bataia la copii

bataia la copii | Autor: ardeiash

Link direct la acest mesaj

buna seara,

ati aplicat vreodata o bataie copilului vostru? din ce motiv?

al meu zice nu, nu, nu.. intr-una ... imi vine sa.....

acum , de vreo luna are si crize de isterie... vrea sa faca numai ce vrea el... ei, nu merita o bataie daca se tavaleste pe jos si tipa?

s-auzim numai de bine!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Principesa spune:

Ce varsta are copilasul tau? Poate ca este in faza de protest specifica pentru varsta lui si e ceva normal, nu are legatura cu faptul ca tu nu ai fi un parinte suficient de bun. Dar cred ca are legatura cu faptul ca poate nu ai suficient suport din partea celor din jur si cu faptul ca poate esti epuizata. Si ca ti-e tare greu si imi pare rau ca simti asta.

Fiecare om este un inger cu o singura aripa si numai imbratisandu-ne unul pe altul putem zbura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adria_ spune:

Cred ca de multe ori mi-a venit sa-i dau una la fund fetei mele, o data n-am mai reusit sa ma stapanesc si ... s-a intamplat. Motivul? Probabil aceeasi incapatanare de care vorbesti si tu. (ca sa vezi cat de neimportant este motivul - gestul conteaza si ramane intiparit in mintea ta si a copilului).
Mi-e foarte rusine pentru palma aceea pentru ca am dat dovada de atata slabiciune, frustrare, neputinta...Cum am putut, cum pot sa dau intr-o fiinta neajutarata, la asta ma gandesc mereu cand ma infurii. Obtin mult mai mult de la copilul meu atunci cand sunt calma, relaxata, dispusa sa-mi dedic timpul lui.
Iti doresc stapanire de sine, calm si hotarare pentru ca sa poti trece peste crizele de isterie. La un moment dat vor trece.Si, ca sa-ti raspund la intrebare, nu, nu merita bataie copilul tau. E important sa-ti pastrezi tu calmul in situatiile de criza, sa simta ca ai situatia sub control, ca se poate baza pe tine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns KULTA spune:

Off, mi-e asa de greu sa ma gindesc, ca ii mai dau peste minute si peste pampers cind nu-i cuminte(adica face niste prostii mai mari decit ea) apoi pling si mi-e rusine pentru ce-am facut, insa cred ca in curind voi ceda nervos singura fiind cu 2 copilasi mici, Danuta are un an jumate iar Sebastian are 2 luni. E cumplit de greu.
Pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabibarta spune:

Kulta, nu-ti fie rusine, se mai intampla...
La noi mai pica cate o pocnitura peste fundulet sau la manuta daca nu intelege nici a 10-a oara sa nu butoneze la telefon sau sa nu puna mana la priza sau la oala de pe aragaz.

Gabi+Robert 20.05.1997+Lili 17.05.2002
http://community.webshots.com/user/gabibarta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

voi cum v-ati simti daca v-ar da sotul, seful cite una la fund sau peste miini cind faceti ceva gresit?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Eu nu-l bat, oricat de nervoasa as fi si oricat de mare ar fi pozna pe care o face. Serios. Mai tip la el, vede ca sunt suparata, dar nu il lovesc. Pur si simplu nu pot si ma indoiesc ca ar folosi. Stiu un copil - nu-i vorba de al meu - care, pentru ca o mai incaseaza (nu tare, doar acea "palma la fund") a inceput sa dea si el in parinti - sa se apere? sa se razbune? Atunci cum sa-i explice sa nu dea in ei atata timp cat si ei la fel fac? Sau ei au voie pentru ca sunt adulti, parinti...?

Cristina,
mama lui
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Cristina_C" target="_blank"> Robert, 14 decembrie 2002

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

buli fara suparare dar ce legatura are intrebarea ta cu topicul? Ce are seful, sotul, vecinul cu intrebarea vis a vis de copii?

Marius Pernes
home page - www.marius.rdsor.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cl spune:

quote:
Originally posted by marius

buli fara suparare dar ce legatura are intrebarea ta cu topicul? Ce are seful, sotul, vecinul cu intrebarea vis a vis de copii?

Marius Pernes

Hai ca-ti raspund eu, ca vad ca n-ai inteles.
Daca noi administram palme drept corectie copiilor, ce vor invata ei? Ca este normal s-o incaseze, cand gresesc si sa dea palme, atunci cand cineva greseste fata de ei. Cuvantul violenta iti spune ceva? Si puterea exemplului personal? Mai incolo, cand va fi adult, va administra si copilul palme de corectie si celor din familia lui, ca deh, asa a vazut la el in familie. Daca noi nu ne putem controla fata de ei, mai ales cand sunt mici si nu inteleg ce fac sau trec prin perioade negativiste, atunci de ce sa-i cerem sotului/sotiei sa se controleze? Sa aplice consortului/consoartei cate o corectie fizica atunci cand respectivul/respectiva greseste. Si iar ajungem la violenta.
Acum ai inteles? Tot fara suparare...

Parerea mea: e bine sa nu se intample. Azi o palma, maine doua...

Disperata, atunci cand copilul are o criza de isterie, nu-l baga in seama. Se va linisti, pana la urma si apoi veti sta de vorba, civilizat si vei incerca sa-i explici unde a gresit si ce te astepti sa faca. Stiu ca este greu, dar nu imposibil.

Claudia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabibarta spune:

Claudia si Buli, de obicei sotul sau seful nu trebuie sa-mi spuna de 10 ori ceva ca sa-i raspund sau sa reactionez macar sau cel putin sa dau ceva semne ca am auzit ce a spus.
La crize de isterie cea mai buna metoda e sa-l lasi in pace singur in incapere.

Gabi+Robert 20.05.1997+Lili 17.05.2002
http://community.webshots.com/user/gabibarta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adela spune:

quote:
Originally posted by marius

Marius Pernes

No cum n-ai inteles.
Pe scurt: poi cum ar fi sa abuzeze de putere sotul sau seful (unde vezi tu vecin?) ori de cate ori gresim? De ce, doar pentru ca suntem mai mari (chiar si in grad) tre` sa aplicam palme (corectii) celor mai mici ca noi?

In rest a explicat si claudia (cl) f bine.

Adela , mamica de

Mergi la inceput