Bebelusi de mai-iunie 2005 (26)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ioanailincam spune:

Mai, fetelor, literalmente ma doare inima cand intru si vad inca 3 pagini scrise de la pranz pana seara. A inceput sa-mi fie frica sa dau drumul la computer. Inainte intram doar seara si era suficient, dar acum abia fac fata de 2 ori pe zi.
ChrisDun – nici eu nu sunt absurda cu lucrarile, mai ales cu termopanele care dureaza o zi (se va termina o data si o data ca toata vara cartierul a pus termopane). Dar cand lucrarile dureaza 2 luni si te seaca la lingurica in fiecare zi cu bazaitul ma apuca disperarea. Azi iar au trezit-o pe Ana si aia adormise de jumate de ora. Inainte nu se trezea nici ea, dar daca adoarme in liniste se trezeste la zgomote. Afara trec si Salvarea si Politia si nu se trezeste, dar in casa e liniste.
Nelia – vad ca suntem college de suferinta cu trezitul. M-am resemnat deja cu gandul ca ma va trezi de 2-3 pe noapte pana la 18 ani? SI cum sa nu se trezeasca daca boraste jumate din cereale. Azi cel putin mi-a borat toata ziua, ca in vremurile bune. Am 2 scutece de 80X80 si 2 triunghiuri de finet scortoase de cat a dat afara. Si totul a culminat cu cerealele, pe care culmea, i le-am dat cu o tetina cu gaura mai mica. Ii mai dau cateva zile cu biberonul – nu stiu cum va descurcati voi cu biberoane la toate mesele, dar eu zici ca sunt legata de maini, am scapat pe jos intai o tetina si apoi tetina cu capac cu tot de a trebuit sa sterilizez totul de la capat, noroc ca nu-i era prea foame dupa baie ca altfel rata cerealele in seara asta – si trec la lingurita, ca nu mai tine.
Ruxel – banana se evita la bebelusi nu pentru ca ar avea efecte gen constipatie sau pantecaraie, ci pentru ca se pare ca sunt alergogene. Eu am mancat de la 3 luni si nu am avut nici o alergie in viata mea, dar cu ultimele cercetari sunt in dubii daca ii voi da Anei sau nu. O sa vad si ce zice pedi cand va veni momentul. Iar Vigantolul se da gratuit cu reteta gratuita. Nu stiu daca se da de la dispensar in schimb.
Asa si acum sa fac si ceea ce era mai important pe ziua de azi, nu povestiri despre ce mai fac eu. Lansez oficial cererea de bona de care as avea nevoie incepand cu 1 ian. 2006. Daca o gasesc mai devreme, nu-i bai, ca o tin chiar daca voi mai fi si eu acasa. Numai sa fie buna. Daca cunoasteti asadar pe cineva disponibil va rog sa ma informati! O sa pun anuntul si la mica publicitate. Va pup!

Ioana cu Ana (22.06.2005)
Pozele Anei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loreen spune:

Ruxel si Bianca are un tignal de ma seaca...cateodata am impresia ca se cearta...sor-sa sa doarma tun cand ii aude vocea deschide ochii cat cepele...iar cand ii dau sa pape lu' goanga,capra mare trebuie sa stea ascunsa altfel nu mai mananca-n veci amin Delia...

Nelia felicitari pentru debutul cu brio al diversificarii...sa aveti numai reusite de aici inainte...

...si ale mele se hlizesc de numa numa...cel putin Delia rade in hohote cand ii face sor-sa cucu-bau...si rad de se prapadesc si eu din alta camera ca le aud in difuzor...Bianca se comporta cu Delia ca o closca si mai nou uitandu-se la mine cum o schimb pe Delia si o imbrac imi spune ca vrea si ea copii...Eu ma crucesc si incerc sa-mi imaginez momentul si ma ia cu transipratii sa nu-i treaca prin cap mai repede de stiu si eu macar 24 de ani...In prima faza am vrut sa-i zic ca nu poate ca n-are buletin...Asa i-am zis cand m-a intrebat,pe la vreo 4 ani,de ce eu fumez si ea nu...simplu ca n-are buletin...sa vedeti ce fata a facut...si acum ma buseste rasul cand imi aduc aminte

In seara asta m-a luat Delia de dupa gat prima oara...manca-i-as eu manutele...S-a facut mare,of...da repede trece timpul asta...

