Bebelusi de ianuarie-februarie 2005(51)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ana maria spune:

Ceva haios!!! Puiul meu raspunde la numele "Mami" . Am constat ca el crede ca asta e numele lui. Eu il chem cu diferite diminutive iar el bineinteles ca nu are de unde sa stie care e numele. Dar, probabil cel mai frecvent incep cu "mami.. ". E clar ca toata lumea va trebui sa-i spuna pe numele lui ca va fi tare derutat mititelul. Altfel suntem bine. Vine la mine cand il chem, vine si singur si se catara la mine in brate, il striga pe taica-su "da-da" si danseaza intr-una. De mers,. inca nu a progresat foarte mult. face cativa pasi si apoi continua de-a busilea. E clar ca e mult mai sigur in patru labe. Si are si viteza mare. In schimb mergem de o manuta si alergam dupa minge in parc.

Ingerasu ma bucur ca ne mai dai vesti!!! M-am tot uitat in parc dupa tine, dar am inteles ca te-ai mutat si asta este explicatia. Cred ca tare scumpa e Bianca!!

Tomasa eu te inteleg cu intarcatul si Victor se scoala de vreo 4 ori pe noapte. Si doctorita mi-a spus ca unora le place sa stea la san. Poate o solutie ar fi sa-l iau cu mine in pat dar ma tin tare sa nu fac asta. Eu nu ma grabesc cu intarcatul, pentru ca ma simt confortabil stiind ca are asa imunitate buna. Dar, pe de alta parte, inca mai rezist cu oboseala ca mai am ajutolr pe zi pe mama.

Andrutza, am mai auzit copilasi de varsta asta ca au facut rubeola. Bine ca nu a facut mai tarziu.

Crinuta, periculoasa intamplarea cu caruciorul. Sunt din ce in ce mai nazdravani si imprevizibili.

Amaya, Victor varsa mereu din cauza iaurtului, cu toate ca eu nu ii dau fructe. Il tolereaza foarte greu si asa ca am hotarat sa il inlocuiesc cu ceva mai putin acid.

Shobo si eu i-am luat asa o caciulita lui Victor. Doar culoar nu e la fel de reusita. Eu cumpar de la Piciul modeelele Piticot.

Ana Maria si Victor Stefan (15 12 2004)

Succes si s-auzim numai de bine!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Shobo spune:

Acum am citit andrutza mesajul tau. Multa sanatate si stai linistita, va trece! si baiatul prietenei mele a facut la 10 luni rubeola si a avut febra mare 39-40 citeva zile si minca mai prost si i-au dat
parca antibiotice si antitermice si a trecut in vreo sapt. insa el fusese la un grup cu alti bebelusi si mai facusera si altii pe acolo si atunci se explica cum o luase. dar ce mai conteaza asta cind oricum ei sint rezistenti si se refac! Sanatate!

vai ce prost imi merge netul, uite din cauza asta am reusit sa postea de 2 ori acelasi mesaj (anterior).

Mamica lui Codrin din 21.02.2005
Codrin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amo2004 spune:

Monique, am vazut abia acum link-ul la poze :) Sa-ti traiasca feciorasii. 'Al mic e rupator

Andrutza, sanatate bebelinei, uite ca ati bifat prima boala a copilariei. La fel si celorlalti bebei bolnaviori le urma multa sanatate - Andrei al lui Amaya.

