Caderea parului...
Raspunsuri - Pagina 4
Elly1977 spune:
Da, ouale sunt crude. In otet, coaja se dizolva, oul absoarbe o parte din otet si se umfla. Cand il spargi nu mai este tare, are doar o pielita.
Eu am folosit vit C de 5ml si calciu simplu fara magneziu de 5ml. Dar cred ca o ok si cu fiolele de 1ml. Am pus acolo ce mi-a dat farmacista si sincer nu am intrebat-o pe doc ce cantitati trebuie sa folosesc.
Daca ai parul lung vei avea nevoie de mai multe galbenusuri la spalat.
Daca mai ai nelamuriri, spune-mi.
Elly
tinatache spune:
da, mai am:) Dar am sa ma duc intai la farmacie sa intreb de cantitati si eventual chiar sa cumpar. Eu am parul pana la umeri, oare imi tb mai mult? Ca as face o data toata cantitatea. Dar e putin, adica rar...
acuma am luat un trat. de la Pantene, sa vad ce branza fac si cu el. Dar sunt oricum hotarata sa incerc si asta cu vitamine ca sunt cam disperata.
stai ca acuma mi-am dat seama, oole le pui nesparte, adica cu tot cu coaja, in otet?
Cristina
-----------------------------------------------
Explica-mi, si am sa uit
Arata-mi, si am sa-mi aduc aminte
Lasa-ma sa fac singur, si am sa inteleg.
Confucius
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=62378" target="_blank">Teledon - 3995 de euro, Lumina ochilor pentru Alina
Elly1977 spune:
Ouale se pun intregi! Cantitatea care iese i-ti ajunge pt 5-6 aplicari. Eu am parul scurt si cred ca mai am din preparat pt inca o luna.
Elly
carpolino spune:
salutare!
in postarile de mai sus am citit despre tot felul de tratamente, care mai de care mai complicate si mai greu de pus in practica; eu am luat niste pastilute numite Revalid si am obtinut super rezultate; nu zic ca o sa obtineti si voi insa daca e sa recomand ceva atunci nu pot sa aleg decat tratamentul cu el; sa nu uitam ca oricat de bun ar fi un sampon, medicinal sau pur si simplu comercial el nu poate avea acelasi efect ca un produs care actioneaza practic din interior, asa cum e Revalid-ul; parerea mea.
cornelianeli spune:
buna,
ma plangeam si eu ca-mi cade parul
intre timp am descoperit fiolele cu ginseng de la bess, sunt intr-a treia saptaman de tratament si rezultatele incep sa apara, nu mai imi cade chiar asa de mult par
pupici
nunta noastra
Kerstin spune:
va sfatuiesc sa folositi o vopsea de par naturala cu extracte din plante, eu am fost f. multumita de ea se numeste Color & Soin si e frantuzeasca, in C-ta se gaseste in farmacii, pt. mai multe detalii intrati pe: www.ciao.fr/Color_Soin304776" target="_blank">http://www.ciao.fr/Color_Soin304776,
alte retete impotriva caderii parului:
10 SFATURI PENTRU UN PAR SANATOS
1. Spalarea este importanta ! In ceea ce priveste samponarea exista o regula de baza : mai putin inseamna mai mult. Spalati parul cu cat mai putin sampon, pe care il masati la radacina, restul firului de par beneficiaza de sampon la clatire ; este de ajuns.
2. Aplicati mereu balsam ! Balsamul inchide porii exteriori ai parului, ceea ce inseamna protectie superioara si usurinta la pieptanat. Aplicati-l pe parul ud, folosind un piaptan cu dinti rari si limpeziti bine dupa 2 minute.
3. Stabilitatea coafurii alese. Va trebuie spuma modelatoare : aplicati o portie buna pe parul sters cu prosopul, pieptanati parul si nu clatiti. Puteti sa va uscati parul apoi cu feonul sau doar sa-l pieptanati, astfel incat sa conturati coafura.
4. Bucle seducatoare. Va doriti niste bucle frumoase macar pentru o zi ? Chiar daca parul nu va ajuta, nu este o problema. Puneti suvitele uscate pe bigudiuri mari, incalziti parul cu feonul timp de cateva minute, apoi lasati sa se raceasca.
