Copilasi de iunie-iulie 2003 (63)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cgaby spune:

BUNA!
PAI ASA MAI MAGDA, sa nu spui tu nimika??? sa na traiesti, sa fii sanatoasa si ...galbena de grasa!
eu nu mai zic nimik...suntem bine, sanatosi, voinici. i-am luat lui stef pelerina de ploaie din unirea...haioasa foc (cu pompieri!)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bobi spune:

magda la multi ani!!!
da fii sanatoasa, puternica si optimista asa cum esti acum!!! sa ai noroc de cei dragi, si o viata frumoasa dincolo!!!
te pup

bobi si bb andi

sunt confuza... sau poate nu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cornelia spune:

Buna fetelor!

La multi ani fericiti Magda!

Noi am lipsit un timp din diverse motive: copii raciti, week-end la munte si lipsa timp.

Maria inca tuseste, dar acum sunt ingrijorata pt. Stefan. Tuseste urat si haraie. Trebuie sa ajung cu el la dr. Mariei ii dau Mucosolvan, dar lui nu am avut curaj sa ii dau de capul meu.

La munte am fost doar cu Maria de joi seara pana duminca seara. Mai mult am zapacit copilul pe drum . Orticum, ma confrunt si eu cam cu aceeasi problema de care zicea si MAihaela: este extrem d erasfatata si neascultatoare!! Si eu sunt clar aia reaua, cu toate ca nu reusesc de nici un fel sa ma impun in fata ei ! Si mie imi vine s ao bat si ma abtin cu greu. Are momente in care este o scumpa, ca imediat dupa asta sa se trensforme intr-un dracusor. Ca tot spuneati cat de cuminte a fost Tudor la restaurant, pe noi mai aveau putin si ne dadeau afara! A facut Maria un circ peste tot pe unde am fost cu ea!! Imi venea sa dau explicatiii tuturor: stiti, e mica, nu are decat doi ani !

Maria a chiulit de la gradinita cam mult in ultimul timp si pot spune ca nu se mai acomodeaza deloc. Sunt putin preocupata de asta. A inceput din nou sa planga dimineata, plus ca o gasesc mereu singura, nu interactioneaza cu ceilalti copii. Intr-o zi pt. am gasit-o la o masuta singura cu doi baietei mult mai mari, iar ceilalti copilasi erau toti la o masa mare. Ea parea absenta. Dar nu am intrebat atunci de ce au asezat-o asa, cand ea ar trebui incurajata sa stea cu copiii... Se pare ca personaluil s-a stabilizat, in sfarsit, dar profesoara/educatoarea ei nu sta dacat 3-4 ore. Maria e innebunita dupa ea si nu vrea sa intre in clasa pana nu ajunge ea la gradinita (la ora 10 ), asa ca asteapta pe hol . Plus c n u doarme si de multe ori ajunge tot pe hol... Am ajuns la concluzia ca jumatate din zi si-o petrece acolo cu ingrijitoarea . Chiar nu reusesc sa o convinga sa intre in clasa sau sa stea cuminte la ora de culcare? O fi Maria cel mai incapatanat copil? (da, stiu, tocmai ma plangeam de ea un pic mai sus ) Una peste alta mi-a cam trecut entuziasmul si sunt dezamagita de cum se misca lucrurile pe acolo. Maria incepuse bine si exceptand faptul ca a fost bolnava si a intrerupt o perioada, in rest este vina lor ca au zapacit copilul, tot schimband personalul.

Fetele cu bebei mititei, ce mai ziceti???

Poate reusesc si eu sa mai citesc din urma si revin zilele astea .

Va pup,
Cornelia, mami de Maria (2 iulie 2003) si Stefan (4 mai 2005)
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madic spune:

Buna fetele,

MAGDA, la multi ani fericiti, cu multa sanatate si noroc!

Vreau sa va intreb daca voi le faceti la copii vaccin antigripal, pt ca eu eram hotarata sa nu-i fac, dar am vorbit azi cu pediatra ei si mi-a zis ca ar fi bine sa-i fac.
Mariuca nu merge in colectivitate, si prin magazine ma feresc s-o car dupa mine mai mult decat strictul necesar, iarna trecuta a facut vreo doua raceli usoare, iar acum in toamna, cu toata gramada de viroze care-au bantuit, mi-a facut o raceala usoara cu nasuc curgator vreo saptamana, fara febra, fara rosu-n gat, fara complicatii...

