mananc non=stop
deja ma simt cumplit, mananc non stop de la un timp si nimic nu ma face sa ma satur, Azi am iesit de la un curs, unde ni se permite asta, pentru ca stomacul meu facea urat. Nu stiu ce sa mai fac, dimineata nu pot sa mananc, in skimb ma trezesc in toiul noptii moarta de foame. Pentru ca nu pap dimineata toata ziua la fac rontai, pauza de pauza, am ajuns sa nu ma mai suport, as da orice sa nu mai trebuiasca sa mananc tot timpul..Asta ma deprima cumplit, as vrea sa nu mai fiu provita stramba ca manac pauza de pauza. Cu toate astea nu pun nici 1 kg pe mine, adica am 1.64 si 50 de kile, probleme ca ma onmgras nu sunt, dar ma simt cumplit, sa ajungs a ies din curs ca stomacul meu..nu imi da pace...
as vrea solutzii, sa nu mai mananc non stop macar la fac....:( ma simt deprimata..pentru boala asta a mea..:(
Raspunsuri
Karina spune:
Pofta buna !
Lasind gluma deoparte, problema ta e ca nu maninci ca lumea. Daca nu poti sa maninci dimineata, ia-ti niste sandwich-uri consistente cu tine (sau cumpara-le daca ai de unde si cu ce). Adica, 2 felii de piine cu unt, cascaval, ou, mezeluri, puse cit mai multe, asortate cu ardei, castraveti.
Dupa ce pleci de la facultate, cind ajungi acasa, papa mincare gatita serioasa: ciorba/supa, o mincarica cu ceva carnita cu sau fara salata si un desert. Daca nu poti acasa, mergi la un restaurant sau un "impinge tava" - in functie de buzunar .
Bea ~ 2 litri de apa pe zi, iar daca ai chef de rontait ceva in pauze, ia cu tine mere. Acum au aparut mere buuuuuuune rau...
Asta e parerea mea, dar tu faci cum crezi ca e mai bine
Karina + Bogdanel
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=41659" target="_blank">Ajutati-l pe Mihaita !
korinna spune:
Daca nu te ingrasi...ehh ce mai conteaza???
Acum lasand gluma la o parte....trebuie sa inveti sa mananci mai "adunat"..si mai consistent.Adica sa papi bine inainte de a pleca,ca sa nu mai fii nevoita sa iesi din timpul cursului de foame.Apoi cand ajungi acasa sa mananci ciorbe,supe,felul 2,eventual desert.
Si mai ales renunta a manca noaptea.
Adica..ideea e ca trebuie sa fii mai "ordonata" cu mesele tale.
Jocelyn spune:
Nu vreau sa te sperii, dar s-ar putea sa ai probleme cu stomacul, respectiv un inceput de ulcer, de aia "face urat" daca nu-i dai de mancare suficient de des. Asa a patit un prieten de-al nostru, a fost la medic si asa a descoperit chestia asta, dar exista tratament.
Deci eu zic ca n-ar fi rau sa te duci la o consultatie.
If there were in the world today any large number of people who desired their own happiness more than they desired the unhappiness of others, we could have paradise in a few years.
april spune:
si eu asa am inceput, cu mancat tot timpul, pana ce a descoperit un ulcer. era acu vreo 15 ani, tot in faculta. l-a tratat in timp, dar am ramas cu o colita de care am scapat recent. in plus, dupa ulcer am inceput sa pun pe mine.
Antonela
Andrada
boeru spune:
Dana trebuie sa te duci la o consultatie, poate ai ulcer, dar eu cred ca pe langa asta mai esti si f.f.f. stresata.Eu cel putin asa am patit intr-o perioada in care eram foarte stresata cu firma (ajunsesem sa nu mai am 10.000 lei in buzunar ca tot bagam bani in ea) si de aici tot stresul, ma mai ciondaneam si cu al meu pe chestia asta, etc.,ma trezeam noapte si goleam frigiderul. Peste zi mancam ce apucam si tot felul de porcarii (chipsuri, snack-uri etc,) De cand am taiat raul din radacina, am cedat firma sunt foarte bine, dorm bine, mananc normal - chiar prea putin dupa parerea multora - deci cred ca este si pe sistem nervos. Pune-ti gandurile si lucrurile in ordine si cred ca se rezolva. Asta daca foamea asta exagerata nu o fi strict legata de o problema fiziologica (vezi cu stomacelul cum stai!)
