Mamici de noiembrie-decembrie 2005 (51)
Raspunsuri - Pagina 15
Ina869 spune:
Tania greu, incet, cu pasii melcului...neuronii mei nu mai vor sa functioneze, au intrat in greva, in special dupa-amiaza...
Da, exact asa gindeste soacra-mea,desi stie clar ca avem si noi datorii la banca, ca orice "canadian" de rand, dar tot nu-i pasa, tot se asteapta mereu sa-i dai,sa ia, sa duca...in fiecarea an pleaca cu geamantanele tixite si mai lasa aici pentru anul viitor ( asa cum vrea sa faca si anul acesta, de altfel, probabil ca sa se asigure ca vine inapoi )sau asteapta sa i le trimitem noi.
.
Apropo de cartea Caprarilor, aseara am citit ca mierea nu ar fi recomandata...si eu am mincat pe toata perioada sarcinii, aproape zilnic. Sint niste chestii acolo care mi se par putin deplasate, ca de ex. " in ultimele saptamani de sarcina, gravida trebuie sa doarma singura in pat" scris intr-un chenar ( parca cu rosu) dar fara nici o alta explicatie logica...
Ina
alexandrina spune:
Ina, salariul mediu brut pe economie la noi trebuie sa fie putin peste 250.
Bic, nici eu n-am avut probleme cu constipatia, si la fel, merg de multa vreme de cate 2-3 ori pe zi + noapte (uneori), dar nu sunt diareice. Eu o pun pe seama faptului ca mananc multe fructe (tine Doamne toamna cat mai lunga).
Cat despre semnalarea aparitiei travaliului, din ce stiu eu, da, e adevarat ca poate fi precedat de o diaree puternica (sau varsaturi), dar doar una, nu ca te tine o saptamana sau stiu eu cat....
"Fiecare copil care se naste sub soare ne vesteste ca Dumnezeu nu si-a pierdut increderea in om" (Rabindranath Tagore)
Alexandrina.
alexandrina spune:
De euro, da.
Fac subiect nou si ma cuibaresc in pat. Sper sa si reusesc sa dorm noaptea asta mai bine ca ieri.
"Fiecare copil care se naste sub soare ne vesteste ca Dumnezeu nu si-a pierdut increderea in om" (Rabindranath Tagore)
Alexandrina.
lavi02 spune:
Ina si Taniaaa welcome in lumea contradictiilor la sfaturile despre bebei, chiar si cele mai stiintifice! Chestia cu gravida singura in pat - GROAZNIC!
Vezi de ce iti trebuie mai multe carti si surse de informare? Pana la urma decizia o iei tot tu, dar macar vezi argumentele tuturor.
Despre ochi: dr mea de familie + o oftalmoloaga mi-au zis tot asa: din exterior spre interior, cu ser fiziologic, nu cu ceai de musetel.
Miere n-are voie bb pana la 1 an, dar la
, n-am auzit asemenea interdictie. Dimpotriva, e buna.
Sa vedeti chestie: de cand nu ma mai dau cu crema pe burta, nu ma mai ustura pielea asa de rau! Tot ma ustura, dar nu asa de rau!!! Nu m-am mai dat ca n-am avut timp si chef, imi era prea somn seara.
Bic eu am avut o cvasidiaree dupa ce mi s-a rupt apa, mi se tragea de la emotiile faptului ca nasc. Mai poate fi de la contractii, fiindca se contrage uterul se face miscare pe acolo si se incurajeaza si miscarea intestinelor => output-ul. Daca te tine de 2 saptamani nu cred ca are relevanta. Nu stiu.
Ina e un obicei de cativa ani, asta cu portarii pe la blocuri, normal ca nu e generalizat la tot Bucurestiul. Dar la noi pe strada, este. Avantaj: nu se sparg masini fiind portari la toate scarile de bloc din zona. Plus ca na, teoretic nu intra oricine in bloc. Dezavantaj: stie cineva cand vii si pleci de acasa, cine vine la tine, (eu una ma simt "monitorizata") plus ca unii sunt antipatici, plus ca se apropie de 400.000/apartament/luna distractia, suma care se adauga la intretinere.
Nu, nu le-am dat banii, si noi speram sa vina sa termine tocmai pt ca nu le-am dat banii. Dar uite ca nici asta nu-i mai motiveaza sa fie seriosi!
Dar eu nu inteleg ca ce chestie trebuie voi sa-i dati bani soacrei? Ii dati numai pe perioada cat vine la voi sau pe tot parcursul anului? Nu e suficient ca sta la voi: casa si masa, in vilegiatura? Mai primeste si diurna?
Ina, 7.5 milioane cat e indemnizatia de maternitate reprezinta 85% din salariul mediu brut pe economie. 1 euro e 35.500, curs BNR. Ma astept ca salariul mediu net pe economie sa fie undeva pe la 200 euro, adica 7 milioane.
Cu lucrurile lasate la voi eu as fi categorica: n-am unde sa le tin, vine bebita, nu vreau depozit, etc, etc. Pe mine ma enerveaza troacele la culme! Mai ales ale altora!
Lavi02 34+
alexandrina spune:
Ne intalnim la www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=59049" target="_blank">noul subiect.
Noapte buna!