tresare foarte tare
imi cer scuze moderatorului daca nu am plasat bine subiectul insa cred eu ca aici voi gasi sfaturi utile.copilul meu de10 luni trsare foarte tare in somn si nu numai.in casa noastra nu se tipa,nu se trantesc obiecte,poate cateodata acciental si totusi se intampla asta.in timp ce doarme abia daca pot pasi prin casa,nu pot inchide o usa fara sa nu simta.am stat si m-am gandit si mi-am amintit ca in primele luni dormea profund si imi permitem sa dau cu aspiratorul prin casa inclusiv langa patut si nu se trezea.e posibil sa fie asta cauza?va rog din suflet ajutati-ma!
mamica de zmeu
Raspunsuri
Principesa spune:
Emicris, mai sunt si alte comportamente care te ingrijoreaza? Cat despre tresarit, doar tresare sau se si trezeste plangand?
Fiecare om este un inger cu o singura aripa si numai imbratisandu-ne unul pe altul putem zbura
emicris spune:
rar plange dar tresare destul e des.e o fire activa si ziua doarme foarte putin.
mamica de zmeu
marius spune:
Probabil din grija da a nu-l deranja va-ti obsinuit sa faceti liniste, catr mai liniste. Sau poate asa este la voi pur si simplu liniste. Sistemul nervos al copilului s-a obsinuit saaiba liniste iar atunci cand asta nu se intampla reactioneaza normal..... adica tresare. Solutii?
Atunci cand doarme incearca sa lasi o muzica in surdina. Ia-o de "jos in sus" adica de la foarte incet la incet dar treptat.... treptat. Chiar daca doarme lasa muzica sau stiri sau orice dar in surdina. In timp se va obisnui sa doarma cu acel nivel de sunete. Treptat dupa 1 saptamana-doua la acelasi nivel de zgomot ridica incat nivelul. Televizorul care are grafica de nivel este foarte bun pentru ca iti permite sa vezi la ce nivel ai ajuns copilul dormind normal. 1-2 linii... apoi 3 apoi 4 pana se ajunge la un nivel de zgomot comparabil cu o discutie a unui om pe o voce normala fara ca aceasta sa deranjeze somnul. Ceea ce ati avut candva (aspiratorul) see poate reface. Nu cred ca este necesar chiar asa sa aspiri in camera in care doarme personal cred ca ar fi exagerat dar sa poata suporta fara a fi afectat nivelul de zgomot al unei discutii ar fi firesc. E doar o chestiune de (re)obisnuinta. Dar cu tact incet si in timp.
Marius Pernes
home page - www.marius.rdsor.ro
try spune:
Nu ne-ai spus cate luni are acum zmeul tau.
Nu compara cu perioada din primele lui. In primele luni de viata bebelusii au un tip de atentie (sau nu stiu cum sa-i spun) care filtreaza zgomotele din jur. Majoritatea nou-nascutilor sunt imuni la aceste zgomote. Dupa 3 luni ei incep sa fie sensibili la zgomote si in timpul somnului.
Si eu la fel, puteam face orice cand era pana in 2-3 luni. Apoi a inceput sa auda in somn si zgomotele.
Si alex stiu ca avea tresariri, dar nu la un nivel care sa-mi dea de gandit (nu stiu acum sa-ti mai spun cat de des se intampla asta).
Alex - 5 Nov. 2004 ......... poze cu noi
mamica dulce spune:
try are dreptate,langa bebelusi poti sa bati si snitele si dorm dusi.
In masina cum e?Al meu doarmeeee si cu muzica si cu discutii dar acasa pastrez liniste,oarecum(adica nu mai bat snitele,nu mai dau cu aspiratorul,dar radio canta,eu vorbesc la telefon cu loudspeaker ca-s cam tare de-o ureche etc)
Incearca sa.i pui muzica clasica sau casete cu povesti,cum a zis Marius.
uite aici un link interesant
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=3550
ps.
si eu sunt din roman,cati ani ai,ce liceu ai terminat,poate ne cunoastem:)Eu sunt LRV '98,dupa aia am fugit
poze de la mare-super!:)
http://de.pg.photos.yahoo.com/ph/ancuta_hoppe/album?.dir=1b51&.src=ph&store=&prodid=&.done=http%3a//de.pg.photos.yahoo.com/ph/ancuta_hoppe/my_photos
Insula Mainau,Bodensee-Marc 2 ani jumate aprilie 2005
http://de.pg.photos.yahoo.com/ph/ancuta_hoppe/album?.dir=/8c1c
emicris spune:
va multumesc mult pentru sfaturi.aveti dreptate casa mea e o casa cu acorduri...joase,bb sta cu mine toata ziua,sotul meu vine seara tarziu<nu e corect ,ar asta e>,prea mult zgomot nu e.casetele cu muzica si povesti le puneam cand era treaz dar o sa incerc si cand dorme.sper sa se rezolve ca ma stresez foarte tare.mamica dulce,si eu am terminat in 98,ar la nr.3,nu prea cred ca ne cunostem<inca>,dar cand vii acasa astept sa ne intalnim.
mamica de zmeu
Polixeni spune:
Buna tuturor,
Tb sa va spun ca acelasi lucru a patit si cumnata mea cu bebeleshul (nou-nascut)ei.Tresarea in timpul somnului de parca avea spasme.Ne-am dus cu el la spitalul de copii din Atena unde l-a urmarit un prof.univ .Nu au dat nici un tratament copilului doar au recomandat liniste.Dupa 3-4 luni au disparut toate aceste spasme.La inceput au denumit-o "teama noului-nascut".
Sanatate tuturor
Polixeni
Babisa spune:
Cand ere bb mic...si a mea tresarea,ceea ce era destul de normal la varsta aceea(pana in 4 lunisoare),i-am spus pediatrei iar ea ne-a spus ca pana in 4 luni este normal,daca se intampla dupa 4 luni,poate fi lipsa d calciu.Poate ii faci niste analize
Sanatate