Bebelusi de martie-aprilie 2005 (37)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns andira spune:

Rrox- dr Dorobantu nu mi-a inspirat incredere de la inceput. Nu mi-a dat impresia unei femei sigure pe ceea ce zice si pe cunostintele ei.
Eu eram pe dinafara, si nici macar acid folic nu mi-a zis sa iau. Vitamine - eram in 5 luni si nici gand, doar Fe.
Pe langa asta, n-a stiut sa interprteze rezultatul la triplutest (imi iesise AFP la limita inf) si ma trimitea sa fac amniocenteza.
In fine, eram tare indoita, si dupa episodul cu amniocenteza nu m-am mai dus la ea.
Stii cum e, conteaza mult incredrea pe care ti-o da doctorul.

Marox - adevarul e ca si eu si sotul am fost copii model. Si mama, si soacra-mea imi povesteau ca veneau si ne miscau nasucurile, sa vada daca respiram. Iar mama imi dadea jucariile, si ma jucam singura fara sa zic nimic, n-avea treaba cu mine.
Stiu ca Racii sunt foarte afectuosi si la locul lor, oameni pt care conteaza f mult familia, dar cand ii vad pe cei 3...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andira spune:

Ligia - asa, incurajeaza-ma tu!!
Stiu ca sunt destepti... si ca pot sa vorbeasca ore intregi despre orica!
tu in ce zi esti nascuta?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ligia13 spune:

andira eu sunt in 13 Iunie

Eu si Raducu (22.04.2005)
http://community.webshots.com/user/radu_victor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rp spune:

Anca Micaela, pupici Emei cea frumoasa. Ma bucur ca e bine, ca se simte bine cu bona si ca pleci in delegatie in Elvetia. Bravo voua!
Marox, Mara raspunde cind o strig numai cind are ea chef. Daca e captivata de o jucarie nici nu ma baga in seama. Sau se uita in alta parte si ride. Pupici Juliei si lui Alex.
Ligia, bravo pentru sosetele. Eu stiu sa impletesc doar drept. Sosetele mi se par o chestie super complexa.Eu pe Mara o reglez la kk, cind e cazul, cu cereale de la Milupa cu orez si porumb.Sint recomandate de la 4 luni si pentru bb-ei cu tendinta de constipatie.
Gabriela, felicitari lui Thomi pentru dintisori. Noi inca asteptam.
Mamacita si Ocrainic, succes in continuare la diversificare. lui Alexutu' si lui David.
Raluk, pupici Nicolei. Bravo ca ai slabit asa frumos. Si Mara e super activa, dar eu tot balena am ramas.
Rrox, bravo Ioanei pentru ca a inceput sa pape bibe de la tati.
Daria, stai linistita, probabil nu e nimic. Ai fost atit de racita, organismul e obosit si s-a dereglat putin. Sa stii ca si pe mine ma doare burta. Pina acum ma mai durea operatia cind era vremea de ploaie, dar saptamina trecuta m-a durut tare de tot, ca atunci cind eram insarcinata. Asa ca marti m-am programat la ginecolog. Sper sa nu fie vechea anexita.
Zuzunaki, eu nu-i dau Marei masa separata de cereale. Ii amestec in legume, iar la masa de fructe ii dau acum cereale cu biscuiti, sa fie mai consistent, caci are doar 4 mese/zi.

Si nu in ultimul rind Ako, LA MULTI ANI pamatufilor.

http://pg.photos.yahoo.com/ph/roxanapav03/my_photos

roxana si marutza (22.03.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rp spune:

An-k, multa sanatate Biancai. Pupici de la noi si sa se faca bine cit mai repede.