5. Solutie rapida ! Un aparat de coafat cu aer cald este ideal cand va grabiti. Il puteti folosi si pentru a va improspata coafura, insistand asupra radacinilor. Coafura aleasa va capata astfel stabilitate si volum.
6. Folositi mai multe perii rotunde ! Pentru volum, uscati putin parul, infasurati suvite late pe cate o perie rotunda, uscati cu feonul. Daca folositi mai multe perii, aveti garantia ca suvitele se vor raci bine inainte de a fi scoase de pe acestea.
7. Instrumentul? potrivit ! Daca aveti parul scurt sau de lungime medie, aveti nevoie de o perie antistatica, cu perisori moi. Coafarea se face usor, fara sa fie afectata pielea sau structura capului, iar firele de par nu vor mai cadea pe haine.
8. Foehn de mare putere ! Daca aveti parul mediu sau lung, aveti nevoie si de un foehn de mare putere (1400 pana la 2000 de vati). Aceasta va permite scurtareaperioadei de uscare. Treptele inferioare, cele ?reci?, va ajuta sa dati volum coafurii.
9. Pieptan cu dinti rari ! Pentru pieptanat si descurcat este bine sa folositi doar un pieptan cu dinti rari, cel mai bine, unul confectionat manual, din lemn sau cauciuc. Parul dvs. nu va fi afectat de marginile ascutite si pielea va fi protejata.
10. Ca sa va mentineti coafura timp indelungat, trebuie sa aplicati la final un strat protector de fixativ. Pentru mai mult volum, aplicati fixativul de jos in sus. Pentru mai multa stralucire, exista produse speciale.
PIELEA USCATA A CAPULUI
- de cele mai multe ori este vorba despre o trasatura mostenita, rareori de origine hormonala
- parul uscat este teapan , lipsit de stralucire , friabil, nu pastreaza pieptanatura
- folosirea sistematica a unor creme, balsamuri etc. au un efect pozitiv asupra ei.
PIELEA GRASA A CAPULUI
- un fenomen frecvent : ingrasarea
- parul este gras, slinos, firele se lipesc unele de altele , mancarime la nivelul pielii capului
- seboreea duce la caderea parului
- parul gras trebuie spalat des. Se recomanda spalarea cu apa calduta, cu un sapun neutru, dezhidratant pentru a indeparta doar stratul de grasime de prisos , fara a intensifica secretia sebumului.
- diferitele balsamuri, geluri, creme pt. par au un efect benefic
PIELEA CU MATREATA
- daca matreata este grasa, parul e slinos , se lipeste de pielea capului si se formeaza o matreata mai mare, lucru ce poate cauza inflamarea pielii capului.
- stratul gras de matreata impiedica pielea sa respire si poate cauza caderea parului
- aceste simptome pot fi cauzate de prezenta unui agent patogen ( micotic)
- se recomanda impachetari care inmoaie si topesc celulele epiteliale; impachetarea trebuie sa contina acid salicilic, sulf, borax si substante antimicotice
INTRETINEREA PARULUI LUNG :
- Pentru ca varfurile unui par lung sa fie sanatoase si stralucitoare trebuie tunse la fiecare 6 saptamani.
- Cremele si tratamentele pentru par uscat si deteriorat sunt ideale pentru refacerea firului. Aplicate doar pe varfuri se poate evita ingrasarea pielii capului si incarcarea nedorita a radacinilor.
- Evitati pe cat posibil foenul.
- Lasati parul sa se usuce natural si pieptanati-l cu o perie de plastic sau cu un pieptene cu dinti rari, fara a-l agresa.
SFATURI PENTRU ALEGEREA LUNGIMII POTRIVITE A PARULUI :
- Parul foarte drept si subtire este foarte greu de aranjat. Lasati-l sa creasca pana la umeri, fara a-l agresa cu tot felul de procedee sau produse cosmetice pt a-l intoarce la varfuri. Parul de lungime medie, "dat cu calcatorul" este foarte la moda!
- Lungimea ideala pt un par fin, care se aranjeaza foarte greu, este pana la umeri si cu varfurile filate, ca sa dea impresia de volum.
