Mamici de noiembrie-decembrie 2005 (51)
Raspunsuri - Pagina 13
tania-z spune:
MONET!!!! - asta inseamna ca ai avea sanse sa nasti pe la 38 de sapt, nu?- asa cum iti doreai. Sa ne tii la curent! 
Tania
& www.snugglepie.com/cb/39925.png" target="_blank">BB Stefan 30+
Varsta BB Stefan
Poze
bb_alinus spune:
Monet, eu cred ca tu o sa fi prima care o sa spargi gheatza! ![]()
Da tu pana cand mergi la servici??
Alina si Bebitza Amalia 34+
Puiutul meu e pe drum:
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20717;2/st/20051113/dt/6/k/83eb/preg.png
lavi02 spune:
Update la bagajul de maternitate - Giulesti
(Dar s-ar putea sa fie valabil si la alte maternitati)
Azi am fost la Giulesti dupa rezultat (n-am streptococ B
) am vorbit cu asistenta sefa de la internari care mi-a zis ca la internare NU MAI E VOIE IN SALA DE NASTERE cu tot bagajul, ci doar cu un bagajel mic, care sa contina:
-halat
-papuci
-apa
-prosopel
Nu mai stiu daca era si altceva... nu cred. Eu o sa-mi iau si cana, nu mai stiu daca a zis ea sau nu, sorry.
Vata nu-ti trebuie, iti dau ei.
Dupa ce mergi in salon poate sa-ti aduca sotul cele necesare. (restul bagajului)
-nu ai voie sa-i aduci de acasa hainute lui bb decat pt externare
Acte necesare:
-buletin
-adeverinta de salariat pe care sa scrie contul in care se vireaza banii de CASS.
Si atat!
---------------------------------------------------------------------
Anda bine ai revenit.
Taniaaaaa, multumesc de incurajari! (Incurajarile cerute! Asta e!)
Sa stii ca eu sunt de acord cu aprox tot ce v-au spus ei la curs despre baita, uns bebicu, etc. O singura chestie: produsele alea 2 in 1: sampon +gel de dus se iau foarte foarte greu de pe piele si nu stiu cum il clatesti pe bb ca lumea in cadita. Asa ca eu prefer sapunul solid de bebelusi pt corp si o picatura infima de sampon de bebelusi pt cap.
Ripleyyyyy felicitari ca ati ajuns la faza finala: pus lucrurile la loc! Macar acum se contureaza o casa locuibila, nu? Nu te obosi prea mult!
Alexandrina la fel si eu, nu mai pot merge decat in pas leeeent, cum o iau la goama simt ca ma tine burtica. Morala: ia-o mai incet, Lavix!
monet sa-ti traiasca si sa-ti creasca dilatatia! ca sa nasti f f usor in cele din urma!
Dupa 36-37 de saptamani nu ma supar pentru nici o forma de scurto-deschidere-inia o pauzare a colului! Dimpotriva!
Lavi02 35 - (adica acusi fac 35)
lavi02 spune:
Bineinteles ca n-a mai aparut mesterul. Sotul l-a sunat pe Tartorul Sef de vreo 2 ori(seful mesterasului) care a zis ca o sa vina, dar ca nu raspunde la telefon, are tel inchis. Porcaria e ca mai are FIX o zi de lucru si a terminat, am scapat de ei! Pot sa-mi fac si eu curat!
Pana la 12 nu a aparut mesterasul asa ca eu mi-am facut codita colac si am taiat-o in oras. Am mers la spital dupa rezultat (trebuia sa ajung pana la 13 azi sau maine, dar cum maine Silvia e acasa...), dupa aia la scoala unde mi-am luat adeverinta pt internare, i-am facut iar o vizita aluia cu protectia muncii + inca o chestie, dupa ai m-am intors iar la spital sa vb cu doctorul meu despre analiza (numai la ora aia il gaseam), dupa aia m-am dus in centru sa platesc o rata si uite asa am ajuns la gradi la Silvia la 16.30, franta! De acolo, incetuc, acasa. Cand ajung acasa, portarul blocului imi zice ca a venit muncitorul pe la 15
. Pai dreak sa-l ia, aia e ora de venit la munca? De obicei venea la 8.30!
Asa ca azi iar n-am apucat sa citesc decat un pic, de dimineata. O sa mai citesc pe seara dar nu mai vreau sa ma bag in noapte, ca iar o sa fiu zombie maine!
