Mamici de noiembrie-decembrie 2005 (58)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns jadi spune:

Felicitari fetelor pentru primii bebelusi si multa bafta celorlalte! Nu va grabiti, mai copilariti un pic

Jadi & bb Vlad 28 sept 2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dienutagraviduta spune:

ce coincidenta .. si eu am citit despre inbaiere la bebelus azi ...
sincera sa fiu, nu credeam sa fie asa de complicat : in cartea mea scria ca sunt 2 metode (fiecare cu pedriatrii ei adepti, ditai pomelnicu la fiecare ...) - si anume sapunirea afara din cadita si sapunirea in cadita ... parerea mea e ca asta cu sapunirea afara e chiar ciudata ... dar, ma rog.
ideea e ca am inceput sa ma preocup de cosmeticele lui bebe, asa ca am luat teancul de pliante primite de la baby-expo, si am ajuns la concluzia ca o sa merg pe cele de la sanosan. hai o mamica mai experimentoasa sa-si dea parerea despre necesarul bebelusului, ca io zic cam asa :
-samponel pentru par; (88.000)
-sapunel;(50.000)
-servetele umede cu ulei, cu tot cu cutie;(200.000)
-ulei de ingrijire;(140.000)
-crema antiiritatii cu panthenol;(150.000)
-pudra de talc;(75.000)
total - 703.000 - oau ...
toate sunt de la sanosan, ca mi-a placut si brosura de prezentare si crema antivergeturi de la ei, basca am mai auzit si recomandari de la mamici care le folosesc ...
am pus preturile de pe buburuza, asa poate intereseaza pe careva, ca eu studiez la greu problema; in carrf sau in cora sunt mai ieftine fiecare cu cate 20-30 de mii de lei; astea sunt suficiente pentru inceput ?

Mergi la inceput

lavi - mie mi-era dor de tine ...
incearca poate poti veni si tu la sfarsitul saptamanii ... doamne, cred ca ai un super -sentiment - esti asa de aproape ...
vad ca esti singura care mai poate lua legatura cu mirela ... ce se intampla, cum de nu mai intra deloc pe forum ?!?
cum sa facem sa aflam daca saptamana asta naste si ea ?
pupici multi lavi - si intra si tu mai des ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirabilis spune:

Am citit diverse articole si am inteles ca pudra de talc nu mai e recomandata...Pe de alta parte, am vazut acum vreo 2 zile in Cora o pudra de la Nivea sau Sanosan, nu mai stiu, care contine si oxid de zinc, care stiu de la dermatologie ca e f bun pt iritatii..si am fost tentata sa iau. Acum...nu mai stiu...mama mea zice de pilda ca ar trebui folosita la fiecare schimbat..mie mi se pare exagerat....Voi ce ziceti? Fetele cu copii...voi va ungeati copii cu crema de fiecare data cand ii schimbati?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns leea_cv spune:

Bine v-am regasit fetelor!
Felicitari celor care si-au cunoscut deja bebelacii si rabdare celorlalte va doresc.
Eu mi-am cam incheiat misiunea in ceea ce priveste reamenajarea apartamentului si sint relativ multumita.Mai trebuie sa imi soseasca mobila de bucatarie si gata.Ieri mi-a venit patutul.Mi-am facut comanda pe net.Am luat unul de la GRACO,cu vibrator in saltea, muzica si beculet si temporizator.Ce ziceti e de treaba firma asta?
Mi-am luat si hainute, insfirsit. Cam multe cred.Dar cind m-am vazut intre ele nu m-am putut opri.Voi v-ati cumparat pompa pt sini? sau asteptati pina dupa nastere?
Vad ca multe dintre voi de-abia de acum intra in concediu.Eu m-am grabit,dar mi-e bine.Imi ocup timpul cu spalatul hainutelor,calcat,aranjat. Ma intreb daca trebuie limpezite cu cocolino sau alte asemenea si daca trebuie detergent special.
In rest sintem bine.Eu si Tudor.Niscaiva contractii,multe suturi in burtica (in special la ficatel), cam multe ameteli,dar cred ca nu e ingrijorator.Sint supa ca acilea dr nu poa sa-mi spuna cit e de grasut bebe.
Va pup pe toate.

31+

leea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Morgano spune:

Eu tot ce am cumparat cosmeticale pt bebe, ma refer la sampon, lapte de corp, pudra, creme sunt de la bubchen, si toate mamicile prietene de-ale mele le folosesc cu mare succes si incredere. Sunt ceva mai scumpe fata de ce-a scris dienuta, adica undeva la 120-150, insa sunt naturale, si pe baza de musetel, ceea ce nu poate face decat bine la bebelica. De ex ambii copii ai verei mele si inca cativa de care am auzit au facut alergie la uleiul johnson (desi eu personal il folosesc) si la produsele nivea (pe care idem le fol, gel de dush de ex din anul 2 de faculta, adica din 95).

Si acuma vesti bune despre Mandy. Am reusit sa vb cu ea la telefon. Este ok, copilul la fel. Il cheama KRISZTIAN, asa ca rog pe cine se pricepe sa-i treaca numele in lista.
Ea a nascut astfel: a vazut pete de sange, prima oara nu s-a speriat, a doua oara dupa ceva timp da, s-au urcat in masina, cand au ajuns in cluj (estimez eu cam 1 ora) deja era dilatata la 3cm, i-au facut anestezie rahi ca nu mai era timp de altceva si in 40 de min au scos baietelul. Deci totul a decurs super.
Maine o muta de la reanimare in salon, se simte bine, inca nu are laptic dar se straduieste, si de maine cand a reusit sa faca rost de o rezerva cu 2 paturi va avea si puiutul cu ea. Am sa merg sa o vad si eu, sper maine, daca nu joi. Probabil vineri o lasa acasa, cel tarziu luni. era fte linistita la telefon, a fost o placere sa simt calmul de dupa.
Va multumeste tuturor pt urari, si ureaza succes celor care vor naste zilele astea. Zicea ca tu, Lavi, ai avut dreptate cu ce ai spus, ca ea va fi prima, desi nu se astepta.

