ceaiul de musetel

ceaiul de musetel | Autor: ginutaC

Link direct la acest mesaj

Fetelor,de aproape 2 ani ii dau fetitei mele ceai de musetel.Asta pt ca tot timpul e constipata.am citit undeva ,acum nu imi mai amintesc unde,ca musetelul nu e indicat pe perioade mari de timp?Voi stiti ceva?Am facut rau ca i-am dat asa mult?Dar pediatrul mi-a spus, ca il tot pisam la cap.Ca nici sucuri ,nici fructe nu vrea,iar cind ii pun supozitor face kk cu urme de singe,iar ceaiul asta il bea mai bine ca pe apa.Nici nu mai stiu ce sa fac.Stiti cumva ce alte ceaiuri din plante medicinale se pot da la copii de 2 ani?Noi acum sintem in Kazakhstan si mi-ar fi mai usor sa intrb la farmacie daca stiu de ce plante sa intreb.Inca o data:am facut rau cu ceaiul de musetel?
Va multumim
si Raluca

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

Gina,
si baietelul meu eu se mai constipa. Eu ii balansez totul din mincare. Mai mult spanac, mai multe verdeturi, mai putini morcovi sau mere. Citeodata suc de prune sau de pere. Si cind chiar nu se poate altfel, supozitoare cu glicerina. Musetelul am inteles ca nu e foarte bun pentru mucoasa stomacala.
Sanatate,
Andrada

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iza spune:

bebeul meu e prea mic, nu am ajuns inca la ceai, dar pot sa iti zic din experienta altora. Stiu pe cineva care a dat fetei ceai (musatel, tei, sunatoare) in loc de apa de la citiva anisori, acum are 14 ani. Si nu a avut nici o problema cu stomacul. Nu este un raspuns tocmai stiintific, dar nu cred ca trebuie sa te ingrijorezi ca i-ar fi asa daunator fetitei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vilma spune:

Dar ceaiul asta de musetel mai are vreun efect laxativ? Inteleg ca folosesti si supozitoare cu glicerina. Deci ceaiul de musetel i-l dai doar din obisnuinta, nu?
Eu cred ca ar fi bine sa-l mai intrerupi, poate sa-i dai niste ceaiuri de fructe (fragute, caise, fructe de padure, macese) dar atentie, sa nu fie ceai negru.
Si indulceste ceaiurile cu miere de albine.
Numai bine.
Vilma si Anca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cl spune:

Draga Gina, orice ceai medicinal(musetel,tei, sunatoare etc.) nu se da decat max. 10-14 zile. De ca nu incerci sa rezolvi constipatia prin alimentatie? Si eu am probleme cu micutul meu si i-am introdus mierea de albine (in lapte de exemplu),spanacul este un bun laxativ. Incearca si cu mancaruri cu sos de rosii.
Claudia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bia spune:

Merele nu constipa;dimpotriva,ajuta la degestie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Ba cam constipa merele....
Nu cred sa ai probleme f. mari cu ceaiul de musetzel. Si noi ii dam lui bb si in Romania f. multa lume da ceai de musetzel la copii. Ce e aia ca ceaiul medicinal nu se da decat nu stiu cate zile? Sunt oameni care beau ceai zilnic toata viatza, nu cred ca o infuzie de plante poate face cine stie ce nenorocire. Potzi totusi sa mai incerci sa ii dai si altfel de ceai (ii potzi da orice fel de ceai,in afara de ceai negru) si sa mai variezi la mancarica, sa ii dai mancarea putzin mai grasa, unt, merge si asha. Pacat ca nu mananca suc de fructe. Al meu se rezolva cu suc de pere. Nici el nu mananca fructe, doar aceste sucuri, pe care nu le agreeaza f. tare, dar il mai pacalim.
Succes si sanatate.

Ruxi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danielac spune:

Ceaiul poate fi si din amestec de plante: musetel, tei, sunatoare, menta. Eu zic sa incerci si alte ceaiuri. Baby Calm, Echinacceea, caise, fructe uscate.,etc.
Dianei ii plac toate daca au miere.

Dana si Diana-Maria http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=diana+nou&mid=201&cid=1072

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danis spune:

la noi a mers cu ceai de musetel indulcit cu miere si suc de morcovi crud; stiu ca ceaiul de crusin este laxativ, dar nu sunt sigura ca este recomandabil copiilor

Daniela si bb Anda

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcrmiki spune:

Draga Gina parerea mea este ca totul trebuie reglat din alimentatie. Eu am un Baietel de 2 ani si nu am astfel de probleme, dar zilnic mananca supa sau ciorba si felul doi. Daca este des constipat nu prea trebuie sa manance banane, mere, branza si trebuie sa-i dai cat mai mult suc de portocale, pere, spanac. De ceaiuri nu stiu ce sa-ti spun. Sper sa rezolvi aceasta problema si sa nu mai aiba probleme bebele. Miki

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ginutaC spune:

Va multumesc si imi cer scuze ca nu am facut-o mai devreme,dar nu am mai avut acces la internet.Ceaiul de musetel inca o mai ajuta,in plus maninca si multa ciorba/supa.Acum am inceput sa-i pun miere si in lapte si vad ca merge.O sa incerc si cu alte ceaiuri.
&Ralu

Mergi la inceput