Tomasa, in legatura cu alaptatul/intarcatul (cum vrei sa o iei), eu una mai rezist, desi merg la servici. M-am gandit si eu la intarcat, in ideea ca nu s-ar mai trezi atat de des, insa din ceea ce am citit pe-aici nu e o solutie. In plus inca mi-e tare drag sa-l simt la san. Noaptea suge doar o data (intre 3 si 4) si e atat de fericit, adoarme satisfacut. La celelalte treziri insa, trebuie sa stau langa patutul lui, sa-i dau suzeta (a se citi cautat pe bajbaite pe sub copil, printre gratiile patutului sau chiar pe jos ) si sa-l tin de manuta pana adoarme. Pe mine drumurile astea pana la patut si statul de paza ma doboara, ca de cele mai multe ori pana adoarme el ma trezesc eu! Daca il iau la noi in pat se foieste intr-una si nu dormim nici noi nici el, asa ca daca vad ca nu adoarme singur in patut (cu mine langa el) trebuie sa-l iau in brate la leganat . Asta e! Si eu visez la o noapte-ntreaga (de somn, sa nu va ganditi la altceva ), dar nu se stie cand va veni aia.

Mona si bebe Mihai (13 ian. 2005)
Poze

Motto: "The nicest thing about the future is that it comes one day at a time"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amo2004 spune:

quote:
Originally posted by ana maria

Ceva haios!!! Puiul meu raspunde la numele "Mami" . Am constat ca el crede ca asta e numele lui. Eu il chem cu diferite diminutive iar el bineinteles ca nu are de unde sa stie care e numele. Dar, probabil cel mai frecvent incep cu "mami.. ".
He he he, mai avem si noi unul pe care il cheama tot "mami". Si in mintiuca lui Mihai s-a produs aceeasi confuzie :)

Crinutza, imi pare rau ca ai tras asa sperietura, dar ai grija cum reactionezi cand il mai prinzi in pozitii din astea. Poate ar fi mai bine sa-ti pastrezi calmul ca nu cumva sperietura sa-l dezechilibreze...

Am tot citit despre iaurt si vomitat si alte alea. Eu una nu ii dau ca nu se prea omoara el dupa iaurt. Si in plus, deja si-a redus numarul de mese la 4, ultima fiind pe la 20, inainte de culcare, iar intre pireul de legume si masa asta mananca bucatele de fruct eventual.

Mona si bebe Mihai (13 ian. 2005)
Poze

Motto: "The nicest thing about the future is that it comes one day at a time"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andrutza spune:

Shobo, prietenei tale cand i-a spus doctorul ca poate iesi cu copilul afara dupa boala? Ca mie doctorita mi-a spus ca in 5 zile pot iesi, dar am citit in "Medicina in familie" ca abia dupa o saptamana dupa ce trece eruptia ! Asta ar insemna vreo 10 zile probabil. Mai ales ca poimaine trebuie sa ies, obligatoriu, sa ma duc la mama, ca vin oamenii cu termopanele si nu pot sa stau cu ea in casa ca e super galagie, praf si curent.

Andrutza si Simonica ei draga (n. 17.01.2005)
poze cu Simonica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Shobo spune:

andrutza, prietena mea e din SUA (romani ce traiesc acolo) si cind bebele ei a facut asa ceva eu eram in vacanta pe la ei insarcinata si eu la rindul meu in 3 luni. nu-ti zic ce frica imi era sa il mai ating, desi eu am facut cam toate bolile astea in copilarie. stiu SIGUR ca il scoteau afara in fiecare zi fara pb. chiar eu am fost cu ea la dr. in Seattle si am intrat la consultatie cu el in cabinet sa o ajut. 2 dr-i pediatrii l-au vazut pe baietel si n-au stiut ce are (de cam 2 zile facea febra maare) -i-au tot luat temp si avea peste 40 , se uitau in urechi/git... alea alea si in final au zis ca f posibil sa fie ROSIOLA... am mers ac si dupa inca o zi i-au iesit pete mici rosiatice peste tot si s-a confirmat diagnosticul, ca mai spre seara sa fie sunata de nanny (nanny avea grija de 3-4 bebei la ea ac. zilnic) ca inca 1 sau 2 bebei ingrijiti de ea au facut acelasi lucru.
nu-ti zic pina am cautat pe net sa ma lamuresc ca rosiola=rubeola la noi.... am murit de frica, fiind insarcinata insa m-am linistit stiind ca eu am facut-o demult.

