Dr.Nayel - CF 2 (7)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Dina231 spune:

Buna tuturor!!!! Eu de abea me-am gasit ceva timp sa ma asez si sa scriu ceva pe aici. Deja am trecut de toate si vreau sa va povetesc cate ceva despre nasterea mea. Am nascut pe 3 septiembrie, o fetita dulce de tot, cum gasesc urmatoarea data timp pun si pozele. Evident, nasterea m-a apucat atunci cand dr.Nayel era in concediu, de ce m-am temut cel mai tare de aceea am si dat, dar spre mare mea bucurie am fost recomandat de catre Nayel lui dr.Marinca - un medic si om cu litera mare!!! Ea me-a primit nasterea, am nascut natural cu ceva probleme dar cu ajutorul personalului de la maternitate am nascut usor cu bine. Sincer, sunt foarte-foarte multumita de faptul ca am nascut la CFR - e o maternitate super! Va zic multumesc voua caci fara voi nu cred ca ajungeam pe acolo, ce drept nu la Nayel am nascut dar dupa sfatul lui am nimerit foarte bine.
Ce probleme am avut, fapt ca la 5 dimineata mi s-au rupt membranele dar colul nu era deschis,la 7 dimineata eram deja la maternitate. Marinca era la serviciu, m-au dus in sala de travaliu unde au catat de mine de parca eram princesa. Me-au facut perfuzii de-mi parea ca si pe urechi imi va iesi calciu ci oxcitacina,totul a fost suportabil pana la ora 12, durerile celea mari mi s-au pornit dupa 12, me-a fost rau de tot, dar cu ajutorul moasei Vali, am suportat totul destul de bine, ea m-a invatat sa respir, cum sa imping in timpul nasterii, ma tinut de vorba mult ceea ce m-a facut sa ma simt cu mult mai bine. la 3:45 am nascut timp de 7 minute, nici nu am simtit cum a iesit puiul meu. Ce sa zic, sunt fericita culmea!!!
Fetita o chiama Corina, maine o botezam. Sunt fericita! Ceea ce va doresc si voua!!!!

Sambata trecut am fost la Marinca la control la 6 saptamani, m-am intalnit cu Nayel, sper marea mea mirare m-a cunoscut, m-a intrebat cu ma simt, cum nasterea. Nu e chiar asa de uituc cum mi se pare el mie. Voua bafta si multa sanatate!!!!!

Cand va intalniti si unde???

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ChrisDun spune:

Dina, imi pare tare bine ca ne-ai dat vesti despre voi, si, mai ales, ma bucur ca iti este bine. Sa va traiasca micuta Corina, sa fie sanatoasa, cuminte atat cat trebuie, si sa va lumineze viata!

Petrecere frumoasa la botez! Sa nu te superi daca plange, ca se zice ca isi cheama norocul. Bebelusii care plang se pare ca vor fi norocosi in viata !! (zic babele )

Noi inca nu am stabilit unde si cand ne intalnim. In principiu, saptamana viitoare.

Va doresc un sfarsit de saptamana odihnitor!

Chris si Carina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Dinaaaaaa, in sfarsit! Dar pozele promise unde sunt?
Vii cu noi la intalneala?
Restul fetelor ce ziceti?

Crinuta si Rayan


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amalita spune:

Buna, as dori sa impartasesc si eu din experienta nasterii unui printisor care se numeste Andrei.
Am nascut pe 19 octombrie la CFR 2 cu dr. Nayel, prin cezariana cu anestezie rahi si sunt foarte multumita.
As vrea sa incurajez pe toate viitoarele mamici care vor naste prin cezariana ca nu este asa de greu (am trecut prin lucruri mai grele, ca de pilda operatia de sept).
Pe scurt, totul a decurs asa:
Miercuri la ora 7,30, m-am prezentat la camera de garda pentru a-mi face internarea cu buletinul si o adeverinta de la servici ca imi platesc asigurarile de sanatate, apoi m-am dus la maternitate (etajul 2) unde m-a luat in primire o infirmiera care mi-a facut toaleta pubiana si clisma, mi-a pus perfuzia si sonda pentru urina (care ustura, e neplacut).Au venit sa ma vada doctorul cu anestezista care mi-au recomandat rahi (se pare ca se prefera pe acolo aceasta anestezie, nici nu au vrut sa auda de epidurala, spuneau ca se practica in general la nastere normala).
Pe la 9,00 am intrat in sala de operatie. Mai intai se injecteaza prin perfuzie un preanestezic care da ceva ameteli si apoi se injecteaza in coloana anestezicul propriu-zis (care nu doare absolut deloc) cu un ac foarte subtire. Apoi incepe operatia cu dezinfectarea burtii si taierea, scoaterea copilului (cam dupa 10 minute) care este un moment emotionant, curatarea uterului si coaserea. Total dureaza cam 50 de minute, singurul lucru care se simte sunt niste atingeri usoare si ceva tractiune (nu sunt dureri) atunci cand se scoate copilul.
Dupa operatie am fost mutata intr-un salon de recuperare cu doua locuri, lipit de sala de operatie unde in principiu se ramane pana in dimineata zilei urmatoare.
Cam trei, patru ore nu veti simti nimic de la abdomen in jos.Cum imediat dupa operatie se pun pe burta niste greutati si pungi cu gheata pentru restrangerea uterului, veti incepe sa le simtiti, dar repet, totul este suportabil. Eu am avut nevoie doar de un calmant care mi-a fost pus in perfuzie cam la 7 ore de la operatie si care dureaza cam 3 ore. In orice caz, se prefera ca cele 3, 4 ore dupa nastere sa nu se faca calmante ca sa nu se relaxeze uterul.
Trebuie sa vi se aduca chiar dupa operatie o sticla cu ceai de chimen, fenicul si anason si eventual apa (tati sau cineva din familia). Permanent veti fi indemnate sa beti multe lichide si veti fi intrebate daca aveti gaze. Bebelusul vi se aduce la trei ore dupa nastere la alaptat si tot asa in continuare la 3, 4 ore. Nu este adevarat ca cele care nasc prin cezariana au lapte mai tarziu, va asigur ca daca beti ceai si luati spirulina si Nutrinatal (care are marar si laptisor de matca) o sa va curga ca la robinet.
A doua zi sunteti mutate in salon, vi se scot sonda si perfuzia si va trebui sa va dati jos din pat (in mod normal ajutate de cineva, dar eu am reusit singura, stiam ca de asta depinde recuperarea mea ulterioara), veti avea dureri puternice (dar suportabile) si va trebui sa va miscati cat puteti de mult.Cu cat va miscati mai mult, cu atat mai bine.
Odata ce asistentele vor vedea ca va descurcati singura, va vor aduce copilul si va trebui sa va aveti singure grija de el (adica alaptat, schimbat, etc.)
Eu am fost externata a treia zi.
Despre personal, numai cuvinte de lauda (in special asistentele de la reanimare care sunt « enervant » de dragute si cele de la nou nascuti care nici nu vor sa primeasca bani).

Dr. Nayel este un super profesionist, foarte dragut cu pacientele lui, si face niste cusaturi impecabile, dupa doua saptamini, operatia se observa ca un fir, iar peste cateva luni m-a asigurat ca nici nu se va mai observa ceva.
Maternitatea este supraincalzita si nu trebuie sa va imbracati foarte gros, iar pe bebei, nici atat.
La spital ar trebui sa aveti:
- pentru bebelus : doua schimburi (camasuta si pantalonasi); servetele umede si pampersi (vi se cer in prima zi si vi se returneaza restul odata cu bebelusul in a doua zi).Nu au nevoie de caciulita caci este foarte cald.
- pentru mami : halat, camasa de noapte, Garmastan pentru sani (face minuni), ceai de chimen, anason si fenicul, un sapun, prosop, supozitoare cu glicerina ( a treia zi este obligatoriu sa aveti scaun), hartie igienica (neaparat), tampoane externe ultra (le puteti folosi din momentul in care va dati jos din pat).

Din a patra zi am inceput sa port centura (o sa vedeti ce repede va dispare burta), nu va luati dupa cele care spun ca se retrage singura burta, ca nu este adevarat. Iar pentru corp si intarirea sanilor, dati cu ulei de masline (in care am adaugat o fiola de ging seng si ulei volatil de salvie si geraniu -se gasesc la plafar, este formula unui ulei foarte scump de la Clarins pentru bust) si exercitii pentru brate (le puteti face imediat dupa ce iesiti din spital).
Amalia si Andrei




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alice2004 spune:

Amalia, pupici micului Andrei de la tizul sau adus pe lume tot de dr.Nayel !
Sa fie sanatos si sa creasca mare si voinic !

Alice si Andrei
Gizmo pina la un an
Gizmo dupa aniversarea de un an

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirabilis spune:

Amalita, sa-ti traiasca baietelul si multumim pentru poveste! Eu urmeaza pe 14 nov. sa am acelasi traseu si m-a ajutat...

Fetelor, mai am o intrebare:cum e in maternitate cu vizitele? Pot sa am vizitatori? Sau pot ei sa vada pe bebe, daca vor? Eu oricum mi-as dori ca sotul meu sa stea cat mai mult cu mine...Dar poate vor si bunicii sa vina sa-si vada nepotica...

Multumesc pt. raspunsuri!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ChrisDun spune:

Amalita, sa fiti sanatosi si cumintei!
Mirabilis, poate sa se perinde cata lume vrei tu, dar dupa ora 16.00 (mi se pare). De dimineata este o asistenta sefa foarte dura, si nu da voie nimanui in maternitate (e o masura de igiena buna). Dar familia si prietenii pot veni in sala de asteptare ca sa stati de vorba. Nu se recomanda sa scoti bebelul din salon, mai ales ca micutii dorm mai toata vremea... Nastere usoara, mai ai un piculet!
Crinuta, nu m-am invrednicit sa ma programez saptamana asta...

