Copilasi de iunie-iulie 2003 (63)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nicol74 spune:

Buna fetele !

Felicitari Lya pentru bebe !

pentru imunitate voi ce mai incercati, Teo bea ceai
echinaceea, o data la 2,3 zile ? Nu a racit acum !

Noi n-am scapat de pampers noaptea, tot mai folosim unul !
Bea in continuare mult ceai noaptea din biberon. Ceai neindulcit, e
asa de rau, nu stiu de ce il bea, cam 0,75, 1 litru pe noapte !!

Andra as incera si eu circul duminica, multam de sfaturi. Cred ca la teatru nu ne bagam inca.

Sanatate multa la toti copiii bolnaviori, sa aveti grija de ei !

Va pup,
nicoleta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madic spune:

Buna fetele,

Hai c-am prins si eu o pauza, ca sa va mai povestesc de noi.

Si eu am dus-o pe Mariuca luni la doctor, ca incepuse sa tuseasca destul de tare si mi-a fost teama sa nu fie vreo bronsita, ceva, dar doctorita a zis ca e de la nasul infundat, si ca o sa mai dureze pana-i trece. Ne-a dat ambroxol, paracetamol si, just in case, antibiotic - pe care nu i-l dau, ca n-am de ce. In plus de astea ii mai dau vit.C si sirop de muguri de pin, ienupar si propolis si vad ca deja e spre bine.
Si cum aveam fixul cu vaccinul antigripal, am intrebat-o si pe ea si mi-a zis ca daca n-o duc in colectivitate, nu e cazul sa i-l fac.
Ce-i mai dau eu pt imunitate e ceaiul de macese+catina, cu miere de salcam si lamaie, si vad ca pana acum i-a mers bine.

Si pentru ca la intalnire ANDRA povestea cum l-a invatat ea pe Luca despre "unde stai tu", am zis sa aplic si eu. Dupa ce-am instruit temeinic copilu' cu stam in Bucuresti, bla, bla, o intreb: unde stai tu? raspuns: acasa la mine . Nu ma las, si continui: bine, acasa, dar unde e casa ta? raspuns: la mami si la tati. Moment in care m-am declarat invinsa si-am abandonat .

Si alta, proaspata. Eram in parc, la casute in IOR. Fie-mea, calare pe un tobogan de-ala in spirala si, cum era cam de dimineata, a fost singura o perioada buna de timp, ca sa se dea doar ea si cu papusica .
La un moment dat, mai vine un baietel, care da sa se urce si el, la care a mea sare: du-te baietelu, e boganu meu! Ala, saracu, tot dadea sa se urce, io zic, "lasa-l mami si pe el ca nu e toboganul tau, e pt toti copiii", Mariuca, nimic, tot dadea sa-l impinga si du-te, du-te, baietelul nu se lasa dus, la care Mariuca zice: nu te ulca baietelu, e peliculos!

Mi-e drag de ea de mor cand o vad cate-i trec prin capusor, dar ma cam lasa nervii ca insista cu cate o intrebare de 7-8 ori, desi-i raspund de prima data, si parca sintem in filmele cu prosti.

In rest, n-am mai achizitionat nimic (tot nedeplasabili sintem ), dar i-am promis ca o sa-i aduca Mos Craciun un laptop de-ala de copii si acum spune la toata lumea ca Mos Caciun o sa aduca un calculatol maie, maie.

V-am pupat si sanatate multa la toti copilasii bolnaviori.

Madi si Mariuca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pojogam spune:

Salutare fetelor!

