Bebelusi de martie - aprilie 2005 (44)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dariaevelin spune:

Tatal meu este preot. Bunicii care m-au crescut,in "parteneriat" cu parintii, erau de o credinta cum rar se intalneste. Am crescut intr-un sistem religios, foarte clar, cu toate acestea, niciodata nu mi s-a impus calea. Masteratul l-am facut in filosofie. Departe de a fi ceea ce, miturile din popor spun despre aceasta stiinta, filosofia presupune ratiune pura. Si atat.
Concluziile care le-am tras in urma educatiei si autoeducatiei de pana la 26 ani : sunt o persoana rea, f egoista, impulsiva, agresiva si neperseverenta. Nu exagerez deloc, asta sunt, accept realitatea, INSA NU STAU CU MAINILE IN SAN,PE PRINCIPIUL "DOMNUL A DAT,DOMNUL A LUAT,NUMELE D-NULUI FIE LAUDAT!". Mi-am acceptat partile negative, le-am disecat si instruit mai mult decat cele pozitive. Am inteles ca suntem "cata frunza,atata iarba",ca toti avem avem si-o parte buna si-o parte rea,dar se va pune intotdeauna accentul pe partea rea(vorba lu' Cartarescu) pentru ca albul n-are nuante,pe cand negrul da! Ca fiecare are propriul sistem de valori,ca avem,asemenea "Lupului de stepa", nu una-doua,ci sute,mii de fete. Si acestea provin din trairile unei anumite conjuncturi. N-am putut( si sper sa n-o fac vreodata) sa cataloghez un om dupa o intrevedere.De multe ori, sustineam ca nu-mi place persoana respectiva, ca, mai tarziu, sa-mi dau seama ce mult ma inselasem. Cred ca noi, ca personalitati, ne compunem,crestem si ne imbogatim sentimentele,trairile,gandirile din contacul cu semenii. Vad lumea asta ca o mare increngatura, unde niciunul nu poate exista fara celalalt. Mai mult decat atat, fiecare actiune a unui om, atrage dupa sine o reactie,care poate schimba lumea. Daca eu nu stiu sa fiu buna,toleranta, sfatuitoare inteleapta si ingaduitoare,atunci credinta e pahar cu apa! Habotnicismul,oricum,nu intra in discutie. Era pre-ajunul Craciunului, ma indreptam(cu taxiul) spre niste prieteni. Pe marginea drumului se afla un Mos Craciun,care zambea si facea cu mana celor din trafic.Atat de tare mi-a inseninat seara, incat, intalnindu-ma cu un amic ce-mi datora o suma mare de bani-datorie veche(si pe care atunci l-am intalnit pentru prima data dupa "incident"), am fost extrem de ingaduitoare,am stat sa-i ascult explicatiile(fara ranchiuna si resentimente) si nu am sarit la cearta. Eram ingaduitoare,pentrui ca cineva m-a facut sa zambesc.Am ramas prieteni, strict datorita unei conjuncturi. M-am intrebat intotdeauna,oare ce-as fi facut,daca,in schimb, Mosu' mi-ar fi aratat un gest obscen...
Asta e primul exemplu care mi-a venit in minte.Asta incerc sa fac, ma gandesc intotdeauna, ca ceea ce fac, spun, gandesc si afirm, ar putea influenta in bine sau rau. Incerc sa fiu dreapta, Nu DIN FRICA DE DUMNEZEU!!! Incerc sa fiu dreapta si corecta pentru preteni,pentru oamenii care ma inconjoara. Fac asta din iubire de semeni, nu de frica. Si-s flexibila. Orice vorba,chiar aruncata la nervi, incerc s-o incadrez intr-o conjunctura. Ma gandesc ca poate omul care m-a jignit, e bolnav,suparat sau amarat. Sau poate si lui i-a fost aruncata o vorba grea. Sau poate SISTEMUL NOSTRU DE VALORI DIFERA. Ceea ce pentru mine,pare a fi bun,pentru altii nu e. Nu putem si nu vom putea vreodata sa fim la fel.Departe de asta!
O sa inchei,povestindu-va ceva: profesam ca educatoare de numai doi ani,cand mi-a venit un copil,de 6-7 ani,din Moldova,Chisinau. Tatau lui plecase in Bulgaria si dus a fost! Mama,singua,suferinda,saraca lipita pamantului si sensibila...a intalnit pe strada un Martor al lui Iehova care i-a promis sustinere(aici conider ca greseste mult Biserica noastra,nu dialogheaza cu enoriasii,le cere doar credinta,fara a oferi suport),a adus-o in Timisoara,i-a oferit un loc de munca, o comunitate care era alaturi de ea. Copilul era foarte cuprins de schimbari si,mai ales ,de noua religie. I sa parea ca toata lumea merita sa mearga in iad ,toata lumea greseste si il injoseste pe Iehova. Se comporta urat cu copii,ii inghiontea si chiar batea uneori Intr-o zi,m-a vazut ca mi-am luat pachetul de tigari cand am plecat sa-mi beau cafeaua. Din acel moment a refuzat sa mai intre in clasa, motivand ca nu poate sa suporte asa o faradelege si ofensa adusa lui Iehova. Mi-a luat f mult pana l-am convins sa stea de vorba cu mine.A acceptat intr-un tarziu. L-am lasat sa-si spuna pasul, mi-a insirat toate chinurile prin care voi trece cand va veni Armaghedonul si voi arde in flacarile iadului. Mi-a aratat carti,pliante,mi-a citit(scria si citea de la 4 ani) din predici. L-am ascultat cu maxima atentie,fara ironizari,exact asa cum vroiam sa ma asculte si el pe mine. Dupa ce a treminat de expus punctul lui de vedere,a venit randul meu. L-am intrebat cine are dreptul sa aplice pedepsele pentru pacatele comise de oanemi. Evident, a raspuns ca numai si numai Iehova.L-am mai intrebat daca faptul ca el nu vine in sala de grupa nu e oare o pedeapsa pentru mine. A recunoscut rusinat!!! L-am intrebat daca considera ca lovindu-si colegii ii va face sa creada in acelasi Iehova?Si daca este oare corect sa te superi pe un om daca nu face la fel ca tine? Oare nu e tot un pacat?!Daca forta(sub orice forma expusa-chiar si prein cuvinte grele) e buna? Avea doar 7 anisori,neimpliniti,si a priceput ca lumea e diferita, ca toti, dar absolut toti(inclusiv el) avem si-o parte buna si-o parte rea, ca de aia avem creier,ca sa judecam si sa adaptam.

