Bebelusi de iulie-august 2005 (10)
Raspunsuri - Pagina 12
corbioana spune:
Giana noi am facut Infanrix Hexa la 2 luni dar sunt mai multe vaccine pe piata tre sa vb cu pediatrul tau sa vezi ce iti recomanda.
Ioana si bebe Andrei 27 iunie 2005
http://pg.photos.yahoo.com/ph/corbioana/my_photos
mitub spune:
OanaC, cred ca Eva si Cristina sunt surori, tot asa cumintele si dolofanele amandoua. Si eu "profit " de bunattaea ei, azi am stta de vorba pe mess cu cumnata-meu care lucreaza in yemen si ea cand ma vedea cu castile pe urechi si microfonul la gura radea de mama focului.
oricum, imi place ca are cat de cat programul organizat, mannaca si doarme la aceleasi ore de mai mult de o saptamana -doua si deci pot sa si gatesc, sa spal, sa fac curat etc, stiti si voi cate se aduna de facut. Si pot sa si doooooorm dimineata, ca ea se trezeste pe la 9, 9 jumate.
gabirus vezi ca Miruna are varicela, sa nu fie ceva de genul asta. Si la ea e o forma tare ciudata, ca a inceput cu bubite in gura iar pe corp are numai pe picioare pe labe si pe palme. Iar de Milumil stiam ca e bine sa astepti pana dupa 5-6 luni ca sa-l schimbi, desi scrie pe cutie ca Milumil2 e de la 4 luni.
Cristina sta si ea si studiaza de zor la manute, dupa care le baga cu sarg in gurita sa vada ce gust mai au. Are predilectie pemtru mana dreapta, hihihi. Aaaa si e fascinata de umbre, se uita mereu la umbrele de pe perete, cand o pun pe masa de cschimbat si gimnastica
dede, merci de raspunsuri, nu cred ca e cazul de anemie la puiul meu. Iar de calcliu mai vedem, Cristina s-a nascut cu fontanela destul de mica, si se pare ca se micsoreaza. Om vedea si de asta. problema e ca din cauza claiei de par o si "gasesti" mai greu.
Inca ceva, voiam sa va zic ca sunt copii care nu asimileaza vigantolul si de-aia le zice de vitamina D injectabila. Auzisem chiar ca medicii din spital au descoperit ca acest Vigantol nu ar mai fi activ cam la o luna de la deschiderea sticlutei, desi la 2 picaturi pe zi (plus una pe langa gurita su scapata pe cate undeva) ajunge cam 4 luni sticluta.
Ioana, f bine ai facut cu Andrei. Vezi ca mai merge si sa ii aprinzi lumanarea de botez si sa o lasi sa arda cate un sfert de ora cand e copilul speriatsau marait. Eu de exemplu uleiul de mir il folosesc sa o ung pe capusor ca are cojite.
Pupici,
Bogdana, mama Cristinei (25.07.2005) si a Mirunei (16.01.2001)
Ella2000 spune:
Delia , mitub multumesc. Acum sunt mai linistita mai ales ca am vazut ca isi misca capul in toate directiile doarme pe mai multe parti si vrea sa se ridice la carusel cand e in patut. pe burtica stabine si mult timp cu capusorul ridicat fara sa-i cada sau sa se balangane. Oricum marti aflu mai multe la control.
Oana, apropo de rahitism, eu stiu ca e suficient sa le dam vigantolul zilnic . Iulia a avut fontanela mare si s-a inchis tarziu catre doi anisori dar nici vorba de rahitism. I-am facut la 4 luni analizele de sange ptr anemie si Ca, dar s-a dovedit Mg lipsa.
Multumesc ca mi-ati amintit de vaccin! Pe mine ma suna asistenta dar o sa -i contactez sa-i intreb. S-ar putea ca de torticolis sa fie deformarea. E mare?
Gabirus, multumesc pentru ca m-ai ajutat cand te-am rugat sa le spui fetelor ca am nascut. SI LA MULTI MULTI ANI !!!! SANATATE! FERICIRE SI TOT CE-TI DORESTI!
Kulta ? Ai grija de Eva ! Sanatate micutei!
Pupici ca mergem sa dam papik!