- Daca sunteti mica de inaltime, o tunsoare scurta, care va incadreaza foarte bine figura, este alegerea ideala. Un par foarte lung nu va avantajeaja. Nici pentru persoanele mai plinute o astfel de coafura nu reprezinta un atu. Tunsorile scurte suzbtiaza talia si dau impresia ca sunteti cativa cm mai inalta. Varfurile trebuie neaparat filate si intoarse spre fata.
- Daca sunteti inalta si slaba, orice coafura va avantajeaza. Totusi, parul lung va pune cel mai bine in valoare silueta, mai ales ca o coafura scurta va poate da, uneori, un aspect neglijent.
Folositi doar samponul adecvat tipului dvs. de par
- Nu alegeti un produs doar sub influenta reclamelor. Ganditi-va mai intai foarte bine daca el este adecvat tipului dvs. de par. In caz contrar, nu veti reusi decat sa-i faceti rau. Problemele parului pot varia de-a lungul unui an si deci va trebui sa schimbati produsul.
Dusul rece ofera parului dvs. o stralucire de invidiat
- O metoda foarte eficienta pentru a da stralucire parului este ca, dupa ce va-ti spalat sa va clatiti cu apa cat mai rece. Aceasta va netezi firul de par zbarlit de sampon si astfel lumina se va refelecta mai bine, ceea ce, implicit, ii va spori stralucirea.
Scut impotriva caldurii daunatoare a feonului
- Chiar daca vi se pare ca nu va puteti descurca fara el, este bine sa stiti ca feonul dauneaza parului. Jetul de aer puternic ii deterioreaza structura, iar caldura il usuca. Exista tratamente care va protejaza parul de o astfel de agresiune, substantele fiind activate tocmai de caldura feonului.
Cand va pieptanati parul tratati-l ca si cand ar fi de matase
- Periile de proasta calitate va pot distruge structura superioara a firului de par. Pentru a evita acest lucru, folositi perii cu tepii din materiale de calitate, de preferinta naturale, si incepeti prin a descurca mai intai varfurile.
Varfurile fragile au nevoie de multa ingrijire
- Daca parul dvs. are 20 de cm lungime, inseamna ca varfurile au cca. Un an si jumatate. In aceasta perioada ele au fost spalate si uscate de nenumarate ori ceea ce le-a afectat serios structura. Pentru a le repara folositi solutii special create in acest scop.
Stimulati vitalitatea pielii capului prin masaj
- De obicei, nu acordam nici o importanta pielii capului, iar sanatatea parului nostru este strict legata de sanatatea ei. Masajul realizat cu varful degetelor stimuleaza circulatia sanguina. Eventual, puteti folosi si o lotiune tonica speciala de la farmacie.
Protejati structura firului de par cu ajutorul lotiunilor
- Daca nu aveti timp pentru un tratament intensiv, folositi macar o lotiune de tip leave-in. Aceasta se aplica pe parul spalat si uscat cu un prosop. Aceste lotiuni nu mai trebuie indepartate prin clatire si ofera parului hidratarea de care are nevoie, formand in acelasi timp o pelicula protectoare.
Balsamul pentru parul vopsit da mai multa suplete
-Pentru a avea o culoare mai puternica si un par stralucitor, mai ales daca a fost vopsit, folositi sampoane si balsamuri pentru par vopsit. Daca nu aveti parul vopsit, folositi sampoane pe baza de plante, care vor intensifica nuanta naturala a parului dvs.
Intariti si intineriti radacinile
- Chiar si parul si pielea capului imbatranesc. Cu timpul, depozitele de colagen de la radacina firului de par cresc si impiedica produsele de ingrijire sa mai actioneze. Exista tratamente care stopeaza sau cel putin incetinesc acest proce de imbatranire.
Faceti regulat o cura intensiva de ingrijire
- Pentru ca firul de par deteriorat sa se regenereze, el are nevoie de produse care sa-i ofere vitaminele si mineralele de care are nevoie. Aceste produse se gasesc, de obicei, sub forma de masca si se aplica seara, apoi parul se acopera cu folie de aluminiu.
