Managementul stresului
Raspunsuri - Pagina 3
ankalaura spune:
Aino - primul lucru pe care mi-au cazut ochii la articolul citat de tine este: "Daca simti ca stresul iti afecteaza viata de zi cu zi, primul lucru pe care ar trebui sa-l faci este sa te programezi la un psiholog"
Ei, la noi nu nu este asa de simplu sa mergi la psiholog.
Apoi, urmatoarele sfaturi - care la mine, cel putin si DIN PACATE, nu se pot aplica...
* permite-ti zilnic o pauza (chiar daca este vorba de numai cateva minute); Adica nu e imposibil, trebuie sa vrei, dar nici usor nu este...
* fereste-te sa incepi foarte multe lucruri in acelasi timp si sa nu duci la bun sfarsit nici unul dintre ele; Uite, specificul job-ului meu nu imi da voie sa fac asta. Din contra. Ma obgliga sa incep un milion de lucruri, si sa le termin pe toate, fara doar si poate.
* invata sa recunosti stresul si sa nu te lasi coplesit de el; Ei, aici deja fac progrese.... :) Il recunosc, dar nu stiu inca cum pot sa il inlatur eficient!
* daca nu te poti lupta cu ceea ce te preocupa, incearca sa utilizezi stresul intr-un mod productiv; Aici incep sa ma recunosc. Cum se spunea mai inainte, deja e la moda sa fii stresat. Toti se pretind stresati. Eu chiar sunt (suna cunoscut? :) ) Faptul ca eu chiar am o viata extraordinr de stresata, m-a calit. Astfel, multe lucruri care pentru altii par complicate, mie mi se par simple, pentru ca am vazut si mult mai complicat.
* stresul poate ajuta memoria de scurta durata - el genereaza producerea glucozei care este trimisa la creier, oferind neuronilor energia de care au nevoie. Pe de alta parte daca stresul se prelungeste poate impiedica distributia glucozei, afectand memoria.
Aici iar ma recunosc. Cum spuneam la subiectul deschis de mine, ma trezesc uneori ca nu mai stiu unde imi sunt ochelarii. Sau nu mai stiu ce am facut aseara, acasa. Daca insa ma intrebi un pret de la cine stie ce export de acum un an, il stiu 100%.
Este un subiect foarte interesant, si il urmaresc cu placere. Spun despre mine ca sunt o luptatoare, nu renunt, si de cele mai multe ori obtin ceea ce vreau. Sunt aproape mereu optimista si imi plac oamenii cu simtul umorului. Imi place sa rad. Nu numai sa zambesc. Si totusi, sunt un om stresat. Va pup
Anca si papusica Eliza (26.august.03)
Eliza mica, Eliza mijlocie, Eliza mai mare
alinaluchian spune:
Pentru ca tot eu am cerut metode de relaxare, am cautat si va impartasesc si voua:
http://www.osho.com/Main.cfm?Area=Meditation&Language=English
Au si demo
"Paradoxul cel mai curios este ca
eu nu ma pot schimba decat
daca ma accept asa cum sunt".
Principesa spune:
Pentru ca mi se pare necesara in contextul discutiilor am sa fac o precizare suplimentara. In literatura de specialitate sa intalneste distinctia intre eustres si distres.
Eustresul este stresul in cantitate reglatorie, care ne activeaza si ne face sa ne mobilizam pentru a ne atinge obiectivele, ne face sa simtim ca traim, ca suntem provocati si raspundem provocarilor, face viata sa fie palpitanta nu monotona si rutiniera, ne obliga sa evoluam, sa progresam, aduce adrenalina.
Distresul este cel la care m-am referit eu in deschiderea subiectului, cel care depaseste capacitatea de adaptare in acel moment, are efect dezorganizant si consecinte negative asupra vietii psihice.
Fiecare om este un inger cu o singura aripa si numai imbratisandu-ne unul pe altul putem zbura
ankalaura spune:
Mda, stiam eu ca stresul e de mai multe feluri....
PS Cand am spus despre mine ca ma consider o luptatoare, ma refeream in general. Excesul de stres nu imi place si nu ma motiveaza. Reactionez la el mai mult de incapatanare, si deloc din placere. Dar tu, Principesa, stii, ca mi-ai spus unele lucruri si la subiectul deschis de mine.
Anca si papusica Eliza (26.august.03)
Eliza mica, Eliza mijlocie, Eliza mai mare
Aino spune:
quote:
Originally posted by Mica-mica
Ce inseamna "mangement al timpului " ?
"Cauta si pastreaza mereu o bucata de cer deasupra vietii tale."
un link in engleza
http://en.wikipedia.org/wiki/Time_management
mai sunt in spaniola si germana,pentru cine nu stapaneste engleza.
A.K.