Cred ca de la gripa aviara se trage tot balamucul asta, dar chiar nu stiu ce sa fac. Noi ne vom vaccina, tocmai ca s-o protejam pe ea, dar pe ea tare n-as fi vrut s-o vaccinez de pe acum.

Voi cum v-ati hotarat?

CORNELIA - ca sa te incurajez, iti spun ca si Mariuca mea e asa de cuminte uneori ca ma face sa-i spun "ai merita sa bat la tine ca la fasole", la care ea stii ce-mi raspunde? Si eu te iubesc, mami!, asa ca mai bate-o daca te lasa inima. Sau altadata ma-ntreaba mami, cum (se) bate fasolea? veau si eu ca fasolea. No comment.

Va pup.

Madi si Mariuca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andra_ spune:

Buna fetele,

Magdone - sa ne traiesti si sa fii fericita si iubita!!!

Madic - eu nu-i fac vaccin, in anii trecuti si pediatra mea si cele ale colegelor mele (eram 4 cu copii de virste apropiate, deh!) au spus ca pina nu intra in colectivitate nu e cazul, si ca oricum nu e recomandat pina la 3 ani. Deci nu-i fac si gata, gripa aviara chiar n-are de unde lua, ca in Delta n-am ajuns nici eu pina acum, da'pai copilul iarna... In schimb vreau sa intreb daca ii pot da preventiv Imunogrip sau altceva, ca m-am saturat deja dupa 3 saptamini de raceala.

Istoria cu Luca e asa: raceste copilul, ii dau niste Nurofen si Imunobaby, dupa circa 2 saptamini e ok, cind il scoate tati afara fara geaca si il intoarce raceala... w-e-ul trecut e cu guturai, nas curgator si ochii alunecosi, stam in casa, saptamina trecuta il pun pe picioare din nou cu Nurofen, vineri e super ok, iar vineri noapte ma trezeste plingind pe la 2:30 cind ardea tot So, vineri m-am trezit din ora-n ora, i-am pus supozitor cu Eferalgan, apoi i-am dat la prinz Calpol (avea 37.6) si dupa un somn de aproape 4 ore s-a trezit ok si de-atunci e bine. Dar nasul inca ii curge si e galben la fata si maninca prost, imi vine sa-l indop ca pe giste.

Oricum ieri ca s-a simtit bine am fost la Circ, pe care v-il recomand, e haios spectacolul, e tot pe gheata, animalute doar porumbei, pisici si ursi polari, sint insa acrobati haiosi, clowni etc. Recomandari:
- cumparati bilete din timp, ca duminica dimineata nu mai aveau decit sus (care macar au fost mai ieftine - 240,000; restul sint 300,000 si 420,000 la loja)
- daca mergeti cu masina duceti-va cu cel putin 30 minute inainte, ca nu sint locuri de parcare deloc
- imbracati-va si voi si copiii bine, in sala e mai ok, dar pe hol in pauza am facut turturi
- luati apa la voi ca acolo n-au decit rece

M-am intilnit si cu Tango care ii facea animatie Dariei, care a stat si ea fr. cuminte tot spectacolul ca si Luca. Dupa pauza s-a mai foit al meu copil, dar la final s-a cumintit si s-a hlizit la ursii care se dadeau pe tobogan.

pup u,
Andra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pojogam spune:

Uf Cornelia cu moftuletele copiilor o sa innebunim...eu una nu mai am mult!
Asa cine spunea de raceala... Flaviu cam tusea dar nu mi-a facut febra niciodata in ultima vreme si dr mi-a recomandat sa-i dau Stodal daca tusea este accentuata si nu face febra si ii curge doar nasul; acesta este un produs homeopat care se gaseste in farmaciile clasice si e destul de bunisor;Pentru sistemul respirator si pt sistemul osos e foarte bine in perioada asta sa le dati si extract de maciese impreuna cu calcciu fie el carbonic sau calcarea carbonic (homeopat) sau calciu clasic. Nu stiu daca va e de folos ce va spun...
Da, uite ca acum numai mama in sus si in jos si trebuie sa fiu recunoscatoare si sotului meu care l-a ajutat si incurajat sa imi spuna asa! bine atunci cand face pozne se aseaza repede jos cu funduletul si dupa usa intredeschisa ma striga"mamiii!" si daca sta jos e cam greu sa-i dau la fund! e dragalas dar ...
Sa imi spuneti ce vitamine mai dati la copii caci ar tb sa incep si eu o cura pregatitoare pentru aceste anotimpuri toamna -iarna!
O sa pun si poze cu noi daca am ceva timp!
va sarut si numai bine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crisotexa spune:

