v-a obsedat vreodatä...

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns danat spune:

Ciresharii........eheheeeei, ce vremuri.....
Pushtimea din zilele noastre nu cred ca jtie ce st aia Ciresharii, shi cred ca i-ar apuka risu sa citeaska ashea cefa. Sau politzistele lu Rodika Ojog Brashoveanu care te tzineau in priza de citeai, in zilele de vara din vacantza mare, cite o carte pe zi...Nu mai exista ashea cefa akuma..... Tz tz tz, tineretu asta maika

danat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zizee spune:

Hehe, mishto, parca ne-am juca de-a flori fete si baieti, filme-actori si cintareti...
Obsesii de copilarie: Dabada si Nubanu - caut, recaut, aceasta carte... Mai spre adolescenta: Singura la parinti, de Klara Jarunkova, scriitor slovac (si pe-asta o caut).

Pe urma: Morometii, Ion, nuvelele lui Rebreanu, Descult, Arta Conversatiei, TOT ce e Panait Istrati, clasicii rusi, proza lui Arghezi, Caragiale.

Si mai pe urma: Alexis Zorbas 'al lui' Kazantzakis, Mihnirea Belgiei a lui Hugo Claus si Complexul lui Portnoy a lui Philip Roth.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alba spune:

Ma declar drept cea mai mare "FANA" sau cum vreti a lui IONEL TEODOREANU! Pe linga "MEDELENI" ,Ionica a mai scris la greu: "Jucarii pentru Lili","In casa bunicilor"," Bal mascat","Craciunul din Silvestri","Fata din Zlataust","Sa vie Bazarca","Arca lui NOE","Pravale BABA","Masa umbrelor","Hai diri-dam"! Pur si simplu un GENIU acest Ionel!!! V-il recomand din inima tuturor iubitoarelor de METAFORE,este de o sensibilitate uimitor de feminina pentru un Adam ca el! In rest mai pun la loc de cinste pe "CIP acest pitic urias",Satra,Europolis,David Copperfield, CUORE-inima de copil,Micul mulatru,Aventurile lui T.S shi H.F/Mark Twain...Uhhh cam atit,ca-mi dau lacrimile la atitea amitiri de neuitat!!! timp sa ai sa le re-citesti pe toate! Ah,abia astept sa fie "bebe"(3 ani) nitzel mai mare ca CIP abia il asteapta in micutza lui lume! Lectura placuta tuturor!!!

***Alba***

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oana spune:

Pe mine m-a obsedat "Rosu si negru" de Stendhal. As mai citi-o si acum, dar nu mai am timp.
Oana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adela P spune:

Dar Muschetarii si tot ce mai tine de Alexandre Dumas nu v-au placut? Mie imi plac tare mult cartile lui. Plus multe din cartile care s-au pomenit deja.

Adela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns khristin spune:

Mie mi-a placut mult "Legaturi primejdioase" de Choderlos de Laclos, si am revazut si filmul de curand, in care a jucat Michelle Pfeifer...de exceptie!!!

Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns micorint spune:

Am citit si eu "Fetita de pe Terra"! Chiar uitasem de aceasta carte a copilariei. Si 'Dabada si Nubanu'. Le-am pus bine la pastrare si astept sa creasca Alex mai mare ca sa-i incante si lui copilaria. Cat despre mine: 'Medelenii' pe care i-au mai citat si alte fete + mai tot ce a scris Ionel Teodoreanu, 'Torente' de Marie Anne Desmarest, 'Pasarea Spin, 'Arta Conversatiei' de Ileana Vulpescu. A propos de cea din urma, chiar acum citesc ultimul volum aparut 'Arta compromisului'. Am cumparat-o zilele trecute de la magazinul de copii unde intru aproape zilnic ca sa vad ce mai e nou pentru bebe. Noroc ca au si un stand de carti ca sa ne mai cultivam si noi, mamicile...

