Vegetarieni
Raspunsuri - Pagina 2
mamaariadna spune:
Mie-mi place mult laptele de orez, sau de soia, de migdale nu am baut...m-ar interesa retetele de care ai pomenit. Multumesc!
Ariadna
Gabrielama spune:
Buna dimineata!
va scriu repede doua retete delicioase si promit sa revin si cu altele:
1. Salata ... fara nume
Se taie marunt dovlecel, ceapa, ardei gras (capia) si ciuperci (daca aveti); se calesc cu sare si piper in ulei - de preferat de masline; se calesc la foc mic ca sa patrunda si sa se faca si un sos dim zeama scursa de la legume.
Separat se coc 2-3 cartofi (eu ii coc la microunde, caci se fac imediat;
Se amesteca compozitia de legume calite (cu tot sosul existent) cu cartofii copti (evident taiati in bucatele mici), se pot adauga masline, marar si patrunjel si se papa.... super gustos!
2. Canoli cu spanac
Eu cumpar canoli din supermagazin; sunt pastele acelea ca niste tuburi
Umplutura se face din:
- spanac fiert (in general folosesc spanacul congelat) si putin calit cu ulei, sare, piper si putin usturoi pisat; dupa ce se caleste putin se amesteca cu branza (reteta clasica spune ricota, dar cum este prea scumpa, eu pun branza de vaci amestecata cu smantana sau urda);
Se umplu "tubuletele", se aseaza in tava; se face un sos simplu de rosii (suc de rosi cu sare, piper, eventual putin ulei); se pune sos din belsug peste canoli (in asa fel incat sa fie acoperite), se pune deasupra putina smantana, se da la cuptor. Sunt gata cam in 20 de minute si sunt delicioase.
Revin cu budinci incercate/inventate de mine, bune si pentru bebelusi.
Gabi
Jocelyn spune:
quote:
Originally posted by violetzyka
Si ca veni vorba de lapte de orez, sotul meu se pricepe sa faca lapte de migdale,orez si alti samburi.Daca vreti reteta va scriu cand vine acasa :-)
pai sa stii ca asteptam :)
If there were in the world today any large number of people who desired their own happiness more than they desired the unhappiness of others, we could have paradise in a few years.
niculae spune:
GHIVECI CALUGARESC(RAR)
Mancarica cumpatata (mai ales in posturile verii) care, daca e bine randuita te face sa lingi cratita si sa pupi mana care a facut-o, ca-i sfintita.
-4-5 cartofi
-2 ardei grasi
-1 conopida
-1 farfurie de fasole verde
-3 morcovi
-1 dovlecel
-1 varza mica
-1 telina mica
-3cepe
-100 ml bulion rosii
-5 rosii
-3 legaturi patrunjel verde
-1 pahar ulei
-sare, piper
-telina, ceapa, dovlecelul, morcovii, cartofii se curata de coaja
-ceapa se toaca, se pune la calit in ulei
-legumele se taie: bucati (cartofii, dovlecelul) felii subtirele (morcovii, telina, rosiile) fideluta (varza) bucatele (conopida, fasolea verde, ardeii)
-se pun toate peste ceapa, sa se caleasca nitel
-se stinge totul cu foarte putina apa (dar numai daca este nevoie, daca n-au lasat legumele zeama) se sareaza, pipereaza se presara ceva verdeata (patrunjel) dar nu toata si se pune la cuptor, un ceas.
-acu', ca e gata, ninge cu patrunjelul ramas
www.reclamaaaa
sinzi_ana spune:
Mie imi place budinca de spanac si ciuperci: (cu lapte si oua, fara carne)
-se topeste unt intr-o tigaie si se caleste putin usturoi si ciupercile la foc mic pana se innmoaie. se scurg ca si spanacul si apoi se amesteca cu spanac.
intr-o alta cratita se pun 3 linguri de lapte, restul de 250ml se pune pe foc. In laptele rece se pun 3 lingri de faina si 6 galbeusuri, si se amesteca. peste care se toarna laptele fierbinte si se amesteca la foc pana se ingroasa. se adauga si amestecul cu spanac, se pune sare piper dupa gust. Albusurile de ou se bat separat spuma, si se amesteca cu restul
intr-un vas de ceramica sau ena , se unge cu unt pe margini, se pune si putin parmezan ras pe margini, se umple cu aluatul de budinca si la cuptor pt 25 de min!!! e tare bun cald!!!!
Iau in fiecare zi viata de la capat
Sinzi, Radusi David
violetzyka spune:
Vad ca asteptati cu nerabdare reteta de lapte vegetal
Sotul meu face un foarte bun lapte de migdale iar reteta este cam aceiasi si pt.orez. La o mana de migdale ( cam 100 g cred) este nevoie de 1 litru apa fierbinte. Se pun migdalele cu o cana de apa fierbinte intr-un pahar/vas inalt si se mixeaza cu blender-ul pana devine un amestec omogen.Se strecoara printr-o sita si se apasa bine migdale macinate ca sa iasa toata zeama. Se amesteca migdalele din sita din nou in blender cu o alta cana de apa fierbinte-si se procedeaza exact la fel ca prima data..se repeta procedura pana se termina si ultima cana de apa. Se amesteca bine si se savureaza cand se mai raceste putin. Se poate bea ca atare sau se foloseste la clatite, prajituri, oriunde este nevoie de lapte...
Cum vi se pare? Aveti curaj sa incercati? Este un pic migalos dar rezultatul este pe masura
Se poate face lapte din absolut orice fel de nuci sau seminte, din soia este diferit, trebuie fiarta inainte, este mai complicat...Noi ne-am cumparat o masina speciala de facut lapte de soia, asa ca nu ne mai batem capul
micalondra spune:
Eu prepar ciorba de hrisca atunci cand sunt grabita fiindca fierbe repede (maxim 5 minute). Eu obisnuiesc sa tai ceapa, ardei, morcov, patrunjel, telina, apoi le calesc cateva minute cat sa se inmoaie nu sa se si rumeneasca, apoi torn apa peste ele si cand sunt fierte pun hrisca si se potriveste mai bine cu bors sau pasta de rosii. Sau un pilaf de hrisca, in loc de orez. Numai sa nu va mirati daca mergeti mai des la toaleta fiindca e diuretica hrisca!
mamescu spune:
Eu nu am gatit hrisca decat fiarta cu putin unt.Am incercat odata cu morcov ,ceapa calite si am aruncat tot.Dar pustiuluimeu ii place asa cu unt.Eu nu prea.Chiar daca ii cunosc beneficiile.
As vrea mai multe retete cu hrisca,inclusiv acea painica,va rog!O sa-mi fac si eu o lista cu mancaruri mai speciale si o sa o postez in curand.VA PUP FETELOR VEGETARIENE!
Binecuvantata cu suflet pereche-Romi si cu un scop luminat in viata-Tomas Cristian,asteptand un semn pozitiv pe testele de sarcina.