tomasa, orice hotarire iei, eu iti doresc sa iti fie bine si tie si bebeului ca de exp. mie mi-e cam frica de intarcare... sa nu fac depresie... ca si lui amo, si mie mi-e un drag de el cind suge si am o asa implinire sufleteasca ca l-am putut alapta atita si ca inca mai pot, ca nu-mi mai vine sa il intarc. bine, ca el daca nu-l dor dintii cam doarme acum bine... poate ca daca as fi in pielea ta mi-as schimba optica... numai TU stii mai bine cum sa faci!
totusi am avutsi eu destule momente cind ziceam, gata, nu mai pot. si il intarc, insa nus cum se facea a 2-a noapte dormea dus si eu iar ma odihneam si imi trecea oboseala... si nu imi venea sa mai fac nimic.
oricum alaptarea pina la 10 luni si-a facut efectul garantat. e destul, parerea mea, daca tie nu iti mai este bine! si sanatatea ta este fff imp pt bebe!

muuuulta putere fizica si psihica sa treci peste tot ce e greu acum (fie ca il vei intarca fie ca nu), peste citiva ani iti vei aduce aminte cu un fel de melancolie de perioada asta, chiar daca a fost grea.

cu caciulile... daca nu ne stringem mai multe fete eu cumpar atunci caciula grosuta la 120mii (adica dublu decit la producator). asta e... mai vedem.

pupici

Mamica lui Codrin din 21.02.2005
Codrin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aurelursu@k.ro spune:

Crinuta, de ce i-ai facut idr lui rayan?
A venit in contact cu cineva bolnav de tbc sau nu are semnul de la vaccin?
Sanatate puiutilor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabi.i spune:

Shobo vreau si eu cateva caciulite de la Piticot cred ca trei sau patru dar as vrea sa vin cu tine sa le vedem.Ce zici de joi sau vineri?
Tomasa din acelasi motiv am intarcat-o eu pe Rebeca .Am rezistat vreo doua luni cu trezirile asa cum zici tu dar ajunsesem ca deabia mai puteam sta in picioare.Ce este mai rau insa ,cred ca ma asteapta aceeasi situatie si la Iustin ,deja se trezeste si el de trei patru ori pe noapte si de multe ori adorm cu el langa mine in pat.

Gabica mamica alaturi de Rebeca(11.12.2002) si Iustin(04.02.2005)
POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amaya spune:

Mona, multumim...acum suntem bine, insa mananca foarte putin, lapte mananca putin mai mult, adica in jur de 130-150 ml, dar mancarica (fructe sau legume) doar cateva lingurite.

Shobo, si eu vreau 2 caciulite, una subtire si una groasa...Andrei are circumferinta 46 cm, dar le-as vrea putin mai mari...presupun ca asa cum i le iei tu lui Codrin (fiindca am vazut ca si el tot 46 are)...mai ramane sa ne spui ce culori au...multumesc mult.

Oana si bebe Andrei (18.02.2005)

www.desprecopii.com/forum/classDetail.asp?id=2763" target="_blank">Cu ce se ocupa sotul meu!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amaya spune:

Tomasa, si eu ca si fetele, daca tu asa simti ca este cel mai bine atunci fa-o, intarca-l...oricum tot ce aveai de dat i-ai dat deja, ca atare e un pui sanatos, voinic si frumos...acum trebuie sa ai si tu grija de tine...eu, cel putin, referitor la efectele sarcinii, m-am tuns scurt-scurt vinerea trecuta fiindca nu se mai putea cu cat par imi cadea, ma apuca plansul de fiecare data cand ma spalam pe cap...sotului meu i-a picat fata cand m-a vazut intrand pe usa, dar a trecut socul si acum imi spune ca arat ca o pustoaica.

Oana si bebe Andrei (18.02.2005)

www.desprecopii.com/forum/classDetail.asp?id=2763" target="_blank">Cu ce se ocupa sotul meu!

Mergi la inceput