probleme de respiratie

probleme de respiratie | Autor: eckho

Link direct la acest mesaj

Am si eu o intrebare. Ca doctorii se pare ca habar nu au ce e cu mine. Eu vara iarna am nasul infundat sau imi curge. Si, automat, respir greu. Am facut radografie si n-am nimic nici la sinusuri nici la os, ca am facut o data operatie de deviatie de sept. Doctorul mi-a dat un spray de nas, ii zice Nasonex, da' imi da dureri de cap. Si asta nu vrea sa priceapa, ca cica n-are cum, ca nu e de la el, ca sa-l folosesc in continuare. Si mai imi dadu nishte pastile. Da' eu cred ca mai mult asa sa scape de mine. Ca in 5 min ma dadu afara. Cred ca zice ca sunt din aia ipohondra. Da' pe bune ca e nashpa rau. Mai ales cateodata cand am senzatia ca ma sufoc. Unele persoane au zis ca poate e alergie. Doctorul n-a pomenit nimic de alergie. Ce alergie sa fie aia tot timpul anului, in fiecare an, de cand ma stiu, oriunde as fi? Si eu in viata mea n-am fost alergica la nimic.

Pupici

http://community.webshots.com/user/alinasimon

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dpop spune:

uite aici: http://www.entcolumbia.org/nasobst.htm

eu cred ca turbinates inlimba engleza se traduce cu cornete in lb romana. prietenul meu s-a operat de cornete, dar imbunatatirea a fost pe o perioada prea scurta, si nu cine-stie-ce efecte.
acuma este o metoda noua de operatie, somnoplastie, care se face in brasov (din cate imi spunea el) ... dar e complicat
mai investigheaza. incearca aerosoli, au efect!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adelaide spune:

Pai, alergica devii in timp, luand contact cu alergenul. Eu inclin sa cred ca e alergie la ceva: praf, subst. de curatat pe care le folosesti sau alte chestii cu care intri in contact tot timpul anului. Si ceva alimentar poate fi, de genul miere. Asa ca niste teste alergene te-ar lamuri, daca e sau nu alergie. O prietena de-a mea avea aceleasi simptome si dupa teste s-a dovedit a fi alergica la o gramada de chestii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eckho spune:

Multumesc frumos de raspunsuri.
Adelaide, o sa ma duc sa-mi fac si teste de alergie. Mai stii?
Dpop, pai alea nu se vad la radiografie? Ca mie amandoi docorii mi-au zis ca nu se vede nimic pe radografie. De rinita nici n-au pomenit. O sa ma duc naiba la Bruxel ca astia in Luxembug sunt catastrofe. De cand sunt aici n-am gasit un doctor in randul lumii. In afara de ginecolog.

http://community.webshots.com/user/alinasmon

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dpop spune:

nu se vad la radiografie, ca sunt un fel de formatiuni ne-osoase. Saracul prietenul meu se chinuie pana adoarme sa respire de numa, tot fornaie ca un calut. eu sincer iti doresc sa nu ai asa ceva, pentru ca nu e tare bine ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nik spune:

Buna eckho,

Uite aici informatii despre Nasonex asta, care vad ca e bun pentru alergii: http://www.nasonex.com/nasx/application
Dupa cite vad, contine cortizon, iar folosirea lui pe perioade indelungate nu e recomandat.

Eu te sfatuiesc sa iti iei Sterimar, care e de fapt apa cu sare si poti sa folosesti cit doresti si nu iti provoaca nici un efect secundar. Este recomandat in problemele de sinusuri. Alternativa ar fi sa iti iei spray cu apa de mare din supermarket.

Daca vrei sa vezi intr-adevar daca problema e la sinusuri poti sa ceri sa iti faca un CT scan ca se vede mai bine decit la radiografie.

Sanatate multa,
nik

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madalinad spune:

si eu am aceeasi problema, si mai am si dureri de cap si de ochi pe care medicul le-a asociat cu nasul. diagnostic: deviatie de sept si rinita cronica hipertrofica. mi-am promis sa ma operez in toamna asta, mai mult din cauza ochilor, dar uite ca m-a dezumflat dpop... doctorita mia spus ca imi va face o cauterizare a cornetelor si mi-a spus ca va fi mult mai bine dupa, dar am mai auzit de un o prietena care a luat-o de la capat cu infundatul... dpop, poti sa ne dai mai multe amanunte despre operatia prietenului tau, ce metoda, si daca stii mai multe despre somnoplastia de care pomeneai?

madalina
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura T spune:

Sotul meu sufera de aceasta problema, i-a facut foarte bine Rhinocort spray nazal.

Laura si bebitele: Bianca (6 ani si jumatate) si Ramona (3 ani si 5 luni)
poze_cu_fetele_mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eckho spune:

Madalinad, si eu am avut deviatie de sept si am operat-o. Initial am crezut ca nu mi-a facut ala operatia bine si de aia mi-a revenit da' se pare ca operatia a fost reusita. Acu' am alceva ca nu mai termin...

Nik, merci mult de informatii. O sa mai incerc o data cu Nasonex-ul. Oi fi eu vreo paranoica. Durerile de cap or fi de la altceva.
Si daca vrei sa stai de vb cu alte fete venite in Belgia intra pe calatoriile sufletului, Belgia

pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nik spune:

Draga eckho,

Tu faci cum doresti, dar iata ce este scirs la efecte secundare:

Side effects were generally mild and included headache, viral infection, sore throat, nosebleeds, and coughing. NASONEX® is available by prescription only. Maximum effect is usually achieved within 1 to 2 weeks.

Oricum faptul ca este un steroid, fie el si nasal mie nu imi inspira prea multa incredere.
Eu doar cind sint racita foarte tare mai folosesc Sofrasolone care contine cortizon, dar nu mai mult de o saptamina. Daca trebuie sa il folosesti tot timpul, e mai recomandat Sterimar, chiar daca nu are efect la fel de puternic (de la Sofrasolone am nasul desfundat vreo 3-4 ore, iar de la Sterimar doar vreo 2, dar mai bine folosesc Sterimar mai des ca nu are cortison). Cortison doar in doze foarte mici si pe o perioada scurta.

Toate bune,
nik

PS: o sa arunc un ochi si la topicul recomandat de tine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns niccostea spune:

Ma bag si eu in vorba, sustinand ideea ca medicamentele care contin cortizon nu se iau pe termen lung (eu ma straduiesc sa nu iau deloc, dar asta e alta treaba, oricum cu cat mai putin cu atat mai bine!). Nasul infundat sau rinoreea pe tot timpul anului pot sa fie manifestari ale unei rinite alergice, dar pentru asta trebuie facute teste. Mie mi-a facut bine Syntaris sau Zyrtec sau Cetirizin, dar oricum niste teste alergologice mi se par necesare. Trebuie sa fie un alergolog si in Luxemburg, ca doar nu e capatul pamantului!!!

Optimistul e mai aproape de Adevar.

Mergi la inceput