Noapte buna tuturor si o saptamina cit mai frumoasa.

http://pg.photos.yahoo.com/ph/roxanapav03/my_photos

roxana si marutza (22.03.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

Daria nu-i chiar normal sa te mai doara, poate nu e ceva in regula pe acolo. Eu zic sa mergi la un control. Chiar se recomanda un control la 6 luni de la nastere (ca tot a intrebat Ligia). Eu am avut a doua cezariana si nu ma mai doare nimic. Iti tin pumnii sa iti iasa maine testul negativ , Andira are mare dreptate, nu durerea e problema in cazul unei intreruperi de sarcina, ci constiinta proprie. Si nu uiti nicodata.

Anca Micaela Pai m-am gandit sa actionez cam asa: i-am cumparat un castronel mai mare (dublu mai exact) fiindca in cel vechi incapeau doar 200 ml.. M-am gandit ca ea papa 200 ml. fructe cu branza sau cereale si le termina aproape mereu, poate ar mai vrea si eu nu-i dau. Asa ca o sa-i prepar mai mult, mai bine sa ramana in farfurie. Oricum eu zic ca mananca destul de bine, in afara de fructe - 200ml., papa legume cu carne sau galbenus - 180 ml. si cereale (uneori cu fructe) - 150 - 180 ml. Laptic ajungem doar la 300 ml. pe zi deocamdata si asta cu eforturi. Si, fireste, ma lupt sa o insanatosesc fiindca si din cauza asta nu ia bine in greutate, risipeste resurse in lupta cu boala. In rest, e normal sa incetineasca ritmul de crestere la varsta asta.

Marox intr-adevar de cand am inceput mai serios cu diversificarea a incetinit mult ritmul de crestere a greutatii, dar s-a suprapus si cu bolile astea. In ultima luna insa Ioana nu mai vroia sa suga nici de la mine, in schimb papa cu placere solidele.

Ligia mi-a placut expresia "dulap cu 3 usi" Si eu!!! Si Ioana de cand mananca solide are perioade in care se constipa si face precum oaia si se screme toata ziulica. Am incercat si eu, ca si tine, la inceput sa-i scot morcovul si orezul, dar fara succes. Acum nu le mai scot, in schimb ii dau multe pere si ii dau si peste zi suc de fructe (portocala) si seara ii bag si fructe in cereale. In cateva zile se regleaza. Deja poti sa-i dai si prune acum, ai putea sa le incerci. Nici Ioana nu a baut apa si suc pana aproape de 6 luni, doar lapte. Dar acum bea cam 70 ml. suc de portocala cu apa si intre 20-60 ml. apa plata pe zi.

Andira Poate parea nesigura intr-adevar, dar nu e. E insa dispusa sa-si discute punctul de vedere, probabil de asta si pare nesigura. Mie mi-a dat numai sfaturi bune. E adevarat ca sufla si in iaurt sa fie sigura, dar iti explica tot ce vrei sa stii si te lasa pe tine sa iei decizia. Mie imi propusese triplul test si i-am explicat de ce il refuz si a fost absolut de acord cu mine. Alta data, eram la alt medic din Medicover si a sunat-o sa o intrebe ceva despre niste analize pe care eu le solicitam (neavand prea mare incredere in endocrinologul lor care-mi pusese diagnosticul numai din ochi) si m-a asteptat pe culoar cand am iesit de la respectivul medic sa mai imi explice si sa ma mai linisteasca. Nu multi medici ar face asa. Plus ca apreciez medicii cu memoria buna. Nu fusesem la ea aproape un an (dupa vreo 2-3 consultatii) si cand m-a vazut, nu numai ca m-a recunoscut imediat, dar vazandu-ma vesela, a ghicit imediat ca am reusit sa raman insarcinata (adica retinuse ca asta vreau).
Intr-adevar nu e adepta vitaminelor luate artificial, prefera alimentatia corecta. Acidul folic il recomanda, dar in luna a 5-a nu mai e important. Conteaza foarte tare in primul trimestru si in perioada dinainte de a ramane insarcinata fiindca s-a facut o legatura intre lipsa lui si spina bifida la copil.
Si sa-ti zic si despre raci ceva, ca am doi acasa Si sotul meu si Mariuca sunt raci (Mariuca trebuia sa fie leu, dar n-a vrut sa astepte)! Iti zic numai punctele mai delicate: nu au rabdare, sunt interiorizati - dar asta se poate diminua prin educatie si sunt caposi. Au insa destule cu care compenseaza

An-k Multa sanatate Biancai!

