Copilasi de Mai-Iunie 2004 (57)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns monet spune:

madisor, super citatul din scrierile lui octavian paller! multumim. chiar pe mintea mea.

cu intirziere, dar cu drag: la multi ani, dana!! cu fericire adevarata linga dragii tai dragi!!

irinusha, ma bucur ca nu mai e racit cris. la fel ma bucur si pentru lara a laureei.

abia acuma am apucat sa citesc ce-ati mai scris - de doua zile n-am putut accesa dc-ul, nu stiu ce-a fost. si uite ce citesc - polemici. nu-i vorba, ca am intrat 'adinc' in ele povestindu-i lui sean despre viata mea in romania si dindu-va exemplu cind pe una, cind pe alta, cu diferite comentarii ce le-ati avut. in ceea ce priveste deschiderea discutiei de catre lauraa, sincer de tot, n-am simtit ca a jignit pe cineva, ea si-a dat cu parerea la observatii acute si, la urma urmei, sa recunoastem, tot ce-a scris e adevarat, se intimpla, exista. de ce s-ar supara cineva?! ultima oara am fost in romania in vara lui 2000 (si urmeaza sa mergem in iunie viitor (2006)) si pe cuvintul meu, cu mina pe inima spun ca nu m-as putea intoarce sa traiesc la oradea. pur si simplu, e o diferenta de nivel de trai. la toate standardele. daca mincare e acum din plin (spun asta pentru ca eu imi amintesc cind aveam doar o jumatate de pachet de unt pe luna pentru toata familia!), e de trei ori mai scumpa, cel putin fata de america. am comparat preturi la multe produse. in general, mie oradea mea draga mi s-a parut 'prafuita', parca mergea in paragina. cind colo, lucrurile se 'innoiau', dupa spusele amicilor mei - si era adevarat, insa ochii mei nu mai vedeau progresul oradean ca pe un progres real sau de luat in seama. stiu ca poate par cruda, am trait in romania 26 de ani si-mi amintesc perfect ce bine ma simteam in pielea mea si ce bucurii mi-au adus primele produse 'vestice' - alimentare, vestimentare, in general materiale - aparute pe piata imediat dupa '89! oua kinder si coca-cola, inghetata pe bat si hirtie igienica moale! un paradis! si in ziua de azi, cind intru intr-un magazin supermarket, aici, ma crucesc de varietatea si plenitudinea de produse, mult mai multe decit necesar, o risipa..... in fine.
ceea ce niciodata nu va intrece romania in america, cel putin, este cultura: arta sub toate formele ei este exceptionala in rindurile romanilor si romanii sint educati din punctul asta de vedere. cu un roman - de orice virsta - poti discuta un subiect pina la 'radacinile radacinilor', fapt care cu un american n-o sa poti atinge usor sau, de foarte multe ori, de FOARTE multe ori (si ce trist e pentru mine...) niciodata! nu zic, sint americani carora le place la nebunie muzica lui zamfir; dar cum vibreaza un suflet de roman pe acordurile doinei dulci, nu exista comparatie!!. de aceea, eu zic, de vii in america sa-ti traiesti o viata, tot roman ramii; iti schimbi stilul de viata materiala de zi cu zi si cu asta iti implinesti scopul instrainarii benevole de tara, dar inima-i inima si tot ACASA e iubirea. asa ca, nu dati cu pietre in lauraa, ca e si ea tot ca oricare din noi, doar voi ati ales sa intelegeti 'mai-putin-frumosul' si 'critica' din rindurile ei. fiti sigure ca tot romanca e si nici prin cap nu-i trece sa se schimbe - nu ca s-ar putea!

dupa lunga peroratie - mama, ce filozoafa m-am facut! - sa va spun ca liutei ii turuie gurita in ambele limbi, scoate la cuvintele de-ti vine s-o maninci - stiti voi:) - si desigur intelege tot ce-i spun eu: pe romanesca mea neaosa si tot ce-i spune taica-su: pe engleza de balta de aici din america!

va pup si va astept sa votati cu presupusul www.seansimon.com/Maya.php" target="_blank">AICI

mona, lia (24.04.2004) si simburica mica (36+)

www.seansimon.com/september2005.htm" target="_blank">SEPTEMBRIE - CU POZE NOI

www.seansimon.com/ultrasound.htm" target="_blank">BABY MAYA site-ul nostru www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=31961" target="_blank">asa s-a nascut lia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Irinusha spune:

'Neata fetelor, pupici la piticuti!

