rubeola sau rujeola?
Raspunsuri - Pagina 2
mariussimiuc spune:
quote:
Originally posted by gangurici_licurici
Mariussimiuc, de ce oare trebuie sa faci dozarea anticorpilor inainte de un an? Ai cerut sa i se faca micutului vaccinul anti-rubeolic sau rujeolic? Ca altfel eu stiu ca poti sa faci testul cand vrei. Numai daca vrei sa-l vaccinezi pentru una dintre ele trebuie saafli sigur ce a fost ca sa- nu-l imunizezezi inca o data.
Ganguriciul
La un an am inteles ca se face vaccinarea pt rubeola si rujeola si tocmai pt a nu-l imuniza inca o data pediatra mi-a recomandat sa facem aceasta analiza.Mai multe chiar nu stiu sa-ti spun ca am tot amanat discutia asta cu pediatra.
Miha
si
Robert (18 nov 2004)
Omuletul pentru care se merita sa incerc sa fiu un om mai bun
Cand viata iti ofera lamai,fa-ti o limonada!
ellen spune:
Nastasie, multam mult. Acum e prea tarziu ca toate intamplarea a fost acu 3 luni, dar e bine de stiut.
Multam
Elena &
Alexandra (25.09.2004) 1 Anisor
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=51010" target="_blank">Povestea Alexutei
gangurici_licurici spune:
Mariussimiuc, eu stiu ca vacinul anti rube si ruje nu face parte din schema nationala de vaccinare, ceea ce inseamna ca ar trebui facut doar la cererea parintelui. Acuma, parerile sunt impartite: unii dr. spun ca e bine sa le faci, ca intaresc sistemul imunitar, altii sunt de parere ca si vaccinarea in exces poate avea efecte negative, si prin urmare recomanda doar vaccinarile pentru boli severe, cum e vaccinarea pertussis, anti-diferica, antihepatica, antipolio, parca astea sunt cele din schema noastra de vaccinare. Eu tind sa fiu mai degraba de acord cu a 2-a parere, mai ales ca rubeola si rujeola sunt relativ usoare. Eu una cred ca am sa-i fac in plus doar vaccinul pentru oreion, pentru ca boala, mai ales facuta la varste mai mari poate da infertilitate. In plus si boala in sine e destul de nasoala. Oricum, e o problema ce merita studiata, iar daca cineva stie ceva suplimentar, m-as bucura sa aflu si eu.
mariussimiuc spune:
quote:
Originally posted by gangurici_licurici
Mariussimiuc, eu stiu ca vacinul anti rube si ruje nu face parte din schema nationala de vaccinare, ceea ce inseamna ca ar trebui facut doar la cererea parintelui. Acuma, parerile sunt impartite: unii dr. spun ca e bine sa le faci, ca intaresc sistemul imunitar, altii sunt de parere ca si vaccinarea in exces poate avea efecte negative, si prin urmare recomanda doar vaccinarile pentru boli severe, cum e vaccinarea pertussis, anti-diferica, antihepatica, antipolio, parca astea sunt cele din schema noastra de vaccinare. Eu tind sa fiu mai degraba de acord cu a 2-a parere, mai ales ca rubeola si rujeola sunt relativ usoare. Eu una cred ca am sa-i fac in plus doar vaccinul pentru oreion, pentru ca boala, mai ales facuta la varste mai mari poate da infertilitate. In plus si boala in sine e destul de nasoala. Oricum, e o problema ce merita studiata, iar daca cineva stie ceva suplimentar, m-as bucura sa aflu si eu.
Ganguriciul
Gangurici,pe carnetul nostru de vaccinare scrie asa,pt vaccinul de un an:vaccinare ROR (antirujeolic,antirubeolic si antiurlian)+ vaccinare DTP si VPO.Din cate am inteles,rubeola intr-adevar este usoara,dar rujeola poate fi destul de grava,mai ales daca e facuta pana la 3 ani.
Miha
si
Robert (18 nov 2004)
Omuletul pentru care se merita sa incerc sa fiu un om mai bun
Cand viata iti ofera lamai,fa-ti o limonada!