colica renala si sarcina
Buna,
sunt insarcinata in 5 saptamani si am o mare problema...colica renala. Tocmai am o piatra care mi-a plecat si sunt pe cale sa o elimin..ideea este ca ma doare foarte tare rinichiul si imi este teama sa nu se produca un avort spontan. Ce sa iau sa nu mai am durerile astea infernale si sa pot pastra si bebelul?!!!
Si mai am o intrebare...Tinctura de propolis face rau la sarcina?
Raspunsuri
Bee spune:
EU am avut o colica renala cu piatra eliminata in sapt 19 de sarcina. SI cred ca pietricica m-a si zgariat pe canal ca am avut dureri cam o saptamana. Parerea mea ar fi sa-ti faca cineva un No-Spa injectabil, mai ales daca ai dureri mari (no-spa e bun si pt contractii). Si bea multe multe lichide (peste 2-3 litri pe zi). Odihna cat mai multa si caldurica! N-ar strica sa-i spui si doctorului de problema ta. Pe mine m-a certat ca nu i-am spus, fiindca dupa eliminarea unei pietre suntem mult mai predispuse la infectii urinare! Bafta multa si ai mare grija!
Bee
si Fetitza
ama01 spune:
multumesc mult pt raspuns..sunt tare ingrijorata..astazi vad ca m-au lasat crizele (cred ca e intr-o pozitie mai "normala")..o sa imi cumpar totusi si un no-spa, dupa ce o sa vorbesc cu medicul.
sper sa fie totul bine!
mai vorbim
Ralush spune:
Salutici ama!Vad ca avem aceiasi problema,adica eu is ca mama lor,am probleme din adolescenta,a colicilor renale:)!Ai facut cumva eco,eu pe la 14 saptamani aveam ceva pietricele!Problema nu era asa de grava!Nu stiul a tine!Ideea e sa bei lichide cat mai multe,poti incerca ceaiuri pt asa ceva(atentie codita soricelului da contractii)!Atentie la cafea si la preparatele cu calciu daca iei asa ceva!Si cu No Spa asta nu inteleg ceva!E la moda la medici din Romania?!Din cate stiu isi cam iau premii de la firmele care livreaza medicamentul respectiv indiferent care e acela!
Intreaba totusi un medic in legatura cu antispasticul pe care sa il iei!Tot el o sa iti spuna ca exista si posibilitatea aparitiei unei infectii urinare!Posibil sa prescrie ceva analize la urina!
Si incearca sa bei lichide cat mai multe,2l pe putin!eu cu ceai am scapat fara alte chestii medicamentoase destepte!
Sanatate multa si tie si lui bebe!
diana69 spune:
Buna.
Am avut si eu probleme cu colicile in timpul sarcinii si in luna a 8a am eliminat vreo 20 de pietricele de 2-3 mm si a fost ingrozitor.
Luam scobutil pastile la 5-6 ore si in rest beam foarte mult ceai.
Medicul mi-a spus ca au aprut din cauza calciului luat in timpul sarcinii si nu mi-a mai dat voie sa iau calciu.
Mai imi puneam si un saculet cu sare calda pe zona dureroasa si im trecea. Infectie urinara nu am facut dar doctora mea a fost foarte suparata si nu m-a mai lasat sa ajung la 9 luni si mi-a facut cezariana pe la 8luni si jumatate.
Altceva nu ai voie sa iei.
AYSHA 2 spune:
Ama, si eu am aceeasi varsta a sarcinii, dar si problemecu claculii renalipentru colica poti lua no-spa, pastile sau fiole, este f.eficient. Mai sunt medicamente de calmare, dar tb. neaparat sa intrebi medicul