mai e vreun fericit cu discopatie?

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns super mami spune:

Eu am discopatie dar in afara de o intepeneala de acu' vreo 4 ani n-am nimic.
Cand aveam vreo 16 ani am avut un accident...o lovitura f puternica la coloana si se pare ca atunci m-am pricopsit cu ea.
Dar n-am probleme deloc...o sa am ?
Cu bb am luat 30 kg...eram ca o balena..dar tot n-am avut nimic.
Ma speriati voi...calcator si terapie.
Alexandra si Isabelita Isabel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Allure spune:

Dragele mele, feriti-va de injectiile cu antiinflamatoare ca de dracu! Mai bine muriti de durere decit sa recurgeti la ele. Aceste injectii pot provoca, pe linga scaderea inflamatiei, respectiv durerii, cangrena (moartea) tesutului inconjurator ducind la cancer. Nu sint aberatiile mele, citez si eu din cartea de patologie pe care o studiez la scoala.

Chirurgia nu este singura metoda de rezolvare a unei discopatii asa cum a afirmat cineva mai inainte. Am avut chiar la mine in grupa o studenta care a avut discopatie lombara atit de grava, ca a trebuit sa amane anul scolar. Dupa citeva saptamini bune de fizioterapie si acupunctura (pt pain management) s-a pus pe picioare, ca noua! Si doctorii o trimiteau la operatie, bineinteles...ca atita stiu ei, sa te trimita la cutit
Si cite asemenea cauzuri nu sint descrise in revista Formula As!

Aveti incredere in osteopati, caci este o metoda buna. Cu conditia ca cel la care mergeti sa fie meserias, nu cioban...

In Canada, aceasta meserie de "indreptat coloana vertebrala" o practica asa numitii "medici chiropractori" care fac 4 ani de facultate. Exista si osteopati, insa ei au alte metode de tratament aici, putin diferit de ce mentionati voi. Cele spuse de voi suna a "chiropractic adjustment"...pre limba lor, echivalent cu "calcarea" pe limba noastra :)

Subscriu la sfaturile date deja: nu va aplecati din mijloc niciodata, mai ales cind ridicati greutati. Totul se face din genunchi.
Exersati sa va intariti muschii spatelui. Ei sustin coloana!

Ce ma ajuta pe mine foarte tare la durerile de spate: cel putin o data pe zi ma lungesc pe jos (pe un covoras de yoga) si fac exercitii de respiratie, timp in care spatele se relaxeaza.
Apoi ma string ca un covrig si ma dau utza pe spate(back and forth), in felul acesta facind un masaj exceptional coloanei...Manevra asta s-ar putea sa nu mearga la oricine. Atentie mare!

Greu de crezut dar si alimentatia joaca un rol important in povestea asta. Unele produse pe care noi le consumam la greu, nu fac altceva decit sa determine si sa sporeasca inflamatia in corp. Zaharul este cel mai mare dusman! Evitati dulciurile, mai ales daca nu sinteti genul activ...

Cam atit ca am aberat de ajuns...

Share your knowledge! It's a way to achieve imortallity.

Mergi la inceput