Daria si Brien

Poze frumoase cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dariaevelin spune:

Va multumesc profund tuturor! Ma simt binisor, prinsa intr-un vartej de ganduri,trairi,sentimente.
va pup pe toate si va multumesc pentru ziua de ieri!

Daria si Brien

Poze frumoase cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adseana spune:

Daria

multi si sa te faci bine cat mai repede!

Adriana si Alexandra (15.04.2005)

Alexandra, printesa lu'mami si a lu'tati

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10716;33/st/20050415/n/Alexandra/dt/7/k/eb65/age.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coco spune:

Daria, mi-au dat lacrimile la ce ai scris! Sa stii ca exista si alb murdar, asa cum zici tu, eu nu-s filozoafa, dar tu ai dreptate in tot ceea ce ai scris! Iar suferinta e numai a ta, tu stii cel mai bine, esti o persoana deosebita, f. sensibila, iubitoare si onesta (asa te-am perceput eu)!. Tu ti-ai expus sufletul aici, chiar tii la 'trupa' asta formata!
Mie una mi-e frica sa mai postez ceva sa nu sa nu se mai supere careva! Si nici nu fac parte dintre voi de la Odisee...cu parere de rau ca nu am postat mai devreme sa va cunosc!
Iti doresc sa te refaci rapid, sa fii sanatoasa ca Brien, Mircea si cei dragi tie au nevoie sincera de tine! Sunt convinsa ca si majoritatea fetelor de aici striga dupa tine!