Mona, hah, incepusem sa ma gandesc ca esti deja in focuri ... hi,hi,hi! :) Mi-am dat si eu cu presupusul, si culmea, a si mers de pe linux! Pupici pe burtica!

Madisor, felicitari ptr. pipiloi! Ai reusit s-o mai culci?

Lauraa, cum mai, voi n-ati reusit in atatia ani sa "intregiti familia" si sa veniti dupa tatal tau? Eu dupa 6 luni de asteptare eram in G., si cica la mine a mers mai greu ca dupa ce mi-au dat romanii pasaport au inceput sa faca nemtii nazuri (pana la urma a semnat unchiul meu ca ma intretine, fapt ptr. care n-am mai primit nici un ajutor de la statul german, si ai mei nu aveau pe atunci dreptul la munca ... si asta la un copil de 12 ani - na, ca iar incep cu gura mare ;)), insa la altii a mers mult mai repede. Mi se pare tare ciudatel ...
Si ai mei au vrut sa se intoarca in 90 ... n-au facut-o ptr. ca tocmai atunci li s-a aprobat "renuntarea la cetatenie" ... dosarul era depus mai de mult(procedeu obligatoriu din partea autoritatilor germane), dar nu "miscau" romanii, cum a venit asa zisa Revolutie cum "s-a rezolvat" totul si ai mei n-au mai avut incotro. Asa a fost sa fie ... insa tata avea planuri mari si cum ii stiu de descurcareti pe ai mei, sigur ar fi reusit. Ei, asta e ...
Bine ca esti tu bine acum! E pur si simplu altfel daca vi ca emigrant, vad asta la prietenii mei ... sau la Boby, care are acelas statut ca tine, totul a mers ca pe struna. Cum mai ziceam, la nemti exista "mai multe categorii de oameni" Bine ca nu-s neagra! :)

A dormit Cris ieri 3 ore si jumatate! Fara sa se trezeasca ... eu stau langa el sa-l pazesc, ca se trezeste dupa ca. 1 ora si se pune pe bazait ... daca nu esti pe faza sa-l culci la loc se trezeste de tot si nu mai reusesti, iar daca nu-si face somnul e bazait toata ziua. Ieri nu-mi venea sa cred cum poate sa doarma ... si eu am stat ca fraiera langa el cand mai aveam treaba!
A dormit bine si noaptea ... fara sa-i mai dau sirop de ibuprofen ... deci e bine! Iuhu!
Si al meu vorbeste toata ziulita, dar nu intelg mare lucru ... si culmea, are cuvinte pe care le tot repeta, deci nu-i acolo un "bla-bla", dar n-am reusit inca sa intelegem ce vrea. Spune "alta" cand mai vrea ceva, "uite-o" cand vede ceva ce-i place, "aicea" , mama, tata, oma, opa - dar numai cand il rogi ;)) - "a" ptr. da, am auzit si "nu" de cateva ori. Stie acum si care-i "nu" si e f. usor sa afli ce vrea sau nu, ca-l intrebi si-ti spune da sau nu. Ca intelege tot e normal ... si culmea incepe sa ma testeze. Ieri a bagat iar mana in kk (la schimbat de scutec), i-am sters eu mainile, dar trebuia si spalat. Pana sa reusesc sa-i pun scutec nou m-a pus naiba sa-l rog sa nu bage mana in gura ... s-a uitat la mine zambind si fuga cu ambele maini in gura ... i le-am scos repede ca sa inceapa fi-miu sa rada in hohote ... si asta de cateva ori de ma busea si pe mine rasul si trebuia sa ma uit severa la el. Un bulangiu smecher!

