pliuri inegale?

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ancutzathree spune:

quote:
Originally posted by Ica 1975

Am si eu o nelamurire: pliurile sunt inegale ca numar sau ca dimensiuni ? Piscotica mea are un pliu in plus pe piciorusul stang este drept ca f.f. subtire dar totusi sunt ingrijorata. Medicii care au vazut-o spun ca nu este displazie insa eu ca mama nu pot sa nu-mi pun tot felul de intrebari Am facut o ecografie si med a spus ca este ok, mai facem una luna asta si dupa o radografie. Din cate am citit eu ecografia este concludenta pana in a treia luna de viata dupa 3 luni - radiografia .

pediatra mea,a asezat bb-ul pe burtica si s-a uitat la pliurile care se afla sub funduletz,deci care delimiteaza bucutzele de coapse,degeaba incercam eu sa-i explic ca la picioare are pliurile inegale... a spus ca acelea nu ne intereseaza,iar acolo le are identice,atunci e ok,dar pt linistea mea voi face o radiografie...

ancutzathree&alex***raza de lumina si fericire din viatza mea***(17iulie 2005)

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=60236" target="_blank">POVESTEA NASTERII
www.snugglepie.com/cb/52888" target="_blank">Varsta lui Alex
poze cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Loreena spune:

Eu am facut eco abia la 1 an, pentru ca pana atunci nu am fost impacientata.......pentru ca la inceput nu stiam de pliuri ca trebuie sa fie egale si pediatra nu a zis nimic; am fost in vizita la matusa mea si o prietena de-a ei pediatra a observat si mi-a zis si m-am hotarat sa fac un control; inainte am mai intrebat inca o data pediatra si a zis ca e ok, dar eu am facut eco sa fiu linistita; aflasem ca daca bebe e mare la nastere (4 kg a avut Carla) poate apare displazie; oricum o mica diferentza la unghiuri exista, dar e ok.

www.babiesonline.com/babies/c/carlamaria/" target="_blank">Carla-Maria

Poze cu toata Familia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxana1974 spune:

Eu am o intrebare legata .. nu de pliuri ci de bucutze si nu vreau sa deschid topic separat...poate ma ajutati si pe mine...
Stiu o fetita de 3 ani, mama ei, prietena mea m-a rugat sa pun aici intrebarea...mi-a aratat funduletul fetitei, si linia care desparte bucutele, in apropierea coloanei, sau a spatelui, ma rog, e indreptata usor spre dreapta si sa zicem ca astfal, bucuta dreapta pare cu o jumatate de cm mai ..mica.... De mers, copilul merge corect, nu a avut niciodata probleme, ne intrebam doar daca e ok...ah si chiar unde se termia linia, la spate, asa s-a nascut, cu o gaurica in piele, cam de o jumatate de cm...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emaaimee spune:

Indiferent daca vi se pare mergeti la dr cu bb.Depistata la timp displazia poate fi corectata,cum a mai spus cineva mai sus,se poarta un chilotel si gata.Nedepistata la timp necesita operatie.Care nu e neaparat sa fie reusita din prima.O prietena de-a mea are fetita cea mare operata deja la un an si 4luni din cauza ca medicii nu au observat.Dupa operatie a trebuit sa stea intr-un suport cu baze de fier pt 4 luni.Si apoi a avut controlul.A fost avertizata ca s-ar putea a sa mai fie nevoie de o operatie,dar a avut noroc si s-a rezolvat.Eu si sotul observasem ca mergea stramb cu un piciorus cand a inceput sa paseasca,dar nu am vrut sa zicem nimic crezand ca sunt stangacii de bb.
Sora mea a fost suspectata de displazie acum 23 de ani,a fost pusa int-un suport de fier infasurat in fase.Nu a avut nimic.Avand antecedente in familie si eu am cerut un control amanuntit la nastere si am fost programata la raze pt a exclude orice risc.O sa facem raze pe 9nov si pe 14 avem alt control si atunci vine si rezultatul de la raze.Sper sa fie bine!
Sanatate voua si bebelusilor!

mamica scumpei Bibi-02/07/05
http://pg.photos.yahoo.com/ph/anca76nitu/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ica 1975 spune:

quote:
Originally posted by ancutzathree

quote:
Originally posted by Ica 1975

Am si eu o nelamurire: pliurile sunt inegale ca numar sau ca dimensiuni ? Piscotica mea are un pliu in plus pe piciorusul stang este drept ca f.f. subtire dar totusi sunt ingrijorata. Medicii care au vazut-o spun ca nu este displazie insa eu ca mama nu pot sa nu-mi pun tot felul de intrebari Am facut o ecografie si med a spus ca este ok, mai facem una luna asta si dupa o radografie. Din cate am citit eu ecografia este concludenta pana in a treia luna de viata dupa 3 luni - radiografia .

pediatra mea,a asezat bb-ul pe burtica si s-a uitat la pliurile care se afla sub funduletz,deci care delimiteaza bucutzele de coapse,degeaba incercam eu sa-i explic ca la picioare are pliurile inegale... a spus ca acelea nu ne intereseaza,iar acolo le are identice,atunci e ok,dar pt linistea mea voi face o radiografie...

ancutzathree&alex***raza de lumina si fericire din viatza mea***(17iulie 2005)

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=60236" target="_blank">POVESTEA NASTERII
www.snugglepie.com/cb/52888" target="_blank">Varsta lui Alex
poze cu noi

Multumesc pentru detalii

Propriile fapte te fac sa fii insemnat sau neinsemnat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ica 1975 spune:

quote:
Originally posted by roxana1974

Eu am o intrebare legata .. nu de pliuri ci de bucutze si nu vreau sa deschid topic separat...poate ma ajutati si pe mine...
Stiu o fetita de 3 ani, mama ei, prietena mea m-a rugat sa pun aici intrebarea...mi-a aratat funduletul fetitei, si linia care desparte bucutele, in apropierea coloanei, sau a spatelui, ma rog, e indreptata usor spre dreapta si sa zicem ca astfal, bucuta dreapta pare cu o jumatate de cm mai ..mica.... De mers, copilul merge corect, nu a avut niciodata probleme, ne intrebam doar daca e ok...ah si chiar unde se termia linia, la spate, asa s-a nascut, cu o gaurica in piele, cam de o jumatate de cm...

Un eventual control nu ar strica, cred eu. Stiu ca pediatrul care a vazut-o pe bebica mi-a aratat ca bucutele sunt simetrice spunand ca asta este cel mai bun indiciu. Copii care au displazie de sold sau luxatie cand incep sa mearga schioapata, ca o ratusca. Daca copilul merge bine poate ca nu este totusi nimic.

Propriile fapte te fac sa fii insemnat sau neinsemnat.

Mergi la inceput