.
16. Priveste-ma* si ai mila de mine, caci sint parasit si nenorocit.
*Ps.69.16;86.16.
17. Nelinistea inimii mele creste: scoate-ma din necazul meu!
18. Uita-Te* la ticalosia si truda mea, si iarta-mi toate pacatele mele.
*2 Sam.16.12.
19. Vezi cit de multi sint vrajmasii mei, si cu ce ura mare ma urmaresc.
20. Pazeste-mi sufletul, si scapa-ma! Nu* ma lasa sa fiu dat de rusine cind ma incred in Tine!
*Vers.2.
21. Sa ma ocroteasca nevinovatia si neprihanirea, cind imi pun nadejdea in Tine!
22. Izbaveste*, Dumnezeule, pe Israel din toate necazurile lui.
*Ps.130.8.

Cu drag
Alexxia

Mergi la inceput

PSALMUL 30.
Un psalm. O cintare pentru sfintirea Casei Domnului, facuta de David.

1. Te inalt, Doamne, caci m'ai* ridicat, si n'ai lasat pe vrajmasii mei sa se bucure** de mine.
*Ps.28.9. **Ps.25.2;35.19,24.
2. Doamne, Dumnezeule, eu am strigat catre Tine, si Tu m'ai vindecat*.
*Ps.6.2;103.3.
3. Doamne, Tu mi-ai ridicat* sufletul din locuinta mortilor, Tu m'ai adus la viata din mijlocul celor ce se pogoara** in groapa.Cintati* Domnului, voi cei iubiti de El, mariti prin laudele voastre Numele Lui cel Sfint!
*Ps.86.13. **Ps.28.1.*1 Cron.16.4. Ps.97.12.
5. Caci minia Lui tine numai o clipa*, dar indurarea Lui tine toata** viata: seara vine plinsul, iar dimineata† veselia.
*Ps.103.9. Isa.26.20;54.7,8. 2 Cor.4.17. **Ps. 63.3. †Ps.126.5.
6. Cind imi mergea bine*, ziceam: „Nu ma voi clatina niciodata!"
*Iov 29.18.
7. Doamne, prin bunavointa Ta ma asezasei pe un munte tare... dar Ti-ai ascuns* Fata, si m'am turburat.
*Ps.104.29.
8. Doamne, eu am strigat catre tine, si m'am rugat Domnului, zicind:
9. „Ce vei cistiga daca-mi versi singele, si ma pogori in groapa? Poate sa Te laude tarina*? Poate ea sa vesteasca credinciosia Ta?
*Ps.6.5;88.11;115.17;118.17. Isa.38.18.
10. Asculta, Doamne, ai mila de mine! Doamne, ajuta-ma!" -
11. Si mi-ai prefacut* tinguirile in veselie, mi-ai deslegat sacul de jale, si m'ai incins cu bucurie,
*2 Sam.6.14. Isa.61.3. Ier.31.4.
12. pentruca inima mea sa-Ti cinte, si sa nu stea muta. Doamne, Dumnezeule, eu pururea Te voi lauda!Un psalm al lui David.

Mergi la inceput

Dragele mele,
Va spuneam in urma cu cateva zile ca am probleme.Am avut probleme si m-am framantat si m-am ingrijorat si nu am avut deloc pace. Am incercat sa-mi rezolv problemele cu ajutorul prietenilor, dar oricat de saritori au fost acestea vedeam cum fiecare poarta se inchide.
Aseara , pe un fond de oboseala am cedat si am plans si am venit inaintea Lui Dumnezeu si i-am spus toate framantarile mele.
Tot aseara am primit si raspunsul Lui Dumnezeu prin textele pe care le-am citit:

"Da-ne ajutor , ca sa scapam din necaz, caci ajutorul omului este zadarnic. Cu Dumnezeu vom face ispravi mari si El va zdrobi pe vrasmasii nostri" Psalmul 60:11,12
"De aceea nici o nenorocire nu te va ajunge, nici o urgie nu se va apropia de cortul tau "
Psalmul 91:10

Dar tot nu m-am linistit.
Azi insa am vazut cum Dumnezeu mi-a rezolvat fiecare problema.
Cand totul parea fara nici o solutie Dumnezeu a intervenit.
Iti multumesc, Doamne Dumenzeule pentru dragostea Ta si pentru purtarea ta de grija.

