Pedepse la gradinita
Raspunsuri - Pagina 3
Lauraa spune:
Alina, ce urat!!! Saraca Marie,te cred ca ti-a fost sufletul negru cand ti-ai imaginat-o plangand singurica acolo! E incredibil, cu atat mai mult cu cat se petrece aici in Germania... In fine, is insa tare curioasa ce o sa fie luni,sa ne scrii neaparat!
Pupici lui bosumflici mic!
Mama de Lara Celine
mamaariadna spune:
Alina, groaznic ce i-a facut cucoana aia fetitei tale! Eu cred ca nu mi-as mai duce copilul acolo si as incerca orice sa schimb gradinita...chiar cu riscul sa o mai tin un an acasa. Cred ca mi-ar veni s-o calc in picioare pe "educatoarea" aia (care ar trebui intai ea sa fie educata).
Te rog mult, povesteste-ne ce ai facut azi! Multa bafta!
Ariadna
Alina spune:
Continuare:
Ieri am fost cu fetita la teatrul de papusi si intimplator s-a nimerit sa stea chiar linga un baietel,coleg de gradinita cu care s-a simtit bine asa ca dimineata a fost de-acord sa mergem toti 3,ea sa povesteasca cu Paul.
Ne-am dus dis de dimineata si educatoarea ne-a intimpinat in usa,ff surizatoare si amabila:"Vai,poftiti!Ce mai faceti?".Sotul meu i-a zis ferm ca nu facem prea bine,am avut un weekend agitat din cauza incidentului de vineri.Si ca pe viitor nu admitem astfel de pedepse pt copilul nostru,izolarea intr-o camera timp indelungat este un abuz;a fost doar un accident si daca i se explica corect si fara stres,ar fi priceput,s-ar fi scuzat fara nici o problema.
Cica pe ea a iritat-o ca Marie a zis clar prima oara ca nu-si cere scuze,absolut nu iar datile urmatoare(adica la fiecare 10 minute,inaintea pedepsei)s-a incapatinat sa nu zica nimic,doar sa plinga.
Avea o figura spasita si tot ne-a explicat ca a fost doar o neintelegere,ceva regretabil.Ca ea iubeste mult copilul(),este linistit si nu face nici un fel de probleme.Ca acum pricepe ea ca a fost o situatie noua pt copil si ea nu si-a dat seama...
I-am zis ca vrem o discutie mai lunga,cu ea si cu o alta persoana din gradinita.Cica da dar o sa fiu singura...Atunci am insistat sa participe si cealalta educatoare care nu stia nimic din ce s-a petrecut,joia si vinerea trecuta fiind bolnava.
Pai...ii cam teama ca isi pierde piinea.Ne-a dat iarasi asigurari ca nu o sa se mai intimple.Ca abia asteapta sa mearga cu grupa si cu Marie la teatrul de papusi in octombrie .
In fine,azi la 13.30 mergem sa discutam pe larg.Revin...
Cu drag,
Alina
Alina
Sabina spune:
Bravo Alina!
sa te tii asa tare si dupa amiaza, nu te muia ca acu a fost draguta, trebuie sa te asiguri ca asa ceva nu se va mai intampla niciodata si accentueaza faptul ca pt Marie a fost f f traumatizant, ca tot we a fost suparata etc.
Bafta.
Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia
Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.
Alina spune:
quote:
Originally posted by Sabina
Bravo Alina!
sa te tii asa tare si dupa amiaza, nu te muia ca acu a fost draguta, trebuie sa te asiguri ca asa ceva nu se va mai intampla niciodata si accentueaza faptul ca pt Marie a fost f f traumatizant, ca tot we a fost suparata etc.
Bafta.
Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia
Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.
Sabina,da,sigur!
Ah!Inca o chestie pe care o uitasem dar mi-a reamintit-o sotul la telefon.Educatoarea a mai zis ca intr-un fel o uitase pe Marie acolo ca ea tre'sa mai aiba grija si de multi alti copii,si e intr-un du-te vino permanent...deh,multe griji pe cap!
Alina
narcisa spune:
Bravo Alina!!!!