Vanesa, tu ii mai dai lui Cata lapte noaptea?

Mai sunt copilasi care papa noaptea? Ca tot ma bate o prietena la cap sa i-l scot ca nu-i bine ptr. stomacel, mama la randul ei ca-i bine sa pape barem ceva si tot asa ... o sa intreb si medicul, dar pana atunci vroiam sa stiu si parerea voastra.

Va pupic, poate mai revin! Va doresc o zi faina!

Irinusha & Cris (03.05.04)

site-ul lui Cristian
poze, pozilici si poze de vacanta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tnicoleta spune:

mona hai ca mi-am dat cu presupusul. Sa-ti traiasca fetele si sa te bucuri de ele. mama Liuta mica si vorbareata.

Madisor super citatul. Mi-a mers la suflet.

Si Bia a inceput sa vorbeasca ceva mai bine sau, ma rog, inteleg eu mai multe din ce spune. Am ma innebuneste cu incaltatul zice "cai" si aduna toata incaltamintea din casa ca sa se incalte cu ea. Ieri mi-am luat o pereche de papuci si s-a plimbat cu ea prin toata casa. Aseara am pacalit-o sa pape. Ii spuneam ca e Mihai ascuns pe balcon si vine sa-i pape mancarica daca ea nu papa. N-a comentat a papat repejor.
Dupa ce am culcat-o a facut curat in bucatarie, am spalat si am facut curat si in sufragerie. Am cazut lata pe la ora 1.00 si m-am trezit la 10.00 azi dim.

Si la servici surpriza. Au inceput sa ne mute birourile, ca s-a marit numarul de angajati si nu mai avem loc. Trabuie sa ne reorganizam.

Cami nu-l forta pe Sebi cu lapticul. O sa bea el mai tarziu. Eu am vrut sa-i dau Biancai lapte "Prima crestere" de la Parmalat, e putin vanilat. Da decand surpriza cu laptele am renuntat o perioda.

Nicoleta si Bia Ciocarlia

Delta + Mare
Nepoteii mei

Mergi la inceput

Irinusha hai ca am postat can in acelasi timp.

Am uitat sa va spun ca Bia mai spune si gata da ia spune CACA ceva mai apasat. Spune si caca la ce trebuie si arata la pampers, trage de el si imi arata dormitorul sa merg sa o schib. Da de olita fuge cand ii zic sa faca la ea. Ia papusa spune pis-pis si o pune pe ea. Mey, tare smechera s-a facut.

Delta + Mare
Nepoteii mei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bebe Beca spune:

Am uitat sa va spun ca vineri i-am facut fetei Varilrix si ca, spre fericirea mea, cantarul arata 9600gr. Asata dupa aproape 6 luni de stagnat la 8800gr! Ura!!!!
Am sarit la 10 picaturi de Vigantol (de la 5) si dna doctor ne-a spus ca, daca intr-o luna nu ii mai apra ceva dinti, o sa ii faca un D3 injectabil. Poate i se va inchide si fontanela. Copilasii vostri o au inchisa?

Ioana si Rebeca

http://community.webshots.com/user/bebebeca

http://community.webshots.com/user/bebeca2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns acris spune:

BebeBeca, ma bucur pt. Rebeca scumpa ca a luat in greutate. S-o tina tot asa!!!!
Referitor la fontanela, Amalia mai are f. putin pana i se inchide, cred ca intr-o luna e gata.

