Mamici de septembrie-octombrie 2005 (96)
Raspunsuri - Pagina 14
Tonnia spune:
Neata!
Intrebare: cum calculati intervalul dintre doua mese? De cand a inceput precedenta sau de cand s-a sfarsit? Jadi, tu parca ai zis ca de cand incepe masa anterioara, nu? Dar nu e mai logic de cand se termina?
Si in plus, OK hranit la cerere, dar nu trebuie macar un interval de 2-3 ore, ca simt ca innebunesc!
karmenutza spune:
Tonnia, eu calculez intervalul dintre doua mese de cand termina de mancat. Ca o masa la ea dureaza 20-30 min. La cerere, inseamna ca ramai fara lapte in san, nu are timp sa se formeze. Ca nu esti sac fara fund. Ai incercat sa vezi cat lapte ai? poate nu se satura. Ziceai ca faci proba suptului. Asa era fii-miu, v-am mai spus parca. Plangea tot timpul de foame, ca nu aveam lapte suficient. Macar 2 ore, 2 ore jumate sa treaca intre supturi. Sa ai si tu timp sa produci. Baiatul tau, fiind mai mare (la kg) decat fii-mea, mananca mai mult de 70 ml la o masa. Incearca macar o data sa faci proba suptului. Ca teorie, se calculeaza asa: (NR de zile (al copilului)-1)*10 ml. Asta la cei pana in 14 zile. Dupa aceea, 1/6 din greutatea copilului, repartizat pe nr. de mese dintr-o zi. Astea sunt din cartea lui Capraru.
Fii-mea de azi noapte ne-a mancat si urechile. La 2.30 a ras 100 ml, la 6.30 iar 100 ml, la 8 i-a mai dat ta-su 70 ml, acum iar urla de foame. Ii dam iar 100 ml. Si sigur de foame tipa, ca dupa fiecare biberon, adormea lata.
ege spune:
salutare mamici si burtici
noi suntem bine.ege a luat 1 kg de cand am iesit din spital si 2 cm.eu am slabesc fara sa fac nimic pt asta.adica:am plecat de la 64 de kg ,am ajuns la 90 si acum am 72.eu cred ca am dat destul de bine.
ieri am fost si noi la un medic pediatru care mi-a zis sa iau vigantol 2 pic/zi.
eu am o mare problema.poate puteti sa ma ajutati.nu pot sa fac kk.cred ca am hemoroizi.imi curge sange si am niste dureri...de nu pot sta in fund.voi aveti sau ati avut asa probleme cu hemoroizii????
dr.mi-a zis sa ii dau debridat doar la nevoie,cate 1 ml/kg
eu citesc in fiecare zi dar nu am timp sa scriu
felicitari noilor mamici si bafta celor care urmeaza sa nasca!
ege
kristinutza spune:
si eu socotesc de cand a terminat de mancat. dar in prima saptamana, cand era disperat sa haleasca, iar eu nu prea aveam ce sa-i dau, il puneam la san si la juma de ora daca cerea. n-a patit nimic la burtica. plus ca secretia lactata se stabileste in functie de cerere, deci am tras eu concluzia ca daca pun copilul la san cand urla, doar-doar "produc" si eu cat e nevoie.
imi place de voi ca stiti cat mananca bebeii vostri. eu habar n-am.
ii dau 20 min la un san, 20 la celalalt (asa se potriveste oricum cu cat poate sta treaz sa manance) si... ata ete. ma gandesc ca ii e de ajuns pt ca doarme si se mai trezeste dupa 3-4-5 ore.
raportez: n-am facut febra as-noapte!!! nici nu va inchipuiti ce fericita sunt. dar oricum n-am dormit toata noaptea pt ca am avut... contractii. exact ca la nastere cam dilatatie 6 sa zic. am mai avut asa si in alte zile. voi ati mai avut contractii dupa nastere? se "strange" uterul?
cristina, mama de radu poze
jadi spune:
Mie mi-a fost lene sa scriu ieri... am avut aniversarea de 1 luna si ne-am petrecut pe aici cu tort, bomboane cu visine si sampanie! Am mincat si am baut si eu ca vorba ceea, eu l-am facut, eu il hranesc pot ca tot eu sa il dau peste cap, hehe.
Tonia eu calculez asa cum ai spus tu. In primele 2 saptamini nu ii dadeam mai devreme de 2 ore si cind nu aveam lapte apelam un pic si la supliment de lapte praf. Ca atare nu am un copil nevrozat din cauza lipsei de mincare. Acum am ajuns la 4-5 ore, ma tot gindesc de cind sa scot masa de noapte.
Jadi & bb Vlad 28 sept 2005
karmenutza spune:
Kristinutza, eu am avut contractii doar vreo 3 zile cand eram prin spital. Dar uterul se retrage singurel, fara sa-mi faca mie probleme. La controlul de 2 saptamani, dr. a zis ca e foarte bine.
Eu stiu cat mananca bebela mea, pentru ca ii dau lapte praf cu biberonul. ![]()
codruta_grg spune:
Azi noapte iar am avut program artistic. A mancat la 12, la 3 si la 6. Cred ca a fost si prea cald in camera. Am cantarit-o azi si are 5350g . In ultimele 3 saptamani nu mi-a luat decat vreo 400 g. Dar ca si luna e ok. Sa vad daca saptamana viitoare i-a macar 200g e bine, daca nu ii bag completare.
Dar e interesant, suge cam 4-5 minute, dupa care nu mai vrea de loc. Oricat as incerca nu mai vrea sa suga. Asta inseamna ca s-a saturat, nu?
Si eu socotesc de cat a terminat (ce conteaza 5 minute...:))))
Multumim Andreea!!
Ege, si eu am probleme cu hemoroizii si folosesc doxiproct. E ok. Problema e ca atunci cand vrem sa facem kk nu putem, ba alaptam, ba ii tinem sus la ragait, si ne trece vrutul. Si asa ne constipam.
A facut acuma 2 explozii cu kk. Va las..... phuuuu
Codruta &
Petra (9 august 2005)
poze & www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=60154" target="_blank">Povestea nasterii
www.euroski.go.ro" target="_blank">scoala de schi
jadi spune:
Un nou capitol ne asteapta www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=60646" target="_blank">aici
.
Jadi & bb Vlad 28 sept 2005
RalucaCostiurin spune:
Antonia, si eu calculez de la inceputul mesei pana la inceputul mesei urmatoare. Adica de cand e stomacul gol pana cand e iar gol.
Poate nu ai papa suficienta pt. bebe... ai de ales in cazul asta, fie rezisti la ritmul asta, ca si Codruta, si se regleaza productia de laptic, fie treci pe supliment. Prima varianta e cea mai sanatoasa, dar si cea mai dura pt.tine.
Fetele, Help! voi cum scoateti bebeii pe vremea asta caineasca? Ma gandeam ca in tinuta de casa (body, costmas, ciorapei) plus canadiana - si bagat in carut in sac e suficient? Cu caciulita. Fular nu am, oare trebuie?! Dar manusi? Cat intentionati sa stati?
Astazi facem 1 LUNA!! Nici nu-mi mai imaginez viata de dinaitea lui Radu... atat doar, cat timp aveam la dispozitie.....
Curajoaselor ce fac botezul zilele astea, succes!
Si tin pumnii la gravidute, sa vina barza!
Raluca, mama Radului
Poze