hematom perisacular

hematom perisacular | Autor: magghyc

Link direct la acest mesaj

dragelor,
Sunt insarcinata in 7 saptamani. De o saptaman bb meu se "lupta cu o sangerare - care la inceput a fost hemoragie in toata regula...
Cauza - am un hematom perisacular pe 2/3 din lungimea sacului ,.. Fatza de bb e urias, si deocamdata atat ecografista cat si docoirul sunt rezervati in ce priveste sansele lui bb...
A mai trecut cineva prin asha ceva? m-ar ajuta mult experienta voastra...cum a fost, si daca bb a fost bine...
Magghyc

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

eu am avut un hematom de 4 mm cand bb avea 5-6 saptamani si am sangerat 3 saptamani incontinuu...primele 3 zile f f puternic si rosu(initial am crezut ca am pierdut sarcina, am fost la ecograf si totul era ok) apoi sange maroniu si in cantitati mici...cateva picaturi dupa fiecare urinare sau dat jos din pat...sau orice alt efort minuscul....mi s-a recomandat sa stau numai in pat, am luat utrogestan si ascorutin(un fel de vitamina c)...am nascut o fetitza sanatoasa, chiar maricica(desi dr-ii spuneau ca o sa fie mica la nastere din cauza sangerarilor)...a avut 3,500...acum are 10 luni si 10 kg merge singurica in picioare, e o frumoasa...si as putea continua.
iti urez multa sanatate, roaga-te la Dumnezeu, asculta ce spun dr-ii, stai linistita si fizic si psihic fiindca este fff important pentru bb si sa dea Dumnezeu sa auzim numai de bine

monica

http://pg.photos.yahoo.com/ph/hapciu18/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns megbeng spune:

magghyc, nu stiu daca erai in clubul mamicilor de mai-iunie cand scriam ca si eu am avut exact aceeasi problema...da-i un search pe forum, ca postasem si eu in 2 locuri EXACT ACEEASI INTREBARE...pe scurt..cu tratament de sustinere a sarcinii, sansele sa fie totul ok sunt MAAAARI...da tre sa stai extrem de linistita si sa iei ce iti da dr, probabil tot utrogestan...la mine hematomul s-a eliminat spontan..aparuse in sapt 5, acum sunt in 7....de sangerat eu am sangerat doar o seara si apoi vreo 3 zile am avut osecretie maro..curaj si fruntea sus!

"Cand timpul masoara cu anii pacatul/in el e sentinta, nu-n judecatori!" (Vali Sterian)
7+

pozne de-ale mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns magghyc spune:

Monica,
Ma bucur tare mult ca mi-ai scris...
Si eu am sangerat extrem de mult ca volum, la fel nimeni nu mai credea ca bb mai e viu... La eco am aflat ca am un hematom perisacular pe 2/3 din lungimaea sacului, cu o grosime de 8 mm...
medicii sunt deocamdata rezervati in ceea ce priveste bb, dar povesti cum e ta ma fac sa sper ca daca a trecut bb pana acum peste sangerari o sa reziste...
Mi-e tare greu oricum, dar sper ca si povestea mea sa fie de succes.
Pupici,
Magghyc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina constantin spune:

Desi nu am vrut sa povestesc despre asta, o voi face totusi...
In august anul acesta am avut o sarcina oprita din evolutie la 8 saptamani din cauza unui astfel de hematom. Am stat 2 saptamani in pat, mergeam la eco aproape zilnic pt. ca aveam sangerari ft. mari si credeam ca bb e dus... cu tot cu tratament de sustinere. Incepuse sa ii bata inimioara, iar hematomul crestea din ce in ce mai mult. Pana la urma, inimioara s-a oprit, am asteptat cateva zile sa se declanseze natural avortul, dar nu s-a declansat, asa ca am facut curetaj.

Ma bucur insa ca sunt si cazuri in care hematomul se retrage sau se elimina, asta imi da un pic de speranta in caz ca voi mai trece vreodata prin asa ceva.

Mergi la inceput

draga Alina,
inteleg perfect prin ce treci... Si mie mi-a zis doctorul ca daca e sa moara bb, tratamentul de sustinere nu il va ajuta prea mult...
Poate ca ti-e greu sa iti amintesti si sa vorbesti despre astfel de lucruri,dar as fi vrut sa stiu - tu ai sangerat fara oprire in astea 2 saptamani?
Oricum curaj si mult noroc pe mai departe!
Magghyc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

fetelor si mie mi-au spus dr-ii la vremea aceea ca este o "selectie naturala" daca bb traieste inseamna ca este puternic si sanatos si rezista, in cazul in care bb inceteaza sa mai traiasca inca din burtica sau sunt alte semne ciudate bb oricum ar fii avut probleme de sanatate daca se nastea si ca e mai bine ca se intampla asa...dar stiu ca nu-i deloc placut sa treci prin asa ceva.
va doresc numai bine si bbei sanatosi

monica

http://pg.photos.yahoo.com/ph/hapciu18/my_photos

Mergi la inceput

Am vrut sa scriu la acest subiect, deschis de mine cu ceva vreme in urma, ca o incurajare pt burticile mici:
am nscut pe 9 mai, am un bebe frumos,totul s-a terminat cu bine!
Daca va confruntati cu problema pe care am avut-o si eu (hematom, sangerare in sarcina mica) rezolvarea e :Dumnezeu, un medic bun si repaos cat mai mult.
Succes!Sa aveti bebei perfecti!

Magda, mama de Nichita (9 mai 2006)

poze cu noi:
http://pg.photos.yahoo.com/ph/magghyc/my_photos
povestea nasterii unui pitic luptator:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=77586

Mergi la inceput