Kerstin spune:
Elixiruri pentru regenerarea parului
Tinctura de ardei iute
Ardeiul iute se toaca marunt, se pune intr-un borcan pana la un sfert din volumul acestuia, dupa care se completeaza restul cu alcool de 70¡. Se lasa la macerat vreme de 12 zile, dupa care se filtreaza prin tifon si se trage in sticlute mici, inchise la culoare. Se fac frictionari la radacina parului, o data pe zi, cu solutia obtinuta din o lingurita din aceasta tinctura si 2-3 lingurite de apa. Frictionarea se face vreme de 10 minute, energic, dar cu blandete.
Secretul tincturii de ardei iute este ca favorizeaza o circulatie a sangelui extrem de intensa, precum si o activare a metabolismului local, care va atrage dupa sine o crestere a parului chiar si in locurile unde initial disparuse. Dezavantajul tratamentului este ca produce o anumita senzatie de arsura.
Atentie: tinctura este contraindicata persoanelor cu pielea alergica la ardeiul iute. Pentru a determina daca sunteti sau nu alergic, veti pune putina tinctura pe o portiune foarte restransa de pe pielea capului si veti astepta reactia. Daca apar mancarimi intense ori inflamatii, atunci inseamna ca aveti alergie si nu trebuie sa folositi acest tratament.
#61608; Pentru ameliorarea circulatiei la nivelul scalpului, faceti frictiuni cu infuzie concentrata de urzica, ce ajuta la indepartarea matretii. Pentru intarirea radacinii si regenerare sunt eficiente tamponarile cu tinctura de coada calului (doua linguri de frunze maruntite, macerate doua saptamani in 200 ml alcool de 70o).
#61608; Masajele zilnice cu ulei de masline sunt eficiente.
#61608; 1 lingura de miere, 1 lingura suc de usturoi sau ceapa. Se freaca bine ingredientele si se adauga o lingura de sampon din plante. Se unge parul si radacina acestuia si se tine capul acoperit cca ½ ora, dupa care se spala bine parul. Tratamentul se face o data pe saptamana, timp de 1-2 luni. Eficienta creste daca alternati sucul de ceapa cu sucul de usturoi.
#61608; Se iau 5 capatani de usturoi , se decojesc, se piseaza, dupa care se pune toata cantitatea la macerat in 400 gr. gaz si se tine 10 zile. O lingura din acest macerat se amesteca cu un galbenus de ou si o lingura de ulei de ricin. Se amesteca bine si se maseaza pielea capului, frictionand bine. Se infasoara capul cu un batic si se tine asa cat suportati. Daca va ustura prea tare, spalati-va imediat. Procedura se aplica de doua ori pe saptamana timp de o luna.
#61608; 250 g maduva de vita taiata marunt se pune intr-o cana cu doua degete de apa, se fierbe cca. 20 de minute, dupa care se strecoara. Zeama obtinuta se amesteca cu o lingura de alcool de 70o cu o lingura de ulei de ricin si cu un galbenus de ou. Se infasoara capul intr-un batic si se tine asa pana dimineata. La sculare, se face un masaj cu ulei de masline sau de ricin. Dupa o ora se spala capul. Se repeta procedura de cel putin o data pe saptamana.
#61608; Suc de ceapa – 400 grame, alcool – 100 grame. Se amesteca si se frictioneaza zilnic la radacina parului.
#61608; 20 g frunze de urzica, 20 g radacina de brusture, 20 g frunze de nuc, 20 g rozmarin, 20 g mesteacan se macereaza in 500 ml alcool 70 0. Acest macerat intareste radacina parului, da flexibilitate si un aspect sanatos firului de par si impiedica despicarea acestuia.
#61608; Tinctura de ardei iute Ardeiul iute se toaca marunt, se pune intr-un borcan pana la un sfert din volumul acestuia, dupa care se completeaza cu alcool de 700. Se lasa la macerat 12 zile, dupa care se filtreaza prin tifon si se pune in sticlute, inchise la culoare. Se fac frictionari la radacina parului, o data pe zi, cu solutia obtinuta din o lingurita din aceasta tinctura si 2-3 lingurite de apa. Frictionarea se face vreme de 10 minute, energic, dar cu blandete.
Secretul tincturii de ardei iute este ca favorizeaza o circulatie a sangelui extrem de intensa, precum si o activare a metabolismului local, care va atrage dupa sine o crestere a parului chiar si in locurile unde initial disparuse. Dezavantajul tratamentului este ca produce o anumita senzatie de arsura.
