Dilema de viitoare mamica
Buna, mamici si viitoare mamici....sarcina mea are 16 spre 17 saptamani, e prima, si de aici o gramada de dileme si intrebari (unele de rasul curcilor, recunosc '
'). de data aceasta intrebarea mea este urmatoarea: este normal ca burtica (oricum nu e f. proeminenta, mai ales ca eu nu am fost niciodata prea fluffy :) )de la vreo doua degete in jos de la buric sa fie putin mai tare, ca si cum muschii ar fi incordati??? Am inteles ca se poate ca in perioada asta uterul sa preseze asupra peretelui abdominal, insa, cum pana la urmatoarea vizita la doc. mai sunt vreo 3 saptamani...eu ma tot stresez.....
I live on love street...
Raspunsuri
toanca spune:
Burtica ta e putin mai tare intotdeauna sau doar din cand in cand?
Ca daca e doar din cand in cand, astea ar cam semana a contractii pentru care e indicat sa iei NOS-PA
Toanca si bebe Matei Alexandru 25+
http://pg.photos.yahoo.com/ph/piticel_24/my_photos
Qamar spune:
Burtica e mai tare tot timpul, mai ales cand stau pe spate cu picioarele intinse...sotul meu imi zice ca asa e normal, as vrea sa il cred, dar eu intotdeauna am nevoie de mai multe pareri in cazuri de genul asta...Nu cred ca sunt contractii, adica nu se intareste si pe urma sa revina la o stare mai...molicica, e ca si cum as avea muschii abdominali incordati...fara dureri sau alte simptome...
Noe
17+
I live on love street...
ANDREEA GEORGIANA spune:
Toanca are perfecta dreptate.Daca burtica se intareste doar uneori,ia 2 No-spa si stai relaxata,de preferinta intinsa in pat,cu picioarele ridicate pe o perna.In rest iti recomand sa nu faci nici un fel de eforturi!!!Pupici si sarcina
usoara!
ANDREEA GEORGIANA +15 saptamani
http://community.webshots.com/user/andreeageorgiana
lavi02 spune:
Noe, eu cred ca pur si simplu ala e uterul! Uterul la varsta asta de sarcina e cu cateva degete sub ombilic si e normal sa fie mai tare decat restul abdomenului. Daca nu variaza in timp ca "tarie" nu sunt contractii. Eu pe la 14-15-16 saptamani cand ma culcam pe burta simteam de parca as avea o mingiuca sub burta: era de fapt uterul.
MP spune:
Buna! Si eu am intrat in saptamana 17 si sunt la a doua sarcina...si simt aceleasi lucruri ca tine.Eu zic ca acolo e bebelusul(uterul) si de aceea se simte mai tare.E ca un mic ghemotoc pe care,daca stai pe burta il simti imediat cum te jeneaza. Eu ma amuz ca de cate ori merg la medic sau la eco se vede mai clar ghemotocul si se simte mai tare...de parca ar sti.![]()
Mie mi-e tare draga zona aceea si mereu o mangai sau stau cu mana pe ea mai ales cand stau intinsa in pat...si pandesc ca doar doar oi simti vreo miscare pe acolo.
Daca nu ai contractii sau dureri e de bine.
Sarcina usoara!
16+
Monica,
Vlad
Matei
Qamar spune:
Buna, fetelor! M-am bucurat f . mult sa gasesc raspunsuri de la voi, cred ca numai asa am sanse sa mai scap un pic de paranoia si de dileme 
ANDREEA: eforturi foarte mari nu fac, si oricum am de gand sa o las din ce in ce mai moale, pe masura ce evolueaza sarcina...de No Spa am auzit si eu ca e bun, dar deocamdata sper sa nu fie cazul...nu vreau sa iau nimic fara sa imi recomande doc (pana acum doar acid folic)
Lavi02: incep si eu sa ma conving ca e normal si ca intr-adevar e uterul si bb, si cand ma gandesc ca asta e doar inceputul transformarilor ![]()
MP: la prima echo eu am ramas tablou cand am vazut cum inota bb in burtica, dadea din manute si din picioare, am intrebat doctorul daca nu cumva e trucaj
merci mult pentru raspunsuri..si o sarcina cat mai frumoasa!
Noe
17+
I live on love street...
toanca spune:
MP eu prima miscare am simtit-o la 17 saptamani.
Deci, nu mai ai prea mult timp.
Ce-i drept, la inceput miscarea o sa fie destul de slaba.........da pe urma sa te ti ce "batuta" iti da bebicu'
Toanca si bebe Matei Alexandru 26+
http://pg.photos.yahoo.com/ph/piticel_24/my_photos
Adriana_C spune:
Depinde foarte mult de cum simti burtica. Daca simti ca deodata se incordeaza, cum ai incorda un muschi, atunci s-ar putea sa fie contractii. Chiar si asa, acestea sunt normale, atata timp cat nu sunt dureroase si nu sunt mai mult de 10 pe zi.
Daca pur si simplu e mai tare locul respectiv, inseamna ca e bebe, care a bagat capul la inaintare.
Am patit-o si eu si am intrebat doctorita, de aceea iti spun.
Pentru contractii, caci eu am avut vreo 2 saptamani si contractii, dar asta prin saptamanile 28-30, mie mi-a recomandat MagneB6 (2 pastile dimineata si 2 la pranz), No-Spa (maxim 3 / zi) si repaus la pat.
Oricum, acum am ajuns la 33 saptamani si totul e OK. Din saptamana 30 nu am mai avut contractii desi mi se intampla si acum sa simt diverse portiuni din burtica mai tari (probabil unde isi pune bebe capul).