Triplu test si Dublu test
Buna fetelor!
Stie cineva sa ma lamureasca cind trebuie facut Dublu Test, dar Triplu test. In ce saptamina rezultatul este sugestiv?
Multumesc,
Zuzi
9+
Raspunsuri
virgi spune:
Zuzi
eu am primit programul meu de sarcina si acolo este mentionat triplul test intre sapt. 15-20. eu am sa ma duc prin sapt. 17 sau 18..sa nu fie nici prea devreme nici prea tarziu.
Oricum cel mai bine ar fi sa-ti intrebi si medicul
Multa sanatate
Tina_Welsh spune:
Hai salut Zuzi.De dublu test nu stiu nimic.dar stiu ca triplu test se face intre saptamana 15-20.Eu am facut in saptamana 17 pentru ca asa a u zis medicii!
Sarcina usoara si bebel mumos si sanatos!
Tina
and Tina and Mark's baby
Zile ramase pana la data nunti..
Poze cu mine, cu sotu si cu prichindel la mami in burticel,SI CU BURTICA!
dianad spune:
Testul dublu se face pana in saptamana a 14-a inclusiv. Daca ai 14 saptamani si o zi esti chemata peste o saptamana pentru testul triplu. Testul dublu arata numai riscul pentru sindrom Down, pe cand cel triplu pentru inca alte 2 afectiuni genetice. Testul triplu se face cel mai bine intre saptamanile 16-18 , dar merge si intre 14-21.DianaD
Zuzi spune:
Multumesc fetelor de raspuns.
Draga DianaD testul dublu se poate face incepind cu ce saptamina?
9+
dianad spune:
Chiar azi am programare la triplul test. Am sa intreb si cand ma intorc iti scriu.DianaD 16+
toanca spune:
Eu nici nu stiam ca exista si Dublu Test...
Eu am facut numai triplu testul ca asa a vrut dr. mea; din cate imi aduc aminte l-am facut in saptamana 17.
Dublu testul in ce consta?
Toanca
si
Matei Alexandru 29+
poze
dianad spune:
Testul dublu se face intre sapt. 10-14, cel mai bine la mijlocul intervalului. Ca si la testul triplu iti trebuie o eco morfologica pe care sa ai varsta exacta a sarcinii, altfel rezultatele nu sunt concludente. Ca si testul triplu si cel dublu costa la Genetic Lab tot 1,2milioane lei vechi.Vezi cum faci mai intai cu eco morfologica si daca poti ptogrameaza-te pt. testul dublu in aceeasi zi sau a doua zi.Testul dublu arata din primul trimestru daca bebe are sindrom Down. Cel triplu se face mai tarziu si, pe langa Down mai arata inca 2 posibile anomalii genetice.La eco morfologica sa-ti msoare neaparata translucenta nucala(intre sapt 11-14, cel mai bine in sapt. 12). pupiciDianaD 16+
toanca spune:
Eu am facut triplul test la fosta Emilia Irza in Colentina; acum se numeste Institutul pentru Protectia mamei si a copilului si nu m-a costat nici un leu.
Daca ai trimitere de la medicul care iti urmareste sarcina, analiza e gratuita
Toanca
si
Matei Alexandru 29+
poze
Zuzi spune:
Draga Dianad,
multumesc mult pentru informatiile complete. Din pacate in Cluj nu am gasit nici un lab care sa faca dublu test indiferent de cost. Daca n-o sa am rabdare pina vine vremea triplu testului poate o sa vin la Bucuresti.
9+