Ma duc sa-mi pun oasele batrane si racite in pat...Noapte buna mamicute si somn usor la bebelusi...

Loreen cu Bianca(15.10.96)si Delia(26.04.05)
"Nu merge inaintea mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot urma; nu merge in urma mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot indruma; mergi alaturi de mine si fii prietenul meu"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanailincam spune:

Hai ca mi-am mai amintit ceva.
Am primit si eu plicul cu cereale de la Hero si in carticica lor scria ca intorsul se face la 6 si respectiv 7 luni (intai de pe burta pe spate si apoi invers). Inseamna ca bebelusii nostri sunt eroi ca aceste pareri erau scrise de un dr. spaniol.
La TV si ANa se uita cu mare drag. Incerc sa evit, dar vorba ceea, mai tb sa merg si la WC, sa intind rufe, sa strang rufe, sa mananc. Azi am pus-o cu spatele si dadea sa se intoarca ca sa se uite la el. AM zis ca asa o stimulez sa se intoarca, dar nu am reusit decat sa o fac sa se uite peste cap - o alta pasiune de-ale ei.
Boooboricu - si eu folosesc betisoare de urechi cu opritor si sunt multumita. Sunt bune si pt nas.
Ruxel - eu nu ma uit la Lacrimi de iubire dar se uita sotul (?!)
NewMami - dragut foc Dovlecelul tau.

Ioana cu Ana (22.06.2005)
Pozele Anei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Boobooricu spune:

Multumesc elisor!Vad ca esti din brasov...acolo am facut noi luna de miere..sotul meu este inebunit dupa Brasov..poate mergem acolo in decembrie cand venim in tara

elena
http://photos.yahoo.com/boobooricu2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Margott spune:

Buna seara!
Cu greu, si dupa multe luni revin si eu cu mesaje. Drept sa va spun nu am timp. In plus o perioada am fost la ai mei cu David, apoi pregatiri pentru botez, apoi tot felul de activitati care nu-mi lasa prea mult timp liber.
Incep cu o intrebare: la 5 luni copilul sta in fundulet? Caci al meu inca nu sta. Incerc eu sa-l pun dar trebuie sa-l sustin eu caci altfel nu sta.
Noi am ales varianta D3 injectabil in locul vigantolului, caci la inceput, atat eram de stresata caci nu mai stiam daca i l-am dat sau nu.Si tot uitand, am ales aceasta varianta.
Pentru constipatie voi la ce apelati? Caci eu ii pun in cereale suc si pulpa de para si...nimic.Se screme micutul de-i dau lacrimile si tot nu iese nimic.Si daca nu face nu mai vrea sa mai manance, asa ca apelez la supoz, la sapun, etc. dr mea zice sa-l las sa faca singur. Pai nu face si nici nu mananca.
Ma numar si eu printre mamicile care se trezesc de mai multe ori pe noapte, indiferent de ora la care se culca. De fapt el nu vrea decat sa-l punem in pat la noi,caci l-am pus de cateva ori, si a dormit dus pana dimineata, fara sa se mai scoale. Cand sunt f obosita il pun in pat la noi, dar altfel incerc sa-l las doar in patul lui.
Mai aveam cateva intrebari, dar acum nu mi le amintesc.
Noapte buna tuturor!

Margott

http://community.webshots.com/user/arcultro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ChrisDun spune:

Ruxel, mie de data asta pediatra mi-a dat moca si Vigantolul, si fierul Hausmann. Eu am crezut ca a avut un acces de darnicie, mai ales ca inaintea noastra fusese in cabinet o pisaloaga de la nu-stiu-ce companie farmaceutica, si care nu se mai dadea dusa! Am crezut ca aia adusese mostre - sau ceva in genul asta, promo-uri - si ca doctorita le distribuia si ea...