Pupici si tine-ne la curent.
Viata este facuta din bucatele mici de ciocolata, cand mai dulce cand mai amara, important este sa stii sa le gusti pe fiecare in parte.....
Raducu cand avea plete
danna2002 spune:
am retzinut ca trebuie sa mananc k lumea..si am sa aplic asta de maine.
despre consultat la stomac, am fost in martie si am inghitzit bariu..si mi a zis ca nu am nimic ..ca e totul ok.
stressata sunt, e adevarat, este destul de greu sa imi pun ordine in ganduri si sa scap de stress, bunica mea se tot simte rau si sta cu noi, mama mea se tot enerveaza cu bunica mea...eu sufar..., plus ca nu ma mai simt interesanta pt nimeni, mi se pare ca nimeni nu imi acorda atentzie..si asta ma distruge.
of
marius spune:
Stii care cred eu ca e problema ta? Te refugiezi mancand. In activitatea de rontaiala, orice, oricand oricum insa sa existe si sa-ti placa. Daca nu ai asa ceva te apuca stresul pt cai chef, daca ai - termini de rontait stai un pic si... ai rontai altceva. Ai un sentiment acut de foame dar nu de aceea maaare ci mica, un inceput de foame o senzatie de foame... numai bine de mancat ceva de rontait ceva, orice dar sa fie. Gresesc?
Marius Pernes
home page - www.marius.rdsor.ro
mamica dulce spune:
dana..tie iti vine a rontai cum imi vine mie a fuma si-a bea o bere
cum e mai nasol?la mine sau la tine
poze de la mare-super!:)
http://de.pg.photos.yahoo.com/ph/ancuta_hoppe/album?.dir=1b51&.src=ph&store=&prodid=&.done=http%3a//de.pg.photos.yahoo.com/ph/ancuta_hoppe/my_photos
Insula Mainau,Bodensee-Marc 2 ani jumate aprilie 2005
http://de.pg.photos.yahoo.com/ph/ancuta_hoppe/album?.dir=/8c1c
Principesa spune:
Danna, tu descrie cu mare acuratete un viitor cerc vicios din care cu trecerea timpului risti sa iesi mai greu.
Mancarea, cel mai probabil este un substitut pentru tine. Probabil ca mancatul este un act simbolic pentru tine prin care iti oferi tu singura, intr-o maniera disfunctionala, atentie, afectiune, caldura. Intentia este pozitiva, este bine ca incerci tu sa ai grija de tine. Doar modalitatea aleasa nu este eficienta pentru ca nu isi indeplineste rolul, nu te face in fond sa te simti mai confortabil, ba chiar te deprima, iar deprimarea te va face sa mananci si mai mult si tot asa. Pentru ca si centrii foamei si satietatii primesc se regleaza si prin impulsuri hipotalamice de la creierul emotional.
Aceasta situatie se grefeaza probabil pe o stima de sine scazuta si este acutizata de problemele cu mama si bunica.
Fiecare om este un inger cu o singura aripa si numai imbratisandu-ne unul pe altul putem zbura
heny spune:
Pe langa tot ce s-a postat aici si cu care sunt de-acord, imi atrage atentia un amanunt din mesajul Danei "mananc non stop de la un timp si nimic nu ma face sa ma satur". Asta m-a facut sa raspund si eu la mesaj.
Nu vreau sa te ingrijorez si mai mult decat esti acum, dar e bine sa excluzi o anumita boala (diabetul) care, pe langa dese pofte de mancare, cu satietate sau nu, mai prezinta sete si urinari frecvente. Adica, in termeni medicali, polifagie, polidipsie si poliurie. In cazul in care prezinti simptomele, un test de glicemie si de urina vor confirma sau infirma daca este vorba sau nu de diabet.
Inclin totusi sa cred ca e vorba de stres, iar deprimarea ta nu face altceva decat sa agraveze lucrurile pe acest fond.
Multa sanatate!