Cristina & Amalia (20.04.2004)

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=47936" target="_blank"> Povestea nasterii
Poze Amalia

Mergi la inceput

Ioana felicitari pt greutate. Da in acest timp Rebeca su s-a inalta. Ca Bia in 2 luni a mai crescut 2 cm da ramasese la aceasi greutate. A si frontanela lui Bia e inchisa. Da nu stiu de cand. Si la dintisor cum mai stati?

Delta + Mare
Nepoteii mei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vanessa ionescu spune:

eu pe fuga ca de obicei, mai ales ca m-am pierdut in citit ce ati mai scris. si cumam ramas in urma ma mananca limba (deh, femeie trecuta de 35 de ani, nu pot sa tac dar fac eforturi).
Irinusha, de cel putin doua ori pe noapte sa nu ne iesim din ritm. uneori si de trei. adica pe la 11, 1 si 6 dimineta. dar se intampla la 1, 4 si 7 sau doar 1 si 7. nu depinde de nimic. e doar de cheful lui. Dorm cu biberoanele cu lapte si cutiutele dozate de lapte la cap. cand se smiorcaie bag repede lapte in biberon, amestec si i-l dau in mana. dimineata adun biberoanele goale de prin pat. intr-o dimineata le aduna el si sugea resturile.
ma duc sa-i pregatesc papa de pranz. am fost afara si doame nitel.

Vanessa, Andutu (30.07.1997)si Catalin (13.06.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laureta spune:

Da a fost super la munte numai ca a fost scurt.
Noi mai avem si miine cura de vitamina C(10 zile total).Pina acum nu a racit sa vedem cand o sa fie mai frig.

Madisor si noi am fost la Salonu Auto (SIAB) vineri.Sotu lucreaza la Opel si avea invitatie era pacat sa le pierdem.Eu alergam dupa Inisa sotu alerga dupa manechine.Cel mai mult mi au placut masinile vechi,super.

Monet votat sa videm cine castiga

Bebebeca fontanela se inchide intre 8-18 luni.Inisa are un pic de tot de abia se simte.Felictari pentru greutate

Laureta si galusca Inisa(10 iunie 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Madisor spune:

Buna fetele!

Aseara nu am mai apucat sa intru pe aici.

Anacami, superhaioasa faza cu olitza. micului mucalit
Monet, foarte originala ideea. Abia astept sa vina sotzul si copiii sa le arat filmuletzul. pe burtici si si nu in ultimul rand printzesei Lia. Si Clara vorbeste vrute si nevrute, mai in engleza (expresii pe care le folosim in casa, de exemplu "oops"), ba in limba materna, ne-am jmecherit rau
Irinusha, am reusit sa o culc de pe la 17 pana pe la 19. Si cand s-a trezit am mai reusit sa obtzin un pipi. A zis caca si am pus-o pe olitza, de data asta, pe fotoliu , langa mine (ce ma bucur ca a incaput partea mea dorsala "gingasa" alaturi de olitza ei). Ea plangea si eu ii vorbeam ba una, ba alta, ba televizorul...pana am reusit. Astazi nu am mai avut vreme sa o supraveghez atent, da' dupa amiaza, daca nu o sa am musafiri, o luam de la capat. Apropo, ieri a zis prima oara"pipi" si in rest, vorba ta, zice multe da' nu le intzelegem pe toate. M-a amuzat tareee chestia cu manutzele Lasa, ca se zice ca are noroc... Ma bucur tare ca se simte Crisu mult mai bine. Si eu trebuie sa chem medicul acasa, sa o vada pe Clara. Sa stii ca si ea din cand in cand mai mananca noaptea, pe de alta parte cred si eu ca ar fi mai bine sa nu o mai las asa... Da' am tot amanat momentul din lipsa de timp. Poate o sa incerc dupa 7 noiembrie.
Nicoleta, wow ce fata are mama! Si Clara, cred ca a mai crescut in inaltzime (tot mi-am propus sa o masor si tot uit), da' in grutate sigur stagneaza de vreo 2 luni 11 kg.

Va sarut... Trebe' sa imi termin treaba...

Mergi la inceput