Si sa stii ca a fost f.important ca ati mers amandoi parintii azi dimineata, numai cu tine poate mai prindea tupeu, dar cind vede ca amandoi parintii se implica realizeaza mai repede cit este de serios. Nu stiu daca ii pot face ceva, nici normal nu este ca s-o uite acolo pe motiv ca se ocupa de 20 de copii. Dar atita timp cit va pricepe ca cu voi nu-i va merge si sa aibe grija cum se comporta cu Marie vis-avis de pedepse, mie mi se pare OK.
toate cele bune
narcisa
tinatache spune:
Alina, eu as pune mai multe intrebari referitor la 1 educatoare-20 copii. De ce numai 1? Norma este de 2 educatoare, iar ei tb sa aiba o practicanta sau azubi de rezerva care sa le suplineasca pe cele bolnave. Asa e la noi (in mod normal sunt 2 educatoare vechi, cu experienta, azi am vazut cu ochii mei cum a sarit una de fund in sus cand a inceput andra sa plnga, nu vazuse ca am ajuns si eu si imediat a sarit sa faca ordine. Era un baietel mai mare pe langa Andra si s-a gandit ca i-a facut ceva. Pana la urma nu-i facuse nimic dar... gestul conteaza), doar daca chiar sunt multe educatoare bolnave ramane 1 singura la grupa dar pana acum nu s-a intamplat niciodata.
Daca tot aveti ocazia sa vorbiti cu ea si/sau cu directoarea gradinitei, spune-i ca nu respecta legea si puteti face reclamatie mai departe, de aia s-a si ajuns aici, ca era singura la grupa ceea ce e ilegal.
Cristina
-----------------------------------------------
Explica-mi, si am sa uit
Arata-mi, si am sa-mi aduc aminte
Lasa-ma sa fac singur, si am sa inteleg.
Confucius
Alina spune:
Am fost ieri sa discutam pe larg cu educatoarele.
Cica totusi Marie nu a stat in clasa,pedepsita decit maxim 20 de minute.De obicei se iese mult mai repede afara,la joaca,in gradina dar vineri fiind numai o educatoare(nici practicanta nu a venit decit spre finalul programului),si-au terminat mult mai tirziu programul.Sigur,in mod normal,ii lasa maxim 10 minute dar fiind singura,a trebuit sa se duca prin curte pe la ceilalti copii si s-a dus mai mult timp.
Incidentul s-a petrecut in jocul de final.Educatoarea a rugat-o sa-si ceara scuze inclusiv in romaneste(e si vorbitoare de lb romana).Copilul sustinea ca nu a lovit-o(nu a vazut)si pina la urma nu a mai zis nimic,in nici o limba,doar a plins.
In fine,i-a parut rau ca si atita fu prea mult,pe viitor o sa-i explice mai mult si mai atent pt ca copiii trebuie sa-si rezolve pe loc conflictele.
Ieri i-a cerut fetei scuze ca a calcat-o.Jessica e o fetita de peste 6 ani.
Dimineata am dus-o pe Marie la gradinita si direct in brate la educatoarea asta s-a dus.Cred ca ii e draga,acasa vorbeste mereu de ea,cum face,cum drege.Vineri o dezamagise,a fost trista mult dar si-a revenit.
Cristina ,asa-i.In mod normal,tre'sa o inlocuiasca pe educatoarea bolnava.Dar la Marie la grupa,pina acum au fost cam 4 tantici:educatoarea 1,educatoarea 2(tipa e gravida,naste in 3-4 saptamini dar pina atunci vine),educatoarea 3(care ii tine locul tipei cit va sta in concediu,2 ani)si o practicanta.Ei,vineri s-a intiimplat sa nu fie decit una,practicanta a venit si ea spre final.
Sper ca in continuare sa-i fie bine.Deja fetita mea face progrese,adica cu copiii din grupa nu are treaba(are o prietena si un prieten si sunt nedespartiti)doar atunci cind se amesteca cu celelalte grupe,nu prea vorbeste,mai mult analizeaza.In schimb,ii prima la puzzle si la lucru manual(decupat,lipit,mesterit).
Alina
denizel spune:
Alina, ma bucur mult ca Marie si-a revenit.
Succes in continuare la puzzle. Noi, taaare nu avem rabdare...
" Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.
tinatache spune:
quote:
Originally posted by Alina
Cica totusi Marie nu a stat in clasa,pedepsita decit maxim 20 de minute.
Alina
eram sigura ca a fost o neintelegere, noi parintii tindem sa reactionam exagerat cand e vb de puiutii nostri si e de inteles, la urma urmei. Noi ii crestem, ii pazim ca pe un glob de cristal si cand vedem ca altii ii fac sa planga ne vine sa-i bagam in pamant numai sa nu se mai atinga de puisor. Si de regula, adevarul e undeva la mijloc: nici marie nu si-a cerut scuze cand a trebuit si nici educatoarea nu a tinut-o 2 ore intr-o camaruta.
Bine ca s-a intors fericita la gradi, iar noi... invatam odata cu ei.
Cristina
-----------------------------------------------
Explica-mi, si am sa uit
Arata-mi, si am sa-mi aduc aminte
Lasa-ma sa fac singur, si am sa inteleg.
Confucius