Nelia, iti multumesc mult de tot pentru ca m-ai lamurit.

Carina e fana TV, dar nu scapa prea des. Azi n-am avut incotro, pentru ca tati inca nu ajunsese acasa sa ma ajute cu baita, asa ca am mai tras de timp... Si Carina se suceste si se uita peste cap, doar-doar vede ecranul TV-ului.

Azi am inceput si noi (timid) diversificarea. Daca pot numi asa lingurita de fulgi de orez pe care i-am strecurat-o in laptic.

Azi, asteptand cu nerabdare sa vina sotziorul cu PC cu tot, am mai rasfoit si eu cartea sotilor Capraru, si chiar am gasit niste chestii interesante legate de diversificare. Pacat ca nu mi le-am notat!

Chris si Carina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ada_74 spune:

Of, am reusit sa-l adorm intr-un final pe Sergiu. Nu stiu cum au reactionat copiii vostri la schimbarea orei, dar bebelul meu a fost total bulversat. E a doua zi cand am incercat sa-i aman putin baitza, masa de seara si somnul, si urmarea a fost ca mi-a urlat intai de foame, apoi de somn, din cauza asta a adormit f greu, si bineinteles ca am sarit peste baie. Sa vad ce-o sa fie maine.

Elisor, am presupus ca ai presupus ca sunt si eu in poza Oanei cu gashca din parc. Ei bine, nu-s, ca am tras chiulul la greu in ultima vreme de la intalnirile din parc

Loreen, mai bine nu-i spui nimic Biancai. Poate te trezesti la 14 ani ca-ti spune "Gata, mama, am buletin, acum o sa fumez putzin, da' nu prea mult, ca dupa aia am de facut copii"

Fier Haussman ii dau si eu lui Sergiu, 5 pic./zi, da' asta pt ca i-am facut hemoleucograma si a iesit putzin anemic.

Ruxel, eu i-am introdus banana pe la 4 luni si ceva. Nu a avut nici un fel de problema, nici macar constipatie. Stiu ca parerile sunt impartite, dar eu m-am condus dupa cele care nu includeau banana la fructe alergizante .

Gabitza, uite si linku' meu: http://community.webshots.com/user/ada_74

Margott, pt constipatie am folosit supozitor cu glicerina. Am preferat varianta asta decat sa las copilul sa se chinuie. Cat despre somn ... acum nu dormim ca vor sa manance, mai tarziu o sa-i asteptam sa se intoarca de la discoteca, las' ca avem timp la pensie sa ne odihnim.

Va pupam,

Lili si Sergiu (11.05.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Stefania Nicolae spune:

Buna la fete.
Poate va intrebati, "ce nebuna e asta de sta treaza la ora asta?", pai o pandesc pe fimea ca azi a facut-o lata a papat 450 ml laptic, 3 lingurite mar ras, 5 ligurite spanac cu iaurt, care i-a placut dar cand nu mai vrea inchide gura si pace, cu ce gaselnia ma trata fata - plecam pe afara s-a i-a aer copilu' ei si ce sa vezi pe la jumate-a drumului o apuca un plans de mama-mama zic i-a cazut suzeta, i-o pun la loc ia nimic si uite asa zic hai ca mergem mai repede, ia nimic, ei bine pana ce nu am luata-o in brate nu a tacut si uite ca acu' imi cade mana nu alta si faza simpatica rau - se ridica fata mea in patru labute si incepe sa faca o miscare de dute viono cu funduetul precum catei aceea care vor si ei sa faca sex, si pe urma se puse mai frate pe un plans, of bbei astia care nu stiu nici macar sa scrie darmite sa vorbeasca.
Roisin - multumesc, garmastan - am ca am folosit si eu in vremurile bune ale fica-mi, reviken am si uite ca nu ma gandisem la el,dar ne-a luat tati santanderm sa il vedem si pe asta, merci.
Ruxel - bestiala faza cu talpitele, dar mai bestiala cu wc-ul si fetele, am ras cu lacimi si ele saracutele s-au speriat.
Cornelia - muta sanatate Mariucai si succes cu masajul lui Stefanut.
Laura - sanasate puiutei si multumim mult, am sa incer cu reviken care e un fel de cutaden, dar ne-a luat tati santanderm sa il vedem si pe asta, de kk facem odata la 2 zile sau cel mai des la o zi si jumatate si se cam chinuie asa ca nu am cu s-o ratez si o schimb imediat ce se intampla, e posibil sa fie de la urina, repectiv de la sucul de portocale pe care il dau o data la 2 zile tocmai pt. a o ajuta sa iasa afara mai usor.
Loreen - esti asa de haioasa de ma termin de ras, in legatura cu vechimea eu stiam ca nu se iau in calcul astia doi ani vis-a-vis de sporul de vechime ( 5%, 10%, 15%, 20% si 25%aplicat la sal. de incadrare) nici de cum de vechimea in munca calculata la pensionare nu iti promit nimic dar incer sa vorbesc cu cineva care e mult mai in tema ca mine. Saru' mana pt. poponeata am acum inca doua idei noi am sa le incer sper sa de-a rezultate ca imi e o mila de ea, desi pe ea nu pare s-o deranjeze. Multa sanatate si fate repejor mine pt. fete, a noua ne-a spu ca timp de 2 sapt. de cand am facut vaccinul sa nu intram in contact cu persoane racite sau gripate.
Inesuca - multumesc i-am dat si eu cu crema de la sanosan dar nimic.
Nelia - felicitare si succese maxime incontinuare cu bebelus frumos si mincacios
Elisor - eu am ajuns de am facut infiltrati (injectii) din cauza spatelui, am folosit si eu plasturi si am facut 3 sedinte de un soi de masaj cu un aparat, zicea-i de baie fiebine - mai bine mai calduta si cu putina sare in ea cica e antiinflamatoare, multa sanatate si incearca pe cat posibil sa nu faci miscari bruste si sa nu ridici grutati pe cat posibil.
Boobooricu - cu betisoare pt. bbei cu opritor,eu folosesc de la septona.
Ioana - din cate stiam eu e bine sa angajezi o bona in timp ce tu esti inca acasa, sa vezi cum se adapteaza bb ca putin probabil s-o poti lasa asa dintr-o data cu o pers. straina, succes in cautari.
Margott - bb nu sta de obicei in fundulet singur la 5 luni, poate doar cateva secunde, nu te ingrijora.
Ada_74 - tragi sperante cu dormitul la pensie, pai nepoti cui ii lasi?
Va las ca am scris un pomelnic, multi pupici la mamici si puiutici mai mari si mai mici.

Poze Bumbutza
Photofilm www.siluette.ro/tmp/botez800x600.wmv" target="_blank">Bumbu Botez

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Boobooricu spune:

Stefania, ca de obicei m-am terminat de ras citinduti postul..stai linistita ca si eu asa fac..mergem afara si incepe sa planga..o iau in brate..in cealanta mana cosul de cumparaturi, plus caruciorul de se uita lumea la mine cum ma tarai prin supermarket, dar ce sa fac..trebuie sa facem bebeul fericit nu?
M-am uitat de betisoare de care mi-ati zis, dar nu am gasit sau nu am vazut eu..cum se numesc exact?
Cat despre dormit...a mea nu doarme daca nu e leganata...mi-am facuto singura cu mana mea, si numai cu mine in pat, saracul sot doarme pe jos, pe saltea...
Vreau sa incep la 7 luni sa o pun in patutul ei, credeti ca am sanse de reusita? Voi cum ati facut?

elena
http://photos.yahoo.com/boobooricu2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mercedes spune:

Pentru cele interesate vechimea din cresterea copilului se considera stagiu asimilat la pensie.
Cu alte cuvinte ce i 2 ani nu se considera vechime in specialitate sau in ce vreti voi ci doar la pensie

Micuta mea nu se intoarce de pe spate pe burta sau invers dar in schimb daca o tin pe fundulet se impinge sa o ridic in picioare. Fiecare bebe probabil isi are ritmul sau
Hai ca va las scriu mai incolo

Mergi la inceput