reflux vezico-ureteral -> cistografie

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns m34 spune:

Introducerea sondei pe uretra poate genera usturime serioasa, pe langa discomfort.
Verifica sa aiba sonda de copii (s-a mai intamplat sa nu aiba si sa foloseasca de adulti la copil si asta intr-un spital de copii, va spun din proprie experienta ).
Desi unii spun ca ungerea sondei poate aduce microbi suplimentari, eu sunt pentru a adauga o mica cantitate de unguent pe sonda, sa intre mai usor.
Personalul trebuie sa aiba rabdare si sa lucreze cu blandete. Stai pe langa ei permanent (ar trebui si ei "unsi", tot din experienta va spun !) De exemplu la noi copilul nu urina la comanda imediat, din cauza stresului, iar doctora vroia sa comande o cantitate suplimentara de lichid in vezica deja plina

Sper sa nu aveti nici o problema, sanatate multa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Danna_36 spune:

Urografia a fost necesara tocmai pt ca la cisto nu s-a gasit nimic. Fetita mea facea febra.Plamanii sau sistemul digestiv erau OK, asa incat medicul a insistat in investigarea sist. urinar, cu atat mai mult cu cat nu ar fi fost primul episod de infectie urinara.Am facut pe rand toate controalele, de la cel mai simplu pana la cel mai complex, dar nu am gasit nimic.

Urografia presupune injectarea substantei de contrast in vena si apoi o radiografie.Intr-adevar, daca ceva nu e in regula exista varianta interventiei chirurgicale. La noi nu a fost cazul.

Aurelia1278, eu personal nu vad care e asemanarea intre preluarea unei probe de urina pt urocultura si introducerea sondei pt cistografie. Fetitei tale i-au pus sonda pt urocultura?!

Multa sanatate, Danna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ciuf spune:

Tia, puiul meu a facut aceasta cistografie a doua zi dupa ce s-a nascut. A fost diagnosticat cu reflux de gradul 3-4.
Exact cum ti-au explicat fetele, asta s-a si intamplat. E mai dureroasa introducerea sondei, adica discomfort. Atat.
Sanatate multa puiutului si sa dea Dzeu sa nu aiba acest reflux.
Numai bine,
Ciuf si Luca
Camera lui Luca/Finding Nemo

Mergi la inceput