Ako La multi anisori, pamatufilor!

tuturor!

Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)

http://community.webshots.com/user/rrox3

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

Anca Micaela Acum am vazut pozele. Ema e tare dulce in patru labute Ioanei nu-i place deloc pe burtica, se intoarce imediat pe spate. In schimb sta in fund bine si mai mult de o jumatate de ora si se joaca si adora in continuare sa fie ajutata sa ajunga in picioare. Acum a inceput sa si paseasca tinuta de subtiori

Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)

http://community.webshots.com/user/rrox3

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns an-k spune:

multumim pt urari, Bia are sigur o boala a copilariei "3 zile febra", bubitele au inceput sa coboare si pe corp, nu mai are febra, fetelor voi ce ma sfatuiti?, sa-i dau antibiotic?

anca si micutza Bianca(14/03/2005)
http://community.webshots.com/user/biancahugoanca

Alina doreste sa-si vada mamica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andrruzza spune:

Credeam ca deja va gasesc la un alt capitol...

andira, nici eu nu scot semintele la dovlecel. Dovleceii pe care i-am racumparat eu din piata sunt micuti, cruzi, iar semintele abia daca se observa! La Cora am fost si eu acum 2 saptamani, dar ce aglomeratie era acolo...

alessia, da, asa-i, in RO un bebelushi "costa" mult mai mult deact in afara, toate lucrurile sunt mult mai scumpe, dar asta e!

dariaevelin, tinem pumnii sa fie bine, sa fie pur si simplu o intarziere!

Rares a inceput si el sa se ingrasa putin, nu l-am cantarit, dar se cunoaste la picioruse si burtica! Mananca cantitati mari, azi mi-am facut si griji cat a putut sa bage la ghiozdanel. La 6 dimineata si la 8, 30 a papat tzitzi; la 10 fructele 200g(mar+70 ml lapte+ o linguritza cereale), la 13,30 legume+carnita vitel cca.400g, dupa o ora iar la tzizti 5 minute. La 17 a papat iaurt+ banana 350 g, la 21 cereale(3 linguri preparate cu 175 ml Milumil), iar la 22, 30 tzitzi cam 10 minute, cu o seteee. Oare e normal sa manance asa mult?? Ca deja ma gandesc la ce stomacel tre sa aiba sa incapa atata papica! Eu ma bucur, sunt fericita ca papa fara probleme tot ce ii dau, insa cateodata chiar ma ingrijorez, mi-e frica sa nu ma trezesc cu el obez, desi inca e la categoria slabutz!

ligia, constipatia ne-a dat si noua de furca o perioada, apoi am scapat. Apa, sucuri, ceai nici Rares nu vrea. O vreme a baut ceva apa, acum nu mai vrea. Ii tot dau dupa fiecare masa cateva linguritze, cu mare chin; desi deschide guritza, nu prea vrea sa inghita! Chiar ieri i-am cumparat ceva ceai de la Hipp, de fructe, abia daca beau 20-30 ml si asta in 3-4 ture. Nu vrea deloc sa suga biberonul, il roade!

mamica lui Rares(10.03.2005)
http://community.webshots.com/user/andrruzza

"Neasteptatul se produce intotdeauna"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andrruzza spune:

Ako, la multi ani puiutzilor! Sa cresca mari, sanatosi si norocosi!

David, Ema Ioana, la multi ani! Aripile sufletului sa va poarte spre calea succesului!

mamica lui Rares(10.03.2005)
http://community.webshots.com/user/andrruzza

"Neasteptatul se produce intotdeauna"

Mergi la inceput