insarcinata datorita fiv sau inseminarii artificia

insarcinata datorita fiv sau inseminarii artificia | Autor: dariana

Link direct la acest mesaj

A ramas vreuna dintre voi insarcinata printr-o astfel de metoda?
Daca da povestiti-ne si noua (aspirantelor) sa mai prindem putin curaj si speranta.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns kikiriki spune:

Dariana,

Eu am un bebe drag ca lumina ochilor in burtica datorita FIV doctoritei Dracea de la Giulesti si mai ales lui Dumnezeu fara de care nimic nu era posibil!! Ce sa iti povestesc? Am facut tratament cu Diphereline aproape 1 luna si 1/2 dupa care a inceput stimularea cu Menogon care a durat cam 12 zile, pe 8 iunie am facut punctia si pe 11 iunie ET. Punctia am facut sub o usoara anestezie, mai mult o amorteala, dupa care mi-am revenit repede, nu doare practic deloc simti doar ca o piscatura de ac ceva intern la nivelul vaginului. Apoi ovocitele colectate se pun la incubator impreuna cu sperma prelucrata si te rogi la Dumnezeu sa iasa ceva. Dupa 3 zile te cheama la ET (embriotransfer). Aici nu are loc nici un fel de anestezie pentru ca nu simti absolut nimic. Se introduce adanc in uter un catater f f f fin are contien embrionii selectati dupa care stai intinsa cam 1/2 de ora pe masa din sala de fertilizare. apoi te duc in salon unde mai stai cat vrei dar nu mai putin de 1 h (eu am sta cam 2 ore). Apoi pleci acasa si stai cat mai linistita urmatoarele zile...si mai ales te rogi!!!! Cred ca acele 2 saptamani de ateptare au fost cea mai grea perioada din toata povestea asta!!! Nu au mai contat nici durerile de la inj., nici inteventiile nic durerea nici nimic! Asteptare ma omora!!! O zi eram cu moralul sus a doua zi eram la pamant, de fapt uneori aveam ore cand treceam de o stare la alta... Un cosmar!! Si apoi a venit ziua minunata de 23 iunie cand am facut testul beta HCG care a iesit poziitiv!!! Doamne, nu-mi venea sa cred!!! Nici nu puteam sa ma bucur ! Imi era frica ca nu e adevarat!! Parca eram amandoi amortiti de frica si de bucurie in acelasi timp!!Dar pana la urma uite ca Dumnezeu a tinut cu noi avem o bebelina fetita se pare, Luanna, si maine incepem saptamana 20, pana acum totul a fost bine si a mers asa cum trebuie sarcina. Sa speram ca o sa fie bine pana la sfarsit!!
Poti sa ma intrebi tot ce vrei, nu ma deranzeaja, am trecut prin asta (am asteptat bebele asta minunat 5 ani!!) si inteleg foarte bine ce inseamana sa fii aspiranta...am stat si eu pe acolo (doar citeam din experientele fetelor) dar nu am postat decat dupa ce am reusit!!

Kikirki 19+ si Luanna

Kikiriki

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jadi spune:

Eu am ramas insarcinata prin inseminare artificiala cu sperma sotului. Am facut o injectie cu pregnyl cu 36 de ore inainte de ovulatie, am mers in ziua ovulatiei cu borcanasul cu sperma, au fost selectionati cei mai buni spermatozoizi de bioloaga si introdusi in burtica cu un cateter exact pe trompa cu outzul. De obicei se fac pina la 6 inseminari si in caz de nereusita se merge mai departe la fiv asa cum a explicat kikiriki mai sus.
Eu din fericire am reusit la prima inseminare, conteaza foarte mult si psihicul.
Precizez de asemenea ca am facut inseminarea si toate investigatiile de rigoare la Giulesti la doctorita Laura Dracea, care din pacate va lipsi o mica perioada din februarie anul viitor. In schimb toti doctorii care se ocupa de inseminari si fiv-uri sint buni si preturile sint rezonabile.

Jadi & bb Vlad 28 sept 2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monica-Elena spune:

Si eu am un mic fivulet de 3 luni jumate. Am facut FIV la Medsana cu dr Denisa Protopopescu. Primul fiv si reusit pe deasupra. Poti citi povestea mea la capitolul asteptand un ingeras la povesti de succes.

http://pg.photos.yahoo.com/ph/gabriel_bambache/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns badjoke spune:

Cu toate ca am mai postat aceasta povestioara si la "Povesti de succes" o retransciu acum mai jos:
Iata povestea mea de succes chiar daca nu prea ma pricep la povestit:
Ne-am casatorit in 1994. Am considerat ca inca nu era timpul sa avem un copil. Era prea devreme. Anii au trecut si am inceput sa merg din doctor in doctor deoarece nu puteam sa raman gravida.
Toti imi puneau diagnosticul de infertilitate primara.
Am facut doua histerosalpingografii dar fara rezultat. Mi s-au dat tot felul de medicamente, tot fara rezultat. Sotul avea si el oligoastenospermie.
Intr-un tarziu m-am programat la spitalul Giulesti. Am facut iar analize, sotul la fel. Intre timp sotului i se prescripsese un medicament naturist din Franta. Am ajuns sa facem prima inseminare artificiala, tot fara nici un rezultat. Dupa aceea am aflat ca la analize imi iesea tot timpul „lichid in fund de sac Dougles” si nu stiam ca trebuie tratat. Nici un doctor nu mi-a dat vre-un tratament pentru asa ceva. Drept pentru care am facut si extrauterina la 30 ani. A fost unul din cele mai cumplite momente din viata mea. Dupa operatie am fost transferata in salonul cu mamici. N-a fost zi in care sa nu plang cand vedeam ca acele mamici aveau cate un bebe pe care-l alaptau, iar eu nu aveam si sufeream in tacere.
Cu toate aceste nereusite nu am renuntat si am inceput sa caut pe internet cat mai multe despre FIV.
Am gasit clinica Med-New-Life si niste doctori pe masura. Am inceput tratamentul in decembrie 2003. Pe 13 ianuarie 2004 am facut ET. Inainte sa-mi faca ET mi-a aratat pe un ecran ca aveam patru embrioni si m-a lasat sa aleg doi dintre ei pentru ET. Deja incepusera emotiile.
La doua saptamani dupa ET imi cumpar un test de sarcina din care reiesea ca nu sunt insarcinata. Pun mana pe telefon si-mi sun doctora, care ma linisteste si-mi spune ca acest test nu este concludent la doua saptamani, si ca trebuie sa fac bHCG ca sa fim siguri. Si….surpriza. Era cu „ochisori” . In luna a doua de sarcina, dupa un efort, am avut o usoara decolare de placenta care s-a rezolvat cu repaus total la pat timp de doua saptamani. In rest toata sarcina a decurs normal. Ma duceam in fiecare luna la echografie si de-abia asteptam sa vad mogaldeata pe monitor.
A ajuns si mult asteptatul moment de a naste. Am nascut, la cerere, prin cezariana o fetita de 3 kg si 49 cm si cu mult par negru pe capusor. Atunci mi-am sarutat pentru prima oara fetita si am inceput sa plang de fericire. Cu atat mai mult ca doctora mi-a spus ca aveam si placenta praevia care nu se vazuse la echograf.
Cred ca venirea pe lume a fetitei mele a fost si un dar de la Dumnezeu. A fost o lupta cu soarta timp de 9 ani de zile, timp in care nu am renuntat sa sper ca intr-o zi voi avea propriul meu copilas, chiar daca incepusem sa ma gandesc si la adoptie.
Acum, la 33 ani, am o comoara nepretuita pe care o cheama Nicoleta-Cristina. Si ca sa fiu si mai convingatoare (nu ca ma laud) iata cateva fotografii:http://pg.photos.yahoo.com/ph/pusa_stefan/album?.dir=/41a0
Va doresc din tot sufletul sa deveniti mamici chiar daca vi se pare o eternitate pana se va sosi momemtul!
Asa este dat unor femei sa se lupte pentru a avea copii. Poate ca asta este si farmecul...

"Cine se amesteca in Legenda Personala a altuia, niciodata nu si-o va descoperi pe a lui." ~ Paulo Coelho

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kikiriki spune:

Jadi,
tu ai si nascut cu dr Dracea nu-i asa???!! Sa iti traiasca baietelul e un frumos si un scump!!!Sa fie sanatos si sa va bucurati de el toata viata!
Tu zici ca dr pleaca doar pentru o perioada scurta din februarie?? pPai mie mi-a zis ca pleaca pana in martie si ca nu are cum sa faca sa nasc cu ea (la sfarsitul lui februarie!!)??? Ce stii despre asta?? Poti sa ma ajuti cu ceva informatii recente??

Kikiriki 20+ si Luanna

Kikiriki

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jadi spune:

kikiriki, cu plecarea o stiu de la tine si sincer nu am intrebat de ce pleaca mai ales ca eu mi-am rezolvat problema, hehe. Din cite am auzit si prin alte parti nu se stie sigur cit si cind va lipsi si nici motivele pentru care va lipsi.
Dar daca ea ti-a zis ca nu va putea sa te ajute cu nasterea inseamna ca e treaba serioasa.
Multa bafta,

Jadi & bb Vlad 28 sept 2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana maria spune:

Cu IAS cu doctorita Anca Moisa de la Giulesti. Am un bebe de 10 luni care ieri a facut primii pasi singurel...

Sarcina fost foarte pretioasa, obtinuta greu. Tot cu sperma sotului (el nu avea probleme), fara stimulare ovariana doar cu un pregnyl cu 24 h inainte. Cel mai probabil problema mea era glera ostila...

Ana Maria si bebe Victor Stefan (15 12 2004)

Succes si s-auzim numai de bine!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Zuzi spune:

Si eu am ramas insarcinata tot prin FIV la Timisoara cu prof Munteanu si Dr Stelea. Sint in saptamina a 7-a. La mine a fost a doua incercare. Prima a fost la Cluj cu Dr Micu nereusita.
Este greu emotional. Parerea mea este ca te incearca mari tensiuni in perioada de tratament si asteptare dar merita.
E adevarat ca poti fi optimist, iar peste o ora pesimist.
Mai ales ca nu exista o simptomatologie pe criterii matematice clare. Deci trebuie sa astepti si sa speri.
Succes!

Mergi la inceput