Ella2000 si printesele ei : Iulia si Paula
Albinutzza spune:
Am scris azi de nu stiu cate ori cred ca nu a mers deloc dimineazat spre pranz
Buna seara feteleee
Luca a fost marait ieri, nu a vrut sa doarma, si seara a adormit greu, pe la 10.30, dar s-a trezit la 8. A papat , ne-am jucat si acu doarme Azi mancam merisor cu faine de orez, e prima zi, sa vedem cum accepta
Anis, uite Luca doarme de o luna noaptea, o luna consecutiva, in care nu s-a trezit nici macar o noapte, si singur in camera. Deci, nu poti sa stii!!!
Dede, imi pare rau, stiu ca Chicco sunt foarte bune, dar porbabil ca cine stie pe unde au stat caucioarele alea
Monica, felicitari...asteptam impresii dupa prima noapte a lui Mihnea, singurel
Ella, bine ai revenit , si sanatate multa
Giana, ce buflei frumos avetiii, sa va traiasca!!!
Albinutzza & Luca bondarelu' 07 Iulie 2005
POZE LUCA
http://community.webshots.com/user/bondarelu
POZE NOI
http://community.webshots.com/user/albinutzaa/1
Katink spune:
Buna seara!
Emma doarme si profit de ocazie sa va citesc... ca mult ati mai avut de povestit
Ella, eu o alaptez exclusiv pe Emma si are in jur de 6kg. Cu precizie iti spun joi cand venim de la control si vom face si primul vaccin.
Gabi, la multi ani cu sanatate, fericire si noroc! Insanatosire grabnica micutei Eva!
Giana, felicitari pentru Dany, ai baiat puternci Emma abia azi statea pe burtica si s-a impins cu mana treapta pana s-a intors pe fata.... Nu stiu daca o pot considera o rosgolire...
Anca, jucaria de care ziceam este cum a scris Irina se numeste Baby Gym, deci nu caruselul de deasupra patutului...
Acusor, cum mai este kk? Tot verde?
Dede, multumesc pentru info despre rahitism si anemie, nu stiam... e bine de retinut...
Pupici,
Katink si Emma Andreea, 5 august 2005
mika1 spune:
buna fetelor.
am si eu o problema cu bebicul meu...poate ma puteti ajuta....din cauza ca am mameloenele ombilicate el nu mananca de la san...in concluzie ii dau un biberon de lapte praf ziua si 4 de la min e( cu pompita)...insa iese tare greu cu caca....si din pacate trebuie sa-i pun supozitor...ptr ca l-am operat de hernie pe ambele parti imi e frica sa nu ii plesneasca iar mjuschii la cat se screme.....si chiar si cu supozitor face caca cam la 4 ore dupa ce l-am pus.....astept cate 3 zile si abia apoi ii pun ptr ca nu iese singur...i-am gacut si masaj pe burtica si gimnastica cu picioarele si nimic......iar supozitorul creaza dependenta............are 3 luni.....iar doctora mi-a zis ca abia de la 4 incepem diversificarea....
voi patiti asa ceva?
Katink spune:
Oana, ma intrebai de jocuri.. Noi ne mai jucam astfel:
- o pun pe burtica si ma asez in fata ei cu o jucarie pe care sa o vada si o plimb stanga-dreapta ca Emma sa isi miste capusorul in ambele parti, si normal pentru a o stimula sa ridice capul si pentru muschii spatelui... plus ca asa fac dupa ce mananca si mai si scoate aerul cand e cazul... La inceput nici chip sa ridice capul, dar de exemplu saptamana asta dupa fiecare supt am pus-o pe burtica si i-am aratat jucarele si uimitor cum de la o zi la alta statea din ce in ce mai mult cu capul ridicat si tot mai sus...
- apoi aici se gasesc manusi cu degetele tot felul de figuri: animale in general... ei bine eu nu am asa ceva dar se poate improviza O manusa normala rosie sau cel putin colorata si pe fiecare deget cosi un nasture, o margeluta, paiete, bilute de lemn, mai sunt si niste bilute care zornaie... intelegi tu si asa cum spui ca va jucati acuma voi cu mana voastra va puteti juca cu manusa.
- alt joc tot pentru varsta asta... culcat bebelusul pe spate si cu piciorusele pe care le tot ridica si le arunca in fata... cel putin asa face Emma si sunt sigura ca mai toti copilasii fac la fel.