Mihaela

quote:
Originally posted by oLo

Fetelor ce m-ati mai intristat!!!

Mi s-a facut un asa dor de copilarie si de adolescenta...
Cand eram pustoaica de vreo 10 ani, am tot citit si rascitit 'Fetita de pe Terra'. Tin minte si acum cum stateam in curtea bunicii si mancam magiun de pepene si citeam...(Bunica nu stie sa citeasca si nu pricepea cum de pot pierde atata vreme citind)
Si mai tin minte, prin facultate, eram in sesiune, aveam examen in doua zile si nu puteam sa las din maini 'Cel mai iubit dintre pamanteni'. Volumul II l-am citit intr-o zi si o noapte, non stop. Cand am iesit afara, mi se parea ca sunt pe alta lume. Si dupa aceea am putut sa ma apuc de invatat pt examen...
In rest, Panza de paianjen, Mirona, Ciresarii, I Robot (da, cam sunt cu SF-ul), Dune, Pe aripile Vantului, La rascruce de vanturi, samd. Nu spun in ce hal au ajuns cartile de atata citit si rascitit... Am fost nevoita sa cumpar alte editii. Din pacate aici n-am carti in romaneste. Ma aprovizionez eu cand voi ajunge in tara.

V-am pupat,
oLo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Garofitza spune:

Carti? Am "devorat" zeci de romane politiste (Ojog-rasoveanu, Haralamb Zinca etc)..., apoi Elevul Dima dintr-a 7-tea, Scrisoarea de dragoste, Arta conversatiei, Magicianul, Alexandre Dumas opere.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zizee spune:

[quote]Originally posted by micorint

Am citit si eu "Fetita de pe Terra"! Chiar uitasem de aceasta carte a copilariei. Si 'Dabada si Nubanu'. Le-am pus bine la pastrare si astept sa creasca Alex mai mare ca sa-i incante si lui copilaria. Cat despre mine: 'Medelenii' pe care i-au mai citat si alte fete + mai tot ce a scris Ionel Teodoreanu, 'Torente' de Marie Anne Desmarest, 'Pasarea Spin, 'Arta Conversatiei' de Ileana Vulpescu. A propos de cea din urma, chiar acum citesc ultimul volum aparut 'Arta compromisului'. Am cumparat-o zilele trecute de la magazinul de copii unde intru aproape zilnic ca sa vad ce mai e nou pentru bebe. Noroc ca au si un stand de carti ca sa ne mai cultivam si noi, mamicile...

Mihaela

Mihaela, acum ceva timp postasem un subiect in care intrebam daca cineva i-a mai vazut pe Dabada si Nubanu... Sofie imi spusese ca si ei i-au incintat copilaria, dar ca si ea i-a pierdut... Nu poti sa stii cit ma bucur sa aflu ca cineva mai are cartea asta. Nu cred ca esti dispusa sa o vinzi...insa sper ca poate vei dori sa ma ajuti s-o fotocopiez. Asteot un semn de la tine, multzu anticipat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihuletu spune:

draga veve,
au aparut o gramada de romane de-ale rodicai ojog-brasoveanu - reeditari si noutati din viata cotidiana de dupa revolutie. mi-am cumparat cate am putut - vezi ca le scoate nemira, poate ti le poate trimite prin posta chiar si in coltul ala de lume.
multumita lui mirciulica nu mi-a fost frica de pisicile negre si n-am scuipat, superstitioasa, de trei ori inapoi, ori de cate ori imi taia o pisica neagra calea. Chiar asta devenise visul meu - sa am si eu un Mirciulica pe care sa-l indop cu fondante (pe vremea raposatului ar fi fost o problema - nici macar nu stiam cum arata astea bomboane), si-l adusesem la disperare pe frac'meu, care, sugubat si indiscret, imi mai citea jurnalul intim din cand in cand si nu intelegea de ce ma adresez mie insami cu "draga mea".
toate bune

Mergi la inceput