post inainte de casatorie

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Moira spune:

Mona,
Eu am fost la preot inainte cu o saptamana de casatorie pentru asa am simtit, nu ca ar fi o traditie. Am tinut post cateva zile, m-am spovedit, preotul mi-a dat niste sfaturi de viata f. bune, urmand ca a doua zi sa imi dea aghiazma mare (ca impartasanie nu se putea...
Repet, trebuie sa faci chestia asta doar daca asa simti tu, nu ca sa bifezi inca o traditie. Sotul meu nu a vrut sa mearga, asa ca am fost singura.

Bafta si Casa de Piatra!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irlandeza spune:

Mai ganditi-va si la sufletul vostru si la viata de apoi , nu doar la viata de aici.
Macar intrati cu dreptul in " viata in doi".Spovediti-va inainte .Preotul o sa va spuna mai multe acolo.
Asta e parerea mea, nu o luati in seama daca va deranjeaza.
Casa de piatra la toate cele care va casatoriti.

Noi 2 singurei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adda spune:

mona72, subiectul e vechi, poate te-ai si casatorit deja :).

Nu inteleg ...
Cum o sa va dea preotul binecuvantare sa locuiti impreuna inainte de casatorie cand din punctul de vedere al Bisericii Ortodoxe acest lucru e pacat?! Nu se poate asa ceva.

Noi am tinut post cateva zile inainte de casatorie (asa se face inainte de a te spovedi: e bine sa tii cateva zile de post, cu binecuvantarea preotului tocmai ca sa intri mai bine in starea sufleteasca necesara; nu se tine post de capul nostru in afara posturilor stabilite de peste an) si ne-am spovedit. Pentru ca asa am simtit ca este bine pentru noi, sa fim curati sufleteste in fata lui Dumnezeu la primirea Tainei Cununiei (una din cele sapte Taine). Sa pasim cu dreptul in noua noastra viata impreuna.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CryssUK spune:

Noi ne-am spovedit si ne-am impartasit inainte de cununie si mai erau vreo 10 cupluri la spovedit.
Pt mine aceasta face parte , sau mai bine zis, te pregateste pt taina cununiei.Este o taina sfanta prin care D-zeu binecuvanteaza legatura dintre voi 2.
Nici eu nu eram prea dusa la biserica, dar viata m-a facut sa ma schimb.
Si eu am locuit cu sotul meu inainte de casatorie,insa at cand am hotarat sa facem acest pas , am vrut sa fim demni sa primim aceasta taina.
Pt cei care nu inteleg rostul spoveditului si a impartasitului, atunci nu vad de ce ar tine sa se acsatoreasca religios, cand o pot face civil.
Daca nu intelegi taina cununiei,puterea cu care D-zeau lega pe viat 2 oameni care se iubesc ....at nu are rost sa o faceti doar de fun.

Cat despre timp.Stim cu totii cate nu sunt de facut inainte de nunta.
Dar ca sa va dau un exemplu ca se poate va spun ca am sosit in tara Luni, miercuri am avut cununia civila, joi am botezat un bebe si ne-am spovedit, vineri am avut cumatria si ne-am impartasit iar duminca am avut nunta.
Nu am putut tine post din motive "subiective", dar am avut dezlegare.

Casa de piatra!

Cristina

Mergi la inceput