Imi plac povestile voastre despre copii vorbareti! Sunt extrem de delicati si simpatici; astept si eu conversatii cu un limbaj imbogatit...
Ma bucur de vremea asta buna ca Flaviu sta pana seara tarziu prin curte si mestereste cate ceva; mai nou face "ahu!ahu!" cu cate un bec aprins evident si se plimba cu firul distrat de faptul ca poate face umbre. Noi nu am terminat de facut curatenia si suntem cu gauri de 1 m in baie si cu trei sferturi de pereti daramati, asa ca se lureaza la toaleta de afara adica e pe exteriorul casei; ei , aici Flaviu umbla cu sublere, cu metru, cu chitul pt faianta... oricum nu vreau sa-l fac constructor, dar vad ca e lipit de meserie! Prepara chitul cu apa , stie sa-l puna pe mistrie si stie cum sa o tina in mana! Domnul care se ocupa de reparatii e foarte incantat de ajutor uneori.
Merge destul de bine pe bicicleta si ma gandesc ca in primavara (nici nu am intrat in iarna si ma gandesc la vremuri bune!) sa-i iau una serioasa. Ii plac cartile cu povesti sau cu poze frumoase, le rasfoieste si singurel dupa ce-i spun povestea si incerca sa-mi explice el ce intelege! Ieri mi-a aratat ca stie ora la care vine mami de la servici, chiar mi-a adus cesul si mi-a aratat exact ora 16:00 care la el inseamna "paupau"=patru; plange de rupe daca ma vede plecand, cum a fost zi azi ca m-am scapat cu somnul!
Ma gandesc mereu ca are nevoie de o colectivitate ca adora copii si sper ca la 3 anisori sa reactioneze ok la gradi, desi acum imi spune ca nu-i place fiindca "mami papa!" si el ramane acolo!
Cu mancatul voi cum mai stati?!
Nu ma plang de kg lui dar nu mananca decat aceeasi mancare de m-am plictisit eu...
Sambata am o nunta in familie si am emotii ca va tb sa-l las acasa cu soacra mea care nu prea se descurca cu el. O sa vedem ce o sa iasa!
Va dorec o zi mununata si sanatate la copii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cgaby spune:

buna!
stef s-a facut bine, asa ca am luat iar de coarne gradinita...inutil sa va spun ce scandal a fost...
lya - felicitari si sarcina usoara!
sanatate multa tuturor!

http://pg.photos.yahoo.com/ph/gaby_costescu/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andra_ spune:

Buna fetele,

Madic - ma amuza Mariuca, mai ales ca si Luca face de-astea educative cu alti copii, eventual mai mici decit el.

Cornelia - dulce Mariuta, si eu am avut convingeri de-astea despre al meu tata toata copilaria, dar si cind m-am desteptat ...

Crisa - sanatate lui Tudor!

Magda - ce mai faci, doamna, ai cam dezertat de cind cu serviciul...

Pojo - si mie imi plac copiii astia vorbareti, mai ales ca-n ultima vreme al meu mai mult latra , cind ii spun ceva ce nu-i convine imi raspunde cu "ham! ham!", cind vin acasa si zic "buna ziua" - idem, mai am putin si-l dau la dresaj!

Noi sintem bine, Luca e fan "Mimimax" (=Minimax), aseara am avut o mica prietena in vizita (1 an si 8 luni) si nu va spun cum arata casa dupa 2 ore cu 2 copii in forma, nici nu vreau sa ma gindesc ce-o fi pe capul Romanei , dar sint asa draguti, ea venea dupa el si-l striga "Uca, uca", el ii lua toata jucariile din mina ca "nu se face asa, acela nu sta acolo" etc. By the way, dupa 2 saptamini cu mama Luca numai "acel/ aceea" foloseste, spune "multumesc", vad ca vrea sa-l faca mare domn pe nepota-su, daca n-a reusit cu cophii...

pup u,
Andra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamaria spune:

tudor a invatat prima poezioara:
tica-tica/ m-a batut mamica/ c-a papat pitica (pisica )/ toata mancarica/ si m-am dus la coala (scoala)/ cu butica goala'...
e tare simpatic, mai ales ca atunci cand o spune trebuie musai sa-l tina cineva in brate si el se leagana stanga-dreapta de parca ar dansa. nu stiu ce asociatie face el, poate crede ca si poeziile se danseaza, habar nu am!

a inceput sa spuna cand vrea pishu si in timpul noptii, eu totusi ii pun si pampers pt orice eventualitate, dar 1 pampers ne tine si 1 saptamana... suntem pe drumul cel bun, deci!

anamaria, mama soldatzeilor de plumb
Bogdan - 04.07.2000 si Tudor - 13.06.2003

poze cu frumosii mei (si nu numai )

Viata este ceea ce se intampla in timp ce esti prea ocupat sa-ti faci planuri de viitor! (John Lenon).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marox spune:

Mey, ma speriati rau de tot! Ce se intimpla cu atitia copii bolnaviori?! Acuma, din legea seriilor, ma gindesc ca o sa pice magareata si pe noi si stau cu drobu' de sare deasupra capului.