Chris si Carina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amalita spune:

Multumesc mult pentru urari.
Intr-adevar, vizitele sunt permise doar dupa ora 16,00 si doar cate o persoana o data.Inainte sa nasc vroiam neaparat sa o am pe mama langa mine in spital, dar ulterior am zis merci ca nu se poate, mai mult m-ar fi obosit cu sfaturile si emotiile ei (era mai emotionata decat mine).Te asigur ca e mult mai bine fara tati si mame care mai mult incurca (in orice caz, cred ca este imposibil, n-am vazut pe nimeni sa stea cu cineva din familie), atat pe tine cat si pe celelalte paciente din salon. Oricum, nu o sa fii singura, le ai pe fetele din salon (care te vor ajuta mult, o sa vezi, cu sfaturi, o sa aiba grija de bebe cand o sa pleci din salon din diverse motive, de pilda pentru toaleta zilnica, pentru control, pentru vizite, pentru radiografie, etc.) si pe asistente (sa nu eziti sa le intrebi daca ai vreo nelamurire). Sa nu fii stresata cu banii, eu am fost foarte.
Iti spun cum am rezolvat eu. Am avut din primul moment bagajul si un portmoneu la mine, la infirmiera care m-a ras, mi-a pus sonda si mi-a facut clisma inainte de operatie i-am dat inainte 100.000 lei (cat timp am stat in spital nu m-a uitat si a fost foarte draguta), la doctor i-a dat sotul (dr. nayel e multumit cu oricat), anestezistei i-am dat eu dupa operatie intr-un plic, dar mai tarziu ( o sa vezi ca toata ziua respectiva o sa vina si ea si nayel sa te vada si poti sa ii dai atunci), iar asistentei de la reanimare (daca o prinzi pe Nico, e formidabila si extrem de draguta, nu stia ce sa ne mai faca, nu a vrut sa primeasca nimic pana n-a iesit din tura, la ora 19,00).
Ca un fapt nostim, daca in prima zi, eram atenta cu toata lumea, in zilele urmatoare tot mai putin, iar a treia zi, n-am mai dat la nimeni nimic, nici macar la doctorita neonatolog, o nesuferita, care vroia sa ma convinga sa mai raman o zi in spital pe motiv ca e mic copilul (care avusese 3300 la nastere) si ca nu asistasem la dezinfectarea buricului facuta de asistente (de parca ma invitase cineva si eu nu vrusesem). Eram moarta de oboseala, bebita la fel, si a trebuit sa dau semnatura ca ies pe responsabilitatea mea. Oricum cel mai bine e sa iti urmezi instinctul de mama, eu nu credeam inainte sa nasc ca il aveam asa acut.
Daca mai pot sa te ajut cu ceva, cu mare placere.
Si inca o data repet, totul e mult mai usor decat se crede.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adriana15 spune:

Amalita,sa-ti traiasca bebelusul si sa fiti amandoi sanatosi!!!
am si eu niste intrebari.sunt in 34+ si am fost la control(eco)acum 2 sappt.ma voi duce data viitoare la 36+.pana acum am fost doar la spital cand era dl.dr.de garda.stiu ca din sapt 35_36 trebuie ca pe langa eco sa se faca si un control pt a vedea starea colului.insa nu stiu unde sa ma duc incepand cu sapt 36:la spital in garda sau mai bine la cabinet.voi cum ati procedat?si cand e dl.dr.la cabinet?ma gandeam chiar sa-l sun si sa-l intreb unde sa merg dar am zis ca mai intai sa va intreb si pe voi,sa vad cum ati facut voi.apoi va trebui sa merg saptamanal la control,nu?
va pupic si va multumesc!
Mirabilis,tie nastere usoara usoara si bebic sanatos si mancacios!!!!
(eu ma preg pt rezidentiat in 2 sapt.ufffff).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirabilis spune:

Amalita, mersi din nou pentru lamuriri...am sa ma pregatesc cu ce trebuie.

Adriana, personal am fost de la inceput la cabinet,care e undeva in Drumul Taberei, si mi-a facut si eco si control pe masa pentru ca am avut ceva probleme cu niste contractii...Eu am fost o data pe luna.Nici in ultima luna nu am fost in fiecare saptamana, nu stiu cum au facut restul fetelor, dar eu mi-am zis ca daca nu am avut nici o problema si fata e bine, sa am incredere in dr. si sa nu-l bat la cap. Sper sa fie bine pana la sfarsit! Dar..mai bine suna-l si intreaba-l ce sa faci. Nu stiu ce sa zic. Bafta multa la rezidentiat! Iti tin pumnii si sa intri pe urma sa povestesti ce si cum!

Mergi la inceput