Pedeapsa - de la ce varsta?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns try spune:

Donia, sa vezi aseara ce-a facut fi-miu. S-a dus din nou la tv (care are in fatza masuta de cafea cu scop de a bloca accesul frontal la tv si sa umble pe la video, receiver etc., fire, butoane) si eu in ritualu-mi deja cunoscut il luam de acolo, il duceam la jucarii. El nu si nu, o tinea una si buna sa se duca acolo. Puteam sa-i arat eu si luna de pe cer. El pierdea o secunda la ce-i aratam ,apoi isi relua tinta clara: tv. Dupa 2-3 ture domnisorul meu a inceput sa chicoteasca cand il luam de acolo, desi eu imi pastram tonul ferm. Dadea sa scanceasca atunci cand il puneam langa jucarii, dar era doar de amorul artei.
La un moment dat vorbeam cu maica-mea ceva si nu am putut sa-l apostrofez imediat de a ajuns la masuta. El s-a ridicat langa masuta (dar nu s-a dus la tv) si s-a intors catre mine: astepta sa ma duc sa-l iau de acolo. Mi-a venit sa-l mananc, nu altceva. Nu i-am dat atentie si am vorbit cu maica-mea in continuare. La care el, nedumerit ca nu ma duc sa-l iau de acolo, mi-a adresat intrebator un hmmm (un fel de "mami, sunt aici, nu ma vezi?"). L-am ignorat in continuare si s-a plisticit asteptandu-ma si s-a intors singur la jucariile lui.
Ca sa vezi ce dulci sunt.
Probabil ca undeva in corectarile mele i-am last impresia ca e de joaca. Mi s-a mai intamplat asta si cu dusul in buc. pe gresie. Ma duceam dupa el sa-l iau, iar el o zbughea de-a busilea ca si cand ne jucam de-a alergata prin casa (e unul din jocurile lui preferate).

Alex - 5 Nov. 2004 ......... poze cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

Oh, Try, ce dragut trebuie sa fie Alex! Cum sa mai faci educatie cand iti vine sa-l mananci de dragut ce e? Viata de mama...!

Eu nu strivesc corola de minuni a lumii (L. Blaga)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns annitha_cl spune:

Eu am observat la Andrei un alt lucru pot spune de-a dreptul ciudat... ori de cate ori face o prostie si il cert pur si simplu ma infrunta si daca ii spun ca il pedepsesc daca mai face a doua oara ma intreaba ( sau pe sotul meu) daca il bat peste fata... Mereu ii spun ca nu.
Am ajuns la concluzia ca pe mine ma testeaza sa vada daca fac la fel ca mama lui naturala. Ieri am citit intr-o carte ca unui copil trebuie sa ii raspunzi pe un ton cat mai interesat la ceea ce spune sau face.... in sensul ca trebuie sa ii dai de inteles ca il intelegi ca este furios, stresat, frustrat, etc si sa nu ii ordoni sa nu mai faca asa ceva... Sa nu il dojenesti. De exemplu daca se bate cu prietenul lui sa nu strigi la el sa inceteze ci, pur si simplu sa-i spui ca intelegi ca este furios pe prietenul lui, sa-l intrebi de ce este furios pe prietenul lui, sa ii spui ca si tu ai fi la fel de furioasa daca cineva ti-ar face asa ceva si sa-l intrebi daca nu ar fi mai bine daca i-ar spune prietenului ce l-a infuriat si sa se joace cu altcineva.... si multe altele incat sa nu sune a repros, cearta sau interdictie.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Donia

Oh, Try, ce dragut trebuie sa fie Alex! Cum sa mai faci educatie cand iti vine sa-l mananci de dragut ce e? Viata de mama...!

Pentru ca nu ma pot abtine, uite aici ultimele pozite ale lui alex.
Principesa, daca apuci sa le vezi, aici sunt poze unde el isi pune asa caputzul pe noi si pe obiectele tranzitionale .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

Tare e dragut si afectuos Alex! Dar Try, daca tot ai poze cu obiectele tranzitionale, merita si masuta din fata televizorului o poza!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns annitha_cl spune:

Try, sufletelul tau este superb. E un copil minunat si, sunt convinsa, ca, desi deja iti aduce multa bucurie si implinire in suflet, iti va umple mereu inima de bucurie si de cate ori vei privi spre el, la el, acum sau peste ani, vei fi mereu mandra de el.
Sa nu uiti niciodata cata implinire si bucurie ti-a adus cand a venit pe lume orice si oricate ti-ar face.
Fii mereu mandra de el si cand este sus, in top, si cand cade... fii mereu langa el si ofera-i sprijin si intelegere niciodata reprosuri!
Iubeste-l la fel si cand face lucruri bune si cand greseste si arata-i lucrul acesta.
Cel mai mare din lume pentru tine si puiutul tau de la Cristina si Andrei

Mergi la inceput

Asta sper si eu annitha, sa nu-mi tulbure vreodata mintea ambitiile si egoismul personal, sa nu uit de ce mi-am dorit acest copil si ce urmaresc in fond si la urma urmei sa fac pentru el.
Nu stiu, da' io nu simt ca e greu sa fii mama, e-adevarat ca-s de-abia la inceput (am avut si momente grele, dar and ma uit acum in urma nu mai simt nimic, nici o rana, nici o durere, nici o oboseala, doar bucuria care mi-a presarat-o copilasul asta in suflet - asta-i tot ce simt/ramane in final), mi se pare atat de frumos, incat nu ma pot opri sa nu-mi doresc si alti copii. Daca ar fi dupa mine as mai face vreo 2 alexutzi/alexutze - dar e o utopie, trebuie sa fie de acord si consoarta - nu-i de-ajunsca trebuei sa-mi conving sefu' sa-m ide aun sal. mai mare, mai trebuie sa-mi conving si sotul ca merita sa mai avem macar un copil p:D].

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Eeee...Bucurati-va cat mai aveti timp de copii mici, la care pedepsele sunt mici...
Pe Ioana (12 ani) incerc sa o pedepsesc si sunt primul care uita de pedeapsa. Plus ca ajungi la un moment dat sa-i tai toate placerile, pai aia mai este viata?
E greu sa fi parinte cand trebuie sa-i pedepsesti pe copii.

http://community.webshots.com/user/tora97

Mergi la inceput