Magdone, "La multi ani". Ce tinerica esti!!!! Iti doresc sa ai parte de mult noroc in Canada! Si de o mica canadianca !!

Cornelia, ma bucur ca ti-a venit si tie randul sa te mai plimbi. Iar rasfatul Mariei cred ca trece... Incearca sa o duci la gradinita in continuare. O pauza, cat de mica, poate spulbera tot ce ati realizat pana acum si e mare pacat.

Pe 14 noiembrie suntem programati, eu si Tudor, la un medic homeomat (cica foarte bun). Vreau sa imi intaresc imunitatea si sa vad ce imi recomanda si pentru Tudor. Va tin la curent.

Saptamana asta trece si pediatrul pe la noi si ma mai consult cu el in legatura cu vaccinul de gripa, Vigantol, Ca etc.

In weekendul asta avem programata o vizita la bunici, la Pitesti. Abia astpet.

Mai am cateva luni si fac 36 de ani.... Vai de capul meu de baba. Si mai vreau si inca un copil.... Ce inseamna sa nu faci ce trebuie, cand trebuie...... Inca un pic si sarbatoresc cu Petru, un an nou si noua ani vechi.

Hai ca aberez.

Pupa Crisa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cgaby spune:

buna dimineata! votca taie greata... asta era dedicatie pt elena....
stef e bine...mai caraie putin dimineata, dar ii trece repede!
eu sunt bine la noul serviciu...muncesc mai putin si iau bani mai multi!crisa - sa ne traiesti si...la mai mare!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Magdone spune:

Fetelor, va multumesc de urari! , iar Crisa sa stii ca ai nimerit-o , exact asta am de gand sa fac prima data cand ajung acolo, o mica canadianca ...

Madic - Nici eu nu cred ca-i fac vaccinul antigripal lui Razvan, tot dupa 3 ani ni l-a recomandat si noua pediatra.

Andra si zici ca ai fost la circ, ce frumos.... mai dar parca nu am curaj sa merg cu Razvan ca el nu sta locului nici 5 min, si ce mi-ar place sa-l duc si la teatrul de papusi...Amik, voi ati mai fost la teatru de atunci?

Cornelia - ufff nu stiu ce sa-ti spun cu gradinita, intr-adevar mi se pare si mie cam stresant pentru copii sa schimbe asa des personalul, pot sa-ti spun ca la maica-mea la gradinita (asta in Bacau), de ex. daca ea ia o grupa mica anul asta merge cu ea pana se fac copiii de scoala, adica de 6 ani si cred ca e mai bine asa... pupici Mariei!

Mihaela - eu nu-i dau nici un fel de vitamine deocamdata...o sa vad mai incolo.

Va pup

Magdone si Razvan (19.07.2003)
_
"Pentru a castiga ceea ce merita sa ai, s-ar putea sa fie nevoie sa renunti la tot ceea ce ai deja."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana Sora spune:

Buna, fetelor.

Magdone, la multi ani, sa fii fericita si multa bafta in Canada.:)
La intalneala, a fost fain, oricum, ceva nou pt mine. Cu papa... noroc cu Magdone care mi-a sugerat ce sa mananc.
Cata iar are febra si tuseste groaznic. Asa ca, dupa ce se va pune pe picioare, nu omai duc la cresha pana in primavara, se pare ca s-a sensibilizat prea tare de la raceala trecuta. Acum sper doar sa se faca bine cat mai repede, mi-e mila de ea... Iar ii dau antibiotic si urasc chestia asta... Eram fericita ca pana la doi ani nu a avut nimic, in afara de chestii minore, iar acum, intr-o luna, doua raceli si mai mult pe antibiotic...

Va pup.

Mergi la inceput