Corina si Vlad (11.03.2005)
Amintiri

Varsta lui Vlad:
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10712;121/st/20050311/n/Vlad%2C+my+baby/dt/8/k/fbfa/age.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andrruzza spune:

daria, multa sanatate!

mamica lui Rares(10.03.2005)
http://community.webshots.com/user/andrruzza

"Neasteptatul se produce intotdeauna"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocrainic spune:

Dana, tare as vrea sa va scriu mai des, dar efectiv nu-mi iese, ar trebui sa fie ziua de 30 de ore sa-mi ajunga timpul!!!

Acum chiar am pus pozici noi pe albumul ocrainic1-david sept-oct. Sunt multe, scuze, dar trimit link-ul si prietenilor de prin toata lumea care ma tot bat la cap sa le trimit poze cu Daviduc.

Noi suntem in etapa de cautare de nanny pt minunel, caci la sfirsitul lui februarie mami merge la servici, si tati are nevoie de timp pt treburile lui. As vrea tare mult sa gasesc pe cineva din Romania, dar nu stiu daca o sa-mi iasa. Saptamina viitoare merg sa intilnesc pe cineva din oradea venita aici de vreo 2 luni si care are un baietel de vreo 3 ani. Cine stie, poate am noroc. Daca nu, nanny's agencies ne pasc, si ne procopsim cu o nanny kiwi si cu copilul care nu o sa stie nici o boaba de romaneste pe la 2-3 ani.

La inot mai mergem, am avut pina acum 3 lectii, dar deocamdata suntem destul de speriat. Data trecutaa fost cu tati care a zis ca incet incet i se pare ca se obisnuieste. A fost bagat pt prima data cu capul sub apa, dar nu s-a suparat prea tare. Ceea ce sper eu sa dobindeasca este doar sa nu-i fie frica de apa mai tirziu. In vana ii place asa de tare, dar se pare ca la piscina e prea mare locul pt el si il copleseste inca. Va mai povestim noi cind mai avem noutati!

Pupicei,
Oana si David

http://community.webshots.com/user/ocrainic
http://community.webshots.com/user/ocrainic1

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocrainic spune:

Nu zarisem vorbele frumoase ale Dariei. Daria, esti o fata deosebita! Multi pupici tie si iti revii tu cit de repede, caci doar ai doi baieti dragi linga tine!
Oana si David

http://community.webshots.com/user/ocrainic
http://community.webshots.com/user/ocrainic1

Mergi la inceput

Oana, ce baietel mare ai! Si frumoooos foc! Are si ochelariSucces sa gasiti o bona cum o doriti voi, sa-l ingrijeasca pe David asa cum tre'!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellinia spune:

Danna, super programul vostru de masa!Sara mananca prima data la 9? Si se mai si culca dupa 8! Mai, mai, ce fetita cuminte ai!
Daria, Stef si cu mine iti dorim sa te refaci din toate punctele de vedere. Ai grija de tine!
Ocrainic, poate faci niste poze cu Daviducu in piscina. Ne-ar placea sa-l vedem!
Coco, sa speram ca o sa predomine sentimentele bune!
In alta ordine de idei, help! Iar incepe Stef cu scaunele nasoale. Si bea ceai de menta, inca nu pot sa-i dau smecta ca de abia a mancat si i se face rau. Si nu i-am dat brnza, nici fructe n-a mancat, am trecut direct la pireuas cu galbenus si unt. Stau cu frica in san, ca nu cumva sa nu fie de la alimentatie si sa fie altceva. Febra nu are, in schimb e somnoros, si are doar 2 ore de cand s-a trezit dupa un somn de 2 ore. Simt eu ca-i ceva in neregula da' nu stiu ce...

Cristina si bebe Stefan Costin (25.02.2005)

http://pg.photos.yahoo.com/ph/ellinia_c/my_photos

Mergi la inceput

ellinia, imi pare rau sa aud ca aveti probleme! Scaun moale poate avea si din cauza de .. dinti, cum stati la cap. asta?? Te-as sfatui sa ii faci o coprocultura, sa fii sigura ca nu are cumva enterocolita. Sanatate maxima va doresc!

Mergi la inceput