Atentie: tinctura este contraindicata persoanelor cu pielea alergica la ardeiul iute. Pentru a determina daca esti sau nu alergica , vei pune putina tinctura pe o portiune foarte restransa de pe pielea capului si vei astepta reactia. Daca apar mancarimi intense ori inflamatii, atunci inseamna ca ai alergie si nu trebuie sa folosesti acest tratament.
In continuare va voi scrie un tratament care da rezultate spectaculoase dar este destul de scump. Acest tratament mi l-a prescris medicul dermatolog. Este o solutie care se prepara la farmacie.
Rp /
Acid salicilic 4 g
Rezorcina 4 g
Pilocarpina 2,5 g
Tinctura capsici 10 g
Glicerina 10 g
Alcool 70o 200 ml
Mf sol Masaj extern al scalpului de 2 ori pe saptamana.
E bine sa stii!
#61558; Rezltatele unui tratament se vad dupa aproximativ 1-3 luni.
#61558; Evita apa prea fierbinte – distruge parul.
#61558; Clateste parul bine, preferabil cu apa in care ai pus putin otet de mere. Reface PH-ul pielii si impiedica aparitia matretii. E de preferat ca ultimul jet sa fie de apa rece – parul va fi mai stralucitor si se va aranja mai usor.
#61558; Eu folosesc sampon din gama Wella Lifetex. Sunt f. multumita de ele. Se gasesc la saloanele de coafura.
#61558; Este bine sa iei si un supliment de vitamine cu minerale. Medicamente adjuvante: Vitamine din complexul B, in special vit B6 (MagneB6 sau Magneziu + vit B6 = preparat romanesc mai ieftin).
#61558; La Plafar se gaseste un amestec de plante pt. intretinerea parului . Se face o infuzie cu care se clateste parul.
#61558; In fiecare seara se maseaza scalpul cu buricele degetelor. Masajul este indicat pt. activarea circulatiei sangvine si ajuta la hranirea radacinii parului.
Sper sa va fie de folos toate sfaturile de mai sus!
Violetik spune:
Fac un tratament pentru par la o clinica estetica.
Mi-au spus ca-mi cade parul din cauza lipsei de vitamine si fier ( dieta, bat-o vina ). Am luat injectii de vit B, acid folic in pastile, vitamine si minerale ( REVALID, doar ca acum nu mai am, la noi nu se vind, le cumpar de la voi din Ro sau din Rusia),fier in pastile si tratament cu proceduri locale: darsonwalisare ( nu stiu sigur daca asa se scrie ), plus masti inainte de spalare: suc de morcovi+suc de ceapa+ou+mustar+lapte acid ( sau yahourt ). La clatire se clateste cu infuzie de plante (musetel, radacina de brusture etc.)
La mine parul la fel e gras.
Lucia_B spune:
Salutare.
Si eu ma infruntam cu aceasta problema pina la sarcina.
Cind am ramas insarcinata am inceput sa administrez multivitaminele "Materna", in mai putin de o luna am observat ca nu mai scoteam pumni de par dupa baie sau dimineata de pe perna.
Acum, dupa nastere am cam oprit administrarea lor si vad ca incepe dinnou sa-mi cada rau parul.
Cred ca nu este leac pe care sa-l iai odata si sa te lecuesti pe veci, ci doar atit timp cit urmezi insasi tratamentul.
Sanatate si numai bine.
-------------------------------
ce mari suntem
Lucia mamili lu
Lauras (4 oct 2005)
ioana2004 spune:
mai fetelor daca tineti regimul de 3 zile sa stiti ca o sa va cada parul la greu
si nu numai....regimul asta ....toate regimurile....din lipsa de vitamine....
eu stit ce hotarire drastica am luat cind am vazut ca=mi cade parul mult de tot???????????
Mam tuns CHEALA.....
si o sa ma mai tund si in primavara ca e mult mai bine ...fara.....
nu ma mai trage fata de par....![]()
![]()
![]()

http://pg.photos.yahoo.com/ph/negaramariana/album?.dir=fd28&.src=ph&store=&prodid=&.done=http%3a//pg.photos.yahoo.com/ph/negaramariana/my_photosIOANA 2006(1an si 2 luni)[/url