Cornelia, mi s-a intimplat si mie, din fericire o singura data, sa-l gasesc pe Alex vomitind in pat, si tot m-am speriat teribil, asa ca nici nu vreau sa ma gindesc cum as fi reactionat daca se mai si ineca. Si cred ca stresul tau e si mai mare pt ca va trebui sa-l protejezi pe Stefan, sa nu ia si el boala. Multi pupici de la noi si urari de insanatosire!

Martta, multa sanatate lui Vladut! Alex e inca la scaunul auto, dar el e micut si slabut, mai asteptam vreo 2 kile pina la inaltator.

Lya, felicitari pentru bb2! Sa ai o sarcina usoara, o nastere usoara si un copil sanatos! Sa inteleg ca te-ai atasat de copilasii de iunie-iulie si vrei un al doilea exemplar?

Madishor, incuietoare intrebarea Anei!

Gata, ma duc la culcare! Pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cornelia spune:

Buna fetelor!

Maria e ok, se pare ca am scapat de pneumonie, mai haraie un pic, dar mi-a zis ca plamanii se "aud" bine.

Iertati-ma ca apelez iar la voi, dar sunt tare speriata.
Nu cred ca m-am mai plans pe aici, dar Stefan nu se sprijina deloc in picioare. Intai am zis ca nu ma stresez, ca nici Maria nu a fost prea vioaie.. totusi Stefan are aproape 6 luni. La controlul de 5 luni, pediatra mi-a recomandat Tonotil. Acum, i-am reamintit de problema. Mi-a zis intai ca mai avem de asteptat pt. a vedea efectul Tonotil-ului. Totusi s-a aratat f. preocupata de problema asta. A incercat in toate felurile sa il faca sa puna talpile jos si sa se impinga cat de cat, dar bineinteles, nici un rezultat. I-a verificat reflexele si m-am speriat f.f. tare. Parea ca nu are reflex la piciorusul drept. Credeam ca lesin in cabinet. A insistat si in final, a avut reflex si in talpa si la genunchi. Ce sa zic? Pe o parte imi spune ca nu crede sa fie ceva neurologic, iar pe de alta parte ma trimite la neurolog. O sa il duc si la gimnastica si masaj si sper sa rezolvam asa. Am inima cat un purice si nu stiu unde sa caut sa citesc ceva, sa ma linistesc...sau nu.

Am tot vorbit cu Doru. Stefan a plans f. mult la consultatie si nu era deloc linistit cand i-a verificat reflexele. Am facut o pauza, l-am linistit si a incercat din nou. In final, a zis ca e bine...

Nu stiu ce vreau de la voi. Poate sa imi spuneti ca e mai lenes el, ca vreunul dintre copii s-a confruntat cu asa ceva si a fost ok in final, ca sunt eu paranoica...

Va pup,
Cornelia, mami de Maria (2 iulie 2003) si Stefan (4 mai 2005)
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns martta spune:

Fetelor, multumesc pt ideea cu scaun cu inaltator. Madishor, am gasit pe net si acum sunt convinsa sa-i iau asa ceva.

Vladut nu mai e bolnavior. Mananca chiar f.bine, dar nu ma bucur prea tare caci stiu ca asa e in perioada de convalescenta.

Cornelia, ma bucur ca Mariuca e mai bine!
Sa-ti spun cateva experiente pe care le-am avut cu Vladut. La controlul de 2 luni l-am dus la un medic care, fara sa-mi expice ce urmeaza sa se intample la cea consultatie, i-a facut eco craniana si eco sold, iar la final mi-a cerut 1,5 mil(in 2003). Ca sa-mi arate cat de utile au fost aceste investigatii, mi-a spus ca Vladut e suspect de displazie bilaterala de sold. Disperare din partea noastra. Am alergat la cativa medici de specialitate.I-am facut radiografie. Nimeni nu a confirmat diagnosticul. Ti-am spus chestia asta pt ca, in timpul controlului, ii verificau si reflexele. Copilul, de obicei, plangea f.tare si nu colabora f.bine. Si eu observam ca nu raspundea prea bine, iar cand am intrebat dr., mi s-a spus ca la bebelusi controlul e mai dificil.
Tu stii ca fiecare bb are ritmul lui e dezvoltare...Eu iti tin pumnii sa fie numai o alarma falsa!

Pupici voinici!

mami de Vladut(13.06.03)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cornelia spune:

Multumesc, Martta.

Va pup,
Cornelia, mami de Maria (2 iulie 2003) si Stefan (4 mai 2005)
poze

Mergi la inceput