mamografia pana in 30 de ani

mamografia pana in 30 de ani | Autor: CristinnaP

Link direct la acest mesaj

Salutare tuturor!
Este prima data cand intru pe DESPRECOPII si am ceva emotii+ o problema care nu-mi da pace. Mi s-a recomandat sa fac si o mamografie, asa, "ca trebuie" pt ca la eco mi-a iesit "o tara de tesut glandular"...toate bune si frumoase, dar nu au vrut sa-mi explice daca presupune si riscuri si daca este, intr-adevar, indicata la varsta mea (26 de ani.)
Va rog, ma poate sfatui cineva?
Cristinna

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns CristinnaP spune:

multumic pentru incurajari! Cristinna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kittycat spune:

Katalina, cu tot respectul, nu ovarele sunt problema in timpul mamografiei, ci faptul ca, pana la varsta de 30-35 de ani mamografia nu este indicata decat daca este absolut necesar pt ca se asociaza cu cresterea riscului de aparitie mai tarziu a cancerului la san, din cauza iradierii tesutului mamar. Deci Cristinna, poti face aceasta mamografie doar daca medicii considera absolut necesar pt a exclude o eventuala afectiune maligna.

Andra,de printesa (15 noiembrie 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cait spune:

Si eu vroiam s-o fac la 25 de ani k sa fiu sigura k nu este nimic si dr endocrinolog mi-a zis k dak nu este nici o problema majora sa nu ma radiez degeaba.

Cait
Home is where heart is...my heart is far away from here..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

Eu am auzit la Realitatea Medicala un doctor care spunea ca mamografia e contra indicata inainte de 40 de ani.

Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005)

Poze la http://pg.photos.yahoo.com/ph/seirimie/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danat spune:

M-am interesat si eu la colegii mei medici si da, mi-au spus ca intr-adevar este bine de evitat mamografiile pina spre 40 de ani si, in general, trebuie facute numai daca sunt necesare pt stabilirea altor diagnostice. La varste mai tinere, tesuturile sunt altfel structurate si pot induce in eroare, iar radiatia mamografiei e mai invaziva cand esti tinara.

"Prietenii sunt aceia care te iubesc chiar si atunci cand te cunosc"

Dana mama lu'Radu Stefan (Fecioras de 2003)

Radu mamii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lusica spune:

eu am facut termografie in loc de mamografie care este iradianta mai ales la virsta ta asa ca du-te sa faci termografie e fara radiatii si poti avea un diagnostic corect fara riscul iradierii.e foarte recomandata la sin deoarece la mamografie nu apar modificari decit in cazul in care boala e avansata iar la termograf apar modificari chiar minore ale sinului ceea ce impune un tratament din timp inainte de acutizarea problemei costa 500000+300000 consultatia sau poate mai ieftin eu am facut in bucuresti la centrul medical simptom poate gasesti in alta parte mai ieftin vezi tu

Mergi la inceput

lusica, am incercat sa te contactez si n-am reusit. Te rog mult, spune-mi si mie adresa centrului sau macar un nr. de telefon.Maine vin in Bucuresti sa fac cauterizarea-daca por in aceeasi zi, as merge si acolo.

Multumesc mult!
Cristinna

Mergi la inceput

Inca mai astept un raspuns...va rog, imi poate spune cineva unde se fac termografii in Bucuresti? Nu conteaza unde si cat costa, vreau sa scap de incertitudini!
Multumesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cruis spune:

Cristinna,
Daca medicul ti-a recomandat, probabil ca cel mai bine e sa ii urmezi sfatul. Riscurile sa-ti iasa ceva rau sunt minime, esti tanara. Sunt foarte putine cazurile sub 40 de ani, dar ele exista. Asta se face si aici: mamografie, iar daca apare ceva acolo urmeaza biopsie. Eu am avut ambele anul trecut si acum dorm linistita.
Tot ce pot e sa-ti traduc din ceea ce spune Health Canada (ministerul sanatatii de aici):
...Mamografia foloseste raze X si distrugerea celulelor de razele X poate cauza cancer. In orice caz, daca o mamograma e executata corect, doza de radiatie e in general foarte mica. In urma unei doze atat de mici, organismul poate in general repara cele cateva celule atinse de razele X. Razele X pot arata cresteri anormale sau schimbari ale tesutului sanului inainte de a putea detectate cu orice alta metoda...

Bafta!

Mergi la inceput

Multumesc pt. incurajari!
Sincera sa fiu, sunt inca debusolata..am mai multe probleme pt. care exista iar alternative si alternative..o sa ma mai gandesc si la mamografie.
Va doresc sanatate maxima!

Mergi la inceput