noi tinem cont de UM sau de varsta de la eco?
Dragi mamici la eco sapt trecta bb Luca dupa UM avea 32 sapt dar dupa eco 34 juma.
Noi avem o mica problema cu col 1,5 si deschis si sper sa il tin cat mai mult.
Eu tin cont de varsta de la eco nu?Avea 2150g voi mai stiti cat avea la varsta noastra?
Astept sa ma "luminati"
Va multumesc mult
Andu s-a marita cu cel mai bun si vor avea un baietel
Raspunsuri
aime spune:
La noi, cu mici exceptii (diferente de cateva zile, pana intr-o saptamana) varsta bb dupa UM coincidea cu varsta de la eco....da in cazul tau cred ca e concludenta e varsta eco, ptr ca doar acolo l-a masurat...dr ce-a zis? Nu-ti face probleme, ca nu fac bine...cat despre greutate...eu l-am nascut la 40 saptamani si 2.800 kg,cu scor 9, sanatos si perfect sanatos, asa am fost noi mai micuti, da acum avem 9kg
... asa ca...e relativa greutatea, poate lua inca f bine in greutate, mai ai teoretic 2 luni si in ultima luna bebe ia f bine.
nastere usoara si bebe sanatos si f mancacios!!!!
mami
de
vladut(15 nov.2004)
tomasa spune:
Eu zic sa te iei totusi dupa UM. Stiu ca masuratoarea ecografica este f. aproape de realitate la inceput de sarcina, apoi poate da erori provenite mai ales din faptul ca nu toti copiii se dezvolta vla fel de bine ulterior, unii cresc mai mult, altii mai putin si au si salturi de dezvoltare in anumite perioade.
Mie gineco meu mi-a zis ca relevante sunt calculele de varsta a sarcinii din primul trimestru, atunci se poate insela cu greu la eco asupra termenului nasterii. Ulterior calculul isi pierde din acuratete, pt. ca bb ia in greutate diferit, in functie de informatia genetica precum si de alti factori.
Eu as zice ca bb Luca are 32 sapt. ca varsta efectiva a sarcinii dar ca este un bb mai marisor, este dezvoltat ca pt. 34 sapt si jumatate.
Este bine sa faci cat mai putin efort, sa te stresezi cat mai putin si incearca sa nu numeri zilele desi stiu ca e greu. O sa vezi ca tine colul tau pana la termen, am auzit multe cazuri in care au dus sarcina si peste termen cu un col deschis, am o prietena care a ajuns la 41 de sapt. avand si membranele fisurate de prin luna a 6-7a, desci se poate. Gandeste pozitiv ca in curand o sa-l ai in brate pe scumpul tau baietel!
Nastere usoara si un Luca sanatos si mancacios!
Tomasa, fericita mamica a lui Tudor
tomasa spune:
Uite, m-am dus si m-am uita pe eco. Tudor avea la 33 sapt. de sarcina (care la mine coincideau +- cateva zile cu varsta ecografica) 2169 gr. Am nascut la 39 de sapt. fix (dupa data UM) si a avut 3200 gr.
Tomasa, fericita mamica a lui Tudor
iully spune:
Buna.La noi a fost diferenta de 2 sapt:UM=35s iar echo=37s.In foaia de observatie a scris prematur 35s deci ei s-au luat dupa UM.La nastere a avut 3 kg si a mers bine in continuare.Cum au spus si fetele cel mai mult bebe ia in grutate in ultimele 2 luni asa ca stai linistita.
Multa sanatete la amandoi si nastere usoara.
pupici
anduta78 spune:
Va multumesc mult pt incurajari.
Sunteti cela mai tari acum stau in pat cuminte si incerc sa mananc cat mai sanatos-totul pt puiu meu.
Aaaaa data nasterii dupa UM era 25 noiembrie iar dupa eco e 15 noiembri.
va pup mult
Andu s-a marita cu cel mai bun si vor avea un baietel
toanca spune:
Culmea e ca la mine au coincis....
Nu a fost diferenta decat de o zi.
Asa ca nu stiu ce sa va zic
Toanca si bebe Matei Alexandru 26+
http://pg.photos.yahoo.com/ph/piticel_24/my_photos
felicia74 spune:
incepand din saptamana 17 rezultatul ecografiilor are o marja destul de importanta de eroare in privinta datei nasterii.
Asa ca in RO se ia in calcul DPN in functie de UM.
Oricum la ultimele "intrevederi" se mai fac unele calcule specifice, cum ar fi cat de coborata este burta.
Felicia
31+ si bebe strumfitza
gegea spune:
Si eu tare nelamurita mai eram. Intotdeauna cand mergeam la eco imi dadea cu 2 saptamani mai mult si ma enervam de numa'.
Ideea e ca pana la urma s-a dovedit ca eco a avut dreptate.
Geani
de
Daria (03.04.05)
elyanne spune:
La eco depinde foarte multe de cat de bine sunt facute masuratorile de catre doctor. Si probabil cat de performat este ecograful. La mine, fata de varsta calculata dupa UM, la eco bb a fost mai mic cu cateva zile.
Insa la o prietena la eco iesea bb mai mare cu aproape o luna... adica la 8 luni (eco facuta inainte sa nasca) avea in jur de 3,5 kg, insa bb a avut 2,8 kg.
Ecografiile si la mine si la ea au fost facute de acelai medic, la acelasi ecograf, in aceiasi perioada...
Cred ca mai bine iei in calcul varsta lui bb si DPN dupa UM.
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=59171" target="_blank">Alex are nevoie de ajutorul nostru!
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=59341" target="_blank">Bazar pentru Alex
aurelia1278 spune:
Mie la echo mi-o dadea mereu cu 2-3 saptamani mai mare (doctorul zicea ca seamana cu cineva din familie, cu capul mare
), am nascut cu o zi inainte de DPN o bebelina de 3.400 si... cu cap normal.
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=59171" target="_blank">Alex, un baietel diabetic de 1 an
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=59341" target="_blank"> Bazar pentru Alex