Deci se ia o minge de plaja - diametrul de 30cm sau maxim 40cm - si se leaga cu un fir de ata de 20cm si pui mingea in dreptul picioruselor si cand Eva da din picioare loveste mingea si tot asa - atentie firul sa nu fie lung si mingea sa nu o tii prea jos sa nu ii vina peste fata...
- tot cu o minge de plaja: o pui cu burtica pe ea si o balabsezi in fata si in spate... tot pentru musculatura spatelui pentru ca isi va ridica mereu capul si ii place oricum ca are burtica pe mingiuta...
- cu jucaria la care se uita in timp ce o ating pe manuta ei ti-am spus-o...
Mai sunt cateva pozitii in care ii place sa o tin, cu spatele la mine si cu fata inainte sa vada tot, sau cumva pe bratele mele dar eu o tineam cu fata in jos si in carte scrie ca e mai bine cu fata mereu spre inainte ca sa vada si altceva decat parchetul
Astea sunt jocurile pentru primul sfert de an. Urmatorul capitol este intitulat al doilea sfert de an, deci acolo se incadreaza Eva, o sa citesc si iti mai spun ce jocuri sunt acolo... deocamdata noi avem 2 luni si nu am citit mai departe...
In schimb mai sunt tot felul de idei de jucarele... dar nu ma mai intind ca si asa am scris un roman.. revin maine...
Sper sa va fie utile ideile de joculete. Distractie placuta!
Pupici,
Katink si Emma Andreea, 5 august 2005
mitub spune:
anis, albinutza, Cristina doarme 8 ore pe noapte de la 3 saptamani, iar de 2 saptamani a trecut definitiv la 4 mese, inainte mi oscila intre 4 si 5 mese pe zi. Totusi, e posibil ca la un moment dat spre luna a 4-a sa inceapa sa se trzezeasca iar noaptea, asa scrie si in carte, mai ales pentru copiii care si in timpul zilei adorm cu "ajutor" adica leganati, cu suzeta sau mangaiati etc.
gabirus dar de ce nu ii dai o portie mai mare de lapte ca sa se sature?
Si pentru toate fetele care au ajuns la biberon exclusiv, cat mananca bebii vostri pe zi? Apropos, cu NAN mai este cineva?
Despre kk verde nyu mai stiu daca v-am scris, in una din cartile mele zice ca are legatura cu un tranzit intestinal accelerat, nu neaparat probleme tip enetrocolita sau mai stiu eu ce... mai ales pentru bebelusii alaptati exclusiv, deci care nu vin in contact cu bieroane sau altceva, medicul neonatolog zicea ca poate sa aiba si 10 scaune pe zi fara sa fie ceva patologic. Apoi, pe masura ce cresc si se formeaza flora, se reduce nr. scaunelor.
katink, multumim pentru ideile de jocuri, sunt super-simpatice. Am si eu niste degetele cu animale, o sa le iau de la mama si sa vedem reactiile.
mika pentru mameloane ombilicate incearca mulsul manual ca ajuta si la formarea mamelonului, mult mai bine decat pompita. Iar din cate stiu eu, ii poti da suc de fructe mai devreme daca ai asa probleme cu burtica. dar cand face, il doare? ca daca nu, nu e cazul sa-i pui supozitor, chiar daca nu e scaun zilnic.
mitub spune:
FETELEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE
Am reusit sa pun si eu poze aici:
http://pg.photos.yahoo.com/ph/bogdana_mitu/album?.dir=/95e8&.src=ph&.tok=phO_VyDBBzhWRIVP
Poate aveti timp sa va uitati si la gagalicea mea.
Pupici,
Irda spune:
Neatza fetele!
Bogdana, e tare dragutza Cristina! Si e maaaare! Iar Mirunica e o scumpa! Pupam fetele dulci!
Am pus si noi poze de la 3 luni! Mai precis de aseara.
Am fost in vizita la cumnatica mea care trebuie sa nasca zilele astea.... o ultima vizita asa ...inainte de marele eveniment!!
Sa vedeti ce mari am crescut!!!!
Pupicim mamicile si bebeii!
Irda
si bebe Daria 13 iulie 2005
http://community.webshots.com/user/irdaria