buna,am si eu o nedumerire sunt insarcinata in 35+ si la ultimele analize colesterolul a iesit 266 ceea ce se pare ca este mare,este intradevar ?care sa fie cauza?ce trebuie sa fac?
multumesc anticipat
Eu stiu ca mr. colesterol creste in sarcina. Dr. meu nu mi-a scris niciodata sa fac analiza asta pe timpul sarcinii si cand (odata) l-am intrebat de ce, a zis ca nu e oricum elocvent, ca va fi crescut si ca sa il fac dupa 6 luni de la nastere. Eu totusi l-am facut, in timpul nasterii era crescut, dar si-a revenit dupa. Eu am un colesterol f. ciudat (de mic)... in mod normal e 67-68 iar in timpul sarcinii a crescut pana la 91 - valoare foaaaaarte mare in comparatie cu normalul meu.
Nu-ti fa griji! Va reveni dupa... dar pentru linistea ta, mai intreaba si un dr.
Numai bine,
Mamamariana
Mariana are dreptate, intr-adevar, dozarea colesterolului in sarcina nu este relevanta, pt ca acesta creste in perioada sarcinii, pt a scadea apoi treptat dupa la valorile anterioare sarcinii. Asa ca, daca vrei sa stii daca ai intr-adevar colesterolul marit, repeta analiza la cateva luni dupa ce vei naste.
Andra,
de
printesa
(15 noiembrie 2004)