Alexxia

Mergi la inceput

Fetelor,
Voi ce ziceti ? Sa mai scriu ?
Eu in ultima vreme mi-am cam pierdut entuziasmul pentru ca ma simt tare singura la acest subiect
Alexxia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilib72 spune:

RUGACIUNEA PARINTILOR PENTRU FII

DOAMNE, DUMNEZEUL NOSTRU, CEL CE CU INTELEPCIUNEA TA AI ZIDIT PE OM DIN TARANA SI AI SUFLAT IN FATA LUI SUFLARE DE VIATA SI BINECUVANTANDU-L AI ZIS: CRESTETI SI VA INMULTITI SI UMPLETI PAMANTUL;IAR LA CANA GALILEII, PRIN UNUL NASCUT FIUL TAU, AI BINECUVANTAT NUNTA SI DECI NASTEREA DE FII,- CU MULTA UMILINTA ROG MAREA TA BUNATATE, CA NEANCETAT SA REVERSI HARUL TAU SI SA TE MILOSTIVESTI ASUPRA COPIILOR MEI, PE CARE TU AI BINEVOI SA MI-I DARUIESTI.
UMPLE-I PE EI DE INTELEPCIUNE SI PRICEPERE.
APARA-I DE TOATE CURSELE VRAJMASILOR VAZUTI SI NEVAZUTI.
PORUNCESTE INGERILOR TAI, CA INTOTDEAUNA SA FIE CALAUZELE SI POVATUITORII LOR SPRE TOATE FAPTELE CELE BUNE, CA DE-A-PURUREA SA TE POATA LAUDA SI PREAMARI PE VECI.

( CARTE DE RUGACIUNI )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Olguta spune:

Alexxia,

ce bine ca s-au rezolvat problemele tale!
Si eu sunt convinsa ca Dumnezeu nu ne lasa la greu... niciodata!

In ce priveste scrisul tau aici, eu una sigur citesc. Si ca mine
mai sunt multi, asa cred eu.

quote:
Originally posted by alexxia

Fetelor,
Voi ce ziceti ? Sa mai scriu ?
Eu in ultima vreme mi-am cam pierdut entuziasmul pentru ca ma simt tare singura la acest subiect
Alexxia

Mergi la inceput

EXISTA DUMNEZEU

Nu, nu suntem un vis, o intamplare,
un lut de sine insusi framantat.
Ci ne-a zidit o Forta creatoare,
o-ntelepciune fara de hotare,
Exista Dumnezeu cu-adevarat

Nu, nu suntem jivine-ntunecate,
gonite de un bici ne-nduplecat.
Ci noi avem un duh si-o libertate
si-o inima ce pentru ceruri bate.

N-ar fi simtit in veci de veci tarana
surasul unui crin imaculat,
de n-ar fi-ntins Atotstapanitorul mana
sa umple-n noi de simtamant fantana.

Avem cu noi Scriptura ce dovada
avem minuni si semne ne-ncetat
Iar cine vrea pe Dumnezeu sa-L vada
sa stea in fata Lui pe baricada

Nu-i calea noastra vesnic insorita
nu-i viata totdeauna un palat
Dar o traim caci merita traita,
cand, peste lumea asta marginita,

Nu, nu suntem neant. Ce fericire.
Supremul adevar s-a relevat.
Isus e-n noi, lumina si iubire.
Iar moartea e un zbor spre nemurire

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tango spune:

Va redau cu drag un pasaj din "Crez ortodox" al lui N.Steinhardt :
" Ma rog fierbinte sa fiu cucerit de Domnul Hristos si slobozit din mrejele parelniciilor si de frica, sa ma port bine cu semenii, sa ma invrednicesc de o tinuta nimerita unuia ce poate fi oricand numit prieten al Domnului si sa-mi fie nu numai faptele ci si gandurile curate si onorabile.
Cred in minuni si ca Iisus Hristos, cu instinct de vanator, se va milui de mine desi ma las atat de greu rapus de nesfarsita lui iubire.
Astept, mort de spaima si plin de nadejde, Judecata de Apoi, stiu ca nu stiu nimic, n-am nici o dovada, nici un argument si nici o indreptatire si singurul lucru pe care-l stiu este ca Domnul e Calea, Adevarul si Viata. Aflat pe Golgota in vremea rastignirii sunt sigur ca nu I-as fi cerut Domnului sa coboare de pe cruce spre a crede ca e Imparat. Ci, odata cu Dostoievski, cred ca macar de-ar fi adevarul altceva decat Iisus Hristos, eu tot voi ramane, orice s-ar intampla, cu Hristos.
Multumesc puterilor ceresti ca m-am invrednicit a crede, ca mi s-a facut aceasta neasemuita onoare si din tot sufletul rostesc, strigand cu lacrimi ca la Marcu 9, 24: "Cred, Doamne! Ajuta necredintei mele." "

Mergi la inceput