Macar mi-am rezolvat drumurile in oras, ca nu le puteam face cu Silvia. Desi, poate daca ma vedea ala de la protectia muncii cu "unu-n brate, unu-n mate, altul de fusta te trage", ma ierta....
Sper sa vina naibii maine mesterul si sa termine, sa apucam sa facem curatenie ca daca stau tot week-endul cu praful asta innebunesc!
Asta am facut eu azi, buna zi am mai avut! 
Lavi02 34+ totusi, nu 35-
tania-z spune:
Hi Hi HI ! Ce-mi place numele asta: LAVIX! Cred ca ti se potriveste atunci cand te "incrancenezi" pe ceva, fie ca e vorba de o discutie sau ceva de facut.
Bine-bine, incurajari au fost, da' cu invatatul cum stai?
SI inca o intrebare: daca nu-ti trebuie haine pt bb decat de externare, in ce sta imbracat 3 zile in spital?
Tania
Varsta BB Stefan
Poze
tania-z spune:
Corap te-am trecut absenta pe ziua/seara de azi. Ma obisnuisem cu "aparitiile" tale haioase...
Lavi02 tu ai dus odata cu concediul prenatal si o cerere de compensare a diferentei de 15% pentru 6 saptamani (chestia aia din contractul colectiv de munca la nivel national)?
Tania
Varsta BB Stefan
Poze
lavi02 spune:
Tania eu habar n-am daca si la noi se aplica chestia cu aia 15%. Fiind bugetari. Si sincer, n-am avut chef sa-mi bat capul, fiindca inseamna probabil drumuri si discutii prin Poli si acum n-am vreme si nici putere. Azi puteam sa intreb dar sincer, am uitat!
Se compenseaza pana la 100% din brut sau din net?
Adevarul e ca orice ban pe care poti sa-l primesti ar trebui sa te lupti pt el si e oarecum urat fata de bugetul familiei ca n-am facut chestia asta!
Se aplica si la noi? Chiar!
Lavi02 blanduta ca o mielusea! (cu alea de la perzonal!)
tania-z spune:
Lavita habar n-am daca se aplica si la bugetari, dar e vorba totusi de 6 saptamani de 100% (din brut, stiu eu ca se calculeaza). Asa ca o sa incerc, doar n-o fi foc! Si asa am fost intotdeauna cei mai buni "prieteni" cu personalul administrativ din universitate, ce mai conteaza o ciocnire-doua?
Tania
Varsta BB Stefan
Poze
lavi02 spune:
A, Tania, am uitat sa-ti raspund de bebelusi! Pai stau infasati in scutece de la ei, sterilizate. Pe sub scutece au pampersi, adusi de tine.
Pe de alta parte e oarecum normal daca bebeii stau la gramada, nu cu tine in salon. Intr-un salon sunt 20-30 de bebelusi si dintre care nu toti au acasa conditii f f igienice daca intelegi ce vreau sa spun. Asa ca nu se stie cat sunt de curate hainutele aduse de diverse mamici! Iar mediul din salonul de bebei trebuie sa fie cat mai aproape de steril! Pana si mamele alapteaza intr-o salita alaturata, nu in camera principala unde stau bebelusii. Plus ca imi inchipui ca ar fi o babilonie in sala aia de 20-30 de nou-nascuti ca fiecare sa aiba garderoba lui. Iar in scutec ii infasa mai repede, accesul pt consultatie, schimbat, etc e mai rapid, deci dpdv spital e mai OK asa. In plus, sala cu bebei e despratita doar printr-un glasvant sau nici macar de cea in care stau prematuricii in incubatoare.
Cu invatatul... sa termin de hranit familiuta (66% din ea se uita la desene acum ; pardon 50%!!!) si dupa aia ma pun iar la invatat.
Lavi02 tot blanduta!
felicia74 spune:
quote:
Originally posted by catutza
Noi nu ne putem hotari ce nume sa punem la bebelina noastra, sigur o sa fie Maria dar al doilea nume inca nu-l stim:Diana, Bianca, Andreea,Mihaela?Voi ce ziceti?Nu stiu la voi cum e dar pe noi ne-au inebunit cunostintele ca unde si cand facem botezul...stati fratilor ca inca nici nu am nascut!Mie i-mi e frica rau de nastere,nu am fost in viata mea in spital,internata,si pana acum de cate ori mergeam sa-mi fac analizele lesinam,i-am zis doctoritei ca sa nu zica ca nu am anuntat-o si a zis ca atunci nu o sa se intample nimic.Sa vedem...Catutza36
Catutza eu votez cu pentru Bianca.
Felicia