Despre mine nimic nou, mi s-au mai potolit durerile de bazin, dar contractii nedureroase am dese. Sa vedem ce va fi, maine oricum trebuie sa merg la ncontrol la pranz, sper sa aflu atunci cat mai am.

Lavi, chiar ma intrebam pe unde umbli. Ma bucur ca esti ok, si tin pumnii Mirelei.

Ancaloredana, dupa cum vezi nerabdarea e din ce in ce mai mare.... eu sincer ma intreb dc eram mai spre decembrie ce faceam acuma cand au inceput nasterile? :)) Desi vba cuiva, e bine sa mai copilaresti putin.

Paula, sa mai ne scrii cum esti si ce nouati ai. Te pup.

Salutari andutzy si bafta si atenei, tinem pumnii.

Ina, eu rasp. cu intarziere, voi ziceati ceva de schimbat lucrusoarele de bebe, ca ar fi posibil. Eu le-am taiat etichetele cand le-am pus la spalat. Si dc prin absurd bebe al meu se transforma in baietel, lucurile luate de noi merg fte bine, am mers mult pe bleu, galben, portocaliu. Asa ca si foarfeca si-a facut datoria, intra-adevar cum spune monet, etichetele sunt mai tari si risti sa se zgarie cu ele pielea bebelusului sau pur si simplu sa-i creeze disconfort.

Monet, e mai bine acasa, aranjezi si tu cuibul pt puiutzul cel mic, si mai apuci sa stai si cu liutza mai mult decat inainte. Si bebelina mea e mai agitata, are parca mai multa forta cand da din toate cele.

Pfuai ce m-am intins, si cred ca mai scriu azi :)

Ripley, 37+Ripley
http://community.webshots.com/user/ripley_ripley2003

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bic spune:

Dienuta, eu zic sa te uiti atenta la ingredientele pe care le contin produsele pe care le-ai enumerat. Multe dintre produsele de bebelusi contin chimicale de care nici macar nu sintem constienti.
Eu as merge mai degraba pe produsele de la Elmiplant care sint cit de cit naturale, cu putine chimicale. Plus ca sint si mai ieftine. Eu mi-am luat din Ro uleiul pt. copii care miroase atit de frumos.

Din lecturile mele naturistie, nici sampon nu este indicat pt. copii. Mai bine un sapun moale, cum ar fi Dove.
Servetelele cel mai bine e sa nu fie parfumate.

Crema antiiritatii e bine sa aiba zinc. Eu am si unguent de galbenele din Ro, dar mi-am luat just in case si o crema cu zinc de aici. Mai multa incredere am in crema de galbenele (testata pe propria mea piele e miraculoasa.)

Moda spune acum ca pudra de talc nu e sanatoasa pt. copil, ca ar putea provoca alergii. Cumpara o pudra pe baza de amidon (starch), si nu pe baza de talc. Tot la Elmiplant m-as uita (au site)

Cit despre etichete, nici nu mi-a trecut prin cap. Acum alt stres...Vorbiti de etichetele acelea de cirpa, nu de cele de hirtie din magazin, asa-i? Chiar ar putea alea sa jeneze un BB? O sa ma mai gindesc.
Sincera sa fiu mi-e cam lene sa ma apuc de taiat. In plus, nici unul din lucrursoarele pe care le-am primit de la alti bebei nu aveau etichetele de cirpa taiaite, asa ca ma gindesc ca daca au supravietuit altii cu ele, o sa supravietuiasca si a mea.

Sa nu uit, Amparo felicitari pentru gemeni.
Ma bucur ca nu ai disparut din alte motive, ca eram ingrijorate. Mai intra cind ai timp sa ne povestesti...

DPN 31.10.05

Mergi la inceput

mirabilis - si eu stiam chestia cu pudra de talc, asa ca de aia sunt in dubiu...
bic - pudra de amidon am citit ca chiar nu se recomanda deoarece poate fermenta intre pliurile lui bebe rapid si poate provoca iritatii ...
ripley - bubchen asta, de unde l-ai luat ? se gaseste in farmacii sau si in supermarketuri ?
leea- bine ca ai terminat ... mai bine ca nu iti zice cat de gras e bebe, ca poate faceai si tu o fobie ca si mine, ca ar fi prea slabut ... pompa de san am de la sora mea; nu e prea pricopsita, dar chiar sper sa nu am nevoie de ea ... daca nu o aveam, nu cred ca luam inainte de nastere ... in spital am inteles ca au ei ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns felicia74 spune:

multumim ina esti o mami grijulie, ca intotdeauna!
M-am uitat la mai multe filmuletze, foarte interesante. Mi-a placut cel cu etapele nasterii. Iar spalatul bebeului pare acum asa usor...

Mult curaj fetelor care urmeaza sa nasca in viitorul apropiat!!!!

Felicia 33+ si bebe strumfitza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns felicia74 spune:

Bic Elmiplant? chiar marca aceasta o ignoram cu desavarsire. am sa ma uit si eu pe site.

Felicia 33+ si bebe strumfitza

Mergi la inceput